چشم محيط زيست روشن
تالاب شادگان خوزستان يكي از آن زيستگاه هاي منحصر به فردي است كه همچون تالاب انزلي در وضعيت خوبي به سر نمي برد. ورود فاضلاب نيشكر، بزرگترين معضلي است كه تالاب شادگان سالهاست با آن دست و پنجه نرم مي كند و همچنين سالهاست كه طرح احيا و حفاظت از تالاب بين المللي شادگان كه يكي از تالاب هاي عضو در كنوانسيون رامسر است در دست مطالعه است.
اما هنوز طرح حفاظت به تصويب نرسيده، مدير اداره ميراث فرهنگي و گردشگري شادگان اعلام كرده است: طرح گردشگري اين تالاب و جزيره مينو به اتمام رسيده و ما منتظر كارشناسان تهراني هستيم.
به گزارش ايسنا، جمال زوري زاده گفته است: در حال حاضر چند نفر از كارشناسان به طور مناقصه اي براي اجراي طرح مذكور در سايت حاضر شده و مشغول فعاليتند و تنها مسئله اي كه لاينحل مانده، دعوت از كارشناسان براي بازديد از تالاب شادگان و جزيره مينو از تهران است كه اگر اين اقدام نيز صورت گيرد، هيچگونه مشكلي در اين بخش نخواهيم داشت. قرار است به منظور رفع پاره اي از مسائل با نمايندگان مجلس نيز ملاقاتي داشته باشيم.
طناب كشي در پارك طالقاني
اگر شما هم از آن دسته آدم هايي هستيد كه به هزار و يك دليل تعطيلي آخر اين هفته را هم بايد در تهران بمانيد و مثلا به كارهاي عقب افتاده تان كه هيچوقت تمامي ندارد، برسيد، حداقل اول صبح تعطيل خوب و بانشاطي را تجربه كنيد. بد نيست براي شروع، سري به پارك طالقاني بزنيد.
مسابقه طناب كشي كه حدود 2 ماه است از طرف انجمن طناب كشي فدراسيون ورزش هاي همگاني هر هفته به صورت دوره اي در يكي از پارك هاي سطح تهران برگزار مي شود، اين بار پارك طالقاني را معرفي كرده است.
جمعه ساعت 6:30 صبح مي توانيد در مسابقه رايگان طناب كشي شركت كنيد. اگر خانم، آقا، كودك، جوان، بزرگسال و حتي اگر پدر بزرگ و مادربزرگ هم هستيد، هيچ اشكالي ندارد، چون اين مسابقه در تمام رده هاي سني و براي خانم ها و آقايان به طور مجزا برگزار مي شود. پس صبح جمعه خوبي داشته باشد.
سد سيوند تا كجا؟
اسم سد سيوند كه مي آيد تن تمام ايرانياني كه نسبت به ميراث فرهنگي شان تعصب دارند مي لرزد. سدي كه در صورت احداث، بخش عظيمي از كهن ترين ميراث نياكان را در منطقه پاسارگاد به زير آب مي برد. طرحي كه مسئولانش با بي خيالي تمام، تنها پاسخي كه درباره از بين رفتن اين بخش مي دهند، اين است كه اشكالي ندارد كه يك موزه هم زير آب داشته باشيم و اينكه قدرت ميراث فرهنگي تا چه حد براي جلوگيري از تخريب برخواست مسئولان پروژه احداث سد سيوند بچربد، معلوم نيست.
فعلا كه مدير پايگاه ميراث فرهنگي پاسارگاد در واكنش به سخنان مجري طرح سد سيوند، مبني بر اينكه آثار باستاني داخل درياچه سد به حدي مهم نيستند كه بهره برداري از سد را با مشكل مواجه كنند، مي گويد: يك كارشناس سدسازي نبايد درباره اهميت آثار تاريخي اظهار نظر كند. (البته اظهار نظر كردن ايرانيان درباره هر موضوعي بخصوص موضوعات تخصصي غير از تخصصشان امر شايع و ارثي است كه متاسفانه در بسياري از موارد هم جدي گرفته مي شود.)
مجري طرح سد سيوند در سخنان خود به تخصيص اعتباري بالغ بر يكصد ميليون تومان براي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اشاره كرده است كه طالبيان در اين باره اظهار داشت: اعتبار توافق شده، حدود 300 ميليون تومان بود كه فقط درباره آن صحبت شد و ما هيچ سندي در مورد آن در اختيار نداريم. اين اعتبار هم براي نجات دادن بخشي از منطقه اختصاص يافت، چون هر پروژه اي كه منطقه اي را بر هم مي زند، بايد هزينه اي هم پرداخت كند.
طالبيان درباره ساختن موزه در محل سد، به طرح اين پرسش پرداخت كه چه اشيايي قرار است در آن موزه به نمايش درآيد و مجريان ساخت سد چگونه و با چه كمكي مي خواهند موزه را راه اندازي كنند؟