نصف درآمد ايران در جيب 20 درصد طبقه ثروتمند
تازه ترين گزارش بانك جهاني از فقر و نحوه توزيع درآمد در ايران حاكي است: 9/49 درصد كل مصرف و درآمد ايران به دو دهك بالاي درآمدي اين كشور كه طبقه ثروتمند را شامل مي شود، تعلق دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس، بانك جهاني در اين گزارش افزود: 10 درصد جمعيت ثروتمند ايران بيش از 7/33 درصد كل درآمد و مصرف را به خود اختصاص مي دهند.
اين در حالي است كه 10 درصد فقيرترين مردم كشور، تنها 2 درصد درآمد و مصرف را به خود اختصاص داده اند.
بنابراين گزارش، 20 درصد طبقه فقير ايران تنها 8/5 درصد درآمد و مصرف را كسب مي كنند.
اين گزارش افزود: دهك هاي سوم و چهارم درآمدي ايران كه در وضعيت بهتري نسبت به دهك هاي اول و دوم قرار دارند، 4/9 درصد كل درآمد و مصرف را در اين كشور به خود اختصاص مي دهند.
درآمد قشر متوسط جامعه 1/14 درصد كل درآمد و مصرف كشور است.
گروهي كه بالاتر از قشر متوسط جامعه قرار دارند، 5/21 درصد كل مصرف و درآمد را در اين كشور به خود اختصاص دادند.
براساس گزارش بانك جهاني، 3/7 درصد جمعيت ايران و به عبارتي 5 ميليون نفر با كمتر از 50 هزار تومان در ماه زندگي مي كنند و اين در حالي است كه 2 درصد جمعيت ايران و به عبارتي يك ميليون و 400 هزار نفر ايراني با كمتر از 25 هزار تومان در ماه زندگي مي كنند.
براساس اين گزارش، ضريب جيني در ايران كه يك شاخص مهم در توزيع عادلانه درآمد است، 43 ارزيابي شده كه نسبت به سال گذشته تغييري نكرده است.
مواظب پروانه هاي جعلي باشيد
مديركل دفتر صادرات گمرك ايران در مورد خريد و فروش پروانه هاي صادراتي جعلي به تاجران، بازرگانان و صادركنندگان هشدار داد.
ناصر ابراهيمي به واحد مركزي خبر گفت: گمرك ايران براي مقابله با جعل پروانه هاي صادراتي، اخيرا اين پروانه ها را با استفاده از كاغذ واتر مارك چاپ و هر پروانه صادراتي منقوش به برچسب هاي غيرقابل جعل باركد و هولوگرام است.وي افزود: تاجران دقت كنند، افراد سودجو پروانه هاي صادراتي جعلي به آنان واگذار نكنند و اگر قصد خريد پروانه هاي صادراتي را دارند پيش از هر اقدامي صحت و اصالت پروانه ها را از گمرك مربوطه استعلام كنند.
خسارت 5 هزار ميلياردي
ضايعات آرد و نان سالانه حدود 5 هزار ميليارد ريال به كشور و اقتصاد ملي ضرر مي زند.
سينكي، معاون توسعه بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني گفت: از 40 هزار ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته به يارانه كالاهاي اساسي 22 هزار ميليارد ريال آن به يارانه گندم اختصاص دارد، اما 30 درصد اين محصول به ضايعات تبديل مي شود. وي از طرح ساماندهي گندم، آرد و نان خبر داد: در اين طرح كارخانه هاي آرد به طور مستقيم گندم كشاورزان را خريداري مي كنند.
۲۰۰ تن ذخيره طلا در ايران
تحقيقات نشان مي دهد كه در 30 محدوده كشور 200 تن ذخيره طلا شناسايي و به اثبات رسيده است. به گزارش سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني، مهندس محمدتقي كره اي با بيان اين مطلب افزوده است: در سالهاي گذشته از نظر وجود ذخاير طلا داراي جايگاه مناسبي نبوديم اما با فعاليت هاي انجام شده در سالهاي اخير به يكي از كشورهاي با پتانسيل اين زمينه تبديل شده ايم. او منطقه راشك حسن را به عنوان منطقه اي پر طلا نام برد و اعلام كرده است اين منطقه حاوي 97 تن طلاست.
۵/۵ ميليارد دلار كالا وارد كشور شد
طي دو ماهه نخست امسال 4 ميليون و 736 هزار تن كالا به ارزش 5 ميليارد و 519 ميليون دلار وارد كشور كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن و ارزش به ترتيب 5/3 و 1/18 درصد افزايش نشان مي دهد.
در بين 10 قلم عمده كالاي وارداتي در دو ماهه سال جاري لوازم و ماشين آلات صنعتي مكانيكي با يك ميليارد و 229 هزار دلار، آهن آلات با 583 ميليون و 400 هزار دلار و لوازم صنعتي برقي با 252 ميليون و 300 هزار به ترتيب بيشترين ميزان واردات را به خود اختصاص دادند.
در اين گزارش آمده است: در اين مدت واردات ماشين آلات صنعتي، آهن آلات و لوازم صنعتي در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتيب 9/10، 2/44 و 13 درصد افزايش داشته است.
بر طبق اين گزارش، در دو ماهه نخست امسال 188 ميليون و 600 هزار دلار مواد اوليه پلاستيك، 153 ميليون و 900 هزار دلار مواد شيميايي، 137 ميليون و 900 هزار دلار روغن خوراكي، 111 ميليون و 800 هزار دلار ماشين آلات راهسازي و جرثقيل، 107 ميليون دلار كاغذ و مقوا، 93 ميليون دلار محصولات صنايع شيميايي و 89 ميليون و 600 هزار دلار ماشين آلات صنعت نساجي چرم وارد كشور شد. در مدت ياد شده، واردات ماشين آلات راهسازي و مواد شيميايي از كاهش 10 و 12 درصد برخوردار بود.