شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره - ۳۴۱۱
A,B,C = ۱۱۵
بر اساس برنامه ريزي ها در حال حاضر تنها ۳۰ آمبولانس در گمرك هستند كه طي مذاكرات انجام شده حتي ماليات ۱۵۷ درصدي آن تا يك درصد كاهش يافته است و به زودي ترخيص خواهند شد
010047.jpg
دكتر لاله ميراسكندري
چندي پيش يكي از خبرگزاري هاي به نقل از رئيس اورژانس كشور اعلام كرده بود: طرح استانداردسازي اورژانس براي اولين بار در جهان، در ايران اجرا مي شود كه مي تواند الگويي براي ساير كشورها باشد.
ولي وقتي از دكتر شهرام علمداري رئيس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي كشور درباره چگونگي اين طرح كه براي اولين بار در جهان اجرا مي شود پرسيديم، وي بسيار متعجب شد و گفت: «اين طرح، براي استانداردسازي آمبولانس هاي اورژانس است، نه براي كل اورژانس و از طرفي در ايران براي اولين بار اجرا مي شود نه در جهان!»
وي افزود: «در حقيقت اكثر كشورهاي جهان استانداردهاي خاص و محدودي براي آمبولانس هاي خود قيد كرده و از آن پيروي مي كنند. ولي ما تا به حال استانداردي در اين زمينه نداشته ايم تا اينكه در تيرماه سال ۷۴ طرح استانداردسازي آمبولانس هاي اورژانس موردتصويب موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران قرار گرفت و برنامه سوم توسعه برآن تاكيد كرده است.»
اين طرح بسيار مفصل است و تمام جزئيات لازم براي طراحي يك آمبولانس را در برمي گيرد. از آنجايي كه شرايط آب و هوايي در نقاط مختلف كشور بسيار متفاوت است، شرايط خاص و دقيقي براي طراحي آمبولانس لازم است.
دكتر علمداري در اينباره مي گويد: « در سال ۷۸-۷۷ كه بحث خريد آمبولانس مطرح شد، اين سوال پيش آمد كه چه نوع آمبولانسي خريداري شود. چون در ايران تنوع آب و هوايي زياد است، گيلان با آب و هواي مرطوب، اردبيل با برف و كولاك هاي شديد و سيستان و بلوچستان با بادهاي بياباني هر كدام يك ساختار خاص مي طلبد. به اين ترتيب وزارت بهداشت و درمان و خودروسازان با استفاده از تجربيات بين المللي اقدام به تهيه استاندارد خاص براي ساخت و تجهيز آمبولانس هاي اورژانس كردند. اين استاندارد با شماره ۴۳۷۴ به ثبت رسيده است و مشخصات مورد نياز براي هر نوع آمبولانس تعريف شده است.»
در اين طرح آمبولانس ها به ۳ گروه C , B , A تقسيم مي شوند. آمبولانس هاي گروه A مخصوص بيماران غيراورژانسي، آمبولانس هاي گروه B مخصوص بيماران اورژانس و آمبولانس هاي گروه C مخصوص بيماران ICU و بسيار بدحال است كه امكانات و تجهيزات مورد نياز در هر يك از اين آمبولانس ها متناسب به نوع بيمار تعريف شده است.
دكتر علمداري مي گويد: «كه تا به حال تمامي آمبولانس هاي اورژانس از نوع C , B هستند. در صورتي كه در بسياري موارد احتياجي به استفاده از اين آمبولانس ها نيست. مواردي وجود دارد كه بيمار صعب العلاجي در خانه نگهداري مي شود و لازم است براي درمان سرپايي به مراكز درماني مراجعه كند. در اين موارد انتقال بيمار توسط ماشين هاي عادي مشكل است به همين علت از آمبولانس استفاده مي شود. مسلما آمبولانسي كه براي اين منظور استفاده مي شود امكانات اوليه احيا را داراست. ولي لازم نيست به اندازه آمبولانسي كه براي بيماران قلبي يا با وضعيت وخيم استفاده مي شود، تجهيزات و نيروي انساني داشته باشد. در حال حاضر آمبولانس هاي خصوصي اكثرا از نوع A هستند كه تنها براي انتقال بيماران استفاده مي شوند.»
«طرح ايران براي استانداردسازي آمبولانس هاي اورژانس، بسيار مفصل است و تمام جزئيات موتوري و تجهيزات خودرو حتي پيچ هاي لازم هم در ۳۷ صفحه تنظيم شده است و اين در حالي است كه طرح هاي استاندارد ساير كشورها حداكثر ۶-۵ صفحه هستند و خيلي كلي طرح ريزي شده است.»
دكتر علمداري اعلام كرد: «هنگامي كه ترجمه طرح استاندارد ايران براي ساخت آمبولانس براي گرفتن وام به بانك جهاني فرستاده شد توجهات زيادي را به خود جلب كرد و مورد استقبال قرار گرفت.»
براساس برنامه ريزي هاي انجام شده تعداد ۱۲۰۰ آمبولانس جديد تا پايان سال ۸۴ به سيستم آمبولانس كشور وارد مي شود كه از اين تعداد ۶۰۰ خودرو وارداتي بوده و بقيه بايد در داخل ساخته شوند.
دكتر علمداري هدف نهايي را راه اندازي خط توليد و ساخت آمبولانس در داخل كشور عنوان كرد و گفت: «تا وقتي كه اين امر تحقق يابد، از آمبولانس هاي وارداتي استفاده مي كنيم.»
وي در مورد شايعات متوقف شدن ۱۲۰۰ آمبولانس در گمرك گفت: «بر اساس برنامه ريزي ها در حال حاضر تنها ۳۰ آمبولانس در گمرك هستند كه طي مذاكرات انجام شده حتي ماليات ۱۵۷ درصدي آن تا يك درصد كاهش يافته است و به زودي ترخيص خواهند شد. خوشبختانه در اين زمينه مشكلي وجود ندارد، كما اينكه همانطور كه گفتيم تنها ۶۰۰ آمبولانس وارداتي خواهيم داشت كه در چند مرحله وارد خواهند شد و بقيه ساخت داخل خواهند بود.»
به اين ترتيب طبق قراردادي كه با شركت ايران خودرو ديزل منعقد شده است، خط توليد آمبولانس بايد امسال راه اندازي شود. قرار است بر اساس اين استانداردهاي جديد، آمبولانسي توليد شود كه بر اساس نوع استان و محل به كارگيري قابليت تغييرات جزيي داشته باشد. ولي سعي بر اين است كه از آلياژها و وسايلي استفاده شود كه قابل مصرف در تمام شرايط آب و هوايي باشند.
دكتر علمداري در خاتمه گفت: «خوشبختانه با مساعدت وزارت بهداشت بودجه لازم براي تهيه پايگاه هاي اورژانس و خريد آمبولانس فراهم شده به طوري كه حدود يك سوم كل بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، معادل ۴۰ ميليارد تومان در سال۸۳ به اين منظور اختصاص يافته است. به اين ترتيب تا پايان سال ۸۳ بايد ۸۵۰ پايگاه فعال در كشور ايجاد شود كه تاكنون ۶۵۰ پايگاه آن آماده شده و با همكاري سازمان مديريت  و برنامه ريزي با استفاده از اعتبار صندوق ذخيره ارزي بين ۲۰۰ تا ۲۵۰ پايگاه جديد تا پايان امسال راه اندازي مي شود كه با اضافه شدن ۱۲۰۰ آمبولانس كارآمد و استاندارد به اين مجموعه، تحول قابل ملاحظه و مناسبي در امر اورژانس كشوري خواهيم داشت.»

مگس پران
ذرات كوچك متحرك شبيه مگس پران را بسياري از مردم در ميدان بينايي خود مي بينند، اين ذرات در زمينه هاي ساده و روشن مثل يك ديوار يكرنگ و يا آسمان آبي ديده مي شوند. اين ذرات توده هايي از مايع زجاجيه چشم هستند. اين ناهمگوني هاي مايع زجاجيه در جلو پرده شبكيه و داخل مايع زجاجيه شناور بوده و مانند سايه رويت مي شوند. اينها مي توانند شبيه نقطه، دايره هاي كوچك، خطوط و يا شكل تار عنكبوتي داشته باشند. اغلب در سنين بالا ظاهر مي شوند و علت پيدايش آنها انقباض بعضي نقاط مايع زجاجيه و ايجاد ناهمگوني در آن است. در افراد نزديك بين و در آنها كه آب مرواريدشان عمل شده شايعتر است.
آيا اين ذرات خطرناك هستند؟
همچنان كه مايع زجاجيه جمع و چروكيده مي شود ممكن است پرده شبكيه را كشيده و پاره كند و گاهي باعث خونريزي مي شود كه به صورت ذرات جديد ظاهر مي شود.
به ندرت اين ذرات ناشي از التهاب داخل چشمي و يا رسوب هاي كريستالي داخل زجاجيه هستند. فقط با معاينه متخصص چشم مي توان مشخص كرد كه اين ذرات خطرناكند و يا خير، بنابراين با مشاهده هرگونه لكه و با ظاهر شدن مگس پران در ميدان ديد بايستي توسط چشم پزشك معاينه شويد.
در موقع ديدن اين ذرات و لكه ها چكار بايد كرد؟
ممكن است در موقع مطالعه باعث مزاحمت شوند. بهتراست در اين مواقع چشم ها را به اطراف حركت دهيد اين كار باعث مي  شود اين ذرات از ميدان ديد خارج شوند. روش بهتر  آنست كه چشم ها را به بالا و پايين حركت دهيم.
علت ظاهر شدن ذرات نوراني و برق زدن درچشم چيست؟
گاهي مايع زجاجيه پرده شبكيه را مي  كشد. اين كشش باعث تحريك سلول هاي بينايي شده و نورها و يا ذرات درخشاني به چشم شخص مي  آيند، در حالي كه چنين نورهايي واقعا وجود ندارد، اين احساس در مواقع ضربه به چشم هم ديده مي شوند. در واقع با جداشدگي مايع زجاجيه از پرده چشم هم تا چند هفته ديدن اين برق زدن ها كمابيش مشاهده مي شود، در اين مواقع نيز هرچه سريعتر بايستي توسط متخصص چشم معاينه شويد.
درخشش هاي نوراني كه به صورت خط و يا امواج هستند و ۱۰ تا۲۰ دقيقه طول كشيده و در هر دو چشم مشاهده مي شوند، احتمال دارد ميگرن باشد كه به علت تنگ شدن ( اسپاسم) رگ هاي مغزي است و اگر سردرد به دنبال آن بيايد «سردرد ميگرني» گفته مي شود. اگر اين خطوط و امواج بدون سردرد باشد «ميگرن چشمي» يا «ميگرن بدون سردرد» گفته مي شوند.
چرا بايستي با مشاهده اين ذرات نوراني به متخصص چشم مراجعه شود؟
ديدن اين ذرات نوراني و اجسام متحرك معمولا دليل مشكل مهم چشمي نيستند. اگر مقدار آنها زياد باشد و يا بطورناگهاني مشاهده شوند معاينه توسط متخصص چشم توصيه مي شود. معاينه چشم شامل معاينه دقيق و كامل شبكيه و مايع زجاجيه خواهد بود. اين معاينه نياز به دقت ، حوصله و صرف وقت كافي توسط متخصص چشم دارد.
دكتر پرويز زرين بخش

چرا ژاپني ها عمر طولاني دارند
غذاي خوب مي خورند، استرس ندارند و بيشتر ورزش مي كنند. در پنج سال گذشته تعداد افراد بالاي ۱۰۰ سال ساكن ژاپن دوبرابر شده است و در حقيقت ژاپن مقام اول را در طول عمر بالا داراست. در انتهاي سپتامبر امسال دقيقا ۲۰ هزارو۵۶۱ نفر بالاي صد سال در ژاپن زندگي مي كنند و ژاپن براي سي و سومين سال پياپي ركوردجديدي بر جاي گذاشت. اين در حالي است كه در سال ۲۰۰۲ ميانگين سني جهان براي مردان ۳۲/۷۸ سال و براي زنان ۲۳/۸۵سال است. محدود كردن كالري به نظر موثر است. مردم ژاپن يك سوم ساير مردم جهان كالري مصرف مي كنند و علاوه بر آن چيزهايي كه مي خورند هم مهم است؛ غذاهاي دريايي و نتيجتا روغن ماهي. جالب است كه بعد از جنگ جهاني، ژاپن كمترين ميانگين سني را در جهان كسب كرد كه اين خود نشان مي دهد افزايش سن در ژاپن ربطي به مسايل ژنتيك ندارد.

سوئيس پيشتاز اروپا
سوئيس با افزايش حجم سرمايه گذاري در بخش تحقيقات در صنايع داروسازي، از ساير كشورهاي اروپايي در اين زمينه پيشي گرفته است.البته اين در حالي است كه صنايع داروسازي آمريكا، همچنان برتري خود را در سطح جهان حفظ كرده است. نمايندگان صنايع داروسازي اروپا كه چند روز پيش در دوبلين اجلاس سالانه خود را برگزار كرده بودند، تصوير سياهي از صنعت داروسازي در اروپا ارايه دادند.در آمريكا به محققان و دانشمندان دستمزدهاي بسيار بالايي پرداخت مي شود كه اين امر باعث شده بيشتر كارشناسان برجسته اروپايي به آمريكا مهاجرت كنند.دليل پيشي گرفتن آمريكا از اروپا در خصوص سرمايه گذاري در برنامه هاي تحقيقاتي در صنعت داروسازي بسيار روشن است و آن اين است كه وضعيت اروپا در زمينه ابتكار و نوآوري بسيار بد است.

وبا در كامرون
از ماه ژانويه امسال تاكنون ۲هزار و ۶۶۹ مورد ابتلا به وبا در دوآلا، مركز اقتصادي كامرون به ثبت رسيده كه ۹۸ مورد آنها تنها مربوط به روز سوم ژوئن بوده است. به نظر مي رسد اين اپيدمي رشد سريعي دارد.شيوع وبا در كامرون از ژانويه امسال، دست كم جان ۴۴ نفر را گرفته است.همچنين از ماه مي  تاكنون رسانه هاي دولتي اين كشور حدود ۷۵۰ مورد ابتلا را گزارش كرده اند كه ۱۵ نفر از آنها جان داده اند.پزشكاني كه به منظور امدادرساني به اين شهر اعزام شده اند، اعلام كردند كه به كاركنان و متخصصان پزشكي بيشتري براي رها شدن از اين بحران نيازمند هستند.و با نوعي عفونت حاد روده اي است كه باكتري عامل آن در آب و غذاي آلوده يافت مي شود. اين بيماري باعث اسهال و استفراغ شديد مي شود كه مي تواند به سرعت منجر به از دست رفتن آب بسياري از بدن و در صورت عدم معالجه منجر به مرگ فرد شود.

درمانگاه
ايرانشهر
تهرانشهر
حوادث
خبرسازان
در شهر
طهرانشهر
|  ايرانشهر  |  تهرانشهر  |  حوادث  |  خبرسازان   |  در شهر  |  درمانگاه  |  طهرانشهر  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |