قاليباف: جمع آوري تمام زباله هاي تهران تا پايان سال مكانيزه مي شود
تمجيد رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام
از اقدامات شهرداري تهران در مديريت پسماندها
عكس : عليرضا بني علي
|
|
سما: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ابداع تفكر زمين پاك را از كارهاي بزرگي دانست كه اخيراً در تمام دنيا اجرا مي شود و گفت: مهمترين مسئله شهر تهران مديريت پسماندها و بازيافت مواد است كه شهرداري گامي بزرگ در اين خصوص برداشته است و خوشبختانه در اين برنامه تمام صنايع دانشگاه ها و ابزارهاي ارتباطي كشور همكاري مي كنند.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، آيت الله هاشمي رفسنجاني - رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام- در سومين همايش ملي روز زمين پاك، در خصوص مديريت پسماند و جايگاه آن در برنامه ريزي شهري گفت: از شهرداري تهران به خاطر حركت هايي كه در زمينه مديريت پسماندها آغاز كرده است تشكر مي كنم.
هاشمي رفسنجاني افزود: زمين پاك، خواست خداوند از بندگان است و اگر همين سنت آفرينش و حقيقت برنامه اي خدا را الگوي محيط زيست قرار دهيم زمين هميشه پاك خواهد ماند.
وي افزود: خداوند طبيعت زمين را به گونه اي تنظيم و برنامه ريزي كرده است كه اگر آن را از مسير طبيعي خود خارج نكنيم زمين هميشه پاك و شاداب خواهد ماند.
هاشمي رفسنجاني گفت: خداوند زمين را براي همه ما مسجد و پاك كننده قرار داده و اگر انسان طبيعت را جاهلانه به كار گيرد زمين فاسد شده و قابل سكونت نخواهد بود.
وي ادامه داد: انتظار داريم اين حركت با برنامه اي درست و دقيق و همكاري مردم و ساير دستگاه ها در جهت فرهنگ سازي مناسب انجام شود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام فرهنگ سازي را زمينه ساز قانع شدن مردم براي پاك نگاهداشتن زمين دانست و ابراز اميدواري كرد مردم در اين حوزه همكاري هاي كافي را با مسئولان داشته باشند.
هاشمي رفسنجاني كشورهاي صنعتي را مهمترين مقصر آلودگي محيط زيست و زمين معرفي كرد و گفت: آلودگي اين كشورها قابل مقايسه با آلودگي كشورهاي جهان سوم نيست و در همين راستا سعي مي كنند صنايع توليدكننده گازهاي گلخانه اي و آلوده كننده محيط زيست را به كشورهاي جهان سوم منتقل كنند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام هشدار داد : تبعيض در محيط زيست به تمام جهان ضربه اي جبران ناپذير وارد خواهد كرد.
هاشمي رفسنجاني كنترل پسماندها را در گرو توليد كم آن دانست و افزود: بسياري از قوانين در سال ۷۳ دچار مشكل اساسي بود و نياز به اصلاح قانون داشتيم تا اين كه امروز با اين اصلاح قانون از سوي مجلس، مجالي براي توليد پسماندها نمانده است.
او با اشاره به توليد سالانه سه ميليون تن زباله در تهران گفت: با مديريت پسماندها و بازيافت زباله مي توان بخش زيادي از اين مواد را به چرخه توليد و استفاده در صنايع بازگرداند.
رييس تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: مديريت پسماند و بازيافت زباله در تهران مي تواند الگويي مناسب براي ساير كشورها باشد.
همچنين دكتر محمدباقر قاليباف- شهردار تهران- در سومين همايش ملي روز زمين پاك، مديريت پسماند و جايگاه آن در برنامه ريزي شهري با اشاره به اختصاص بودجه لازم براي جمع آوري، ذخيره، حمل و نقل و بازيافت زباله به شيوه كاملا علمي، مكانيزه و عملياتي گفت: تلاش داريم تا حلقه سيستماتيك پسماند ها را به صورت علمي و اجرايي تحقق بخشيم.دكترقاليباف با اشاره به برنامه هاي شهرداري در حوزه مديريت پسماند گفت: جمع آوري، ذخيره، حمل و نقل و بازيافت زباله به سبك علمي از برنامه هاي مهمي است كه شهرداري تهران به دنبال تحقق آن است.
وي به مشكلاتي كه براي مركز كهريزك به وجود آمده اشاره كرد و هشدار داد: اگر غفلت كنيم با توجه به افزايش حجم شهرنشيني، مشكل اين نقطه به ديگر نقاط شهر كشيده خواهد شد.شهردار تهران با تشريح اقدامات مديريت شهري در زمينه مكانيزه كردن حمل زباله گفت: هم اكنون در بيش از ۳۰ ناحيه شهر حمل زباله به صورت مكانيزه انجام مي شود و تلاش داريم تا پايان سال اين سيستم را در تمامي نواحي اجرا كنيم.
وي از اختصاص بودجه لازم براي اين اقدام خبر داد و گفت: با اختصاص اين بودجه سيستم حمل زباله از سنتي به مكانيزه تغيير خواهد كرد.
شهردار تهران تاكيد كرد: در مجموعه مديريت شهر بايد فعاليت هايي صورت گيرد كه تهران به مجموعه اي پايدار و توسعه يافته در تمام ابعاد تبديل شود.
دكترقاليباف گفت: مديريت شهري تلاش دارد در حوزه اجتماعي عدالت، در حوزه اقتصادي، اقتصادي پويا و در حوزه زيست محيطي، محيط زيستي پايدار و در شان كلانشهري چون تهران ، تعريف كند و آن را تحقق بخشد.
شهردار تهران با تاكيد بر نقش بخش خصوصي در مديريت شهر گفت:شهرداري تهران مشاركت بخش خصوصي در عرصه پسماند را با اولويت ويژه در دستور كار خود قرار داده است.
دكتر ابوالفضل ابراهيمي دبير سومين همايش ملي روز زمين پاك، مديريت پسماند و جايگاه آن در برنامه ريزي شهري ، نيز با اشاره به سومين سال برگزاري اين همايش گفت: همايش سوم داراي سه ويژگي است .
وي توجه به نقش قشر كودك ، نوجوان و دانش آموز ، برگزاري نمايشگاه بازيافت در حاشيه همايش و گشايش پروژه زيست محيطي استحصال گاز متان از مركز دفع زباله را از ويژگي هاي اين همايش معرفي كرد.
او توجه به نقش كودك و نوجوان و دانش آموزان را در زمينه بازيافت مواد مهم عنوان كرد و گفت: جشنواره اي در ۲۳ ارديبهشت در فرهنگسراي طبيعت برگزار مي شود كه در آن به پنج هزار دانش آموز در زمينه تفكيك زباله آموزش داده مي شود.
سومين همايش ملي روز زمين پاك، مديريت پسماند و جايگاه آن در برنامه ريزي شهري صبح ديروز با حضور آيت الله هاشمي رفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، دكتر محمدباقر قاليباف شهردار تهران و ديگر مسؤولان در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد.
بزرگترين طرح بين المللي استحصال گاز متان
واحد مركزي خبر: طرح بين الملل استحصال گاز متان از بعد از ظهر ديروز در منطقه كهريزك اجرا شد.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران با بيان اينكه در منطقه اي در كهريزك به وسعت ۵۰۰ هكتار ۳۰۰ ميليون تن زباله دفن شده است افزود: اين ميزان زباله ده ميليون تن گاز متان دارد و در برنامه اي ۵ ساله آلودگي هاي زيست محيط كهريزك از بين خواهد رفت.
دكتر ابوالفضل ابراهيمي گفت: هم اكنون چاهك هاي لازم براي اجراي طرح حفر شده و دستگاههاي سوزاننده گاز نيز در حال نصب است.
وي افزود: مطالعات اوليه طرح در سال ۸۴ وبا همكاري بانك جهاني به پايان رسيد و قراردادي نيز در اين باره با يك شركت خارجي منعقد شد.
|