راه و ساختمان 26
مروري بر ادبيات طراحي شهري، تفاوت برداشت ها و تنوع تعاريفي كه متخصصان از اين رشته و حرفه ارائه كرده اند را آشكار مي سازد.
چنين به نظر مي رسد كه نبود اجماع در خصوص مفهوم طراحي شهري به ميزان قابل ملاحظه اي از عدم توجه به ماهيت پويا و تحويل يابنده اين حوزه سرچشمه مي گيرد.
هدف اين نوشتار بررسي تحولات تاريخي، مفهوم شهري، بازشناسي مراحل عمده تكامل آن، جست وجوي پارادايم ( الگوي ) غالب در هر دوره و تدوين يك مدل مفهومي جهت تبيين فرآيند تحويل طراحي شهري به مثابه كليتي واحد است .
متن فوق بخشي از مقاله از تولد تا بلوغ شهري است كه در شماره 26 راه و ساختمان منتشر شده است. ماهنامه فني- مهندسي راه و ساختمان به عنوان يك نشريه خبري و آموزشي در زمينه مهندسي عمران، معماري، شهرسازي و صنعت ساختمان از اوايل سال 82 شروع به كار كرده و هم اكنون با تيراژ قابل قبول، ضمن توزيع در سراسر كشور، بزودي به عنوان يك نشريه بين المللي در آسياي ميانه، حوزه خليج فارس، اروپا و آمريكاي شمالي حضوري فعال خواهد داشت.
در آخرين شماره از اين ماهنامه مي خوانيم: سيستم هاي نوين جاذب انرژي زلزله به منظور كاربرد در مقاوم سازي لرزه، تكنولوژي نانو و كاربرد آن در صنعت ساختمان، انواع خسارت و خرابي هاي ناشي از زلزله، مقابله با اتلاف انرژي، مستندسازي روند بازسازي روستايي آسيب ديده از زلزله، مقاومت مقاطع مجوف سازه هاي پرشده با بتن، نگرش بر نقاط ضعف حاكم بر طرح هاي عمراني، از تولد تا بلوغ شهري و....
داريس 38
نشريه صنعت ساختمان داريس، سي و هشتمين شماره خود را در حالي منتشر كرد كه سنت توزيع رايگان خود را هنوز حفظ كرده است و هنوز نقد و مباني نظري معماري را در كنار جوانگرايي دغدغه اصلي خود مي داند و مقالات خود را به صورت دو زبانه ارائه مي كند؛ مباني نظري و پشتوانه فكري معماران از ديرباز نقشي حساس و تعيين كننده درشكل گيري و نوع روند حركتي پروژه، برعهده داشته است. به گونه اي كه معماران موفق، در زمينه هاي مختلف، فني و هنري به مطالعه و تجربه پرداخته و با تاكيدي خاص بر شعاع آگاهي معمار و نوع سازماندهي ذهني او در ابعاد و شرايط مختلف، شخصيتي چند بعدي از خود ارائه داده اند .
در اين شماره كه با شمارگان 8000 منتشر شد مي خوانيم: پيچيدگي و تضاد در آفرينش معماري (پرفسور منصور فلامكي)، نگاهي به معماري هند از ديروز تا امروز (منيژه كاسب)، زماني براي توجه به جزئيات (سپيده عباسي)، شكستن ساختار از نوع معمارانه (علي خيابانيان)، خلق اثر تلنگري به عقلانيت زمانه (كاظم برآبادي)، تحليل گنبدهاي آجري درتئوري قوس هاي پوسته اي (اميرمهدي كي نوش)، آرماني دست نيافته در قلب پاريس (ثريا كريم آبادي) و... .
تجهيزات ساختمان
ماهنامه نوپاي تجهيزات ساختمان در دومين شماره خود و با تيمي جديد اين بار به بهانه پانزدهمين نمايشگاه هاي مبلمان منزل و اداري (HOFEX) و نمايشگاه ماشين آلات، تجهيزات و يراق آلات توليد مبلمان (MEDEX)، با ارائه چندين مقاله در اين حوزه به بيان ديدگاه هاي نو در عرصه معماري داخلي مي پردازد؛ هر چند غم انگيز است اما بايد پذيرفت معماري داخلي حوزه اي فراموش شده است در ايران ما و البته نوشتن پيرامون آن فراموش شده تر...! چند مجله اي هم كه هستند بيشتر تنه به ژورنال دكوراسيون مي زنند تا نشريه اي تحليلي پيرامون معماري و طراحي داخلي... با اين همه مناسبت دارد و بايد مناسبت را رعايت كرد...!
در اين شماره مي خوانيم: يك گالري از نور و عشق (دكتر فرخ باور)، پيرامون معماري داخلي سينماها (هديه درمان)، نگرشي بر جايگاه طراحي داخلي در فضاي متروها (شهاب ميرزاييان)، راهبردهايي در طراحي داخلي (محمدرضا كاشاني)، ترانه سراي دوستي سنگ و شيشه (زهره قدري حصاري) و...