بيش از 6 ميليون ايدزي درآفريقاي جنوبي
احتمــالا بيش از ۵/۶ ميليون تن از مردم آفريقاي جنوبي به ويروس HIV مبتلا هستند.
به گزارش ايسنا، اين خبر در يكي از گزارش هاي دولتي آفريقاي جنوبي آمده است كه نسبت به برآوردهاي گذشته افزايش قابل توجهي را نشان مي دهد.
گزارش وزارت بهداشت آفريقاي جنوبي در سال ۲۰۰۴ نشان مي دهد از ۱۶ هزار زن باردار كه در كلينيك هاي درماني بستري شده بودند، بين ۲۹/۶ ميليون تا ۵۷/۶ ميليون تن از مردم آفريقاي جنوبي به ويروس HIV مبتلا بوده اند و اين درحالي است كه اين رقم در سال ۲۰۰۳ ، ۶/۵ ميليون تن بوده است.
۲۰ هزار پزشك سلامت در استان هرمزگان حضور مي يابند
رئيس مركز بهداشت استان هرمزگان كه در جلسه شوراي سلامت حضور داشت، بر رابطه جدايي ناپذير سلامت و توسعه اجتماعي تاكيد كرد و اساسي ترين هدف توسعه اجتماعي و اقتصادي جامعه را تامين عمر طولاني توام با سلامتي براي آحاد مردم عنوان كرد.
به گزارش ايسنا، دكتر منصور بقايي بيماري هاي قلبي و عروقي را بيشترين علل مرگ و مير معرفي كرد و آن را ناشي از توسعه يافتگي خواند و اظهار كرد: آن چه قادرست تهديدهاي مدرن ناشي از توسعه يافتگي را كنترل و برنامه توسعه اي را به توسعه پايدار تبديل كند، مركزيت بخشيدن به سلامت انسان در تمامي بخش هاست.
وي همچنين از حضور 20هزار پزشك سلامت در استان، در سال جاري خبر داد و گفت: اين طرح براي اولين بار در روستاها اجرا مي شود و جمعيتي بالغ بر 791 هزار و 438 نفر را زير پوشش قرار مي دهد.
وي در پايان خواستار مشاركت مردم و همكاري بين بخشي در بخش سلامت شد.
عمل پيوند غضروف براي نخستين بار در كشور انجام مي شود
موسس انجمن علمي جياموس گفت: براي نخستين بار در كشور و با مشاركت مراكز علمي ايران، عمل پيوند غضروف انجام خواهد شد.
دكتر فرهاد فريد در آئين گشايش انجمن علمي ارتوپدي ايران و آلمان، با اعلام اين خبر افزود: در اين روش پيوند، غضروف خود فرد در محيط خارج بدن كشت داده شده و مجددا براي ترميم عضو آسيب ديده به كار گرفته مي شود.
وي با اشاره به اينكه تنها با راه اندازي يك انستيتوي دانشگاهي در كشور مي توان براي تكثير و كشت غضروف اقدام كرد، خاطرنشان ساخت: سلول هاي غضروف سطح مفصل مي بايست در يك مركز علمي به روش مهندسي ترميم بافتي تكثير شود.
دكتر فريد گفت: تاكنون دانشگاه علوم پزشكي شيراز براي راه اندازي اين مركز اعلام آمادگي كرده است كه طي روزهاي آينده با حضور جراحان ارتوپد ايران و آلمان، مقدمات نحوه همكاري مشخص خواهد شد.
رئيس انجمن علمي جياموس يادآور شد: در دو سال گذشته، عمل جراحي غضروف روي پاي يك ورزشكار ايراني با موفقيت انجام شد كه در آن زمان عمل كشت غضروف در آلمان و عمل پيوند غضروف در ايران و توسط پزشكان ايراني انجام شد.
وي تصريح كرد: هدف از تاسيس انجمن ارتوپدي ايران و آلمان، تبادل اطلاعات پزشكي ميان اين دو كشور است.
اين فوق تخصص جراحي ليزر آرتروسكوپي و طب ورزشي گفت: تمامي همكاران رشته هاي ارتوپدي، متخصصان رشته هاي تراماتولوژي، طب ورزشي، فيزيوتراپي و روماتولوژي، اعضاي اين انجمن را تشكيل مي دهند.
وي يكي از اهداف اين انجمن را در بخش علمي، تاكيد بر موضوعات جراحي بسته مفاصل، ارزش ليزر در ارتوپدي، تغييرات ژنتيك سلول سطح مفصلي و در كل، تكنولوژي جديد در ارتوپدي برشمرد.
ماهي مصرف كنيد تا افسرده نشويد
تحقيقات پژوهشگران نشان مي دهد كه كساني كه طي ماه به ميزان بيشتري ماهي مصرف مي كنند، علائم افسردگي كمتر در آنها بروز مي كند، بنابراين براي جلوگيري از افسردگي در برنامه غذايي خود ماهي را هم قرار دهيد.
به گزارش مهر، بسياري از ماهي ها اسيدهاي چرب غير اشباع دارند كه براي عمل طبيعي مغز لازم است، نتايج تحقيقات انجام شده مي تواند دليلي بر اضافه كردن ماهي به رژيم غذايي افراد مبتلا به مشكلات رواني باشد. بر اساس اين گزارش، نتايج تحقيقات نشان داده كه امكان ابتلا به افسردگي متوسط تا شديد در ميان افرادي كه در ماه كمتر از دو بار ماهي مي خورند، 31 درصد بيشتر از افرادي است كه طي يك ماه در برنامه غذايي خود، به ميزان بيشتري از ماهي استفاده مي كنند.