سينگر خاطره مي شود!
اخيرا بحث هايي در مورد بنايي در خيابان سعدي موسوم به ساختمان سينگر درگرفته است كه در اصل موافق و مخالف خواني هايي در زمينه تخريب يا عدم تخريب اين بنا است.
صرفنظر از اينكه آيا اين بنا واقعا حائز ارزش هاي فرهنگي يا ملي هست يا نه (كه خود مخالف و موافق هاي زيادي دارد)، به نظر مي رسد راه حل اين حوزه ، ارائه و تدوين نظام جامعي است كه با تعريف حدود ميراث فرهنگي يك بار براي هميشه اين مشكل را حل كند. در هر حال مرثيه خواني در رثاي چرخ خياطي هاي مادربزرگ هايمان (آنچنان كه اخيرا در مورد اين ساختمان در چند رسانه اتفاق افتاده) نه تنها هيچ ربطي به ارزش هاي ملي يك بنا ندارد، بلكه با خلط مطلب، راه را براي هوچي گري نهادينه شده در اين وادي باز خواهد كرد.
بناي سينگر كه ساختمان نمايندگي شركت چرخ خياطي سازي به همين نام بوده، تا به حال در فهرست بناهاي ذي ارزش سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ثبت نشده و معمار مشخصي نيز ندارد.
هتل 100 ميليون دلاري
گروه كمپينزكي كهيك هولدينگ آلماني با سابقه اي حدود 120 ساله است، مالك مجموعه اي از هتل ها و مراكز تفريحي لوكس در اروپا، آسيا و خاور ميانه بوده، بخصوص در سالهاي اخير حجم عظيمي از سرمايه هاي خود را به امارات متحده عربي و تركيه انتقال داده است.
برنامه ريزان كمپينزكي در جست وجوي فرصت هاي جديد سرمايه گذاري در خاورميانه هستند.
هفته گذشته، كمپينزكي از بزرگترين شركت هاي مالك هتل هاي لوكس در جهان، ساخت برج هايي دوقلو در استانبول را كه قرار است به مجموعه اي از هتل، دفاتر تجاري، مركز خريد و بخش هاي تفريحي لوكس 7 ستاره اختصاص يابد، آغاز كرد.
به گزارش خبرنگار روزنامه حريت تركيه، اين مجموعه كه پيش بيني مي شود بالغ بر 100 ميليون دلار هزينه داشته باشد در قالب دو برج 27 طبقه مشابه در سال 2007 ميلادي به بهره برداري خواهد رسيد و توانايي مقابله با زلزله اي 9 ريشتري را خواهد داشت.
نظام معماري در پرده اي از ابهام
در حالي كه تقريبا در تمام دنيا معمار تعيين كننده ترين مدير در عرصه ساخت و ساز بنا است، در ايران هنوز جايگاه اصلي اين حرفه معلوم نيست....
مدتي است كه جامعه مهندسان معمار ايران و بخش صنفي آن به رهبري سعيد سادات نيا در صدد هستند با تدوين آنچه نظام معماري ايران مي نامند، معمار را به جايگاه واقعي اش بازگردانند؛ اين فعاليت ها هرچند در بيشتر موارد از جلساتي هفتگي و غير رسمي فراتر نرفته است، اما در صورت جلب حمايت فعالان اين عرصه مي تواند به تدوين و تصويب نظامنامه اي در خور براي اين حرفه منتج شود.مشكل عمده جامعه مهندسان معمار مقبوليت عام بين معماران است. اين تشكل هنوز در خانه هنرمندان فعال بوده و حوزه صنفي فعاليت هاي آن بسيار محدود است.
تا كنون هيچ مجمع عمومي از معماران عضو اين تشكل جهت تصويب اساسنامه و نيز تصويب تصميمات گروهي تشكيل نشده است.
كارشناسان معتقدند اساسنامه جامعه مهندسان معمار ايران در جهت تقويت هويت صنفي آن نياز به تجديد نظر دارد.
پيش نويس اين اساسنامه سال گذشته به ثبت رسيد و عضويت اين تشكل در اتحاديه جهاني معماران UIA قرار است در نشست جهاني استانبول در تير ماه سال جاري نهايي شود.
هيچ يك از دبيران اين تشكل، انتخابي اعضا نبوده و تا كنون انتخاباتي عمومي براي تعيين دبيران آن برگزار نشده است.