يافته ها
دويست سال افزايش شديد گاز دي اكسيد كربن
|
|
لايه هاي قديمي يخ حاوي حباب هاي هوا متعلق به دوره هاي گذشته زمين شناسي است.
بررسي حباب هاي هواي كره زمين متعلق به هزاران سال پيش نشان مي دهد كه ميزان گاز دي اكسيد كربن در جو زمين در خلال دويست و پنجاه سال گذشته به شدت افزايش يافته است.
به گزارش مجله علمي نيچر Nature، گروهي از دانشمندان توانسته اند حباب هاي هواي مربوط به حدود چهارصد هزار سال قبل را كه در لايه هاي قديمي يخ محبوس بوده، مورد بررسي قرار دهند و تركيب آن را با دوره هاي بعدي و زمان حاضر مقايسه كنند.
چهارصد هزار سال قبل تغييري اندك در مدار زمين باعث تغيير در آب و هواي زمين شد و از اين نظر با شرايط متحول جاري قابل مقايسه است.
اين دانشمندان نتيجه گرفتند كه پس از اين تغيير، ميزان گاز دي اكسيد كربن در هواي زمين براي سي هزار سال همچنان يكنواخت باقي ماند.
انتشار گزارش جديد در مورد تاثير استفاده از سوخت هاي فسيلي در گرمايش آب و هواي زمين، سياست دولت آمريكا در خودداري از پيوستن به پيمان كيوتو و تلاش براي كاهش ميزان گازهاي گلخانه اي را در معرض انتقاد بيشتري قرار مي دهد.
پس از خاتمه جديدترين دوره يخبندان كره زمين نيز تغييري محسوس در توليد اين گاز مشاهده نشد، اما از زمان آغاز انقلاب صنعتي در دو قرن و نيم پيش، اين مقدار بيش از سي درصد افزايش يافته است.
انقلاب صنعتي به تحول سريع در فن آوري توليد و بخصوص استفاده روز افزون از سوخت هاي فسيلي مانند زغال سنگ، نفت و گاز در توليد كارخانه اي و حمل و نقل منجر شد.
نتيجه اين پژوهش، نظر دانشمنداني را تاييد مي كند كه معتقدند آلودگي ناشي از استفاده از سوخت هاي فسيلي عامل اصلي در ايجاد گاز دي اكسيد كربن و گرمايش آب و هواي زمين بوده است.
پخش گازهاي ناشي از سوخت هاي فسيلي در فضا باعث مي شود كه لايه اي اطراف كره زمين را فرا بگيرد و با حبس گرما در داخل جو، عملا شرايطي شبيه گلخانه را ايجاد كند. از همين رو، از اين گازها با عنوان گازهاي گلخانه اي نام برده مي شود.
يافته هاي جديد داراي نتايج سياسي نيز هست زيرا ديدگاه دولت كنوني آمريكا در اين زمينه را كه "گرمايش زمين ممكن است ناشي از عواملي غير از استفاده وسيع از سوخت هاي فسيلي باشد" بيشتر زير سوال مي برد.
|