به انگيزه اجراي كنسرت گروه كامكارها در تالار بزرگ كشور- 17 الي 19 آبان ماه
كاميابي چهل ساله كامكارها
|
|
تعامل گروه كامكارها با موزيسين هاي خارجي در سال هاي اخير بيش از پيش شده است و اين حركت فرامرزي موجب شده تا گروه كامكارها در عرصه بين الملل به عنوان گروهي شناخته شده معرفي شود
گروه ادب و هنر- هوشنگ كامكار در نشست مطبوعاتي خود گفت كه اين بار كنسرت كامكارهامتفاوت خواهد بود. او در ادامه، جمله خود را اين گونه تصحيح كرد كه اين كنسرت نه تنها با كنسرت هاي پيشين اين گروه كه با تمامي كنسرت هاي ساليان اخير متفاوت است و با اين توصيف خواست سطح گروه كامكارها را با گروه هاي فعال فعلي مقايسه كند. هرچند كه استفاده از واژه تفاوت به هيچ وجه دال بر برتري نيست، ولي قطعا مخاطب را به اين معنا سوق مي دهد كه كامكارها برترين و بهتر ين گروه موسيقي در ميان گروه هاي موسيقي ايران است.
از سويي اين تعريف هم چندان با واقعيت مغاير نيست و قطعا گروهي كه بيش از چهل سال از فعاليت آن مي گذرد و در اين چهار دهه هم مخاطبان خاصي را نيز جذب كرده و بر فرهنگ شنيداري مردم تاثيرگذار بوده است اگر از نظر معيار هنر بهترين نباشد دست كم از نظر قدمت و كسوت اولين است.
خصيصه فاميلي و ارتباط خوني بين اعضاي گروه قطعا يكي از نقاط بارز و اصلي اين استمرار و طول عمر مي تواند باشد اما مهمتر از آن خاستگاه و اهداف مشترك از جنبه هنر موسيقي مهمتر از ديگر مسائلي است كه توانسته اين گروه را بعد از چهل سال همچنان سرپا و فعال نگه دارد.
كامكارهايي كه همگي در مكتب و محضر پدر بزرگوار خويش (حسن كامكار) تربيت يافته اند به خوبي مي دانند كه اگر اينك كامكار هستند نتيجه همراهي و همياري اي است كه بين خود دارند و آن زمان كه متفرق و متشتت شوند كامكاري در ميان نخواهد بود. اين شم و حس قوي شايد از ديگر عوامل انسجام و ثبات چهل ساله اين گروه است.
به هرحال اقتضاي گذشت بيش از چهل سال و تغيير و تحولات سريع در همه مولفه ها و ابعاد زندگي و هنر قطعا بر جريان موسيقي نيز بي تاثير نبوده است و بدون شك اگر كامكارها به اين بخش بي توجه بمانند نمي توانند به راه خود و آن هم در اوج ظاهر شوند و به همين دليل هم هست كه آنها در اين ساليان، نگاه بيروني و بين المللي خود را وسعت بخشيده و به كنسرت هاي برون مرزي اهميت و ارزشي بيش از گذشته داده اند.
يكي از دلايل گفته اخير هوشنگ كه كنسرت اخير كامكارها متفاوت خواهد بود تا حدودي به همين مسأله بازمي گردد، چرا كه عدنان كريم، خواننده مشهور عراقي كه زاده سليمانيه عراق و ساكن سوئد است در كنسرت اخير اين گروه كه از 17تا 19آبان ماه در تالار بزرگ كشور برگزار مي شود شركت دارد.
تعامل گروه كامكارها با موزيسين هاي خارجي در سال هاي اخير بيش از پيش شده است و اين حركت فرامرزي موجب شده تا گروه كامكارها در عرصه بين الملل به عنوان گروهي شناخته شده معرفي شود.
در مورد برنامه امسال گروه كه تحت عنوان كنسرت شور كامكارها ارائه مي شود، هر يك از اعضا نظر و عقيده اي دارند كه بسيار به هم نزديك و هم افق است. هوشنگ مي گويد: اين كنسرت در دو بخش فارسي و كردي است كه در هر قسمت 6 قطعه را اجرا خواهيم كرد كه در بخش فارسي قطعاتي چون ساقي، فراق، خانه ام ابري است، سرود زيستن، ترانه و به ياد مادر و در بخش كردي هم شش قطعه اجرا مي كنيم. هوشنگ معتقد است با اجراي اين برنامه تا حدودي نظر و ديدگاه مخاطبان نسبت به كار كامكارها تغيير مي كند.
بيژن كامكار نيز در اين باره مي گويد با اين كه بخشي از موسيقي ما موسيقي كردي است و اين نوع موسيقي ريشه در فرهنگ قوم كرد داشته و پيشينه تاريخي دارد، اما ما سعي كرده ايم در اين بخش هم ، قطعات جديد و غير تكراري ارائه كنيم.
ارسلان كامكار نيز كه بيشترين قطعات موسيقي بخش فارسي را ساخته است با ابراز اميدواري نسبت به اقبال عمومي مردم به اين قطعات گفت : آثار خانه ام ابري است با شعر نيما يوشيج، ترانه با شعر سايه و به ياد مادر با شعر خيام نيشابوري از جمله آثاري است كه من ساخته ام كه در فرم جديدي ارائه مي شود.
در اين كنسرت، كامكارها از نوازندگان مهماني چون شروين مهاجر(كمانچه) ارژنگ سيفي زاده(تار) و امير حقيري دعوت به همكاري كرده اند.
|