پنجشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۸۴ - - ۳۷۸۹
ملاحظاتي درباره طرح نظام هماهنگ پرداخت بازنشستگان
عدالت گمشده در صندوق ها
000798.jpg
عكس: ساجده شريفي
رسول كاظم الوندي
اختلاف دريافتي هاي بين حقوق بازنشستگان مشترك 17صندوق بازنشستگي فعال و همچنين اختلاف حقوق بين بازنشستگان قبل و بعد از سال 1379 بايد از بين برود
در آستانه تشكيل دولتي كه در ميان برنامه ها و اصول اعلام شده خود، از همه مهمتر با شعار مجذوب كننده عدالت گستري به ميدان خدمت گام نهاده، در خبرهاي آخرين روزهاي مسئوليت دولت اصلاحات آمده بود كه معاون پارلماني آن دولت در مصاحبه با راديو سراسري اعلام كرده است: به سبب مبهم بودن طرح مجلس درباره نظام پرداخت حقوق بازنشستگان دولت تقاضاي استفساريه كرده است. و اضافه كرده كه از متن تنظيمي مجلس اينگونه برداشت مي شود كه بازنشستگان بايد معادل شاغلان حقوق بگيرند. و سپس افزوده است: اگر منظور مجلس، يكساني حقوق ميان خود بازنشستگان باشد، بار مالي فوق العاده سنگيني به دولت وارد مي كند، چرا كه اگر اين نظام (پرداخت) اجرايي شود، همه بازنشستگان شركت هاي دولتي، بانك ها و نيروهاي مسلح مشمول آن خواهند بود.
وپرسش آميز ادامه مي دهد : چه دستگاه هايي بايد اين منابع را پرداخت كنند؟
و خود پاسخ مي دهد: اگر قرار باشد اين منابع از صندوق هاي بازنشستگي تامين شود، در مدتي كوتاه اين صندوق (كدام صندوق؟) ورشكسته خواهد شد و اگر اين امر به دولت محول شود، بايد از صندوق ذخيره ارزي برداشت شود يا هزينه هايي از ساير دستگاه ها به اين منظور خط بخورد كه در هر صورت از اختيار دولت خارج است.
درخصوص اين مصاحبه نكات زير قابل توضيح است: اولا باوجود اينكه به سنگيني تعهدات دولت از بابت يكساني فرضي حقوق شاغلان و بازنشستگان اشاره اي نشده، نحوه بيان مطلب به گونه اي است كه بار مالي يكساني حقوق ميان خود بازنشستگان را از يكساني حقوق بين شاغلان و بازنشستگان سنگين تر مي دانند كه البته آمار و ارقامي در اين زمينه اعلام نشده است.
ثانيا ترديدي نيست كه اجرايي شدن نظام هماهنگ پرداخت، مستلزم يكسان شدن حقوق همه بازنشستگان اعم از كشوري و لشگري و بازنشستگان ديگر صندوق هاي بازنشستگي كه تعدادشان به 17صندوق بازنشستگي مي رسد، خواهد بود كه البته موجب رفع تبعيض بين دريافتي آنان (در مشاغل و سنوات خدمت مشابه) خواهد شد.
ثالثا ورشكستگي صندوق هاي بازنشستگي بر اثر اجرايي شدن نظام هماهنگ پرداخت، موضوعي است كه بايد از مطالعه مقررات مورد عمل آنها و با استناد به ميزان منابع و مصارف صندوق هاي مورد بحث نتيجه شود. تا آنجايي كه به صندوق بازنشستگي كارمندان دولت (صندوق بازنشستگي مادر) مربوط مي شود، ماده 100 قانون استخدام كشوري، ضمن احصاي منابع درآمد صندوق، تصريح دارد به اينكه در صورت عدم كفايت وجوه صندوق بازنشستگي، دولت مكلف است كمبود آن را در بودجه كل كشور از محل درآمد عمومي تامين و پرداخت كند.
در هر حال دولت بايد معيشت آبرومندانه كارمندان شاغل و بازنشسته خود را تامين و در اجراي تبصره ماده 149 قانون فوق الذكر نسبت به ترميم حقوق مستخدمان بازنشسته و وظيفه بگيرها و در متناسب ساختن آن با حقوق مستخدمان شاغل، اقدام لازم به عمل آورد.
بايد اذعان داشت كه در تمام ادوار قانونگذاري، مجلس عدالت شعار هفتم، نخستين مجلسي است كه توجه قابل تقديري به وضع معيشتي حقوق بگيران دولت به طور اعم و به تامين حقوق حقه بازنشستگان به طور اخص نشان داده و به همين دليل متعاقب تصويب طرح الزام دولت به ارائه نظام هماهنگ كاركنان شاغل در تاريخ 28/5/83، در فاصله يك ماه طرح الزام دولت به ايجاد نظام هماهنگ و فراگير پرداخت حقوق بازنشستگان را نيز در تاريخ 29/6/83 به تصويب رساند.
بنـــابراين، چون نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، جملگي بر تقديم لايحه نظام هماهنگ پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان تاكيد مي كردند، از آنجا كه از نگاه نمايندگان، اجراي يك نظام هماهنگ پرداخت، لزوما بايد تامين كننده عدالت اجتماعي- كه عدالت استخدامي نيز جزيي از آن است- باشد، مجلس براي نخستين بار نه يك بعد مسئله (يعني نه فقط تصويب نظام هماهنگ پرداخت شاغلان)، بلكه جامعيت و نتيجه بخش بودن موضوع(يعني ايجاد يك نظام هماهنگ پرداخت شاغلان و بازنشستگان) را در دو طرح مورد اشاره وجهه همت خود قرار داده و به دنبال آن است كه نظام هماهنگ پرداخت عادلانه حقوق را كه براساس بند 9 اصل سوم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران مورد توجه واقع شده و در آن رفع تبعيض و ايجاد محيط و شرايط عادلانه پرداخت مدنظر است، در همه جوانب بررسي و تصويب كند.
در نتيجه در تكميل توضيح و تشريح نكاتي كه در اظهارات معاون پارلماني دولت آمده، مي توان گفت كه اولا يك نظام جامع پرداخت به معناي يكساني حقوق بازنشستگان و شاغلان نيست، بلكه در جامعه اسلامي فاصله دريافتي شاغلان و بازنشستگان بايد يك فاصله قابل قبول، معتدل و عادلانه باشد و ثانيا ترديد نيست كه قطع نظر از خدمات رفاهي و كمك هاي جنبي مختلف، اختلاف دريافتي هاي بين حقوق بازنشستگان مشترك 17 صندوق بازنشستگي فعال در كشور كه در بعضي از آنها ميزان اختلاف به 50 درصد هم مي رسد و همچنين اختلاف حقوق بين بازنشستگان قبل و بعد از سال 79 بايد از بين برود و ادامه وضع موجود كه نام و عنوان ديگري جز تبعيض نخواهد داشت، قطعا مورد رضايت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و رياست جمهوري و هيات دولت تازه نفس نهم كه بر ميثاق 12 گانه بين خود و رئيس جمهور امضا نهاده اند، نخواهد بود و اين مقصود قابل حصول نخواهد بود، مگر اينكه طرح هاي هماهنگي پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان يكجا و در كنار هم ديده و سنجيده شود تا معايب و نواقصي كه در ديدگاه ها و طرح هاي گذشته وجود داشته، مرتفع شده و در هر دو بخش، عدالت برقرار و يك بار براي هميشه به اشكالات و نارضايتي ها پايان داده شود.

انتقاد از نحوه پذيره نويسي يك بانك خصوصي
به نام مردم، به كام اغنيا
000741.jpg
الف . عظيمي- در يازدهم مرداد ماه در روزنامه هاي كثيرالانتشار، اعلاميه پذيره نويسي يك بانك خصوصي جديد منتشر شد كه ظرف پنج روز متقاضيان وجه مورد نياز را به حساب شماره اعلام شده واريز كنند.
در روز مذكور با مراجعه به چند شعبه در محدوده خيابان جمهوري ميدان استقلال و شعبه بازار مواجه با هجوم خريداران، جهت واريز پول در شعبه هاي بانك شدم كه با اعتراض انبوه خريداران همراه بود. با توجه به اينكه حساب ياد شده سپرده بود و خريداران مي توانستند از تمام بانك هاي صادرات كه سپهر دارند وجه مورد لزوم را واريز و مدارك را در روزهاي بعد كه به مدت پنج روز اعلام شده، از طريق پست ارسال كنند كه متاسفانه موسسان بانك در شرف تاسيس، در روز بعد اعلام مي كنند كه در پايان روز اول پذيره نويسي 11/5/84 پذيره نويسي را متوقف كردند، در صورتي كه در همان روز اول هم مردم نتوانستند، پولي از بانك هاي تعيين شده واريز كنند، مشخص مي شود كه اشتياق مردم جهت سرمايه گذاري در اينگونه موسسات آنقدر زياد است كه مسئولان در اولين روز، فروش سهام را متوقف كرده اند.
بانك در شرف تاسيس، در روز بعد در روزنامه ها اعلام مي كند كه به علت استقبال مردم در پايان روز اول، پذيره نويسي را متوقف و انشاء ا... آنان كه اين بار فرصت پذيره نويسي نيافته اند، در افزايش آتي به گروه صاحبان سهام بپيوندند.
اگر در افزايش بعدي، قيمت هر سهم يكصد توماني به 500 تومان رسيد، مشخص مي شود كه امروز با 5 ميليون تومان مي توانم 50 هزار سهم بخرم، اما سال ديگر، قدرت خريد من به 10 هزار سهم كاهش و سود سرمايه موسسان به 5 برابر افزايش خواهد يافت، به اين ترتيب مي بينيم كه ضعيف ، ضعيف تر و قوي ، قوي تر مي شود و انباشت سرمايه دست اغنيا است!
حال كه مردم استقبال چشمگيري از اينگونه سرمايه گذاري ها دارند، ترتيبي اتخاذ شود كه صد  درصد سهام اين بانك در يك دوره 15 روزه به عموم مردم (اشخاص حقيقي) عرضه و در صورت عدم فروش آنوقت موسسان، باقيمانده سهام فروش نرفته را به اشخاص و موسسات حقوقي واگذار كنند، نه اينكه 80 درصد سهام را به نام خودشان كنار بگذارند!
مقرراتي در اين مورد توسط بانك مركزي وضع شود كه در فروش اينگونه سهام بدوا به افراد حقيقي و افراد آسيب پذير جامعه با دادن فرصت كافي حداقل 15 روزه، فروخته شده و در مرحله بعد باقيمانده سهام به افراد و موسسات حقوقي و موسسان واگذار شود.

راه حل مطلوب براي ترافيك تهران
در لابه لاي اخبار و نقل و قول هايي كه در خصوص مشكلات ترافيك تهران در رسانه ها منعكس مي  شود، بتازگي به ديدگاه جالبي برخوردم كه در خور تامل بيشتري است و آن اينكه مجموعه حمل و نقل عمومي شهري در سطح كلان بايد به گونه اي تكميل، تجهيز و آماده خدمت به شهروندان شود كه هيچ شهروندي راغب به استفاده از خودرو شخصي نباشد. تنها در شرايطي اين هدف محقق مي  شود كه عموم شهروندان به تناسب محله اي كه در آن زندگي مي كنند به ايستگاه هاي مترو، اتوبوس و تاكسي به اندازه كافي دسترسي داشته باشند و بتوانند در كوتاه ترين فرصت به مقصد مورد نظر خود برسند، البته دولت مي تواند پس از آنكه چنين امكاني را فراهم كرد، نسبت به تعديل قيمت بنزين اقدام كند تا شهروندان جز براي سفرهاي خارج از شهر يا موارد بسيار اضطراري، به استفاده از خودرو شخصي روي نياورند. در آن صورت بازار عرضه و فروش خودرو هم به تعادل مي رسد و شاهد افزايش روزانه يكهزار و 500 دستگاه خودرو جديد در تهران كه مشكلات بي شماري به بار مي آورد نخواهيم بود، اما تا زماني كه حمل و نقل عمومي شهروندان در سطح كلان براي تامين نياز شهروندان تكميل و تجهيز نشود، تقاضاي كاذب و زيان آور براي جذب خودرو جديد، تشديد آلودگي هوا و ساير مشكلات اقتصادي ادامه خواهد داشت.
يك كارشناس حمل و نقل از تهران

حفاظ فولادي خودروها و پيامدهاي حقوقي
چند سال پيش، ممنوعيت نصب حفاظ هاي فولادي روي سپر خودروها به صورت جدي مطرح شد و حتي پليس تعدادي از وانت ها را كه مبادرت به نصب اين حفاظ ها كرده بودند، واداشت كه حفاظ ها را بردارند، اما متاسفانه اكنون نه تنها ممنوع بودن نصب اين حفاظ ها رعايت نمي شود، بلكه ظاهرا رسميت پيدا كرده و كارخانه هاي خودروسازي، راسا چنين حفاظ هايي را روي خودروها تعبيه مي كنند. در قوانين راهنمايي و رانندگي، به اين دليل نصب چنين حفاظ هايي ممنوع اعلام شده كه به هنگام وقوع حوادث رانندگي، چنين وسايل فولادي مي تواند منجر به وارد آمدن ضربه هاي شديد و مهلك به خودرو مقابل يا عابر پياده شده و باعث مرگ انسان ها شوند. حتي ميزان خساراتي كه به اين ترتيب به خودرو مقابل وارد مي شود، بسيار سنگين است. ظاهرا، حفاظ هاي فولادي را براي يك هدف دومنظوره، يعني بالا بردن ايمني خودرو در برابر حوادث رانندگي و همچنين زيبايي بصري روي خودروها نصب مي كنند كه در هر صورت كاري خلاف مقررات بوده و متاسفانه در كشور ما به صورت رسمي رواج يافته است. هنوز مشخص نيست به لحاظ حقوقي كساني كه بر اثر تصادف با اين نوع خودروها كه مجهز به حفاظ هاي فولادي هستند، دچار آسيب هاي اقتصادي و جاني مي شوند، چگونه بايد حقوق از دست رفته آنها - با در نظر گرفتن تخلف اوليه مالك خودرو جبران شود. قاسم محمدحسيني

صله رحم، مايه آرامش
در دستور ها و هشدارهاي اخلاقي مكتب اسلام، همه جا تاكيد بر اجراي مراسم رحم نوازي و بذل محبت و عنايت به خويشان و منسوبان به چشم مي خورد و مخصوصا به اين مهم كه از مباحث زيربنايي دين مترقي اسلام است، توجه خاص معطوف شده است. صله رحم، از جمله مصاديقي است كه مسلمان و غيرمسلمان نمي شناسد و هر فرقه و گروهي كه بر اجراي كامل آن گردن نهاد، بي گمان رستگار است. صله رحم را به جرات مي توان پايه و اساس تحقق منزلت انساني و عامل بي چون و چراي اهداف سازمان حقوق بشر به معناي واقعي به حساب آورد. مفهوم صله رحم را به اين شرح مي توان تعريف كرد: صله رحم عبارت است از آگاهي و سركشي به خويشان و منسوبان، به قصد اطلاع از كم و كيف حال و احوال و چگونگي زندگاني به منظور حل مشكل احتمالي آنان و اين قرابت هر چه نزديك تر باشد، صله  آن، از اعتبار و اجر بيشتري برخوردار خواهد بود، اما رابطه طول عمر با صله رحم را بهتر است از زبان اهل فن كه عموما بر اين قول اتفاق   نظر دارند، بشنويم كه گفته اند: تاثير روح بر جسم، اصول مسلم و ثابت شده است، به اين معني كه اگر اضطراب و عدم آرامش رواني، زندگي را مورد هجوم و تهديد قرار دهد، ديري نمي گذرد كه سلامت شخص مورد هجوم، به علت اختلال اعضاي درون بدن، مانند جهاز گردش خون و گوارش و ... ضعيف شده و آن طور كه بايد و شايد قادر به انجام وظيفه نخواهند بود. سيدصمد عظيمي

طنزآباد
هري پاتر وطني!
الف- كوهيار: به پارك لاله كه رسيدم، مثل هميشه دنبال نيمكت خالي گشتم،  اما ظاهرا گرمازده هاي تهران همه را اشغال كرده بودند و مانده بود يك نيمكت در كنار بيدمجنون كهنسال كه نصفش در سايه بيد بود و نصف ديگرش در آفتاب. در آن نيمه سايه، سه زن دور هم نشسته بودند. در واقع يكي روي نيمكت نشسته بود و دو نفر ديگر پايين پاي او، چمباتمه زده بودند. من منتهي اليه بخش آفتابگير نيمكت را انتخاب كردم تا خلوت زنانه آنها را برهم نزنم. نسيمي مي وزيد و تابش خورشيد را قابل تحمل مي كرد. روزنامه اي را كه همراه داشتم باز كردم و تازه روي يك مقاله روان شناسي دقيق شده بودم كه حرف هاي يكي از آن سه زن مرا به وادي استراق سمع يا همان شنود ناخواسته كشاند. نيم نگاهي به او انداختم. يكي از همين فالگيرها بود كه تعدادشان روزبه روز بيشتر مي شود و اسباب كارشان هم اغلب يك كتاب رنگ و رو رفته قديمي، تعدادي نخود و يك عدد طاس برنجي است. زن با صداي بسيار بلند به آن دو نفر كه ظاهرا مادري پير و دختر دم بخت او بودند، مي گفت (بنده حرف هاي محاوره اي ايشان را به صورت فارسي سره درآورده ام!): جواني را در آيينه بخت تو مي بينم، بلند بالا، خوش آب و رو و ثروتمند و دست و دل باز، هر چقدر سعي مي كند به تو نزديك بشود، يك جادوگر نمي گذارد. آن جادوگر خودش خاطرخواه اين جوان است و نمي گذارد تو و او به هم برسيد .
فالگير با گوشه چارقد، عرق پيشاني اش را پاك كرد و ادامه داد: دختركم، اين از شانس توست كه يك رقيب جادوگر داري و چاره اي نيست جز آنكه جادو را باطل كني تا بخت به روي تو لبخند بزند.
فالگير سراغ كتاب رفت و لختي به صفحات آن نگريست و بعد نخودها را برداشت و مثل بازي يك قل،  دوقل، آنها را جابه جا كرد و لحظاتي به مادر آن دختر كه با دلواپسي و هيجان چشم به او دوخته بود، خيره شد و گفت: دخترم، راهش اين است كه چهارشنبه شب همين هفته در يك اتاق خلوت خانه، شمعي روشن مي كني و روبه روي آن مي نشيني و به شعله اش خيره مي شوي. حدود ساعت يك بعد از نصف شب، جادوگر به صورت يك زنبور سياه بر تو ظاهر مي شود .
فالگير از كيسه اي متقالي كه در كنار داشت، چند دانه اسپند بيرون آورد و به دختر داد و گفت: اين سه تا اسپند را داخل اسپنددان مي گذاري و مي گيري روي شعله شمع تا مثل ترقه صدا كنند. زنبور سياه از همان راهي كه آمده، برمي گردد و از همان ساعت، بخت به روي تو لبخند مي زند و در مدت سه ماه، مرد دلخواه تو به سراغت مي آيد تا با هم وصلت كنيد و زوج خوشبختي را تشكيل بدهيد .
فالگير دوباره عرق پيشاني اش را پاك كرد. مادر دختر، تعدادي اسكناس يكهزار توماني را كه دست كم 4 يا 5 هزار تومان بود به فالگير داد و حرف هايي را زيرلب زمزمه كرد كه ظاهرا تشكر از فالگير بود.
با ديدن اين صحنه، ياد هري پاتر معروف و داستان ها و فيلم هايش افتادم و با خود گفتم،  اين فالگير با اين همه استعداد در خلق فضاها، صحنه ها و موجودات جادويي، چيزي از هري پاتر كم ندارد؛ فقط مانده يك سناريست و كارگردان كه از آنها فيلم بسازد تا كار و بارش سكه شود!

نكته
بدنگوييم به مهتاب...
مي داني؟ اگر همه ما معني زندگي را بخوبي درك مي كرديم، حالا بسياري از مردم در زندگي خودشان با انبوهي از مشكلات روبه رو نبودند. زندگي واقعا واژه زيبايي است و مفهومي بس عميق و زيباتر دارد. همه ما وقتي به نوشتن يك دفتر خاطرات روي مي آوريم، هميشه درباره زندگي و زيبايي هايش مي نويسيم و به قول سهراب سپهري:
زندگي رسم خوشايندي است
زندگي بال و پري دارد به وسعت مرگ
پرشي دارد به اندازه عشق
زندگي چيزي نيست كه لب تاقچه عادت از ياد من و تو برود
زندگي پاك و بي آلايش ما از درون رحم مادر آغاز مي شود، اما هر يك بنا به راه و شيوه اي كه در پيش مي گيريم و تحت تاثير جامعه اي كه در آن به سر مي بريم، زندگي مان متحول مي شود. آه كه همه بازوبسته شدن دريچه هاي قلبت به اندازه يك عمر خدمت كردن به همنوع است، نه عمر را به هدر دادن. درك زندگي همان درك خوشبختي است و خوشبختي نسبي است. آنهايي كه به هر قيمت و شايد ناديده گرفتن حقوق ديگران به قله ثروت مي رسند، نمي توانند درك درستي از زندگي و سعادت داشته باشند،چون وجدان تيره و گنه آلودشان نمي گذارد حتي يك لحظه سعادت را حس كنند. پس زندگي را فارغ از حرص و آز درك كنيم واگر نتوانستيم به چنين دركي نائل آييم، آن را به حساب روزگار و تقدير نگذاريم و باز هم به قول سهراب:
بد نگوييم به مهتاب اگر تب داريم.
ز-م تهرانپارس

ازميان پيام ها
تـلـــفن: 22047588، 9 تا 11 به استثناي
روزهاي تعطيل
موتورسواري در پارك
مدتي است بوستان خانواده واقع در خيابان قزوين، خيابان شهيد برادران عرب (محمدي) نرسيده به ميدان بريانك جولانگاه موتورسواران شده است. در حالي كه هدف از احداث اين پارك، تامين فراغت خانواده ها بوده است. موتورسواران اگر مي خواهند تفريحاتي از اين قبيل داشته باشند به مكان ها و پيست هاي مورد نظر كه براي همين منظور درنظر گرفته شده است مراجعه كنند.
غلامرضا رجبي
تقاضا از اداره كار
در شركتي كه كار مي كردم و وابسته به سازمان تربيت بدني است، براي عدم پرداخت ميزان واقعي حق بيمه به سازمان تامين اجتماعي حقوق پايه ام را كمتر اعلام كرده اند و اضافه حقوق قانوني در سالهاي 80 و 81 نيز شامل حال من نشده است. اميدوارم اداره كار و امور اجتماعي شمال غرب تهران طبق قانون نسبت به تامين حق اينجانب اقدام كند.
مهيار درجزي
فاضلاب در خيابان
فاضلاب يكي از مراكز در خيابان مهرآباد جنوبي جريان دارد كه خود مي تواند باعث به خطر افتادن بهداشت محله و شيوع انواع بيماري ها باشد.تقاضا داريم به طريق ممكن اين مسئله حل شود.
حيدري
پيش شرط وام
پيش شرط بانك مسكن براي متقاضيان، ساختن سقف اول و دوم است. اقشار كم درآمد از كجا پول بياورند تا سقف اول و دوم را بسازند و بعد موفق به دريافت وام بشوند.
عبداللهي
شهريه اضافي
دخترم كه در دانشگاه آزاد واحد ماهشهر درس مي خواند در مهر ماه سال 83 آخرين ترم درسي اش را به پايان برد، وقتي براي دريافت مداركش مراجعه كرد، گفتند كه 6 ماه ديگر بيايد، اما پس از مراجعه وي، گفتند كه طبق بخشنامه جديد بايد شهريه ترم جديد را بدهي كه 80 هزار تومان مي شود. آيا اين شيوه، عادلانه است؟
پدر دانشجو
مشكل عابران پياده
در خيابان پادگان وليعصر(عج) به دليل سرعت زياد خودروها، جان عابران پياده در خطر است. به هر دليل كه امكان احداث پل عابر پياده در اين خيابان وجود ندارد. حداقل زيرگذر عابر پياده ساخته شود.
اميري
به كجا اطلاع بدهيم؟
پس از نشت آب و فرورفتگي خيابان در ابتداي كوچه هشتم خيابان شهيدقندي، در تماس با شركت آب و فاضلاب و شهرداري منطقه، توفيقي در رفع مشكل دست نداد، چون ظاهرا مشكل در حيطه وظايف آنها قرار نداشت. راستي در اين قبيل حوادث با كجا بايد تماس گرفت؟!
فرزندم را محروم كردند
فرزندم را به دليل عدم پرداخت 150 هزار تومان شهريه ترم تابستاني دبيرستان غيرانتفاعي محقق از امتحان نهايي روز پنج شنبه سوم شهريور محروم كرده اند، آيا اين كار قانوني است؟
احمد ذاكري
مواد اوليه را كنترل كنيد
اخيرا در محصولاتي از قبيل كيك، ويفر و بيسكويت كه به بازار عرضه مي شود،  به دليل كهنگي و فساد مواد اوليه، ضايعاتي ديده مي شود، در حالي كه تاريخ مصرف، اين فساد را نشان نمي دهد. متاسفانه كنترل كيفيت در اين محصولات بشدت كاهش يافته و چنين مسائلي پيش آمده است. به جاست موسسه استاندارد و دستگاه هاي مسئول، مواد اوليه اين كارخانه ها را به دقت مورد بازرسي قرار بدهند.
صادقي
دريافت نكرده ايم
كارمندان بهداشت شرق تهران وابسته به دانشگاه علوم، هنوز فوق العاده ويژه سال 84 را دريافت نكرده اند.
كارمند بهداشت شرق تهران
آب معدني اصلي و تقلبي
در اين روزها كه به دليل شيوع بيماري وبا روي آوري  مردم به آب معدني بسته بندي شده بيشتر شده، يادآوري اين نكته را ضروري مي دانم كه متاسفانه به استثناي يكي دو كارخانه، بقيه، مراحل فرآوري آب معدني را به صورت بهداشتي انجام نمي دهند و در واقع محصول آنها استاندارد نبوده و مي تواند خطرناك هم باشد.
يك پزشك از تهران
به جاي سبزي ها
به خاطر شيوع وبا مرتبا اعلام مي كنيد كه سبزي ها و ميوه جات مصرف نشود و مردم هم از ترس ابتلا به وبا از اين مواد سودمند غذايي فاصله گرفته اند، خوب است مسئولان اداره بهداشت و تغذيه براي جايگزيني ويتامين سبزي ها راه ديگري را هم به مردم نشان دهند.
امانتي

پاسخ
دستور داده شد
ضمن تشكر از درج مشكلات شهروندان و در پاسخ به مطلب عنوان شده مورخ 27/5/84 در خصوص خاموشي روشنايي شهرك آزادي در آن روزنامه وزين، به استحضار مي رساند: با توجه به طرح ساماندهي روشنايي معابر شهرك آزادي جهت برقراري روشنايي مطلوب تر در آن منطقه، طرح اجراي روشنايي توسط پيمانكار در دست اجرا بوده و از جانب شركت، مراتب جهت تسريع در اجراي طرح، به پيمانكار مربوطه ابلاغ شده است.
روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق شمال غرب تهران

در شهر
آرمانشهر
ايرانشهر
جهانشهر
خبرسازان
دخل و خرج
سفر و طبيعت
شهر آرا
|  آرمانشهر  |  ايرانشهر  |  جهانشهر  |  خبرسازان   |  دخل و خرج  |  در شهر  |  سفر و طبيعت  |  شهر آرا  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |