حاشيه بازار
ورشكستگي دوزندگان كت و شلوار
|
|
اين روزها دوزندگان كت و شلوار پس از سپري شدن شوك نمايشگاه بهاره و نارضايتــــي از آن، محدوديت هاي ديگري را تجربه مي كنند.
به گفته برخي فروشندگان كت و شلوار دوخت داخل، در حالي كه كت و شلوارهاي ايراني با تركيب 20 درصد پشم و 80 درصد ترويلا از 35 هزار تا 45 هزار تومان و كت و شلوار پشمي درجه يك با تركيب 45 درصد پشم و 55 درصد ترويلا از 35 تا 90 هزار تومان عرضه مي شوند. كت و شلوارهاي چيني با قيمتي حدود 15 تا 20 هزار تومان توليدات داخلي را مجبور به عقب نشيني كرده است.
فروشندگان بازار كت و شلوار خيابان باب همايون معتقدند: پارچه ها و دوخت هاي ايراني از كيفيت مناسبي برخوردارند اما طرح ها و رنگ هاي آنها محدود است. در مقابل پارچه هاي چيني با بهره گيري از تنوع در رنگ ها و ظاهري فريبنده پس از يك بار شستشو حالت خود را از دست مي دهند. تا دو سال پيش براي كار در كارگاه توليدي با كمبود خياط روبه رو بوديم. اما وضعيت به جايي رسيده كه هم اكنون اغلب خياط ها بيكار شده اند. ميزان توليد دوزندگان فعال نيز از دوخت 80 دست كت و شلوار روزانه به 80 دست كت و شلوار در هفته رسيده است.
كارشناسان نيز معتقدند ورود كالاهاي ارزان قيمت چيني كه به طور عمده محصولات بي كيفيت را شامل مي شوند و به دليل پايين بودن دستمزد كارگر، نرخ برابري يوان چين با ريال (هر يوان 1500 ريال) اقدام غيرمنصفانه بازارشكني و ورود غيرمجاز و خارج از ضوابط پرداخت ماليات و عوارض گمركي بازار داخلي پوشاك را با ورشكستگي روبه رو كرده است.
همچنين توليد فله اي، بي كيفيت و هدفمند در جهت كاهش هزينه توليد به هر نحو ممكن، حتي به قيمت حذف كيفيت مطلوب، نبود تورم در اقتصاد چين وجود تورم 15درصدي هر ساله در ايران در مجموع كمك قابل توجهي به رشد واردات پوشاك چيني كرده است.
بنابراين دولت به لحاظ وظايف حاكميتي و تولي گري، بايد از توليد داخلي با اعمال نرخ هاي منطقي و متعادل عوارض گمركي حمايت و از ورود كالاهاي قاچاق جلوگيري كند.
|