تلويزيون اينترنتي در نمايشگاه شيراز به نمايش گذاشته شد
خدمات تلويزيون اينترنتي (Internet TV) براي نخستين بار در نمايشگاه تخصصي فناوري اطلاع رساني و ارتباطات در شيراز ارائه شد. استفاده كنندگان از اين نوع خدمات مي توانند با استفاده از يك دستگاه مودم و صفحه كليد از طريق تلويزيون و بدون نياز به رايانه به شبكه جهاني اينترنت وصل شوند. رئيس هيأت مديره شركت ديتا گستر فارس به خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي در شيراز گفت: «اينترنت تلويزيوني يك پديده جديد و مقرون به صرفه براي خانواده ها جهت استفاده از خدمات اينترنت است.»
دكتر حبيب الله عليشيري افزود:« اينترنت تلويزيوني توانمندي ارائه خدمات پست الكترونيك، ارسال داده هاي صوتي و تصويري، گفت وگوي دو جانبه و اغلب خدماتي را كه از طريق سيستم هاي ويندوز در اينترنت عرضه مي شود، دارد.»
وي يادآور شد: استفاده از اينترنت تلويزيوني با يك ميليون و دويست هزار ريال هزينه ميسر مي شود و براي دانش آموزان و خانواده هايي كه توان خريد رايانه را ندارند، مقرون به صرفه است. وي افزود: برتري اين سيستم نسبت به ساير سيستم ها در اين است كه كنترل بهتري بر روي سايت هاي اينترنتي صورت مي گيرد.
نخستين نمايشگاه تخصصي فناوري اطلاع رساني و ارتباطات به مدت پنج روز در شيراز داير بود و جمعه گذشته پايان يافت.
IP V.6
كتاب پروتكل اينترنت نگارش ۶ (IP V.۶)، ترجمه و تأليف مهندس سيد مرتضي لاجوردي، در تيراژ سه هزار نسخه و توسط انتشارات دانش بيگي به چاپ رسيده است.
در اين كتاب سعي شده است تا ضمن بررسي IP نگارش ۶، مطالب سودمندي در مورد آن در اختيار خواننده قرار گيرد. مطالبي چون معرفي پروتكل IP V.۶، معماري آدرس دهي در پروتكل مذكور، امنيت در اين پروتكل و پيكربندي آن برروي مسير ياب، در اين كتاب آمده است.
افزايش تخلفات اينترنتي در ژاپن
تخلفات مربوط به سوءاستفاده جنسي از كودكان در شبكه هاي اينترنتي ژاپن، در سال ۲۰۰۲، ۱۲۹ درصد افزايش پيدا كرد.
روزنامه« ژاپن تايمز» در اينترنت به نقل از آژانس پليس ملي ژاپن نوشت شمار اين تخلفات از ۱۱۷ مورد در سال ۲۰۰۱ به ۲۶۸ مورد در سال گذشته رسيد. اين گزارش مي افزايد شمار پرونده هاي تخلفات مربوط به سوء استفاده از اينترنت و شبكه هاي رايانه اي در سال ۲۰۰۲ به ۱۰۳۹ مورد رسيد كه نسبت به سال قبل از آن ۲۲۹ درصد افزايش نشان مي دهد. ۹۲ درصد از اين تخلفات مربوط به استفاده نابجا از اينترنت بوده است. همچنين شمار شكايت ها از تخلفات مختلف اينترنتي و رايانه اي در سال گذشته به بيش از ۱۹ هزار مورد رسيد كه در مقايسه با سال ۲۰۰۱ از رشدي معادل ۱۲ درصد حكايت دارد.
موجودات غيرممكن
مردم هميشه از خلق موجودات خيالي كه تركيبي از حيوانات مختلف مي باشند، لذت مي برند. به عنوان مثال مصري ها با تركيب بدن شير و سر انسان Sphinx را ساختند و يوناني ها موجودي خيالي از تركيب اسب و انسان به وجود آورده اند. تركيب سر شير و بدن اژدها نيز در Chimera به كار رفته است.
با اين حال چنانچه بازي موجودات غيرممكن (Impossible Creatures) محصول مشترك مايكروسافت و شركت Relic را انجام دهيد، هيچ كدام از موجودات گفته شده برايتان چندان عجيب نخواهد بود.
در اين بازي استراتژيك، بازيكن با تركيب حيوانات مختلف، موجوداتي مي سازد كه كمك مي كنند تا زمين توسط يك صنعتگر سرمايه دار تصاحب و نابود نگردد.اين بازي براساس داستاني كه در سال ۱۹۳۸ نوشته شده است ساخته شده و قدرت خلاقيت بازيگرانش را افزايش مي دهد. با اين حال به علت خشونت موجود در اين بازي، آن را براي نوجوانان و سنين بالاتر مناسب دانسته اند.
كي- بات، ربات اجتماعي
بي.بي.سي :با چهره اي به نام كي- بات (K-bot)كه احتمالا پيشرفته ترين صورتي است كه تاكنون براي يك ربات ساخته شده است، آشنا شويد.
اين سر آفريده ديويد هنسن، كارمند سابق شركت ديزني است كه در دانشگاه تگزاس در شهر دالاس كار مي كند.
در چشمان اين صورت رباتيك، دوربين هايي تعبيه شده است كه حركات انسان را دنبال مي كند و نرم افزارهاي پيشرفته، موتورهاي بسيار كوچكي را كه زير پوست پليمري آن كار گذاشته شده است كنترل مي كنند و به اين ترتيب كي -بات مي تواند حالات چهره مخاطب خود را تقليد كند.
كي - بات لبخند مي زند، اخم مي كند و حتي مي تواند نگاهي خشمگين به خود بگيرد. ۲۴ عضله مكانيكي كمك مي كنند كي- بات حالت چهره انسان را در كمتر از يك ثانيه تقليد كند.
اين سر دو كيلوگرمي در نشست سالانه «كانون آمريكايي علوم پيشرفته» در شهر دنور به نمايش گذاشته شد.
نمايندگان حاضر در اين نشست در جريان آخرين تحولات در زمينه ساخت ربات هاي هوشمند كه در آن از علوم زيستي الهام گرفته شده است ،قرار گرفتند.
آقاي هنسن كه اين ماشين را به عنوان بخشي از مطالعات خود در مقطع پي اچ دي ساخته است، گفت: «اين چهره اي براي ربات هاي اجتماعي است. چهره انساني طبيعي ترين الگو براي كنش و واكنش ميان انسان و رايانه است. ما در آينده به اين شكل با رايانه هاي آينده ارتباط برقرار خواهيم كرد.»
جالب اينكه عناصر اصلي اين ماشين پيشرفته از قطعاتي كه كمتر از ۴۰۰ دلار هزينه دارد ساخته شده است و به اعتقاد آقاي هنسن امكان كاهش شديد اين هزينه نيز وجود دارد.