نشست خبري چهارمين جشنواره فيلم سبز برگزار شد
نشست خبري چهارمين جشنواره بين المللي فيلم سبز، امروز در سازمان حفاظت محيط زيست ايران برگزار شد.
به گزارش «پايگاه خبري فيلم كوتاه» اين نشست با حضور بيژن حيدرعربي دبير جشنواره، دكتر نيك روش، دكتر لقايي و عليرضا خمسه داوران اين جشنواره و دكتر صدوق و جمعي از خبرنگاران برگزارشد.
در ابتداي جلسه بيژن حيدرعربي دبير جشنواره چهارم با اعلام آماري از فيلم هاي رسيده به جشنواره گفت: چهارمين جشنواره بين المللي فيلم سبز،تمام ركوردهاي قبلي خود را شكسته است و تا به امروز آثار رسيده به جشنواره از مرز ۶۰۰ فيلم گذشته و تعداد كشورهاي شركت كننده در جشنواره چهارم به مرز ۵۰ كشور رسيده است.
وي مخاطبان جشنواره را ۳ دسته؛ بزرگسالان، كودكان و نوجوانان زير ۱۶ سال و متخصصان كه شامل دانشجويان و انديشمندان محيط زيست مي شود معرفي كرد و گفت: جشنواره چهارم از نظر موضوعي به ۱۱ دسته؛ ارزيابي محيط زيست، اقتصاد محيط زيست، الگوي صحيح بهره برداري، آلودگي ها، تنوع زيستي، توسعه پايدار، فرسايش خاك و...تقسيم مي شود.
وي با اشاره به اينكه فيلم هاي مستند و داخلي بيشترين ميزان شركت در جشنواره را داشته اند؛ گفت: جشنواره در بخش بزرگسالان بيشترين فيلم را دريافت كرده است.
بيژن حيدرعربي با اعلام مكان هاي نمايش فيلم در استان ها گفت: تا به امروز استان هاي: هرمزگان، بوشهر، لرستان، تهران، سمنان و كهكيلويه و بوير احمد براي نمايش فيلم هاي جشنواره چهارم آماده شده است و افزود تا به حال در تهران، فرهنگسراهاي طبيعت، دانشجو، خانواده، امام علي، جوان و فدك آماده نمايش شده اند كه به اين تعداد افزوده خواهد شد.
وي در پاسخ به سئوالي هدف از برگزاري جشنواره چهارم را پيشبرد آرمانهاي محيط زيستي و ارتقا ي دانش عمومي با بهره گيري از ابزار هنر عنوان كرد و افزود: شعار جشنواره چهارم «آموزش براي توسعه پايدار» است.
در ادامه جلسه دكتر صدوق گفت: هدف از همه فعاليت ها نهايتا رسيدن به يك ديدگاه در سطح جامعه و همه اصناف به خصوص ذهنيت مديران است.ما دنبال تغييراتي هستيم كه به گونه اي در اذهان به وجود بيايد كه منابع طبيعي فناناپذير نيستند. ما مي خواهيم افراد اخلاق گرا، مستقل و شكوفا باشند.
دكتر نيك روش در مورد ملاك انتخاب آثار براي شركت در جشنواره گفت: هيات انتخاب فيلم ها را از سه منظر ۱-همسويي با منشور جشنواره ۲-فني مانند: تصويربرداري، نور، مونتاژ و...۳-كارگرداني و شرايط ساخت كار، انتخاب مي كنند و توجه ويژه هيات انتخاب به ميزان پيام رساني اثر بوده است.
وي در ادامه گفت: از ميان آثار رسيده چيزي در حدود ۵۰ اثر انتخاب و به نمايش در مي آيد.
در پايان جلسه بيژن حيدر عربي اعلام كرد: امسال ميزان ستايش جشنواره از آثار وسيع تر شده است و علاوه بر ۳ جايزه اصلي جشنواره كه با توجه به تمام جنبه هاي مختلف به ۳ اثر داده مي شود؛ هيات داوران ۱۱ جايزه به ۱۱ فيلم هر يك از بخش هاي موضوعي اهدا خواهند كرد و از بهترين تلاشگر محيط زيست۳، كارشناس برتر محيط زيست استاني، بهترين فيلم كوتاه خبري و بهترين فيلم ساخته شده در استانها تقدير مي شود.
همچنين در بخش جنبي جشنواره مراسم بزرگداشتي براي
۴مستند ساز كه اسامي آنها اعلام نشد برگزار مي شود.
افتتاحيه چهارمين جشنواره بين المللي فيلم سبز،امروز در سالن اجتماعات دوم سازمان محيط زيست واقع در پارك پرديسان برگزار مي شود.
فراخوان بيست و يكمين جشنواره فيلم هاي كوتاه برلين
بيست و يكمين جشنواره فيلم هاي كوتاه برلين (اينتر فيلم) از ۱ تا ۶ نوامبر برگزار مي شود.
به گزارش «پايگاه خبري فيلم كوتاه» اين جشنواره تا ۲۴ تير(۱۵ ژوئيه) پذيراي فيلم هاي كمتر از ۲۰ دقيقه خواهد بود و در مجموع بيش از چهارصد فيلم را در بخش هاي مختلف به نمايش مي گذارد كه از اين تعداد يكصد فيلم به بخش مسابقه بين الملل راه مي يابند.
در بخش مسابقه بين المللي جشنواره اينتر فيلم جوايز بهترين فيلم، بهترين مستند، بهترين انيميشن و بهترين فيلمبرداري اهدا خواهد شد.
همچنين ديگر بخش هاي رقابتي اين رويداد شامل فيلم هاي كودكان، فيلم هاي ضد خشونت و تعصب، فيلم هاي فوتبالي كمتر از ده دقيقه و مسابقه فيلم هاي آلمان خواهد بود.
فيلم هاي متقاضي به شكل خودكار شانس حضور در تمامي بخش ها را خواهند داشت و براي هر فيلم بايد فرم ثبت نام جداگانه تكميل و همراه ساير مدارك ارسال شود. براي دريافت فرم ثبت نام و قواعد شركت در جشنواره اينجا را كليك كنيد.
آرشيو فيلم هاي ورزشي ايران گردآوري مي شود
مهر: محبوبه گشايشي گفت: پس از برگزاري چهارمين جشنواره فيلم هاي ورزشي و تلويزيوني تهران آرشيو كاملي از فيلم هاي شناخته شده در كشور طي ۲۷ سال گذشته خواهيم داشت.
مسول كميته جمع آوري آثار داخلي چهارمين جشنواره بين المللي فيلم هاي ورزشي و تلويزيوني تهران، با بيان اين مطلب افزود: تاكنون ۲۸۰ فيلم مستند، گزارشي، فيلم سينمايي، داستاني خبري و آثار تبليغي و تيزر به دفتر جمع آوري آثار ارسال شده است، اما تلاش ما بر اين است تا ساير آثار ساخته شده در اين مدت را كه انتظار مي رود، تعدادشان بيش از۲۸۰ اثر باشد، جمع آوري كنيم.
وي از تلاش براي جمع آوري آثار داخلي سخن گفت و افزود: براي جمع آوري آثار فراخوان جشنواره را به تمام پايگاه هاي صدا وسيما و مراكز سينمايي در استان ها ارسال كرديم.
همچنين با كارگردانان و تهيه كنندگاني كه صاحبان اصلي فيلم ها محسوب مي شدند تماس برقراركرده و از آنان براي حضور در جشنواره دعوت به عمل آورديم .
گشايشي،نه تنها از تهيه يك آرشيو كامل از فيلم هاي ۲۷سال گذشته خبرداد بلكه از پخش نمادين اين آثار خبرداد و افزود: فيلم ها و تمام آثار دريافت شده پس از بازنگري در هيات داوران در هشت سالني كه ستاد برگزاري جشنواره در نظرگرفته است،براي عموم به نمايش درخواهد آمد.
وي تصريح كرد كه با نمايش اين فيلم ها، علاقه مندان قادرند با حضور خود در اين مكان ها از نزديك با دستاوردهاي ملي ورزش كشورمان آشنا شوند.
وي با اشاره به مخاطبان عمومي جشنواره، گفت: فيلم هاي كه در سالنها به نمايش در مي آيند كاملا و به طور تخصصي فيلم هاي ورزشي نخواهند بود ، بلكه فيلم هايي كه در آنها اشاره و نگاه كوتاهي به ورزش شده است نيز به نمايش درخواهند آمد.
رئيس كميته جمع آوري آثار داخلي گفت: با وجود دردسترس بودن تمام امكانات و مديريت قوي و كار آمد جشنواره، بيشتر مشكلات ما خارج از چارت سازماني جشنواره برما تحميل شده و از لحاظ سازماني با مشكل خاصي رو به رو نبوده ايم. گشايشي افزود: ما تمام تلاش خود را براي هرچه بهتر و پربارتر شدن جشنواره خواهيم كرد زيرا جشنواره در يك دوره كوتاه چند روزه انجام مي شود اما تا يكسال سخني از آن به ميان خواهد آمد.
مجيد مجيدي از «المپيك در كمپ» افغان مي گويد
ايرنا: فيلم كوتاه المپيك در كمپ (مجيد مجيدي)، روايت كودكان افغان در زمان حمله آمريكا به اين كشور است كه در جشنواره بين المللي ۲۰۰۴ ميلان به عنوان فيلم برتر شناخته شد.
اين فيلم كه در چهار دقيقه و ۴۰ثانيه ساخته شده، بازتاب گسترده اي در ميلان و مطبوعات ايتاليا داشت. چگونگي ساخت اين فيلم ماجراي جالبي دارد كه شنيدنش از زبان مجيدي خالي از لطف نيست.
او در مورد روايت و ساخت اين فيلم مي گويد: اوايل زمستان سال ۸۰با شروع حمله آمريكا به افغانستان براي ساخت فيلم مستندي وارد خاك افغانستان شدم و از چند شهر مرزي و چند اردوگاه كه توسط ايران در مرزهاي جنوب شرقي در خاك افغانستان احداث شده بود، فيلمبرداري كردم. در طول آن مدت با صحنه هاي وحشتناكي روبرو شدم. از همه جا و همه چيز بوي مرگ به مشام مي رسيد. در اين فضاي سنگين و مرگبار، كودكان و نوجواناني را مي ديدم كه در يك قدمي مرگ چگونه به زندگي اميد بسته بودند. آنها نه تنها تسليم مرگ نمي شدند بلكه به واسطه روح پاك و زيباي خود بارقه هاي اميد را نزد بزرگترهاي خود زنده مي كردند.
يكي از اين بارقه هاي اميد و زندگي، ورزش بود. من بلافاصله بعد از بازگشت به ايران مقدمات سفر ديگري را به افغانستان و اردوگاه هاي افغاني تدارك ديدم و چند وسيله ابتدايي مثل توپ فوتبال، چندين پرچم رنگي، طناب و غيره براي آنان به عنوان هديه بردم. آنان به قدري به وجد آمدند كه مقدمات مسابقاتي را به كمك ما، بزرگترهاي خود تدارك ديدند.
ابتدا از نگاه من همه چيز خيلي بچه گانه به نظر مي رسيد ولي بعد در يك فضاي جدي توام با يك حس بسيار قوي قرار گرفتم و آنها با جديت تمام مي گفتند كه مي خواهيم يك المپيك برگزار كنيم. به نظر من آن بچه ها به دنيا به شكل سمبليك پيام بزرگي را از طريق ورزش انتقال دادند كه: ما حق زندگي كردن داريم.
مجيدي در پايان سخنان خود گفت: جنگ پديده زشتي است، بياييم با هم و در كنار هم با صلح و دوستي و محبت زندگي كنيم.
گفتني است المپيك در كمپ قرار است در بخش نمايش هاي ويژه چهارمين جشنواره فيلم هاي ورزشي تلويزيوني تهران به نمايش درآيد. اين جشنواره از ۱۲تا ۱۶تيرماه جاري برگزار مي شود.