اعضاي تعاوني زيتون با گذشت 18 سال هنوز منتظرند
زمين هاي پردردسر
|
|
پيرو چاپ گزارشي در رابطه با اختلاف سازمان حفاظت محيط زيست و اعضاي تعاوني مسكن جهادكشاورزي بر سر 240هكتار از اراضي پارك ملي سرخه حصار با عنوان مسئولان به گود بيايند كه در تاريخ۱۸تيرماه 84 در ضميمه ايرانشهر روزنامه همشهري درج شد، با اعتراض جمعي از اعضاي تعاوني روبه رو شديم. 18سال انتظار براي رسيدن به حق، زمان كوتاهي نيست. هنوز هم بعد از اين همه سال تكليف اين زمين ها روشن نشده است و اعضاي تعاوني مانده اند و سند زمين هايي كه اجازه ساخت ندارد.
محيط زيست مدعي است كه اين 240هكتار جزو اراضي ملي بوده و به طور رسمي از سال 1361 با عنوان پارك ملي مورد حفاظت بوده است و اعضاي تعاوني اسنادي دارند مبني بر واگذاري اين اراضي از سوي وزارت جهادكشاورزي به جمعي از كارمندان اين مركز در سال 1364 با نام شهرك زيتون .
اما حالا به جز تعاوني مسكن جهادكشاورزي به گفته خود اعضا، 27تعاوني ديگر هم در اين اراضي سهيم هستند و تعداد زمينداران در اين عرصه به 4هزار نفر رسيده است.
آنچه پيداست مالكيت افراد در اين اراضي به موجب اسناد موجود در دست اين اعضاي محرز است، اما اينكه كاربري اين اراضي كه بنا به ادعاي سازمان حفاظت محيط زيست جزو اراضي پارك ملي تحت حفاظت قرار دارد قابل تغيير كاربري به مسكوني است يا نه، موضوع اصلي اين اختلاف است.
اعضاي تعاوني با استناد به عنوان تعاوني، يعني تعاوني مسكن جهادكشاورزي زمين ها را قابل ساخت مي دانند. اما پيراسته، رئيس اداره كل محيط زيست استان تهران معتقد است پارك ملي متعلق به ملت است و قوانين خود را دارد و اراضي اش به هيچ عنوان تغيير كاربري پيدا نمي كند. اما حق اعضاي تعاوني چه مي شود؟ حقي كه بيش از 18سال مسكوت مانده و هيچكس خود را مسئول حل اين اختلاف نمي داند؛
حقي كه احقاقش بارها و بارها به دعوا و درگيري و خشونت انجاميده است، اما مسئولان امر همچنان در حال نامه نگاري هستند. البته از سال 81 به بعد چند دورخيز براي واگذاري زمين معوض و خريد اين اراضي صورت گرفته است كه راه حل مناسبي هم به نظر مي رسد.
سال 82 ، محيط زيست ابتدا تصميم به خريد اين اراضي گرفت، ولي بعد اعلام كرد كه زمين معوض به اعضاي تعاوني مسكن واگذار مي كند. بنابراين در اطلاعيه اي در روزنامه ياس نو مورخ 12تير۱۳۸۲ آگهي به اين مضمون به چاپ رساند:
سازمان حفاظت محيط زيست در نظر دارد در اجراي وظايف قانوني خود و در اجراي طرح پاركداري مستند به مواد۳ و۱۶ قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست و به منظور حفاظت از پارك ملي سرخه حصار واقع در استان تهران و همچنين به استناد تصميم نامه شماره۹۱۹۰-81/م /27798 مورخ 21/11/1381 هيات محترم وزيران براساس لايحه قانوني نحوه خريد و تملك اراضي و املاك براي اجراي برنامه هاي عمومي، عمراني و نظامي دولت مصوب 17/11/58 شوراي انقلاب، نسبت به تملك بخشي از اراضي موصوف با حد وحدود مندرج در سند مالكيت به شماره 1/4481 واقع در بخش هفت تهران ، طبق كروكي مندرج در ذيل اين آگهي اقدام كند. لذا تمامي اشخاص حقيقي و حقوقي كه در محدوده مذكور داراي مالكيت احراز شده هستند، جهت تعيين تكليف مي توانند ظرف مدت يك ماه پس از درج اين آگهي نسبت به ارسال تصوير (كپي) سند مالكيت و شناسنامه مالك، به نشاني: تهران، صندوق پستي 5181، سازمان حفاظت محيط زيست ارسال تا پس از بررسي درخواست هاي واصله در كميته موضوع مصوبه فوق الذكر، تصميم لازم (حسب مورد پرداخت بهاي زمين يا واگذاري معوض) اتخاذ شود. در صورت عدم ارسال مدارك در مهلت مقرر، اراضي مذكور به استناد ماده 9 لايحه قانوني فوق الذكر و قوانين و مقررات مورد عمل تملك خواهد شد.
بعد از چاپ اين آگهي بنا بر ادعاي سازمان حفاظت محيط زيست و مديريت شهرهاي جديد 140 نفر از اعضا ي جديد تعاوني مسكن جهاد كشاورزي مدارك خود را براي دريافت زمين معوض يا واگذاري آن ارسال كردند، البته اعضاي هيات مديره اين تعاوني كاملا اين اخبار را رد مي كنند، ولي به گفته همين اعضا، تاكنون تعدادي از اين افراد دعوتنامه هايي مبني بر شركت در جلسه تبادل نظر و اعلام شرايط براي رسيدن به يك توافق كلي از سوي سازمان محيط زيست دريافت كرده اند، ولي اينكه تفاوتي بين شرايط قبلي و جديد وجود دارد يا نه، هنوز مشخص نيست. به گفته هيات مديره تعاوني، شرايط قبلي بسيار يك طرفه و غير قابل پذيرش بوده است.
تنها 95 قطعه آپارتماني در قالب 390 واحد مسكوني در فاز 3 شهرك پرديس در نظر گرفته شده كه مورد قبول بسياري از زمينداران سرخه حصار هم قرار نگرفته است.
اين در شرايطي است كه كارشناسان محيط زيست ارزش اراضي را بر اساس فضاي سبز مي سنجند، ولي اعضاي تعاوني مسكن كه از آغاز اين زمين ها را به منظور احداث واحد مسكوني دريافت كرده اند، خواهان نرخ گذاري اين اراضي طبق قانون اراضي قابل ساخت و ساز شهري هستند، آنچه واضح است اينكه سازمان حفاظت محيط زيست بايد به گونه اي منطقي به جاي موضع گيري در پي حل اختلاف با بازگرداندن حق قانوني اعضاي واقعي تعاوني باشد.
|