پنج شنبه ۸ آبان ۱۳۸۲ - شماره ۳۲۱۰- Oct. 30, 2003
دوبي جيتكس: شهر ديجيتال
علي پرند
000392.jpg

اگر نمايشگاه سبيت هانوفر آلمان را بتوان يكي از مهمترين نمايشگاه هاي تكنولوژي كامپيوتر جهان دانست بي شك جيتكس با اختلاف كمي  در پشت سر آن قرار دارد. منطقه مستعد خاورميانه و غرب آسيا با توجه به امكانات خوب مالي و تجاري كشورهاي حاشيه خليج فارس، عملاً بازار مناسبي براي شركت هاي بزرگ كامپيوتري محسوب مي شود كه اينك براي تكنولوژي  ها و تجارت هاي جديدي چون كامپيوتر، سخت افزار و لوازم جانبي ، به شدت به دنبال بازار مطمئني مي گردند و دوبي يكي از بهترين مكان هاي موجود در منطقه و جيتكس بهترين ويترين براي اين گونه محصولات محسوب مي شود.
جيتكس كه امسال بيست و سومين دوره خود را پشت سر مي گذارد در حقيقت خاص دوبي نيست و مثلاً تا چند ماه ديگر قرار است نمايشگاهي از اين دست در حيدرآباد هند برگزار شود و يا همين دو ماه قبل نمونه اي ديگر در بيروت برگزار شد، اما جيتكس دوبي بزرگترين و مشهورترين آنهاست كه هرساله در محل مركز تجارت جهاني دوبي برگزار مي شود.
يك واقعه بزرگ
«اين بزرگترين جيتكس در تاريخ اين نمايشگاه از آغاز تا امروز خواهد بود». اينها گفته مبارك بن فهد مدير مركز تجارت جهاني دوبي است كه خاطر نشان مي كند امسال حدود ۷۵ هزار نفر بازديد كننده در اين نمايشگاه حضور خواهند داشت. به گفته مبارك امسال رشد بازديد كنندگان ۲۶ درصد،كشورهاي شركت كننده ۱۹ درصد و فضاي اختصاص يافته براي شركت  ها۱۹ درصد رشد داشته است و البته بلافاصله بعد از اين با افتخار اضافه مي كند كه امسال ميزان پاركينگ هاي نمايشگاه نيز ۳۲۵ درصد رشد يافته است. دادن آمار از رشد پاركينگ ها براي جيتكس شايد خنده دار به نظر برسد اما وقتي متوجه مي شويم بزرگترين مشكل اين نمايشگاه رفت و آمد و پاركينگ است كاملاً منظور مبارك را درك مي كنيم.
براي شهري چون دوبي كه مقررات ترافيكي به شدت رعايت مي شود و عليرغم تعداد بالاي اتومبيل ها نظم و انضباط مثال زدني بر همه شهر حاكم است، رفت و آمد ۷۵هزار بازديد كننده در طول پنج روز از يك گوشه شهر به گوشه اي ديگر عملاً يك معضل محسوب مي شود و حال همين ترافيك براي خود نمايشگاه نيز معضلي چند برابر است. امسال مسئولان نمايشگاه براي اين كه به ترافيك داخل نمايشگاه نظم و ترتيبي بدهند از سيستم هاي ثبت نام و رفت و آمد آن لاين براي افراد استفاده كرده اند كه به نوعي با ماهيت نمايشگاه، همخواني دارد. با استفاده از اين سيستم عملاً هر كس داراي يك كارت عبوري است كه فقط با نشان دادن آن مي تواند وارد راهروهاي اصلي نمايشگاه بشود.
مبارك بن فهد و همكارانش همچنين امسال يك تلويزيون خبري را فقط مختص اخبار نمايشگاه راه اندازي كرده اند كه با صفحات نمايش بزرگ و مسطح متعدد در سطح نمايشگاه عملاً لحظه اي از مقابل چشمان بازديدكنندگان دور نمي شود و به نوعي مي تواند بهترين رسانه در طول نمايشگاه براي ارسال اخبار و اطلاعات به شمار آيد.
حركت به سمت تكنولوژي
دوبي در طول اين چند ساله عملاً به يك قطب تجاري و بازرگاني منطقه تبديل شده است. تسهيلات سرمايه گذاري و امكانات خوب مالي عملاً سرمايه گذاران كشورهاي مختلف را به سرمايه گذاري در اين كشور تشويق كرده است. امروزه بسياري از شركت هاي بزرگ كامپيوتري داراي دفتر مستقلي در دوبي هستند و خيلي عجيب نيست كه مطرح ترين آنها براي حضور در جيتكس و نمايش جديدترين آثار خود سر و دست مي شكنند.
بسياري از اين شركت ها جديدترين محصولات خود را در اين نمايشگاه عرضه مي كنند چنانكه امسال شركت اچ پي كه سرمايه گذاري فراواني را هم در جيتكس انجام داده كامپيوتر روميزي جديد خود را به نمايش گذاشته، و يا مايكروسافت جديدترين آفيس خود را عرضه كرده است و يا شركت «ادوب»، «اينتل» و «دل» سعي كرده اند كه از رقباي خود عقب نمانند.
بازار منطقه
000388.jpg

با چنين چشم اندازي از بازار منطقه و وضعيت تجاري امارات عملاً دوبي آرام آرام به قطب آي تي منطقه تبديل مي شود. براي اين منظور هم اكنون زيرساخت هاي ارتباطي اين شهر براي حركت به سمت يك شهر الكترونيكي در حال آماده سازي است.احمد حامد التاير مدير شركت اتصالات كه انحصار مخابرات را در دست دارد، مي گويد كه در اين شهر براي هر خط اينترنت ۳ كاربر وجود دارد و اميدوار است كه تا آينده اي نزديك اين ميزان باز هم افزايش يابد. براي اتصالات كه نقش مخابرات را در كشور ما ايفا مي  كند عملاً دسترسي افراد و كاربران تجاري و شخصي به ايتنرنت بي نهايت مهم است به نحوي كه بيشترين تلاش را براي بالابردن سرعت اينترنت در اين كشور انجام داده اند ،حال بر فراز هر پنجره و بامي  ديش هاي اتصال پرسرعت به اينترنت را مي توان ديد.
به گفته مدير اتصالات آنها تلاش خواهند كرد همزمان با كاهش نرخ تعرفه بين المللي اينترنت در جهان تعرفه اينترنت خود را به مرور كاهش دهند و اين در نهايت به نفع مصرف كننده و كاربران انتهايي است.
اينترنت هم اكنون در دوبي به شكل گسترده اي و با قيمتي بسيار ارزان در دسترس همگان قرار دارد. استفاده از يك ساعت اينترنت با سرعت بالا در دوبي۷ درهم است كه در مقابل سطح درآمد مردم بسيار پايين است و حتي در مقايسه با اينترنت در كشور ما نيز، با توجه به سرعت مناسب، بسيار ارزان است.
براي دوبي جيتكس و نمايشگاه هايي از اين دست بهترين فرصت براي استفاده از تكنولوژي هاي جديد در خود اين شهر نيز هست. به گفته يكي از مقامات جيتكس با وجود بازار بين المللي خوبي كه جيتكس براي عرضه كنندگان محصولات شركت هاي بزرگ فراهم مي آورد خود اين شهر و كشور بهترين خريدار چنين محصولاتي است و از همين روست كه هم اكنون بسياري از امور در اين شهر به صورت آن لاين انجام مي شود از تبادلات مالي و بازرگاني با استفاده از شبكه گرفته تا خدمات دهي آن لاين كه حال با وجود برخورداري اين شهر از خدمات موسسات اعتباري و مالي عملاً شكل مناسب تري نيز به خود گرفته است. مقامات دوبي تلاش مي كنند از نمايشگاه هايي چون جيتكس بيشترين بهره را هم از نظر جلب شركت ها و مشتريان بيشتر و كسب سود اقتصادي ببرند و هم خود اين شهر و بخش هاي مختلف آن را به تكنولوژي هاي جديدتر مجهز كنند.
ايران و اولين حضور رسمي در جيتكس
حضور ايراني ها در جيتكس و در همه دوبي مشهود است. مشكلات سرمايه گذاري و تنگناهاي اقتصادي حالا بخش عمده اي از سرمايه گذاران ايراني را به سمت اين محل مطمئن و نزديك سوق داده است. همچنين نبود تبادلات بازرگاني كشورهاي صاحب تكنولوژي و وفور اجناس قاچاق عملاً شركت هاي ايراني كه به شكلي گسترده در ايران به فعاليت مي پردازند را به سمت سرمايه گذاري در اين شهر كه از بازارهاي بين المللي برخوردار است سوق داده است. حضور در جيتكس هم براي ايرانيان مثل حضور در هر بازار منطقه اي ديگر قابل توجه است. البته جالب اين جاست كه نمي توان بالاخره فهميد كه دقيقاً چند شركت از ايران در اين نمايشگاه شركت كرده اند چرا كه بسياري از شركت ها نام ايران را بر دوش ندارند و اين بيشتر از اين جهت است كه نگران بازار محصول خود و ناشناخته بودن ايران به عنوان يك توليد كننده معتبر هستند تا كيفيت محصول خود و از همين رو با شركاي تجاري و يا با نام مستقل و تحت يك كشور ديگر به ارائه محصول مي پردازند.
اما حضور واقعي ايران در نمايشگاه جيتكس هم همين امسال اتفاق افتاده است. در كنار اسپانيا و هند ، ايران هم براي نخستين بار است كه در اين نمايشگاه به طور رسمي  شركت مي كند. در اولين دوره حضور رسمي ، ده شركت ايراني محصولات نرم افزاري خود را كه عمدتاً نرم افزارهاي مديريتي و اتوماسيون است به نمايش گذاشته اند هر چند چنين محصولاتي در مقايسه با شركت هاي غول جهاني كه به شكل قوي در جيتكس حضور دارند عملاً به چشم نمي آيد اما به هر حال براي حضور نخست شركت هاي خصوصي كه كمي  هم دير به نظر مي رسد، كار ارزشمندي است.
مديا سنتر- اطلاعات حتي الاشباع
۵۰ كامپيوتر متصل به اينترنت با سرعت بالا ، فاكس تلفن ؛ وسايل پذيرايي و استراحت تنها بخشي از امكاناتي است كه مسئولان نمايشگاه براي پوشش خبري گسترده اين رويداد آي تي در اختيار ۸۰۰ خبرنگار حاضر در نمايشگاه قرار داده اند . سمينارها و سخنراني هاي متعددي كه در طول روزهاي برگزاري نمايشگاه در محل غرفه ها و يا سالن هاي جانبي برگزار مي شود در مديا سنتر به اطلاع همه رسانه ها مي رسد و دعوت نامه ها و خبرها رد و بدل مي شود.
يك مركز بزرگ خبري بريده هاي جرايد و اخبار و اطلاعات در و ديوار آن را پوشانده  و اين تازه جدا از اخبار نشريه جيتكس نيوز است كه هر روز در۵۰-۴۰ صفحه و به همراه كاتالوگ هاي مختلف اطلاعات واقعاً مفصلي را از هر محصول ، هر غرفه و هر شركت به بازديدكنندگان ارايه مي دهد. به جز اينها سايت جيتكس نيوز هم روزانه ده ها خبر و گزارش و مصاحبه را در اختيار علاقه مندان قرار مي دهد و عملاً تا حد اشباع،يا الاشباع(شعار رستوران هاي دوبي) اطلاعات در اختيار همه قرار مي گيرد.
فراتر از يك تيتر
جيتكس از دو بخش نمايشگاهي و فروشگاهي تشكيل شده است، هر چند بخش نمايشگاهي آن مشهورتر و با اهميت تر است اما در حقيقت همان بخش نيز در نهايت هدف فروش را دنبال مي كند. هشت راهروي بزرگ كه پاي پياده تمام شدني نيستند و غرفه هايي كه پر از اجناس كامپيوتري است . با اين همه به جيتكس و دوبي كه نگاهي مي اندازي متوجه مي شوي اينجا فقط هم يك نمايشگاه نيست.ديروز يك روزنامه لبناني تيتر زده بود: جيتكس فراتر از بهشت خريداران است.
منبع: آي تي ايران

چگونه هرزنامه ها وبلاگ هارا هدف مي گيرند؟
اشاره: بيل تامسون مفسر برنامه به سوي ديجيتال بي .بي .سي و كارشناس تكنولوژي است. در انگلستان از او به عنوان پيشگام رسانه جديد (اينترنت)ياد مي كنند. بيل يك وبلاگ نويس متعهد نيز هست. وي در آخرين يادداشت خود به ظهور شكل جديدي از هرزنامه ها هشدار مي دهد و آن را آفت جديدي براي وبلاگ نويسي مي داند. او معتقد است: بيشتر لينكهايي كه اخيراً به عنوان پيغام شخصي در كامنت (سيستم نظردهي) وبلاگها قرارمي گيرند ماهيت تبليغاتي دارند.
000378.jpg
ترجمه: مصطفي قوانلو قاجار
از اينكه روزانه بيش از سي كامنت را دريافت مي كنم خوشحالم اما از اتفاقي كه اخيراً براي وبلاگها رخ داده ناراحتم. اين بدبختي جديد از سيستم انتخابات الكترونيكي نيست كه چندي پيش براي انتخاب فرماندار كاليفرنيا انجام شد. اين موضوع علاقه بزرگ من (وبلاگ نويسي) است كه تا اندازه كاملاً مشخصي به قطعه اي از اسپم ها تبديل شده است.
كامنتهاي بامزه و يك وب سايت باشكوه را دوست دارم اما در بسياري از پيغامهايي كه در كامنت وبلاگ لينك شده و از ما مي خواهد كه قرصهاي آشتهاآور خريداري كنيم، متنفرم. هرروز بيش از ۲۰ كامنت از اين نوع دريافت مي كنم كه بيشتر آنها قرصهاي جانشين و چهره هاي تلويزيون كابلي را تبليغ مي كنند.
هر كدام از اينها يك كامنت جداگانه هستند. آنها را فقط بايد هر بار از صفحه نظرخواهي برچيد.
احساس مي كنم به معادل اين عمل در دنياي ديجيتال « پستهاي سريع السير» مي گويند. چرا كه هر روز صفحه ويندوز ما را اين كامنتهاي تبليغاتي مي پوشاند و شما هرگز موضوع خوبي در اختيار نداريد. اگر چه معني«وبلاگهاي سريع السير» پيش از اين در جايي ديگر استفاده مي شد و به معني پرواز يا وبلاگهايي كه در مسافرتهاي هوايي نوشته مي شوند معني مي داد اما بواسطه اينكه براي فرستادن كامنتهاي تبليغاتي براي مردم وبلاگ نويس، تمرين شده من اين معني را به كار بردم. ضمن اينكه وبلاگهاي سريع السير مي تواند در همه جا فراگير شود.
در يك جستجوي سريع آن لاين مشخص مي شود كه اين موضوع همه گير است، اخيراً اين موضوع به صورت گسترده اي در حال وقوع است. با بازديد از وبلاگها و نگاه كردن به مطالب كامنتهاي آنها متوجه ترويج اين عمل مي شويم.
البته در همه جاي دنيا اين اتفاق نيفتاده، اما موضوعي است كه مرا به شدت درگير كرده، بنابراين من به اطلاعاتي راجع به اين قضيه گوش مي كنم. در حال حاضر به نظر مي رسد اين عمل بوسيله سيستمهاي خودكار انجام شود. برنامه هاي باهوشي وجود دارند كه اين عمل غير عادلانه را انجام مي دهند. آنها به يك ابزار نوشتن مجهز هستند. اين ابزار در ميان ليست وبلاگها جستجو مي كند و اطلاعات جمع آوري مي كند. سپس مطالب گوناگوني را كه بايد تبليغ شود، مي سازد.سپس يك مطلب را با برنامه (اچ تي ام ال) مي نويسد كه هر وبلاگ نويس ناواردي هم طرز تهيه اين تبليغها را با برنامه (اچ تي ام ال) بلد است. كامنتها در وبلاگها پست مي شوند تا نتيجه تبليغاتي حاصل كنند.
يك تئوري ديگرهم كه به نظر من در گسترش كامنتهاي تبليغاتي مؤثر مي باشد سيستم رنكينگ گوگل است.هرزنامه نويسان با مراجعه به ليست وبلاگها در گوگل وبلاگهايي را انتخاب مي كنند كه در قسمتهاي بالاتر رنكينگ قرار دارند. بدين ترتيب محصول آماده اي از وبلاگهاي پر بيننده را به دست مي آورند. در توضيح اينكه چرا آنها اين كار را مي كنند حرفي ندارم اما همكار من جيمز كرابتر نيز روزانه بيست تا سي ايميل از اين نوع دريافت مي كند. به اين نتيجه رسيده ام كه اين كار نبايد دوام پيدا كند و بايد هر چه زودتر بساط اين كامنتهاي مزاحم را برچيد.
چه چيز از اين بدتر است كه هيچ راه واضحي براي بستن و جلوگيري از ورود اين كامنتها به وبلاگ وجود ندارد واين هم در حالي است كه قانوني هم در اين زمينه وجود ندارد. من از مردم مي پرسم چگونه مي توان قبل از اينكه آنها در كامنت پست بگذارند نام آنها را ثبت كرد و ليستي از آنها را براي وبلاگهاي ديگر فرستاد در حالي كه فقط يك راه وجود دارد. آنها كامنتهاي تبليغاتي بگذارند تا شناسايي شوند. تهيه ليست سياه از آنها نيز تلاشي بيهوده است چرا كه ممكن است هر روز محتواي اين نوع ايميل ها متفاوت شود ضمن اينكه سيستم ليست سياه (بلاك ميل) كه در ايميل تا حدودي جلوي اسپم ها را مي گيرد در اينجا كارايي ندارد. وبلاگها بايد به نوعي اين عمل را محدود كنند، شايد بتوان با كم كردن از كامنتهايي كه منجر به منازعه يا بحثهاي طول و دراز مي شود اين كار را عملي كرد و شايد بدترين چيزي كه در مورد كامنتهاي تبليغاتي وجود دارد اين است كه كامنتهاي تبليغاتي تحت پوشش قانون هرزنامه ها يا قانون هكر قرار نگرفته اند و در اين زمينه خلأ بزرگي وجود دارد.
اين مسئله در صفحه نظرخواهي وبلاگهاي عمومي نمود بيشتري دارد چرا كه اغلب اين اسپم ها پيغام خوش آمدگويي همراه دارند و اين كار هيچ منع قانوني به همراه ندارد.
وقتي آخرين كامنتها را از طريق تلفن همرا هم مي خوانم دوست دارم كامنتهاي جديد را ببينم. هر كسي نيز اين احساس خوشايند را دارد كه ببيند چه كسي برايش پيغام گذاشته، بنابراين بر روي لينك كليك مي كند اما بدبختانه با يك صفحه تبليغاتي روبرو مي شود.
بايد گفت هرزنامه نويسان پس از يوزنت و ايميل به سوي وبلاگها حركت مي كنند. از اين موضوع افسرده هستم چرا كه به آساني محيط جديدي بر اي خرابكاري و مزاحمت ايجاد شده است. من نمي توانم پي ببرم كه مسئول اين كارها چه كساني هستند و هيچ عقيده اي در مورد آنها ندارم. اما احساس مي كنم مهمان ناخوانده اي به جمع وبلاگها آمده است وبلاگ يك مكان شخصي است كه هر كسي مسائل پيرامون خود را شرح مي دهد و بسياري از مردم در اين فضا ناشناخته هستند. بنابراين آگهي هاي تبليغاتي در كامنت وبلاگها ما را به اين سمت سوق مي دهد كه اصلاً به پيغامهاي خصوصي خود نگاه نكنيم.
منبع: بي بي سي آن لاين

لينكستان
كوپن ديجيتالي طراحي شد
ايسنا:يك محقق ايراني روش جديدي در جهت ارائه خدمات كوپن ديجيتالي طراحي كرده است.اين سيستم كه توسط شهرام بختياري پژوهشگر دانشكده صنعتي شريف عرضه شده مبتني بر خريد از يك سايت اينترنتي به وسيله كوپن الكترونيكي است.در طرح پيشنهادي به ازاي هر كوپن صادر شده درفروشگاه،يك ركورد در بانك اطلاعاتي وي ساخته مي شود كه حاوي مواردي از قبيل شماره سريال كوپن،شناسنامه صاحب كوپن،مقدار كوپن،تاريخ انقضاي كوپن، تاريخ توليد كوپن،شماره سريال كوپن قديمي، شماره سريال كوپن جديد،رسيد اخد،انتقال و مصرف كوپن است.همچنين در صورتي كه كوپن به كاربري ديگر منتقل شود يا خرج شود. به امضاي كاربر مي رسد.در اين مدل فرض شده كه فروشگاه يك وب سايت دارد كه از طريق آن كاربران مي توانند پروتكل پيشنهادي را انجام دهند.همچنين فرض شده يك مرجع صدور گواهي هاي كاربران و فروشگاه ها را بر عهده گيرد.
پژوهشگر خاطر نشان كرده مدل پيشنهادي به صورت برنامه هاي كار گذار- كارفرما تحت زبان برنامه نويسي c++ شبيه سازي شده و داراي سرعت و كارايي بالاست.اين مدل بايد در محيط وب و از طريق مرورگر فعال شود.با وجود اين به دليل اين كه امضاي الكترونيكي از طريق مرورگر در اختيار كاربران قرار نمي گيرد.برنامه كارفرما به زبان جاوا وبه صورت اپليت پياده سازي مي شود و به دليل محدوديت دسترسي به فايل در اپليت از كوكي جهت ذخيره كوپن در رايانه استفاده مي شود.
000386.jpg

اعتراض به حذف ياهو مسنجراز كافي نت دانشگاه شيروان
ايسنا:۳۰ تن از دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد شيروان به حذف ياهو مسنجر از سيستم كامپيوتر كافي نت دانشگاه اعتراض كردند.يكي از معترضين گفت:«امروز كه ما براي استفاده از كافي نت به دانشگاه رفتيم مشاهده كرديم كه ياهو مسنجر از كليه سيستمها پاك شده است.»
وي افزود:«وقتي دليل آن را از مسئول كافي نت دانشگاه جويا شديم گفت به دليل مشكلاتي كه يكي از دانشجويان اين دانشگاه ايجاد كرده بود رئيس دانشگاه صلاح دانست كه ياهو مسنجر از كليه سيستمها پاك شود.»
اين معترض اذعان داشت:«ما قبول داريم كه مشكلاتي از طرف يك نفر ايجاد شده ولي در شيروان ما چه نوع تفريحي داريم؟اين شهرستان نه پارك مناسب دارد و نه سينما كه بخواهيم اوقات فراغتمان را با رفتن به اين گونه مكانها پركنيم،پس چگونه اين تفريح را هم از ما مي گيرند.»
پس از جسله معترضان با مهدي وطن پرست رئيس دانشگاه آزاد شيروان ،ياهو مسنجر دوباره بر روي سيستمها نصب شد.
000390.jpg

شكايت از جشنواره كارت تلفن و اينترنت
ايسنا:با شكايت مدير عامل كانون پرورش فكري كودكان از دبير نخستين جشنواره كارت هاي تلفن و اينترنت اين مقام مسئول بايد در روز ۴ اسفند سال جاري در دادگاه به دفاع از خود بپردازد.امير رضا شجاعي دبير اين جشنواره گفت:در حالي كه رئيس جمهور به طور غير مستقيم ووزير پست وتلگراف و تلفن و برخي از اقشار جامعه از برگزاري اين جشنواره تقدير كرده اند،جاي تعجب دارد كه مدير عامل كانون پرورش كودكان،به عنوان مدعي العموم از اين جشنواره شكايت مي كند كه چرا اين جشنواره بدون رعايت موازين شرعي واخلاقي برگزار شده است.
وي افزود: در حالي كه شبكه هاي خبري خارجي عنوان كردند كه محبوب ترين سايت از نظر كاربران،يك سايت غير اخلاقي است ما در جشنواره با آمارگيري از ۳۵۰۰ نفر از كاربران نشان داديم كه محبو ب ترين سايت ايراني فارسي زبان،گويا و سپس يك سايت ورزشي است.
شجاعي تصريح كرد:اين واقعيت جامعه ماست كه وضعيت جوانان جامعه ما به اين صورت در آمده است.بايد توجه داشت كه طرفداران اينترنت در كشور بسياري از جوانان هستند.
وي در پايان اعلام كرد:غالب شركت كنندگان در جشنواره در دادگاه حضور مي يابند تا اقدامات صورت گرفته در اين دادگاه را به اطلاع برسانند.
اولين جشنواره  كارت تلفن و اينترنت در محل كانون پرورش فكري كودكان از ۱۴ تا ۲۰ مرداد سال جاري برگزار شد.در اين جشنواره كه با هدف ترويج فرهنگ استفاده صحيح از اينترنت برگزار شد شركتهاي خدمات دهنده كارت اينترنت به فروش كارتهاي تلفن و اينترنت پايين تر از قيمت معمول پرداختند.
تكذيب سرقت اينترنتي از شبكه بانكي شتاب
فارس: سرپرست شبكه ارتباطات بين بانكي، بانك مركزي گفت:در شبكه شتاب تاكنون سرقت اينترنتي رخ نداده است.غلامعلي كامياب افزود: اگر سرقتي هم اتفاق افتاده باشد مطمئنا در شبكه شتاب نبوده است.كامياب در اين خصوص گفت:قطع شدن هفته گذشته سيستم دستگاههاي خودپرداز، به دليل قوي تر شدن سخت افزارهاي به كار رفته در اين خودپردازها بوده است.
كامياب افزود:به دليل افزايش تعداد بانكهاي مرتبط با سيستم شتاب، لازم است تا اين سيستم از نظر سخت افزاري و نرم افزاري قوي تر شود.وي در خصوص ميزان امنيت سيستم شتاب و احتمال دسترسي هكرها به آن گفت: سيستم شتاب مطابق استانداردهاي بين المللي است و در درجه امنيت بالايي قرار دارد.
هفته گذشته خبري مبني بر يك كلاهبرداري بزرگ كامپيوتري از يكي از سيستم هاي معتبر كامپيوتري يكي از بانك ها منتشر شده بود.بر اساس اين گزارش در اين كلاهبرداري دهها ميليون تومان با استفاده از تمهيدات خاص از حساب هاي مشتريان به سرقت رفته بود.

سايه روشن روزنت
اينترنت عامل نزديكي مردم فلسطين
آي تي ايران:استفاده از اينترنت در فلسطين تأثيرات زيادي در امر آموزش و ارتباطات اين كشور داشته است. صفا مادي مسئول غرفه فلسطين در نمايشگاه جيتكس ۲۰۰۳ و عضو انجمن آي تي اين كشور مي گويد:« در حال حاضر حدود ۱۲۰ شركت فعال آي تي در كشور فلسطين وجود دارند كه در زمينه هاي مختلف نرم افزار، شبكه ، مشاوره آي سي تي ، تجارت الكترونيكي و آموزش الكترونيكي فعاليت مي كنند.»
به گفته وي در فلسطين ده آي اس پي وجود دارد كه توسط بخش خصوصي اداره مي شوند. همچنين كليه زيرساخت هاي اين كشور كه بسيار مدرن نيز هست توسط شركت خصوصي الاتصالات الفلسطينيه فراهم شده است.وي مي گويد هم اكنون حدود ۷ تا ۱۰ درصد مردم فلسطين از اينترنت استفاده مي كنند برخلاف ايران كه عمده كاربران اينترنت جوانان هستند، در اين كشور همه گروه هاي سني از اينترنت استفاده مي كنند. صفا مادي در اين گفت و با اشاره به كمك هاي زيادي كه اينترنت به مردم فلسطين كرده مي گويد:« در جامعه ما امكان جابه جايي و رفتن از شهري به شهر ديگر بسيار سخت و در مواردي غير ممكن است.از سوي ديگر هزينه ارتباطات نيز بالا بوده و با فشارهاي اسرائيلي ها مشكلاتي زيادي براي ارتباط مردم هم به وجود آمده است ولي با وجود اينترنت مردم فلسطين در كليه نقاط دنيا و منطقه بسيار بيشتر از پيش به هم نزديك شده اند و تقريبا از اوضاع و احوال اقوام و بستگان خود در نقاط مختلف به خوبي آگاهند. »
مادي مي گويد:« در شرايطي كه رفت و آ مد فلسطيني ها تحت مقررات شديد قرار دارد و حتي در مواردي مردم حق خارج شدن از خانه را ندارند فلسطيني ها براي كسب اطلاع از داخل و خارج از كشور خود از اينترنت به خوبي بهره مي برند. شركت هاي خصوصي در اين كشور به صورت رايگان به دانش آموزان آموزش ايتنرنت مي دهند تا با كاربردهاي مختلف آن آشنا شوند و از سويي ديگر استفاده از اينترنت نقش بسيار مهمي براي آموزش دانشجويان دارد.» اسرائيلي ها چندي قبل يكي از مهمترين دانشگاه هاي فلسطيني را به نام بيرزيت بستند ولي دانشجويان براي ادامه تحصيل خود به اينترنت روي آورده اند.
000384.jpg

فروش خيره كننده نوكيا گيم پلي
رويتر:شركت نوكيا اعلام كرد طي دو هفته گذشته حدود ۴۰۰ هزار نسخه از بازي را به فروش رسانده است. از زمان عرضه بازي ان گيج در هفتم اكتبر تاكنون اين بازي،در دو هفته اول فروش خود با استقبال چشمگير خريداران روبرو بوده است كه بيشترين تعداد اين خريداران از اروپا و كشورهاي آسيا و اقيانوسيه بودند. شركت نوكيا پيش بيني مي كند تا پايان سال ۲۰۰۳ ميلادي ۶ تا ۹ ميليون نسخه از اين بازي رايانه اي را كه به همراه دستگاه تلفن همراه عرضه شده به فروش برساند و اين در حالي است كه رقيب قدرتمند نوكيا، شركت نيتندو ژاپن در حال حاضر با بازي گيم بوي بازار بازيهاي رايانه اي را در اختيار دارد.
شركت نينتندو پيش بيني مي كند تا آغاز سال مالي آينده ۲۰ ميليون نسخه از بازي گيم بوي فروخته شود. بنابراين گزارش ، كارشناسان رايانه اي معتقدند فروش نوكيا در بازارهاي آسيا و اروپا در ماههاي آينده از رشد بيشتري برخوردار خواهد شد، البته اين در حالي است كه مشتريان نوكيا در آمريكاي شمالي از بالا بودن قيمت اين بازي ابراز نارضايتي مي كنند. شايان ذكر است بهاي بازي ان گيج در اروپا ۳۰۰يورو و در آمريكا ۳۰۰ دلار است، در حاليكه بازي ان گيج تنها ۱۰۰ دلار فروخته مي شود.
000382.jpg

تولد دوباره ناپستر
باشگاه سيب:نرم افزار ناپستر يكي از اولين نرم افزارهايي كه امكان بارگذاري رايگان موسيقي و به اشتراك گذاري آن را در اينترنت فراهم آورده بود و به علت شكايت توليدكنندگان موسيقي در جهان و همچنين ورشكستگي مجبور به تعطيلي وب سايت خود شده بود، اين بار به طور قانوني حضور خود را آغاز كرده است. در همين حال شركت اپل با عرضه نرم افزارآي تي يونس سازگار با ويندوز به بزرگترين تامين كننده موسيقي كاربران سيستم عامل ويندوز مبدل شده است.ناپستر جديد توسط شركت نرم افزاري روكسيو خريداري شده است. آي تي يونس و ناپستر جديد هنوز هم از سوي ۵ شركت بزرگ عرضه موسيقي مورد تحريم هستند. زيرا آنها معتقدند اين كار فروش موسيقي را تحت تأثير قرار داده است. قرار است تا ناپستر كار خود را از ۲۹ اكتبر آغاز كند.اپل مدعي است كه ۴۰۰ هزار آهنگ در اختيار دارد و ناپستر مدعي مالكيت ۵۰۰ هزار قطعه موسيقي است.
000380.jpg

چهار سيستم عامل اپل در چهار سال
رويتر:شركت كامپيوتري اپل اعلام كرد كه جديدترين سيستم عامل خود را در روز جمعه عرضه كرده است. در حاليكه نسخه جديد سيستم عامل ويندوز تا دو سال ديگر عرضه نخواهد شد.اين چهارمين سيستم عامل عرضه شده توسط شركت اپل طي كمتر از چهار سال است. نسخه جديد سيستم عامل مكينتاش با عنوان پنتر داراي ويژگي هاي جديدي نسبت به نسخه هاي قبلي است و اين در حالي است كه مايكروسافت از زمان عرضه ويندوز اكس پي در اكتبر سال ۲۰۰۱ هنوز نسخه جديدي از سيستم هاي عامل خانگي عرضه نكرده است. اما قرار است تا ويندوز متفاوتي با نام لانگ هورن را تا سال ۲۰۰۶ به بازار عرضه كند. قيمت خرده فروشي سيستم عامل جديد اپل ۱۲۹ دلار است ،هر چند كساني كه بعد از ۷ اكتبر هر يك از نسخه هاي سيستم عامل مك اس ايكس را خريده باشند مي توانند سيستم عامل جديد را به قيمت ۹۵/۱۹ دلار خريداري كنند.
دستفروشي نرم افزار در چين
آسوشيتدپرس:دستفروشان، نسخه كپي شده ويندوز را درخيابانهاي پكن مي فروشند.دبير تجارتي آمريكا در پكن دان ايوانز به دولت چين اين موضوع را تذكر داده و از آنها خواسته كپي رايت را رعايت كنند ونرم افزارها را در فروشگاههاي معتبر به فروش برسانند و فروشندگان غير مجاز را جريمه كند.بر طبق آماري كه اخيرا در چين انجام گرفته بيش از نود درصد نرم افزارهاي آمريكايي در چين بدون رعايت حق مولف(كپي رايت)به فروش مي رسد.

روزنت
ادبيات
اقتصاد
سفر و طبيعت
سياست
ورزش
هنر
|  ادبيات  |  اقتصاد  |  روزنت  |  سفر و طبيعت  |  سياست  |  ورزش  |  هنر  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |