پنجشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۸۴ - - ۳۷۸۹
جهانشهر
Front Page

آتش در اقامتگاه مهاجران آفريقايي جان 14 كودك بيگناه را گرفت
خونسردي نفرت آور دولتمردان فرانسوي
000789.jpg
سينا خاكياني
اين دومين باري است كه چنين اتفاقي در فرانسه مي افتد. در آوريل گذشته هم حادثه مشابهي در هتلي كه محل اقامت مهاجران آفريقايي بود، رخ داد كه در همان زمان باعث اعتراض هاي زيادي نسبت به وضعيت اسكان مهاجران شد
نياكات گاگني 50 ساله و اهل مالي است. او در برابر ساختمان هفت طبقه آتش گرفته اي ايستاده است كه تا چند ساعت قبل خانواده اش در آن زندگي مي كردند. رنگ سفيد ساختمان حالا كاملا سياه شده است و تنها لكه هايي از سفيدي سابق روي آن ديده مي شود. آتش، ساختماني را نابود كرده است كه عده زيادي از مهاجران آفريقايي آن را خانه خودشان مي دانستند.
اين آتش سوزي در منطقه 13 پاريس و دقايقي بعد از نيمه شب آغاز شد و با وجود تلاش هاي 200 مامور آتش نشاني، اطفاي حريق دو ساعت به طول انجاميد. در اين مدت ماموران موفق شدند 130 نفر از ساكنان ساختمان را نجات بدهند. افراد نجات يافته اهل كشورهاي سنگال و مالي بودند.
گاگني چند اسباب بازي در دست دارد كه متعلق به بچه هايش بودند. خانواده او در آتش سوخته اند، ولي در چهره او اثري از ناراحتي يا عصبانيت ديده نمي شود. از وقتي كه به او خبر داده اند كه تمام هفت نفر اعضاي خانواده اش در آتش سوخته اند، او هيچ عكس العملي از خود نشان نداده و هنوز نتوانسته اين فاجعه را باور كند.
او دولت فرانسه را مسئول اين فاجعه مي داند و مي گويد: ما 14 سال در اينجا زندگي كرديم و در اين مدت بارها از دولت خواستيم تا ساختمان بهتري در اختيارمان بگذارد، اما آنها هربار از زير بار اين مسئوليت شانه خالي كردند.
او در ادامه گفت: من فكر مي كنم اين اشتباه وزير مسكن فرانسه بوده است. آنها عمدا امكانات بهتري در اختيار ما نمي گذارند، چراكه آپارتمان هاي خالي و مناسب زيادي براي اسكان ما وجود دارد.
وزير خارجه مالي كه تصادفا در هنگام وقوع اين حادثه در پاريس به سر مي برد، چند ساعت بعد از اتمام آتش سوزي در محل حاضر شد. او سعي كرد با ابراز تاسف به خاطر از دست دادن هموطنانش، به گاگني دلداري بدهد.
درست كنار وزير خارجه مالي، يكي ديگر از اهالي ساختمان ايستاده بود كه هنوز نمي دانست آيا همسر و برادرش كه در ساختمان بودند، زنده اند يا نه؟
كمي آن طرف تر زن سنگالي جواني با عصبانيت از نوع رفتار دولت فرانسه با مهاجران آفريقايي شكايت مي كرد. او مي گفت كه بسياري از ساكنان اين ساختمان را مي شناخته است و در ادامه افزود كه اين حادثه بسيار بدتر و دلخراش تر از حادثه آوريل گذشته بوده و دولت فرانسه مسئول كشته شدن اين افراد بيگناه است. اين دومين باري است كه چنين اتفاقي در فرانسه مي افتد. در آوريل گذشته هم آتش سوزي مشابهي در هتلي كه محل اقامت مهاجران آفريقايي بود، رخ داد كه در همان زمان باعث اعتراض هاي زيادي نسبت به وضعيت اسكان مهاجران شد.
دوگاد دوگايي ، رئيس مركز آفريقا گورا كه نماينده مهاجران آفريقايي در فرانسه است، مي گويد: در آن زمان، دولت فرانسه تمايل چنداني به برطرف كردن مشكل مسكن مهاجران از خود نشان نداد. او مي گويد: جامعه فرانسه نمي تواند خانواده هايي با پنج، شش يا هفت فرزند را بپذيرد و به همين خاطر مشكلات مهاجران براي پيدا كردن مسكن دوچندان شده است.نجات يافتگان اين حادثه، فرار از ساختمان را بسيار طاقت فرسا توصيف مي كنند. عمر سيسه كه يكي از نجات يافته هاي اين آتش سوزي است مي گويد: هنگام فرار چندين بار صداي بچه هايي را شنيدم كه پدر و مادرشان را صدا مي كردند. خيلي ها را ديدم كه سعي داشتند خودشان را از پنجره ها به پايين پرت كنند. در اين ساختمان هيچ راه خروج اضطراري وجود نداشت و تنها راه خروج از ساختمان، پله هاي اصلي بودند كه در آتش مي سوختند. او در ادامه گفت: قبل از اين حادثه، ساختمان كاملا فرسوده و بقدري كثيف بود كه موش ها همه جا را گرفته بودند. وضعيت مسكن ما واقعا اسفبار است و اين در حالي است كه ما از سال 1991 منتظر ساخته شدن ساختمان هاي جديدي هستيم كه دولت فرانسه قولشان را به ما داده بود، ولي هنوز هيچ خبري از آنها نشده است.
ساختماني كه آتش گرفت متعلق به دولت فرانسه بود و توسط يك بنياد خيريه اداره مي شد.
ژان كلود آمارا ، سخنگوي انجمن حمايت از حقوق بشر پاريس مي گويد: اين ساختمان به هيچ وجه براي اقامت هاي بلندمدت مناسب نبود و فقط براي اسكنان موقت قابل استفاده بوده است. وضعيت شبكه برق و لوله كشي ساختمان بسيار نامناسب بود و زندگي براي مدت طولاني در آن قابل تحمل نبوده است.
بعد از آتش سوزي هفته گذشته، مسئولان دولتي فرانسه قول داده اند كه وضعيت مسكن اين قشر آسيب پذير را ارتقا ببخشند. آنها اعلام كرده اند كه بزودي مسكن هاي موقتي در اختيار آنها مي گذارند تا در فرصت بيشتر بتوانند معضل اسكان آنها را برطرف كنند.
نيكولا ساركوزي ، وزير كشور فرانسه، ازدحام بيش از حد مهاجران در اين ساختمان هفت طبقه قديمي را از عوامل موثر در اين حادثه و بالا رفتن آمار قربانيان آن عنوان كرد.
در اين حادثه دلخراش 17 نفر از جمله 14 كودك بيگناه قرباني آتش شدند و 30 نفر ديگر بشدت آسيب ديدند.
ژان لويي بورلو ، وزير مسكن فرانسه اعلام كرد كه بزودي برنامه جديدي براي احداث مجتمع هاي جايگزين ارائه خواهد كرد. او در ادامه گفت كه جزئيات اين طرح فوق العاده را ظرف چند روز آينده اعلام خواهد كرد. نيكولا ساركوزي كه يكي از كانديداهاي دور آينده انتخابات رياست جمهوري فرانسه است، بعد از وقوع اين حادثه در محل حاضر شد. او صحنه هايي را كه ديده بود، مصيبت بار خواند و دستور آغاز تحقيق گسترده اي در مورد وضعيت اسكان مهاجران در تمام پايتخت را صادر كرد. او گفت كه تمام اقامتگاه هاي مشابه پاريس را بررسي خواهد كرد تا اگر آنها هم در همين وضعيت بودند و جمعيت ساكن در آنها بيش از ظرفيت ساختمان بود، آنها را تعطيل كند و ساكنانشان را در اردوگاه هاي موقتي اسكان بدهد تا بدين ترتيب از بروز حوادث مشابه جلوگيري كرده باشد.
برتران دلانوئه ، شهردار پاريس مي گويد: اين ساختمان وضعيت مناسبي نداشت و با اين حادثه ما در وضعيت بدي قرار گرفتيم. باز هم خانواده هايي را مي بينيم كه از بين رفته اند. چند ماه پيش هم كه حادثه مشابهي رخ داده بود، من درخواستي را براي بررسي اين موضوع به مقامات بالاتر فرستادم. اميدوارم كه آنها اين بار به حرف هايم عمل كنند.
درحال حاضر هزاران نفر ديگر از مهاجران آفريقايي در ساختمان هاي مشابه و در وضعيت بسيار نامساعدي زندگي مي كنند. در ادامه اظهارنظرها در مورد اين حادثه، مارتين اوبري ، نماينده اقليت مجلس فرانسه گفت: ديگر وقت عمل كردن فرا رسيده است و ابراز تاسف و ريختن اشك تمساح فايده اي نخواهد داشت. فرانسه يك بار ديگر شاهد تراژدي از بين رفتن چندين كودك بيگناه در آتش بود. اين حادثه براي چندمين بار به ما ثابت كرد كه وضعيت ساختمان هاي شهر تا چه حد شرم آور بوده و پاريس با بحران جدي مسكن روبه روست.
بالاخره نوبت به ژاك شيراك ، رئيس جمهور فرانسه هم رسيد. او در نطقي گفت: اين حادثه غم انگيز تمام فرانسه را در ماتم فرو برد. او در ادامه گفت كه دستور پيگيري علت وقوع اين حادثه را صادر كرده است .اجاره آپارتمان ها در پاريس روز به روز بيشتر مي شود و اين موضوع، هم قشر فقير فرانسوي و هم مهاجران را تحت فشار گذاشته است. اما به هر صورت مهاجران در وضعيت بدتري نسبت به فرانسوي ها به سر مي برند و لزوم تهيه مسكن مناسب تر براي آنها بيشتر احساس مي شود.

پيرزن باهوش برزيلي، بلاي جان قاچاقچيان
000786.jpg
پيرزن 80 ساله برزيلي كه از آپارتمانش در ريودوژانيرو و با استفاده از يك دوربين فيلمبرداري ساده مداركي را جمع آوري كرده بود، در نهايت نقش مهمي را در دستگيري باند بزرگ قاچاقچيان اين شهر ايفا كرد.
اين پيرزن برزيلي حاصل دو سال فيلمبرداري اش را كه ارزش فوق العاده اي داشت، در اختيار پليس قرار داد و به اين ترتيب پليس برزيل موفق شد، 15 نفر از جمله دو نفر از ماموران پليس ريودوژانيرو را دستگير كند.
بعضي از نوارهاي ضبط شده مربوط به لحظه هاي خريد و فروش مواد مخدر توسط كودكان است. در اين نوارها، افراد كاملا مسلحي ديده مي شوند كه كودكان را مجبور به فروش اين مواد مي كنند.
هر ساله درگير ي ها بين گروه هاي مختلف توزيع كننده  مواد مخدر در ريودوژانيرو تلفات بسيار زيادي برجا مي گذارد.
اين پيرزن باهوش كه روزنامه هاي برزيل به او لقب جاسوس پير داده اند، فعلا تحت مراقبت شديد پليس است، چرا كه بسياري از قاچاقچيان شهر به خونش تشنه اند!
او در طول مدت فيلمبرداري اش از 22 نوار ويدئويي استفاده كرده و موفق شده است 33 ساعت از فعاليت هاي گانگستر هاي شهر را از طريق پنجره آپارتمانش ضبط كند.
در بعضي از تصاويري كه او ضبط كرده، كودكاني ديده مي شوند كه كمتر از 10 سال دارند و مشغول مصرف ماري جوانا يا كوكائين هستند! تصاوير چاپ شده اين كودكان در روزنامه هاي پرتيراژ برزيل، موج اعتراضات مردمي را برانگيخته است. اين تصاوير علاوه بر نشان دادن رواج مصرف مواد مخدر در برزيل، سهل الوصول بودن اسلحه را نيز بخوبي نشان مي دهد، چرا كه در اين تصاوير، تقريبا تمام فروشندگان مواد مخدر را مسلح به سلاح هاي گرم مي بينيد.
مارچلو ايتا گيبا ، رئيس اداره امنيت ايالت ريو در برزيل، ضمن ستايش از اين پيرزن، تلاش هاي او را پيروزي جامعه عنوان كرد و گفت: تلاش هاي اين پيرزن 80 ساله ثابت كرد كه هر شهروند برزيلي مي تواند در ارتقاي سطح امنيت كشورش شريك باشد.
نوارهاي ضبط شده توسط جاسوس پير با تفسيرهايي همراه هستند كه او در گفت وگو با روزنامه هاي مختلف بيان كرده است. او در گفت وگويش با يكي از روزنامه  ها در توضيح يكي از عكس هاي چاپ شده اش مي گويد: به اين گانگسترهاي مسلح نگاه كنيد!  اين آينده برزيل است! فكرش را هم مي كرديد كه اين بچه هاي كم سن و سال به اين راحتي مواد مخدر مصرف كنند و كسي هم نتواند جلو آنها را بگيرد!
چاپ اين مطالب، نااميدي شديدي را در بين نيروهاي پليس برزيل براي مقابله با اين قبيل جرائم به وجود آورده است.
بعد از به دام افتادن عده زيادي از اعضاي اين باند فروش مواد مخدر، جست وجو براي دستگيري هفت افسر پليس ريودوژانيرو كه با قاچاقچيان همكاري مي كردند، آغاز شده است.
جالب است بدانيد كه نيروهاي پليس ريودوژانيرو، از برتري نظامي گانگسترهاي اين شهر نسبت به خودشان شكايت مي كنند و اين موضوع را از علت هاي اصلي رواج جرم و جنايت در شهر مي دانند.

۳۷ سال انتظار
۳۷ سال پيش هواپيماي آنتونف 12 نيروي هوايي ارتش هند در پي قطع شدن ارتباطش با زمين مفقود شد. شواهد نشان مي دادند كه احتمالا اين هواپيما كه حامل 112 سرباز هندي بود، با كوه هاي پوشيده از برف هيماليا برخورد كرده باشد. اين هواپيما در 8 فوريه 1968 از مركز ايالت پنجاب هند به سمت كشمير در حركت بود كه مفقود شد و حالا بعد از گذشت 37 سال از اين حادثه، بالاخره بقاياي هواپيما پيدا شده است.
تا چند ماه بعد از اين حادثه، تلاش ها براي پيدا كردن لاشه هواپيما يا اجساد قربانيان ادامه پيدا كرد، اما بعد از اينكه اين تلاش ها به نتيجه اي نرسيد، جست وجو متوقف شد، اما وقتي دو سال پيش جسد يكي از سربازان هندي اين هواپيما در ارتفاعات هيماليا و به طور اتفاقي پيدا شد، ارتش هند تصميم به آغاز جست وجوهاي جديدي براي يافتن هواپيماي فوق گرفت.
بعد از گذشت بيش از 35 سال از آن حادثه، تنها اسكلت اين سرباز باقي مانده بود، اما لباس هايش سالم مانده بودند و مداركي كه در جيب لباس او پيدا شد، نشان داد كه او بلي رم سرباز ارتش هند و يكي از سرنشينان هواپيماي آنتونف بوده است. دور جديد تحقيقات و جست وجوها با كمك ماهواره آغاز شد.
همچنين 75 نفر از افراد ارتش هند كه براي اينگونه ماموريت ها آموزش ديده بودند، به منطقه احتمالي سقوط هواپيما اعزام شدند. در اين عمليات از جديدترين و مدرن ترين تجهيزات، از جمله دستگاه هاي پيشرفته فلزياب استفاده  شد.
سرانجام يك ماه پيش، يكي از مسئولان ارتش هند اعلام كرد كه گروه جست وجو موفق شده اند يكي از موتورهاي هواپيما، بخشي از يكي از بال  هاي آن و بعضي از وسايل سربازان را پيدا كنند و در نهايت بقاياي هواپيما در ارتفاع 5 هزار متري و در حالي كه تا عمق 9 متري زير برف فرو رفته بود، پيدا شد. جست وجو تا شعاع 5 كيلومتري اين منطقه براي پيدا كردن كامل اجساد قربانيان اين حادثه همچنان ادامه دارد.
به اين منظور ارتش هند تصميم گرفته است تا نيروهاي جديدي را به منطقه اعزام كند. آنها اميدوار هستند با اعزام اين گروه جديد و پيدا كردن تمام بقاياي هواپيما پي به علت سقوط آن ببرند.

پيشخوان
000747.jpg
عرب نيوز
روزنامه عرب نيوز خبر اول خود را به افزايش بي سابقه قيمت  نفت اختصاص داده است.
به نوشته اين روزنامه، روز دوشنبه پس از وقوع توفان سهمگين كاترينا كه يكي از بزرگترين توفان هاي تاريخ آمريكا محسوب مي شود، توليد نفت در خليج مكزيك مختل شد. همين امر قيمت نفت را در معاملات دوشنبه به 70 دلار رساند.
000807.jpg
يو اس اي تودي
روزنامه يواس اي تودي نيز موضوع توفان كاترينا و خسارات وارده ناشي از آن را براي خبر اصلي خود برگزيده است. در پي وقوع اين توفان، بخش هاي وسيعي از شهر نيواورلئان به زير آب رفت.مقام هاي ايالتي نيز گفته اند كه دست كم پنج نفر بر اثر سقوط درختان و حوادث جاده اي در ايالت مي.سي.سي.پي و آلاباما كشته شدند.ايالت لويزيانا به مركزيت نيواورلئان نيز باران هاي شلاقي و بادهايي با سرعت بيش از 200 كيلومتر در ساعت را تجربه كرد.
000762.jpg
كلارين
روزنامه كلارين در گزارشي خواندني از چگونگي پيدا شدن جسد يك راهبه فرانسوي خبر داده است.لئوني دوكه به همراه تعدادي از راهبه هاي آرژانتين به سال 1977 از ميدان مايو در بوينوس آيرس پايتخت آرژانتين ربوده شدند و از آن زمان خبري از اين راهبه ها در دست نبود تا اينكه با پيدا شدن اجساد چند زن، پليس مجددا پرونده اي كه قريب به 30 سال پيش گشوده بود را دوباره باز كرد و طي تحقيقات گسترده اي، جسد اين راهبه فرانسوي و ساير راهبه هاي آرژانتيني را مورد شناسايي قرار داد.
000759.jpg
چايناديلي
روزنامه چايناديلي از تخصيص امكانات دولتي به دانش آموزان خبر داده است.
براساس مصوبه دولت چين قرار است طبق برنامه اي كه از ماه آينده آغاز مي شود، سالانه 800 ميليون يوان (معادل 77/98 ميليون دلار) براي دانش آموزان فقير چيني بويژه در مناطق روستايي در نظر گرفته شود.مقامات ارشد وزارت آموزش و پرورش چين نيز اعلام كردند كه پيش از آغاز سال 2010، تحصيل در مقطع ابتدايي براي تمامي دانش آموزان چيني ساكن مناطق روستايي رايگان خواهد شد.

شهرهاي جهان
جمهوري چك- پراگ
سينا خاكياني- بعد از فروپاشي حكومت 40 ساله كمونيستي، در سال 1989، انتخابات آزادي در جمهوري چك برگزار شد و به اين ترتيب پراگ وارد دوره جديدي از آزادي و دموكراسي شد.
پراگ در طول سالهاي گذشته و در حين گذر از تحولات مختلف، چيزي از دلفريبي اش را از دست نداده است. پراگ شهر ناقوس ها و برج هاست و بافت قرون وسطي آن توجه هر گردشگردي را به خود جلب مي كند.
جمعيت پراگ درحدود يك ميليون و 300 هزار نفر است. حدود 40 درصد مردم شهر را كاتوليك ها تشكيل مي دهند و در ميان سايرين، پروتستان ها در اكثريت هستند. پراگ پايتخت جمهوري چك و مقر دولت و پارلمان اين كشور است.
بر خلاف بسياري از پايتخت هاي اروپايي، براي وارد شدن به پراگ مجبور به تزريق واكسن نيستيد. خدمات اورژانس در پراگ رايگان است و تنها مسئله اي كه مي تواند آزاردهنده باشد، آلودگي هوا در زمستان است.
اگرچه پراگ هميشه پذيراي مسافران است، اما بهتر است در ايام خاصي مثل عيد پاك، تعطيلات كريسمس و ماه هاي خرداد و تير از رفتن به اين شهر پرهيز كنيد. در اين ايام بخصوص، قيمت هتل ها بسيار بالاست و اتاق خالي هم به زحمت پيدا مي شود، درعوض مي توانيد در ماه هاي مرداد و شهريور به پراگ سفر كرده و با خيال راحت در بهترين هتل هاي شهر اقامت كنيد. اگر تحمل سرماي زمستان را داشته باشيد، در اين فصل هم مي توانيد از تماشاي شهر كه پوشيده از برف است، لذت ببريد و به هيچ وجه مشكلي از بابت پيدا كردن هتل نخواهيد داشت.مهمترين رويداد فرهنگي شهر كه هر سال از دوازدهم ماه مي آغاز مي شود و تا چهارم ژوئن ادامه پيدا مي كند، جشنواره بين المللي موسيقي بهار پراگ است. هر سال در سي ام آوريل هم، اهالي پراگ جشني را به مناسبت پايان زمستان و آغاز بهار برگزار مي كنند كه شركت در آن خالي از لطف نيست.
گردشگران در پراگ مشكلي از بابت گراني نخواهند داشت و برخلاف اكثر شهرهاي اروپايي، پراگ شهر ارزاني محسوب مي شود. اگر به يك هتل معمولي قناعت كنيد و در رستوران هاي عادي غذا بخوريد با احتساب هزينه رفت و آمد، هر روز حداكثر 20 هزار تومان خرج خواهيد كرد. اگر بخواهيد بيشتر از سفرتان لذت ببريد، در هتل هاي چند ستاره اقامت كنيد و در رستوران هاي لوكس غذا بخوريد، هزينه هر روز اقامت تان در شهر نزديك به 50 هزار تومان خواهد شد.
به جز شركت در فستيوال هاي موسيقي كلاسيك كه تقريبا هميشه در شهر برپا هستند، در پراگ تفريحات فرهنگي گسترده اي چشم انتظار شما خواهد بود. مي توانيد به سالن هاي اپرا برويد يا از ديدن تئاترهاي معروف پراگ لذت ببريد.
اگر به موسيقي جاز علاقه داريد، هميشه برنامه هاي متعددي در شهر در حال برگزاري است. تا حدي كه انتخاب شما را مشكل مي كند. چندين و چند موزه زيبا و گالري هاي متعدد شهر مي توانند روزها شما را سرگرم كنند. اگر به ورزش علاقه داريد، حتما به تماشاي مسابقات هاكي برويد. هاكي تقريبا ورزش ملي جمهوري چك محسوب مي شود. تيم هاكي اين كشور تا به حال 17 بار قهرمان اروپا و هفت بار هم قهرمان جهان شده است و تماشاي بازي بازيكنان حرفه اي هاكي پراگ، واقعا لذتبخش است. هر وقت هم كه از گردش در شهر خسته شديد مي توانيد به تماشاي قلعه هاي زيباي بيرون شهر برويد.
سوغاتي پراگ بدون شك، كريستال بوهميا است كه جزو بهترين و البته گرانقيمت ترين انواع كريستال هاي موجود در دنيا است.
موسيقي، مهمترين عنصر تشكيل دهنده فرهنگ مردم پراگ است. اگرچه در گذشته كليسا سعي داشته تا به نوعي اين موضوع را محدود كند، اما هرگز موفق به اين كار نشده است. دور ژاك ، اسمتانا و ياناچك از مهمترين چهره هاي موسيقي كلاسيك پراگ هستند.
موسيقي جاز هم در پراگ برخلاف ديگر نقاط اروپا طرفداران بيشماري دارد و فستيوال هاي اين سبك از موسيقي، هميشه در شهر برپا هستند.
ادبيات هم همانند موسيقي در پراگ پرطرفدار است. شايد بتوان پراگ را فرهنگي ترين شهر اروپا به شمار آورد. كافكا، بزرگترين نويسنده اهل جمهوري چك به همراه اريش ماريا ريلكه، شاعر معروف آلماني در پراگ زندگي مي كردند. از نويسندگان معاصر اهل پراگ هم مي توان به ميلان كوندرا و ژوزف اسكوورسكي اشاره كرد.
اهالي پراگ، مردمان خونگرمي نيستند و روحيه سردي دارند. آنها بسيار مودب و شايد در بعضي موارد بيش از اندازه مبادي آداب هستند. اين موضوع را براحتي و از نوع لباس پوشيدن شان خواهيد فهميد.
آشپزخانه هاي پراگ تلفيقي از غذاهاي كشورهاي آلمان، اتريش، لهستان و مجارستان را طبخ مي كنند و همانند اين كشورها، گوشت قرمز اصلي ترين ماده غذايي در پراگ به شمار مي رود. مردم در پراگ صبح زود از خواب بيدار مي شوند و به همين خاطر اكثر آنها در حوالي ساعت 11:30، مشغول خوردن ناهار هستند.
آب و هواي پراگ شرجي و مرطوب است. تابستان هايي گرم و باراني و زمستان هايي پربرف و سرد دارد. كم باران ترين ماه هاي سال بهمن، اسفند و فروردين هستند كه در آنها حداقل هر سه روز يك بار باران مي بارد و درست وقتي كه فكر مي كنيد هوا كاملا صاف و آفتابي است، ناگهان رعد و برق شروع مي شود و باران مي گيرد.
يكي از مهمترين معضلات مردم پراگ، پديده وارونگي هوا است كه در زمستان ها رخ مي دهد و باعث راكد شدن آلودگي هوا در سطح شهر مي شود.
فرودگاه بين المللي رازين در 17 كيلومتري جنوب پراگ ساخته شده است و مهمترين فرودگاه جمهوري چك محسوب مي شود. بسياري از شركت هاي بين المللي هواپيمايي به همراه شركت هواپيمايي ملي جمهوري چك، SCA، حمل و نقل هوايي پراگ را بر عهده دارند. رقابت بين اين شركت ها باعث به وجود آمدن شرايط مساعدتري از لحاظ قيمت و كيفيت براي مسافران شده است. هواپيمايي SCA روزانه دو پرواز مستقيم به پاريس دارد كه با احتساب پروازهاي شركت ايرفرانس، تعداد پروازها بين اين دو شهر به چهار مي رسد.

|  آرمانشهر  |   ايرانشهر  |   جهانشهر  |   خبرسازان   |   دخل و خرج  |   در شهر  |
|  سفر و طبيعت  |   شهر آرا  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |