پزشك خانواده در استان مركزي
طرح سلامت و پزشك خانواده تا پايان خرداد ماه در سطح استان مركزي وارد فاز اجرايي مي شود.
دكتر مسعود ياوري، رئيس دانشگاه علوم پزشكي اراك در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران اظهار كرد: با تصويب طرح سلامت و پزشك خانواده و تامين منابع مالي آن به مدت يك سال، بيش از يك سوم جمعيت استان مركزي كه روستاييان هستند از نظام سلامت برخوردار مي شوند.
وي افزود: تامين اعتبار يك ساله بايد با راهكار دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني به گونه اي ساماندهي شود كه در نهايت طرح را به سوي موفقيت پيش ببرد كه اين عامل حمايت همه جانبه مديران اجرايي و قانونگذار كشور را هم مي طلبد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي اراك ادامه داد: با فراخوان نيروهاي خارج از سيستم و نيروهاي داوطلب تا پايان خرداد ماه در سطح روستاهاي استان مركزي طرح سلامت به اجرا در مي آيد.
ياوري در پايان تصريح كرد: با توجه به اينكه اشتغالزايي از اهداف اين طرح است، نيروهاي جديد پزشك و پيراپزشك در اجراي طرح، استخدام شده اند و در صورت كمبود نيرو از بخش خصوصي هم كمك خواهيم گرفت.
رشد بيماري هاي غير واگير در كشور
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اعتقاد به اينكه انسان كالا نيست و بر اساس قانون اساسي، سلامت حق مهم مردم است، گفت: همواره سعي و تلاش ما بر اين بوده كه سلامت را به عنوان حق همگاني مطرح كنيم.
دكتر مسعود پزشكيان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اينكه طي چند سال اخير هر ساله بيش از يكهزار مركز نظير بيمارستان، كلينيك و درمانگاه در دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور به بهره برداري رسيده است، اظهار كرد: سيستم بشدت رو به گسترش و توسعه است و آنچه كه ما به دنبال آن بوديم، اجراي نظام ارجاع و پزشك خانواده براي پاسخگويي به نيازهاي مردم است.
وي با اشاره به فاصله زياد براي دسترسي به اين هدف گفت: منابع محدود و نوع نگاهي كه به سلامت مردم وجود داشت همگي از موانع دسترسي به اين هدف و اهداف بوده است.
پزشكيان ادامه داد: طي 4 سال اخير منابع ما رشد صفر درصدي داشته و اين در حالي است كه امسال با كمك مجلس شوراي اسلامي با رشد مناسبي روبه رو شده ايم در غير اين صورت ظرف 4 ماه اول سال قطعا با مشكل مواجه مي شديم.
وي با اشاره به رشد روز افزون بيماري هاي غيرواگير، رشد جمعيت و وضعيت اجتماعي و اقتصادي حاكم افزود: همه اين عوامل بر سيستم تحميل شده و سلامت مردم را تهديد و با توجه به منابع ثابت و كاهش نيروي انساني سبب كاهش توان ما در پاسخگويي به مردم شد.
به گفته وي، دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور بشدت در تلاشند كه حداقل در روستاها پزشك خانواده را توسط پزشكان عمومي در سطح اوليه به اجرا درآورند.
وزير بهداشت در ادامه در ارتباط با فن آوري اطلاعات و ارتباطات در سلامت افزود: هنوز ما در ابتداي راه هستيم.
دكتر پزشكيان با بيان اينكه ترقي و تكامل سيستم از وظايف اصلي ماست، به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: از لوازم اوليه در عصر حاضر وجود يك نظام اطلاعاتي سريع و به موقع است كه همگي بايد تلاش كنند تا از اين قافله عقب نمانند.
وي توضيح داد: از نظر زير ساخت، نيروي انساني و علم و آگاهي و از نظر ساماندهي هنوز در ابتداي مسير قرار داريم و استفاده از امكانات و لوازم موجود لازمه رشد و توانمندي مردم است تا بدين ترتيب رابطه پزشك با بيمار و بالعكس و متعاقب آن مداخلات سلامت به خوبي برقرار شود.
به اعتقاد وزير بهداشت، در صورت وجود اين امكانات بدون ايجاد توانايي استفاده مردم عملا اين سرمايه گذاري بي فايده خواهد بود. لذا موفقيت در اين امر مستلزم برقراري تعامل همگاني است.
انتقاد انگليسي ها از استخدام پزشكان و پرستاران جهان سوم
محافظه كاران انگليسي تاكيد كردند اين كشور بايد استخدام پزشكان و پرستاران از كشورهاي در حال توسعه جهان را متوقف كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران و به نقل از روزنامه انگليسي اينديپندنت، سخنگوي حزب محافظه كار انگليس در اين خصوص گفت: ما عميقا نسبت به اين مسئله كه شمار زيادي از پزشكان و پرستاران از كشورهاي در حال توسعه جهان به انگليس سفر مي كنند، نگران هستيم و اين افراد بايد در كشورهاي خود مشغول به فعاليت پزشكي باشند.