اتاق انتظار
بيماري هاي قلبي بيشترين عامل مرگ و مير در انگليس
|
|
بر اساس يك مطالعه علمي مشخص شده است كه بسياري از بيماران قلبي، توصيه هاي مراقبتي ضروري مورد نيازشان به هنگام ترخيص از بيمارستان را كه براي بهبود كاملشان لازم است، دريافت نمي كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از شبكه خبري بي. بي. سي، كميسيون مراقبت هاي قلبي انگليس در خصوص اين مساله 4 هزار بيمار قلبي در سراسر اين كشور را مورد بررسي قرار داده است. بسياري از اين افراد گفته اند كه به هنگام ترخيص از بيمارستان توصيه هاي حياتي و لازم درباره مراقبت كامل از خود، انجام ورزش هاي ضروري و رژيم غذايي مناسب بدنشان را از پزشكان دريافت نكرده اند.
همچنين از هر 10 سيگاري در انگليس، چهار نفر گفته اند كه تا كنون هيچگونه اطلاعات و توصيه هايي در خصوص ترك سيگار دريافت نكرده اند. با اين حال گزارش اين كميسيون نشان داد كه بيماران قلبي با سرعت بيشتري از معالجات و مراقبت هاي پزشكي در بيمارستان ها بهره مند شده اند و در نهايت مرگ و ميرهاي ناشي از اين بيماري كاهش يافته است. با اين حال اين گزارش مي افزايد كه ضروري است تا به هنگام ترخيص بيماران قلبي از بيمارستان، پزشكان از اين نكته مطمئن شوند كه توصيه هاي لازم و حياتي به بيماران جهت تغييرات ضروري در زندگي شان، رژيم مناسب، انجام ورزش و در نهايت ترك سيگار، ارائه شده است.
اين گزارش در حالي منتشر شده كه مرگ و ميرهاي ناشي از بيماري هاي قلبي يكي از نگران كننده ترين نكات در انگليس است. بيماري هاي قلبي در واقع بيشترين عامل مرگ و مير در اين كشور به حساب مي آيند. بر اساس آمار سالانه 110 هزار نفر بر اثر ابتلا به اين بيماري ها در انگليس جان خود را از دست مي دهند. با اين حال اين رقم در حال كاهش است. وزير بهداشت انگليس نيز اخيرا اعتراف كرده است كه سرويس هاي مناسب براي برخي بيماران قلبي در سراسر اين كشور موجود نيست.
بيش فعالي يك اختلال رفتاري است
كودكان طبقه پايين اجتماع در معرض ابتلا به بيش فعالي قرار دارند. بيش فعالي يك اختلال رفتاري است كه ميزان شيوع آن غالبا 5 تا 10 درصد كودكان سنين مدرسه را دربر مي گيرد. شواهدي وجود دارد كه نشان مي دهد كودكان طبقه اجتماعي پايين بسيار در معرض خطر ابتلا به اين اختلال هستند.
داوود منجزي، كارشناس ارشد روانشناسي و مدير مركز پيش دانشگاهي اقبال لاهوري اهواز در گفت و گو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خوزستان- در تعريف ويژگي هاي يك كودك بيش فعال اظهار كرد: اين كودك هرگز آرام نمي نشيند، مهم نيست كجاست، مثل موتور يكسره كار مي كند و به هيچ چيز توجه ندارد، بدون اجازه در كلاس راه مي رود، نوبت را رعايت نمي كند و مدام حرف مي زند.
وي افزود: شايد شما هم اين صحبت ها را شنيده ايد يا حتي تجربه كرده ايد. اينها توصيف كننده يك كودك بيش فعال يا داراي تحرك بيش از حد است كه گاه از زبان مادران يا معلمان عاجزانه بيان مي شوند. اختلال بيش فعالي اولين بار در سال 1845 تحت عنوان تحرك بيش از حد توصيف شد. از نظر توزيع در بين دختران و پسران نسبت سه به يك تا 10 متفاوت است.
منجزي تصريح كرد: كودكان مبتلا به اين اختلال بيش از حد سن خود فعالند و دائم مي جنبند. نمي توانند آرام بنشينند، بي قرارند و دائم در حال دويدن هستند. تحرك آنان غالبا با تحرك معمولي تفاوت دارد بدين صورت كه حركت هاي آنان تصادفي، بي برنامه و بي هدف است.
وي اختلال تحرك بيش از حد همراه با نقص يا كمبود، توجه و اختلال تحرك بيش از حد بدون نقص توجه را از انواع اختلال تحرك بيش از حد بيش فعالي برشمرد و توضيح داد: در اختلال تحرك بيش از حد همراه با نقص يا كمبود توجه، توجه كودك بسرعت از يك چيز به چيز ديگر انحراف پيدا مي كند. آنها بندرت تلويزيون تماشا كرده و بسرعت از كاري به كار ديگر مي پردازند و اغلب قادر نيستند كاري را كه شروع كرده اند تمام كنند. هنگام بازي كردن مقررات را رعايت نمي كنند. اغلب به نظر مي رسد كه گوش نمي دهند. مشخصه عمده آنها اين است كه اين رفتارها بي اختيار انجام مي شود. تفاوت اين اختلال تحرك بيش از حد بدون نقص توجه آن است كه كودك بيش فعال در نوع دوم داراي توجه بيشتر و طولاني تر است.
وي افزود: البته بايد توجه كرد هنگامي مي توان كودكي را مبتلا به اين بيماري دانست كه اين نوع اختلال قبل از هفت سالگي شروع شده باشد، دوره آن حداقل شش ماه طول كشيده باشد، علت رواني يا عقب ماندگي ذهني نداشته باشد، وراثت به عنوان يكي از عوامل ايجاد كننده اين اختلال مطرح باشد، اما اظهار نظر قطعي مستلزم تحقيقات دقيق تر و بيشتري است.
اين كارشناس ارشد روانشناسي به ايسنا گفت: اختلال جزئي در مغز كه معمولا در اثر آسيب هاي وارده در دوران جنيني و هنگام تولد رخ مي دهد نيز به عنوان علل ايجاد كننده مطرح هستند. اختلال در تركيب بيوشيميايي خون و انتقال دهنده هاي عصبي نيز موجب اين اختلال قلمداد مي شوند. رژيم غذايي نيز به دليل استفاده از رنگ ها و طعم هاي مصنوعي، مواد پيشگيري كننده از فاسد شدن مواد غذايي و خوراكي هايي مانند آلو، زرد آلو، گوجه فرنگي و خيار به دليل محرك بودن در تشديد اين اختلال موثر قلمداد مي شوند.
منجزي تصريح كرد: متغيرهاي محيطي مانند نور مهتابي و سرب نيز از ديگر عوامل بروز اين نوع اختلال به شمار مي آيند. تماس بدن با سرب مي تواند موجب بروز حمله عصبي و عقب ماندگي ذهني شود و در آن ترديدي نيست. تحقيقات نشان داده است كودكاني كه در مجاورت سرب بوده اند علائمي از اين اختلال را نشان داده اند. نورمهتابي نيز به عنوان يك محرك مطرح شده، اما به طور قطع اثرش مشخص نشده است.
|