تفنگداران چيني
پسران جواني كه در تصوير بر روي يكي از ناوهاي جنگي چيني در درياي چين ديده مي شوند، سربازاني هستند كه به تازگي و پس از چندين دوره سخت و طاقت فرساي آموزشي، درجه هاي خود را دريافت كرده اند و با خوشحالي و غرور بسيار زياد بر روي ناو جنگي سرود ملي خود را مي خوانند. غرور اين سربازان از آن جهت است كه آنها موفق شده اند از پس گزينش هاي سخت نيروي دريايي چين بگذرند و حالا همه آنها فكر مي كنند يكي از خوش تيپ ترين جوانان چيني هستند. طبق قانون جديد فقط سربازاني مي توانند به نيروي دريايي چين وارد شوند كه قدبلند، خوش تيپ و مودب باشند. جذابيت هاي فردي هم يكي از عواملي است كه در انتخاب سربازان مؤثر است.
ارتش چين از آن جهت به وضع ظاهري سربازان نيروي دريايي اش اهميت مي دهد كه در سال هاي گذشته مراودات اين نيرو، با ديگر كشورهاي جهان افزايش يافته است و هر چند ماه يك بار يك ناو چيني به بندر كشورهاي ديگر مي رود. ارتش چين هم به اين خاطر مي خواهد سربازان قدبلند و شيك پوشي بر روي عرشه ناوهايش داشته باشد تا مردم كشورهاي ديگر از اين طريق به عظمت ارتش چين پي ببرند.
در اين قانون جديد حداقل قد افراد براي مردان 75/1 و براي زنان 65/1 تعريف شده است.
بيداري مراپي
تعدادي از روستانشينان اطراف كوه آتشفشان مراپي در حال ترك خانه هايشان هستند تا از فوران قريب الوقوع اين كوه در امان بمانند. از مراپي چندين روز است كه گاز فوران مي كند و خاكستر و مذاب آن در شعاع و مقدار بسيار كم به اطراف پرتاب مي شود، اما مسئولان و كارشناسان معتقدند مراپي به زودي فوران خواهد كرد. از اين رو بسياري از روستائيان جزيره جاوا در اندونزي، از روستاهايشان به مكان هاي امني منتقل شده اند. اولويت تخليه ساكنان روستاها با افراد سالخورده و مادراني است كه فرزندان كوچكي دارند.
اما در عين حال، خيلي از روستائيان خانه هايشان را ترك نكرده اند و هنوز در روستاهاي اطراف مراپي افراد زيادي زندگي مي كنند. صليب سرخ اندونزي از حالا بسته هاي غذايي و دارويي ضروري را براي كساني كه در پناهگاه ها اسكان داده شده اند آماده كرده اند و به آنها روش هاي مقابله با شرايط بحراني را آموزش مي دهند.
كوه مراپي در 30 كيلومتري شهر يوگياكارتا قرار دارد و آخرين بار در سال 1994 فوران كرده است. اين فوران در آن سال 36 كشته بر جاي گذاشت. اين كوه 3 هزار متري يكي از فعال ترين قلل آتش فشاني در اندونزي است و تقريباً هردهه يك بار فوران مي كند.
تاكنون دولت مركزي چندين ميليون دلار براي مقابله با شرايط اضطراري اندوخته است اما هنوز مشخص نكرده است كدام روستاها در اثر فوران آتش فشان صدمه خواهند ديد همين امر يكي از دلايلي است كه روستائيان حاضر نشدند به خاطر آن خانه هاي خود را ترك كنند.
البته در كنار تمام اينها هنوز عده اي از مردم محلي بر اين باورند كه آتش فشان با وجود فعاليت هاي محدودي كه داشته است، هرگز فوران نخواهد كرد.