فشار خانواده ها براي قبولي و زمينه هاي اضطراب
معاون آموزش و حوادث اورژانس كشور براي كاهش استرس و اضطراب كنكور به داوطلبان توصيه كرد كه روز قبل از كنكور به همراه دوستان به مسافرت درون شهري بروند.
دكتر فرهاد رضواني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه ماهيت كنكور به لحاظ رقابت شديد دانش آموزان اضطراب آور است، اظهار كرد: فشار خانواده براي قبولي در رشته مورد علاقه و نگراني دانش آموزان از آينده علمي خود، همگي زمينه را براي ايجاد اضطراب فراهم مي كند.
وي به خانواده ها توصيه كرد: براي كاهش اضطراب ناشي از اين رقابت فشرده ،خانواده ها بايستي داوطلبان را به آرامش دعوت كنند؛ اينكه همه چيز به كنكور ختم نمي شود و دانشگاه مدينه فاضله نيست و دانش آموزان مي توانند با استفاده از هنر و توانايي خود و نه صرفا كسب مدرك، آينده درخشاني داشته باشند، همگي از نكات قابل ذكر به داوطلبان است.
دكتر رضواني افزود: براي كسب موفقيت و بازدهي بيشتر به داوطلبان توصيه مي شود كه شب قبل از كنكور به اندازه كافي استراحت كنند. اين در حالي است كه برخي از داوطلبان در روز پاياني درصدد مرور مطالب درسي بر مي آيند كه اين اشتباهي بيش نيست، چرا كه مغز افراد گنجايش و ظرفيت مرور مطالب ظرف 12 ساعت را ندارد. دكتر رضواني با بيان اينكه كم خوابي يا بي خوابي در شب قبل از امتحان سبب عدم تمركز و خستگي زودرس مي شود، به داوطلبان توصيه كرد كه در جلسه امتحان مرور كلي بر سوالات كنكور داشته و سوالات را از درس هايي كه مطالعه بهتر و بيشتري داشتند آغاز كنند، چرا كه عدم قدرت پاسخگويي به سوالات خود نوعي عامل اضطراب آور محسوب مي شود.
سازمان انتقال خون ايران خبرداد:
خون سالم در شرايط بحراني تامين مي شود
مديركل روابط عمومي سازمان انتقال خون ايران از اجراي طرحي با مشاركت پژوهشكده طب رزمي، دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله، سازمان انتقال خون ايران، پايگاه انتقال خون استان تهران و نيروي مقاومت بسيج براي تامين ذخيره خون سالم در شرايط بحراني خبر داد.
دكتر بابك يكتاپرست در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در قالب اين طرح ذخيره مناسب خوني براي شرايط بحراني نظير سيل، زلزله و جنگ تامين مي شود، اظهار كرد: اين طرح به صورت پايلوت در استان تهران در حال اجراست كه در صورت كسب نتايج مطلوب در سراسر كشور اجرايي خواهد شد.
وي افزود: در اين طرح اعضاي نيروي مقاومت بسيج به پايگاه هاي انتقال خون تهران جهت اهداي خون مستمر (سالي 2 تا 4 بار اهدا) مراجعه مي كنند.
دكتر يكتاپرست در گفت وگو با ايسنا خاطرنشان كرد: از آنجايي كه افراد شركت كننده در اين طرح در جريان روند اهداي خون مستمر قرار مي گيرند با عوامل مخاطره آميز سلامت خون و مسائل فرهنگي اهداي خون به خوبي آشنا مي شوند.
به اعتقاد مديركل روابط عمومي سازمان انتقال خون، از فوايد اجراي اين طرح وجود منبع زنده ذخيره خوني سالم و هميشه در دسترس است.
گفتني است: اين طرح همزمان با روز اهدا كنندگان خون در استان تهران در حال اجراست.
هشدار به زنان خانه دار
تماس مكرر با پودرهاي شوينده خطر ابتلا به اگزما را افزايش مي دهد
اگزماي دستي يك بيماري پوستي شايع است كه در اكثر موارد ابتدا دست ها خشك شده و بتدريج قرمزي، پوست ريزي و خارش نيز اضافه مي شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران به گفته پزشكان واحد علوم پزشكي تهران، زمينه ژنتيكي پوست حساس موجب مي شود تا بسياري از مواد كه براي ساير افراد محرك محسوب نمي شوند در اين افراد سبب اگزما شوند و همچنين تماس مكرر با موادي كه چربي سطحي پوست را از بين مي برند مثل صابون ها و پودرهاي رختشويي و حتي موادي كه در تركيبات بهداشتي ـ آرايشي روزمره وجود دارند مي توانند علت اگزماي دست باشند.
محققان معتقدند در درمان اگزماي دست، اولين و مهمترين اصل درماني محافظت از پوست دست و چرب نگهداشتن مداوم آنهاست.
آنان توصيه كردند كه افراد از مصرف بي رويه پمادهاي كورتني بدون تجويز پزشكان پرهيز كنند و تنها تركيباتي را كه توسط پزشك تجويز شده است به كار ببرند تا حاوي مواد محرك نباشند.
همچنين جهت محافظت بيشتر از پوست دست توصيه شده است هنگام شست وشوي ظروف و لباس از دستكش لاستيكي استفاده كرده و ترجيحا زير دستكش لاستيكي از دستكش نخي استفاده شود.
همچنين هرگز از دستكش سوراخ استفاده نشود زيرا پوشيدن دستكش سوراخ از نپوشيدن آن بدتر است و هنگام پاك كردن سبزي ها، پوست كندن مركبات، سيب زميني و گوجه فرنگي حتما از دستكش استفاده شود.
بايد توجه داشت كه از تماس مستقيم دست با شوينده ها و شامپو اجتناب شود و در كارهايي كه با آب تماس ندارد مانند گردگيري، تا كردن لباس هاي شسته و باغباني از دستكش نخي استفاده شود و تا حد امكان از ماشين لباسشويي و ظرف شويي استفاده شده و از شست وشوي لباس ها و ظروف با دست پرهيز شود.