جانايتا داناپالا
او كه مشاور رئيس جمهور سريلانكا است يكي از سه ديپلمات آسيايي است، از مدت ها پيش آشكارا از تصميم خود براي جانشيني كوفي عنان خبر داده است. آخرين آسيايي كه دبير كلي سازمان ملل را به عهده داشت «يوتانت» از كشور برمه بود كه مدت مسئوليتش در سال ۱۹۷۱ به پايان رسيد. داناپالا كه در گذشته معاون امور خلع سلاح دبير كل سازمان ملل بوده و از نظر بسياري بيشترين شانس را براي جانشيني عنان دارد، با ساز و كار درون اين سازمان به خوبي آشناست. اين دپيلمات ۶۷ ساله علاوه بر سينهالي، فرانسوي و انگليسي، به زبان ماندارين (نزديك به چيني) هم صحبت مي كند.
بان كي مون
او وزير خارجه و تجارت كره جنوبي است و مدت زيادي در نيويورك بوده است. «بان» ۶۱ ساله يك ديپلمات مادام العمر است كه از نامزدهاي مطلوب آمريكا و چين به شمار مي آيد. حضور فعال او در مذاكرات شش جانبه هسته اي كره شمالي او را به ديپلماتي شناخته شده تبديل كرد. به همين دليل بسياري بر اين اعتقادند كه شوراي امنيت و آمريكا ترجيح مي دهند «بان» در شبه جزيره كره بماند و به تلاش براي حل بحران آن منطقه ادامه دهد.
سوراكيارت ساتيراتاي
او معاون كنوني نخست وزير و نخست وزير پيشين تايلند و اولين كانديدايي است كه براي دبير كلي سازمان ملل اعلام آمادگي كرد. همه ده كشور عضو آ.سه.آن از كانديداتوري او حمايت مي كنند. اما تحولات اخير تايلند و سركوب مسلمانان توسط تاكسين شيناواتر نخست وزير اين كشور به نقطه ضعف ساتيراتاي تبديل شده است.
كمال درويش
درويش ۵۷ ساله به عنوان يك شهروند ترك و از مقامات برجسته بانك جهاني از ديگر كانديداهاي مطرح براي جانشيني كوفي عنان است. او از اوت گذشته رياست برنامه توسعه سازمان ملل را به عهده داشته و كارايي و توان خود را در اين پست نشان داده است. البته او بارها تاكيد كرده كه خواستار حضور در اين جايگاه نيست.
الكساندر كواشنيو سكي
اين ديپلمات ۵۱ ساله اروپاي شرقي همه ويژگي هاي يك دبيركل را دارد؛ جواني، انرژي، خوش عكسي و سابقه حكومتي.
رئيس جمهور سابق لهستان كشورش را به ناتو وارد كرد و ارتباط نزديكي با اتحاديه اروپا برقرار نمود. او از گزينه هاي مورد نظر آمريكا هم هست چرا كه از تصميم بوش براي حمله به عراق حمايت كرد. شايد به همين دليل مغضوب اعضاي ديگر سازمان ملل واقع شود.
وايرا وايك فريربرگ
او كه به «بانوي آهنين بالتيك» معروف است تنها نامزد زن دبيركلي سازمان ملل است. رئيس جمهور ۶۸ساله لتوني تازه هفت سال پيش وارد عرصه سياست شد و كشورش را وارد ناتو و اتحاديه اروپا كرد. او در لتوني به دنيا آمده و پيش از مهاجرت به كانادا سال هاي اوليه عمرش را در اردوگاه هاي آوارگان در آلمان گذراند. در سال ۱۹۹۸ او به لتوني بازگشت و رئيس سرويس اطلاعات شهر و سال بعد هم به رياست جمهوري رسيد.
بيل كلينتون
او بعد از كناره گيري از قدرت در سال ،۲۰۰۱ بارها به عنوان سفير حسن نيت و كمك هاي انسان دوستانه به كشورهاي خارجي سفر كرده است. به يادماندني ترين اين سفرها بعد از واقعه سونامي به آسياي جنوب شرقي صورت گرفت. اما او يك آمريكايي است و دبيركل هاي سازمان ملل، هيچگاه از يك كشور عضو دائم شوراي امنيت نبوده اند.