دومين دوره آموزش بهداشت و سلامت سالمندان
دومين دوره آموزش بهداشت و سلامت سالمندان با هدف ارتقاي دانش پزشكان به امور سالمندان از تاريخ 4 خرداد ماه سال جاري آغاز شد.
اين دوره كه با حضور پزشكان عمومي و متخصصان انجام شد با شركت 170 نفر كه در ميان آنان مسئولان بهزيستي و وزارت بهداشت نيز به چشم مي خوردند، برگزار شد و تا مهرماه سال جاري ادامه خواهد داشت.
از آنجا كه سازمان بهزيستي كشور در نظر دارد تا پايان سال 85 در هر يك از استان هاي كشور حداقل يك كلينيك طب سالمندي راه اندازي كند و با ارائه خدمات مشاوره اي، آموزشي، درماني و توانبخشي از ايجاد معلوليت و بيماري در سالمندان جلوگيري و زمينه را براي تحقق سياست داشتن سالمندي سالم و فعال در جامعه فراهم كند و در اين راستا نياز به تامين نيروي متخصص (پزشك)، پرستار، فيزيوتراپ و... دارد، لذا مركز تحقيقات سالمندي با همكاري دانشگاه ها و موسسات آموزشي و تحقيقاتي فرانسه برگزاري دوره مذكور را در ايران برنامه ريزي كرده و در نظر دارد تا دوره هاي كوتاه مدت طب سالمندي را به پزشكان شركت كننده آموزش دهد.
لازم به توضيح است كه اين دوره ها در 87 ساعت به صورت 62 ساعت تئوري و 25 ساعت عملي برگزار شده و با توجه به هماهنگي هاي اين مركز با دانشگاه و موسسات آموزشي فرانسه گواهينامه بين المللي از انجمن طب سالمندي و سالمندشناسي در پايان دوره به شركت كنندگان اعطا مي شود. ضمن اينكه از سوي وزارت بهداشت (اداره كل آموزش مداوم جامعه پزشكي) نيز 20 امتياز بازآموزي به پزشكان اختصاص داده شده است. نكته قابل توجه آن است كه پس از اتمام دوره مذكور، براي كارشناسان علاقه مند به امور سالمندي نيز دوره آموزشي در نظر گرفته شده است.
خرداد ماه، سمينار سراسري طب سالمندان
دانشگاه علوم پزشكي ارتش از 24 تا 26 خرداد ماه سال جاري در تهران سمينار سراسري طب سالمندان را بـــرگزار مي كند.
بـــــه گفتــــــه دكتر كيومرث احمدي، دبير سمينار، اين سمينار با هدف بررسي مكانيسم فرآيند پيري، تعريف پيري براساس نظريه هاي تكاملي و اجتماعي سالمندان، بررسي جنبه هاي فيزيولوژيك پيري كه به عنوان نتيجه تغييرات پاتولوژيك طبيعي محسوب مي شوند، ارائه تشخيص هاي نوين در طب سالمندان و تشريح نحوه درمان بيماري هاي شايع سالمندان برگزار مي شود.
در اين سمينار سه روزه تعداد 32 مقاله به صورت سخنراني و سه پانل ارائه مي شود. شركت در اين سمينار براي متخصصان بيماري هاي داخلي، مغز و اعصاب، روانپزشكي، جراحي عمومي، دكتري بيوشيمي و پزشكان عمومي 12 امتياز بازآموزي خواهد داشت.
دبير كنگره يادآور مي شود: اين سمينار را دانشگاه علوم پزشكي ارتش با همكاري دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، گروه بيوشيمي و داخلي دانشگاه علوم پزشكي تهران، انجمن بيوشيمي ايران و سازمان بهزيستي كشور برگزار مي كند.
محروميت زدايي از دانش آموزان دختر ايراني
دفتر اموز زنان وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته طرح محروميت زدايي دانش آموزان دختر مقطع راهنمايي را با اعتبار 500 ميليون تومان اجرا كرد و بودجه آن را نيز از محل برنامه توسعه مشاركت فرهنگي اجتماعي زنان تامين كرد.
در همين حال «مريم شربت دار قدس»، مشاور وزير آموزش و پرورش به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: طرح متناسب سازي فضا و امكانات ورزشي مدارس دختران در كل كشور به صورت متمركز در سال 82 اجرا شد كه به موجب آن 100 مورد استتار مدرسه، 200 مورد افزايش تجهيزات مدارس و 100 مركز اصلاح حركت ها ايجاد شد.
اين مقام مسئول با اشاره به اجراي سراسري طرح كار و ورزش در سالهاي گذشته گفت: براساس اين طرح، 150 پايگاه ورزشي ويژه فرهنگيان زن ايجاد شد و مشاوران روساي آموزش و پرورش استان ها درصدد هستند اين پايگاه را در استان هاي سراسر كشور ايجاد كنند. همچنين در سال 83 ، طرح محروميت زدايي دانش آموزان دختر مقاطع متوسطه با رويكرد منطقه اي با ورود 300 ميليون تومان اعتبار در استان هاي خراسان رضوي و جنوبي، كهگيلويه و بويراحمد، لرستان، زنجان و كردستان اجرا شد.
در سال گذشته طرح خوداتكايي در مدارس راهنمايي شبانه روزي دخترانه در 9 استان كشور با 600 ميليون تومان اعتبار اجرا شد و پنج استان كشور نيز با 200 ميليون تومان اعتبار طرح آموزش حرف روستايي به دختران را اجرا كردند.
شربت دار قدس، در ادامه خاطرنشان كرد: طرح آموزش مديران و معاونان مدارس دخترانه در سراسر كشور با اعتبار 55 ميليون تومان در سال گذشته اجرا شد و براساس آن 5 هزار و 17 نفر تحت آموزش قرار گرفتند.طرح توسعه آگاهي زنان فرهنگي و دختران دانش آموز در سال 83 با اعتبار 18 ميليون تومان اجرا شد.
مشاور وزير آموزش و پرورش در پايان، با اشاره به اعتبار دفتر امور زنان اين وزراتخانه تاكيد كرد: اعتبار اين دفتر در سال 84 يك ميليارد و 950 ميليون تومان در نظر گرفته شده كه البته همه اين رقم محقق نمي شود، زيرا سال گذشته نيز اعتبار اين دفتر يك ميليارد و۶۰۰ ميليون تومان بود كه 80 درصد آن تحقق يافت.