شنبه ۱۶ مهر ۱۳۸۴ - - ۳۸۱۹
هفتمين نمايشگاه عمومي نيروي انتظامي برگزار شد
نمايشي از قدرت هاي ويژه
ساناز الله بداشتي
002994.jpg
عكس: محمدرضا شاهرخي نژاد
ديدن خودروهاي پليس و نشستن پشت فرمان بنزهاي الگانس و تيراندازي با اسلحه هاي پليس و در دست گرفتن باتوم هاي ضد اغتشاش و شوك آور و آشنايي با انواع موادمخدر جديد كشف شده، ماموران نيروي انتظامي آنچنان جذاب است كه هر شهروندي را حتي براي ساعتي به ديدن نمايشگاه پليس وسوسه كند.
نيروي انتظامي كه از چند سال پيش ، هر سال دستاوردهاي خود را براي مردم به نمايش مي گذاشت، امسال هم، هفتمين نمايشگاه دستاوردهاي اين يگان را برخلاف در سال گذشته با عنوان عمومي نه بين المللي در 12سالن نمايشگاه بين المللي تهران برگزار كرد.
بنزهاي الگانس مشكي در كنار خودروهاي ضد شورش كه مقابل هر يك از آنها ماموري از يگان ويژه تيپ اميرالمومنين(ع) با لباس سراسر مشكي از بازديدكنندگان استقبال مي كرد، در كنار اسلحه ها و خمپاره  اندازهاي كشف شده از اشرار، اولين نماد فعاليت نيروي انتظامي است البته نمايش ورزش هاي رزمي و فعاليت هاي بدني ماموران يگان ويژه نيز در بعضي از ساعت  هاي نمايشگاه از ديگر فعاليت هاي اين يگان بود.
مجهز و آماده ايم براي حفظ ارزش ها جمله اي است كه پايين تابلوي تصاوير فعاليت يگان هاي ويژه نيروي انتظامي ابتداي سالن نمايش دستاوردهاي اين يگان نصب شده است، همانجا كه لانچرپرتاب گاز اشك آور اسلحه هاي كمري دست بندها و شصت بندهاي فلزي ، جليقه هاي ضدگلوله ، سيرها و باتوم ها كنار يكديگر قرار گرفته اند.
صحنه فجيع قتل 3 نفر از اعضا يك خانواده و جوان به دار آويخته اي در كنار آزمايشگاه هاي تشخيص هويت و كارگاه هاي شناسايي نوع گلوله و ابزار قتل نيز نحوه فعاليت  اين يگان از نيروي انتظامي را نشان مي داد.
ستاد مبارزه با قاچاق كالاي نيروي انتظامي براي نمايش قاچاق كالا، دشت و كوه و دريا را كنار هم قرار داده و با پوشاندن لباس اقوام محلي مرزهاي ايران بر عروسك هاي قاچاقچي؛ دست هاي پنهان اين كار را از آن مردان موبوري دانسته بود كه از خارج از مرزها وظيفه تخريب فعاليت هاي اقتصادي ايران را برعهده دارند.
علاقه شديد معاونت هاي نيروي انتظامي به نمايش نحوه فعاليت خلافكاران در كشور با اجراي مانكن هاي مختلف فقط به دو معاونت جنايي و مبارزه با قاچاق مربوط نمي شد، چرا كه اداره مبارزه با مفاسد اجتماعي نيز براي هشدار نسبت به نفوذ سودجويان در اماكن تفريحي و سرگرمي با ساخت ماكت هايي از سفره خانه هاي سنتي، گيم نت ها و ميهماني ها، خانواده را از فرستادن فرزندان به اين اماكن برخوردار داشته بود. اداره مبارزه با مفاسد اجتماعي، توزيع موادمخدر، وجود اعضاي شبكه هاي قاچاق انسان و قاچاقچيان مشروبات الكلي را از مشتريان اصلي اين اماكن معرفي كرده است.
البته هشدار اين اداره فقط براي اين مكان ها نبود، بلكه با نصب كاريكاتورهايي از نحوه ارتكاب جرم در كافي نت ها، كافي شاپ ها، استخرهاي شنا و عروسي ها به خانواده ها نسبت به اين اماكن نيز هشدار داده بود.
نحوه دستگيري بدحجاب ها نيز از ديگر برنامه هاي اجرايي اين اداره بود كه با نمايش فيلم مستندي به تصوير كشيده شد.
در كنار اين نمايش فيلم عكس هاي نحوه دستگيري دختران بدحجاب، جوانان شركت كننده در ميهماني هاي شبانه و دختران و پسران مصرف كننده انواع موادمخدر، مورد توجه بازديدكنندگان قرار مي گرفت.
معاونت هاي صدورگذرنامه ، گواهينامه و نظام وظيفه امسال با ارائه فعاليت هاي خود در نمايشگاه ابتكار به خرج داده بودند و از متقاضيان اين خدمات پذيرايي مي كردند.
اما سالن هاي كودكان در كنار همه اين نمايش دستاوردها، بيشترين اثرگذاري و مهمترين هدف نيروي انتظامي را به مقصد رسانده بود. نمايش فعاليت پليس با استفاده از شخصيت هاي انيميشن تيزرهاي تبليغاتي نيروي انتظامي در خيابان ها و كوچه هاي قانون به همراه مسابقات داستان نويسي و نقاشي پليس و بازي هاي جست  وجوگر كودكان شايد مهمترين برنامه برپايي اين نمايشگاه بود.
هدف مديريتي كه از چند سال پيش با برنامه ريزي بر آينده سازان كشور و آموزش نامحسوس قوانين رانندگي و مقررات پليس و با جلب نظركودكان از آنها به عنوان مهمترين نيروي بازدارنده از خطر استفاده كرد نيز قرار است در مديريت جديد نيز پيگيري شود.
دستاوردهايي كه در اين دوره از نمايشگاه به نمايش گذاشته شد. همچنان رديابي از مديريت سابق را در خود جاي داده بود، يكسال فرصت است تا بار ديگر نيروي جديد با فعاليت هاي گسترده تر براي مقابله با جرم و جنايت و حفظ امنيت به شهروندان معرفي شود، مديريت جديد دو ماه از اين يك سال را پشت سر گذاشته است.

ورود نگهبان محله به حريم خصوصي افراد ممنوع است
۳۰۸ شركت ارائه خدمات انتظامي تاكنون به ثبت رسيده و مجوز فعاليت از نيروي انتظامي دريافت كرده اند. اينك تنها 50 هزار نگهبان محله و شبگرد در كل كشور به فعاليت مشغولند، حال آنكه نيروي انتظامي تنها براي تهران برآوردي متفاوت از آنچه عملياتي شده، داشته است.
اظهار نظر سردار مرتضي طلايي- فرمانده پليس پايتخت-
در اين باره حكايت از يك آسيب جدي دارد كه چنين اجراي تاميني را به تاخير انداخته و با مانع رو به رو ساخته است.
فرمانده پليس تهران، دهم مهرماه در جمع اصناف و بازاريان گفت: نيروي انتظامي در ابتدا براي 30 هزار نگهبان محله هدف گذاري كرده بود، اما به دليل وجود اين احساس كه نگهبانان محله قصد ورود به حريم خصوصي و شخصي افراد را دارند، مورد قبول عموم قرار نگرفت .
سردار طلايي در اين باره تصريح كرده بود: نگهبان محله هيچ گونه مسئوليت تعريف شده اي براي ورود به حوزه هاي خصوصي مردم را ندارد .
ماجراي نگهبان محله فرصت مناسبي است تا بتوان با جلب مشاركت هاي مردمي حضور فيزيكي پليس را پشتيباني كرد.
اين سوءظن در شرايطي مانع از توسعه نگهبان محله و افزايش ضريب فيزيكي شده است كه تا پيش از اين مردم بدون شناخت از شبگردها و ناطورها كار حراست و نگهباني از زندگي و مال و ناموس خود را به افرادي مي سپردند كه در اكثر مواقع رقم زننده حوادث تلخي بودند.
چه بسيار اخبار تلخ تجاوز افاغنه را شنيده ايم كه به عنوان نگهبان يا سرايدار ساختماني به كار گرفته شده اند و بعد نمك خورده و نمكدان شكسته اند. اين افراد ،گاه سرقت، تجاوز و همدستي با تبهكاران را مرتكب شده اند و در اندك زماني حتي ايران را به مقصد كشورشان ترك كرده اند،حال آنكه ساماندهي سيستم ناطورها و شبگردها در قالب پليس نگهبان محله تنها راهكاري براي كاهش آسيب ها از ناحيه افراد به كار گمارده شده و افزايش ضريب امنيت عمومي بوده است. با اين وصف به نظر مي رسد به نوعي تئوري توطئه بر اذهان عمومي در اين باره غلبه كرده است، وگرنه وقتي فرمانده جديد پليس انتخاب شد، در نخستين اظهار نظرهايش دقيقا بر موضوعي تاكيد كرد كه نقشي حياتي در زندگي ما بازي مي كند.
سردار اسماعيل احمدي مقدم- فرمانده پليس- در نخستين اظهار نظرهايش گفت كه حفظ حريم خصوصي و تامين حقوق شهروندي از اولويت هاي كاري او در پليس است.
بنابراين با چنين موضع گيري ها و سردادن شعارهايي كه به كاناليزه شدن تامين حريم خصوصي مي انجامد، نبايد نگران بود، زيرا اينك پليس مدعي ست كه بايد حريم خصوصي حفظ شود.
از طرف ديگر در هر كار پليسي، مامور بايد بخوبي افراد حوزه استحفاظي اش را بشناسد تا بتواند تبهكار ، سارق و ... را از افراد سالم محله بازشناسد. در بحث نگهبان محله نيز اين فرد بايد بخوبي افراد ساكن در حوزه كاري خود را بشناسد تا افراد غريبه را تشخيص داده و مراقبشان باشد. پس اين شناختن نبايد معناي ورود به حريم شخصي و خصوصي به خود بگيرد.
از طرفي پليس هم بايد بتواند با استفاه از توانمندي هاي خود و شركت هاي تابعه اش اين حس را در ميان مردم از بين ببرد.

نگاه
حقوقدانان بخوانند
شكايت از قاتلان خاموش
002928.jpg
سعيد مدني- چند روز بيشتر به آغاز ماه آبان نمانده است؛ ماهي كه سال گذشته بسياري از زندگي ها را به خزان دائم تبديل كرد و حتي زمستان پس از آن نتوانست روسياهي را براي زغال ها به يادگار بگذارد. هنوز خانواده هاي زيادي با رسيدن مهر و آبان خاطرات تلخ گذشته را به ياد مي آورند. به ياد مي آورند كه يك روز صبح به جاي چهره خندان خواهر، برادر و عروس يا داماد با اجساد بي جان آنها مواجه شدند. بخاري جان عزيزان آنها را گرفته بود؛ وسيله اي كه شايد در همين ايام خريداري كرده بودند. سال گذشته اغلب توليدكنندگان و نهادهاي مربوطه، مرگ را ناشي از استفاده نامناسب از بخار ي ها مي دانستند يا حداقل تلاش مي كردند كه چنين ديدگاهي را شايع كنند و تيتر مشهور آن ايام اين بود: مرحوم مقصر است .
حقوق مصرف كننده
سال گذشته ده ها پرونده مرگ و حادثه ناشي از استنشاق گاز منوكسيدكربن مختومه شد، بدون آنكه كسي در پي آن باشد كه حقوق زيان ديدگان را پيگيري كند يا حتي اين موضوع مطرح شود. علت اين ضعف تنها اين موضوع ساده بود كه مصرف كنندگان از حقوق خود آگاه نبودند و البته به نظر مي رسد كه هنوز هم آگاهي لازم وجود ندارد. براساس قانون اصلاح قوانين و مقررات موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران... كه در جلسات 25 بهمن ماه 1370 و 13 خرداد ماه 1376 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و در تاريخ هاي دوم اسفند ماه 1371 و 28 خرداد ماه 1376 به تاييد شوراي نگهبان رسيد، مصرف كنندگان، حقوق گوناگوني دارند كه مي توانند خسارت هاي متحمل شده را مطالبه كنند.
در قانون مذكور در بندهاي گوناگون بر الزامات توليدكننده، تاكيد شده است، ازجمله مواد 11، 12 و 14 آن. براي مثال در ماده 12 قانون مذكور پس از برشمردن مجازات هاي مختلف براي مجازات متخلفان آمده است: ...در صورتي كه منتهي به مرگ شود، مجازات مرتكب 3 الي 15 سال حبس تعزيري و 3 تا 10 ميليون ريال جزاي نقدي خواهد بود . در پايان اين ماده آمده است:  در تمامي موارد فوق در صورت شكايت مصرف كننده و به شرط اقوي بدون سبب از مباشر ديه و خسارت هاي مصرف كننده براساس قانون مجازات هاي اسلامي و برطبق حكم محاكم جبران مي شود .
در واقع تاكيد بر لزوم پرداخت ديه در صورت اثبات قصور، موضوعي ست كه كمتر به آن توجه شده و همواره در گزارش هاي حوادث، اين قصور متوجه مصرف كننده بوده و كمتر از توليدكننده و نهادهاي ناظر توضيح خواسته شده است. نكته قابل توجه آن است كه سال گذشته هيچ بخاري سازي مورد مواخذه قرار نگرفته، مگر يك مورد و آن مربوط به مرگ يك مسئول خارجي در كشور خودش بوده و اين موضوع نشان مي دهد كه آنچه در اين ميان كم رنگ است، حقوق مصرف كننده است؛ به گونه اي كه اگر فردا روزي، باز هم كسي به اين علت فوت كند يابد كسي يا شركتي مسئول نخواهد بود.
استاندارد جديد
در سال 1382 پس از بحث هاي گوناگون و مخالفت هاي ريز و درشت، استاندارد جديد بخاري هاي گازسوز تصويب شد. اگرچه اين مشخصات در سال 83 ابلاغ شد، اما توليدكنندگان مدعي شدند كه به دليل ديرهنگام بودن اين ابلاغ، امكان اجراي آن را روي محصولات سال 83 ندارند و با همين دليل ساده اجراي آن يك سال به تعويق افتاد و اين موافقت ساده باعث مرگ ده ها نفر از هموطنان شد.
نكته مهم آن است كه امسال هم به دلايل گوناگون برخي از توليدكنندگان از اجراي آن استاندارد، شانه خالي مي كنند. در تبليغات گسترده اين روزها، برخي بخاري سازان بر استفاده از دودكش به عنوان يك شرط لازم براي كاهش خطرات بخاري هاي گازي تاكيد مي كنند و حتي عنوان مي شود كه گاز منوكسيدكربن خفه كننده است و... .
اين اخطار و عملكرد سالهاي گذشته دقيقا همان پديده اي ست كه باعث نگراني مي شود. براساس مصوبه هاي اخير استاندارد در اين زمينه، بخاري ها بايد مجهز به سيستم ODS باشند و اين سيستم باعث مي شود در صورتي كه دودكش بخاري دچار مشكل شود، گاز بخاري به طور خودكار قطع شود و در نتيجه امكان مرگ به صفر كاهش يابد. بر اين اساس، هرگونه مرگ يا آسيب ناشي از اين رخداد مي تواند به عنوان يك قصور از سوي توليدكننده تلقي شود و البته قابل پيگيري.
كنترل كننده اكسيژن روي بخاري
استاندارد جديد بخاري هاي گازسوز دودكش دار به جهت افزايش ايمني مصرف كنندگان، از سال 1384 لازم الاجرا شده است. مدير توسعه و ترويج استانداردهاي مصرف انرژي سازمان بهينه سازي مصرف سوخت كشور، در گفت وگويي با بيان اين مطلب گفت: استاندارد ملي بخاري گازسوز دودكش دار جديد، جايگزين استاندارد موجود شده است . زهرا بردبار در اين باره به روابط عمومي سازمان بهينه سازي مصرف سوخت كشور گفته است: در استاندارد جديد، وجود سيستم ايمني قطع جريان گاز در اثر كمبود اكسيژن (ODS) يا حسگر دودكش پيش بيني شده است . وي تاكيد كرده است: در اين سيستم چنانچه اكسيژن محيط اتاق به هر دليلي به 18 درصد كاهش يابد، سيستم فوق قادر خواهد بود كل جريان گاز ورودي به بخاري را قطع كند و فقط اگر ميزان اكسيژن بالاتر باشد، بخاري قابليت روشن شدن را دارد . بردبار با اشاره به اينكه مهر استاندارد، ضامن كيفيت و ايمني كالاست، تصريح كرده كه در اين زمينه الصاق برچسب انرژي از سال 1383 روي بخاري هاي گازسوز دودكش دار الزامي شده است. مدير توسعه و ترويج استاندارد مصرف انرژي تاكيد كرده كه داشتن پروانه كاربرد علامت استاندارد، شرط لازم براي توليد، توزيع و فروش بخاري و آبگرمكن است، ولي شرط كافي نيست. به گفته بردبار، چنانچه بخاري، داراي مهر استاندارد باشد، ولي نتواند برچسب انرژي بگيرد، حق توليد و توزيع را نخواهد داشت و فروش اين نوع محصولات، تخلف از قانون تلقي مي شود، ضمن اينكه موسسه استاندارد در اين موارد، برخورد قانوني خواهد كرد.

امنيت بخاري بدون دودكش
002964.jpg
سردشدن هوا بازار بخاري و وسايل گرمايشي را داغ كرده است. همين روزهاست كه بايد بخاري، شوفاژ و... را سرويس كنيم، لوله هاي بخاري ها را كنترل كنيم تا اين وسايل بخوبي كار كنند. در اين ميان موضوع خفگي ناشي از بخاري هاي مختلف در چند سال اخير كار را به آنجا كشانده است كه بحث بر سر استانداردبودن يا نبودن بخاري ها جدي تر از قبل ادامه پيدا كند. در همين رابطه موضوع بخاري هاي بدون دودكش هم به ماجرا افزوده شده است. واقعيت اينجاست كه دستگاه هاي گرمايشي بدون دودكش هم وجود دارند، اما فعاليت و كار آن نيازمند شرايطي ست كه بدون آن دردسر زا خواهند بود. براي همين بد نيست اگر مروري بر سيستم بخاري هاي بدون دودكش بيندازيم. در اين بخاري ها بيش از هر كار ديگري بايد به اين نكته توجه داشت كه هر بخاري چه با دودكش و چه بدون دودكش نيازمند هوا و به عبارت درست  تر اكسيژن است . بنابراين بايد منافذي در خانه باشد كه هوا را به داخل برساند. حال براي آنكه يكي از قربانيان خفگي ناشي از نشت
منوكسيد كربن نباشيم، بايد دست كم در اين باره اطلاعاتي را مرور كنيم. يكي ازتوليدكنندگان بخاري در كشور بتازگي مطلبي در اين باره تهيه كرده كه ضمن اشاره به تاريخچه آن سيستم كاركرد و امنيت اين نوع بخاري را تشريح كرده است. بنابراين گزارش از فوريه سال 2000 ميلادي آمار فروش محصولات گازسوز بدون دودكش در كشور آمريكا افزايش يافت به طوري كه بيش از 10ميليون آمريكايي و در دنيا بيش از 50ميليون خانواده از وسايل گرمايشي گازي بدون دودكش استفاده مي كنند. اين محصولات در انواع بخاري، كوره، شومينه گازي بدون دودكش و... ديده مي شوند كه قابل استفاده با گاز طبيعي و گاز مايع هستند. اين وسايل گازسوز به علت طراحي قوي و استفاده از تكنولوژي ظريف نياز به دودكش و مجراي خروج دود در ديوار، ندارند و باتوجه به اين خصيصه تمام گرماي توليد شده مستقيما به داخل محيط وارد شده در نتيجه راندمان گرمايي بسيار بالايي نسبت به وسايل گازسوز دودكش را دارند.
بخاري گازي بدون دودكش
اين وسيله در حالي ساخته شده است كه به ويژگي هايي از جمله موارد زيرتوجه دارد؛ توجه به مسائل زيست محيطي و كاهش آلاينده ها، مصرف كم، راندمان بالا، پايين بودن هزينه نصب، كاهش صورتحساب گاز مصرفي، قابليت نصب آسان، نياز كم به جا و... يكي از معتبرترين استانداردها در اين زمينه استاندارد آمريكايي 2-11- ANSI -Z -21   كه مربوط به عملكرد، ايمني و الزامات ساخت است و وسيله را ملزم به عملكرد بسيار ايمن و مناسب مي كند. اين استاندارد با پيشرفت علم و تكنولوژي دائما در حال پيشرفت است و به منظور بالا بردن ضريب ايمني استفاده از برخي قطعات در اين محصول از نظر استاندارد لازم ضروري است.از جمله:شيراتوماتيك قطع كننده، برنري با طراحي دقيق و اصولي، رگلاتور تثبيت فشار، جرقه زن و از همه مهمتر سيستم حساس به كاهش اكسيژن محيط
(ODS) 2به علاوه، طراحي دقيق و بسيار ظريف بخاري طوري است كه نسبت گاز ورودي به هواي اوليه و ثانويه و ساختار برنر باعث ايجاد يك احتراق كامل با كمترين ميزان محصولات احتراق مضر بدن مي شوند.
تكنولوژي و نحوه عملكرد سيستم ODS
اين سيستم روي تمام بخاري هاي بدون دودكش نصب مي شود و به گونه اي طراحي شده كه نسبت به كاهش اكسيژن محيط حساس است. قسمت هاي مختلف آن به شرح زير است:
۱ - پيلوت يا آناليزور: جنس خارجي آناليزور از برنج و ژيگلور آن از جنس ياقوت مصنوعي يا استيل است. قطر بسيار حساس ژيگلور توسط ليزر سوراخ مي شود. در بدنه آناليزور سوراخ يا سوراخ هايي جهت تنظيم ورود هواي اوليه تعبيه شده است. قطر اين سوراخ ها باتوجه به سوراخ ژيگلور ODS تنظيم شده لذا نبايد آن را دستكاري كرد.
۲ - جرقه زن: جنس آن از نوع پيزوالكترويك است و در اثر ضربه وارد شده به آن الكترون  رها شده و ولتاژ تخليه بيش از 20v هزار مي رسد.
۳ - ترموكوپل: وسيله اي است كه در صورت قطع شعله پيلوت بر اثر وزش باد يا هر دليل ديگر با قطع جريان اصلي گاز از خطرات ناشي از نشت گاز جلوگيري مي كند. پيلوت ODS در هواي معمولي با درصد اكسيژن 9/21 عملكرد مناسب و معمولي دارد. در موارد غير از اين هنگامي كه سطح اكسيژن محيط شروع به كاهش مي كند و تقريبا به 5/18 -18درصد مي رسد، شعله پيلوت ODS از ترموكوبل جدا شده و شروع به پريدن مي كند كه باعث سرد شدن ترموكوبل و بسته شدن راه گاز در شير شده و به عبارت ديگر وسيله با عملكرد ايمن خاموش مي شود. اين قطعه در آمريكا در سال 1981-1980 معرفي شده و در اين مدت هيچ گزارش مرگي راجع به وسايل گاز سوز بدون دودكش مجهز به ODS ارائه نشده است.
بايد به خاطر داشت كه بخاري بايد در محيطي با ابعاد پيشنهادي سازنده و طبق دستورالعمل سازنده با تهويه  هواي مناسب و كافي نصب شود. از آنجايي كه استفاده از هر وسيله گازسوز در محيط هاي سربسته باعث مصرف اكسيژن محيط مي شود، لذا تامين هواي لازم و تهويه شده براي وسيله لازم و ضروري است. در صورتي كه ساختمان محل استفاده اين بخاري ها داراي درها و پنجره هاي غير قابل نفوذ هوا باشد، بايد منافذ كافي براي ورود هوا به داخل آن در نظر گرفته شود. به ازاي هر يكهزار كيلوكالري گاز مصرفي بايد به طور متوسط 7-6 سانتيمتر مربع از يك پنجره باز باشد ولي اگر هواي تازه از طريق اتاق هاي مجاور تامين شده و اطراف دستگاه گازسوز جريان يابد، به ازاي هر يكهزار كيلوكالري گازمصرفي بايد 30-25 سانتيمتر مربع دريچه باز وجود داشته باشد تا هواي كافي به وسيله گازسوز برسد. در مورد دامنه كاربرد اين نوع بخاري ها استاندارد محدوديت هاي ايمني داشته و استفاده از بخاري هايي با ارزش حرارتي بالاتر از 1510Kcal/h در حمام و بيشتر از 2520Kcal/h در اتاق خواب راممنوع كرده است. انجمن مهندسي گرمايش و سرمايش آمريكا (ASHRAS ) وبيشترين رطوبت نسبي محيط را در شرايط راحتي 60درصد توصيه مي كند. AGA در نتايج تحقيقات خود اعلام كرده است رطوبت نسبي توليد شده توسط وسايل گازسوز بدون دودكش در حدود 35 تا۵۰ درصد بوده. كه اين عدد بسيار كمتر از 60 درصد است. در حقيقت در شرايطي كه هوا بسيار سرد است، هواي محيط خشك مي شود به همين علت اكثر مصرف كننده ها از وسايل رطوبت ساز براي افزايش رطوبت نسبي استفاده مي كنند ، پس بخاري بدون دودكش يك عامل مفيد براي توليد بخار آب در محيط است.
تامين و افزايش ضريب ايمني
به طور حتم تمام وسايل گازسوز نياز به سرويس سالانه وتعمير ونگهداري مناسب دارند. برنر بخاري و قسمت هاي حساس مثل
پيلوت ODS و قطر ورودي هوا ODS بايد عاري از هرگونه گرد وغبار و آلودگي باشند. فضاي اطراف وسيله نيز بايد تميز و از هرگونه آلودگي به دور باشد. از قرار دادن هرگونه مواد قابل اشتعال يا بخارها و مايعات قابل اشتعال در اطراف بخاري بايد جدا خودداري كرد و به طور حتم هواي تازه براي بخاري تامين شود. موارد بالا به همراه پارامترهاي ديگر موجود در استاندارد اين محصول ضريب ايمني آن را بالا برده و به مصرف كننده اطمينان مي دهد كه با رعايت نكات ايمني طبق دستور العمل سازنده بدون دغدغه خاطر از اين محصول استفاده كند. در اين راستا در جهت توليد بخاري هاي بدون دود كش اقدامات اساسي در كشور ما نيز انجام گرفته است. استاندارد ملي ايران به شماره
ISIRI7268 -1 در اين زمينه تدوين شده كه از امسال در كشور لازم الاجراست.
خوشبختانه استقبال مردمي از بخاري هاي بدون دودكش در كشور خوب بوده و اميد است با ترويج فرهنگ استفاده از وسايل گازسوز بدون دودكش شاهد استفاده از اين محصولات در داخل كشورمان باشيم.
منبع: http://www.ventfreealliance.org
آزمايشگاه فيزيك شركت آبسال

آگاهي
اگر گذرنامه نداريد اين مطلب را بخوانيد
002925.jpg
از زماني كه صدور گذرنامه يا تمديد آن به دفاتر خدمات انتظامي پليس +10 سپرده شده، مشكل بسياري از مراجعان اين است كه نمي توانند صبر كنند تا گذرنامه آنان در پروسه زماني تعيين شده صادر يا تمديد شود.
مشكل از آنجا آغاز شد كه پليس در راستاي اجراي دولت الكترونيك، دفاتر خدمات انتظامي را راه اندازي كرد. بدين ترتيب مراجعات و سفرهاي درون شهري از اداره پاسپورت و گذرنامه به دفاتر پليس +10 كاناليزه شده تا ديگر اين مراجعات كاهش يابد.
به عبارت ديگر، پليس سعي كرد با دفاتر خدمات انتظامي پليس+10 از سفرهاي متعدد درون شهري جلوگيري كند و هر كس در هر منطقه اي كه سكونت دارد، از همانجا اقدام به درخواست گذرنامه يا تمديد آن كند.
حال اگر هر كسي بتواند بدرستي برنامه ريزي كند و كار را به دقيقه 90 نكشاند! ديگر با اين رويه به مشكلي برنمي خورد.
در واقع اشكال اين سيستم در آن است كه از يك طرف همه كار خود را به روزهاي پيش از سفر خود گذاشته اند و از سوي ديگر سيستم جديد پليس به تقاضاهاي فوري آنقدر با بوروكراسي و كندي پاسخ مي دهد كه گويي عملا جايي براي اين كار تعبيه نكرده است.
اما حكايت يك ضرب المثل قديمي هست كه اينجا هم مصداق پيدا مي كند. از قديم گفته اند زورت را نده به التماس ؛ يعني آن موقع كه زور و قدرت دست خودت است، كار را تمام كن!
به عبارت ديگر اگر توجه كنيم، خواهيم ديد كه گذرنامه هاي معمولي 5 سال اعتبار دارند. بنابراين اگر آنها كه اهل سفرند به موقع گذرنامه خود را براي تمديد به دفاتر پليس+10 بسپارند، هيچ مشكلي پيش نمي آيد، زيرا دست كم هر 5 سال يك بار، يك ماه لازم است تا اين وسيله مسافرت به كشورهاي خارجي فراهم آيد! اگر هم تا به حال گذرنامه نداشته ايد و احتمال مي دهيد، قرار است در آينده اي دور يا نزديك به سفر برويد، خب، همين حالا برايش برنامه ريزي كنيد تا پيش از آنكه زمان به فوريت بكشد، كار خود را به انجام برسانيد.
براي اين كار هم فقط كافي است از مدتي قبل برنامه ريزي كنيد. مراحل صدور گذرنامه بخشي شخصي و بخشي هم مربوط به دفاتر پليس +10 است. نخست بايد عكسي تهيه كنيد!
دو تقاضانامه را بايد به دقت پر كنيد. فيش بانكي تهيه كنيد و مبلغ 25 هزار تومان هم براي پرداخت عوارض و ... آماده كنيد.
بر اساس اطلاعاتي كه سايت اطلاع رساني پليس در اين باره داده است، مدارك لازم براي صدور گذرنامه جديد شامل 11 بند و سند مي شود. فيش بانكي 11 هزار توماني به حساب 94001 يكي از شعب بانك ملي ايران و فيش بانكي به مبلغ 500 تومان به حساب 763 يكي از شعب بانك ملي، نخستين مقدمات لازم است. دريافت دو برگ پرسشنامه گذرنامه در يكي از شعب بانك ملي ايران و تكميل آن، اصل فتوكپي كامل شناسنامه متقاضي و همراهان، 5 قطعه عكس (4*۶) كه بايد تمام رخ، بدون عينك، كلاه، كراوات و از يك نگاتيو با زمينه سفيد يا كاملا روشن باشد. اگر فرد متقاضي همراه داشته باشد بايد 5 قطعه عكس همراهان نيز آماده باشد.
در مورد زنان موافقتنامه رسمي شوهر و درباره افراد زير 18 سال، موافقتنامه ولي يا قيم نيز لازم است. كارت پايان خدمت يا كارت معافيت يا موافقتنامه اداره وظيفه عمومي پليس جزومدارك ضروري ست، كاركنان نيروهاي مسلح نيز موافقتنامه سازمان مربوطه را بايد همراه مدارك داشته باشند و علاوه بر همه اين موارد، بايد مدركي باشد تا بر اساس آن بتوان محل سكونت فرد را احراز كرد.
در حال حاضر 38 مركز صدور گذرنامه در سراسر تهران مشغول فعاليت هستند. اين 38 مركز در نقاطي همچون ميدان آرژانتين، خيابان آزادي حد فاصل خيابان كارون و خوش، بلوار ابوذر، خيابان طالقاني نبش فرصت، 20 متري افسريه، اكباتان سه راه مخابرات و ... واقع شده اند.
آدرس اين 38 مركز در سايت اطلاع رساني پليس در جدولي آماده دسترسي است. اگر به آدرس www. Police.ir مراجعه كنيد و گزينه NEWS را در سمت راست صفحه انتخاب كنيد، صفحه اي باز مي شود كه امكان جست وجو در آن وجود دارد. اگر واژه گذرنامه را در محل قيد كنيد، يكي از مطالب ارائه شده براي گرفتن گذرنامه با چه مدركي و به كجا مراجعه كنيم؟ موجود است كه در آن جدول آدرس 38 مركز ياد شده وجود دارد.
به هر حال مي توانيد تا به فوريت نيفتاده ايد اين آدرس ها را پيدا كنيد، مدارك را تهيه كنيد و بعد منتظر صدور گذرنامه شويد!

آرمانشهر
ايرانشهر
جهانشهر
در شهر
علمي
محيط زيست
شهر آرا
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
يادداشت
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  آرمانشهر  |  ايرانشهر  |  جهانشهر  |  در شهر  |  علمي  |  محيط زيست  |  شهر آرا  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |