توني بلراز آمريكا خواست به مصوبات «پيمان كيوتو» گردن نهد
انگليس نگران تغييرات اقليمي است
|
|
توني بلر، نخست وزير انگليس، از آمريكا و ساير كشورهاي ثروتمند خواست تا فعاليت هاي بيشتري براي حل مسائل فقر جهاني و خسارت هاي زيست محيطي انجام دهند، در غير اين صورت با خطر جدايي هميشگي با كشورهاي توسعه يابنده رو به رو شوند.
به گزارش خبرگزاري رويتر از لندن، در نطقي كه نكات برجسته قول و قرار انرژي هاي سبز دولت وي را برمي شمرد، بلرگفت: «يك تعهد قويتر از سوي كشورهاي غني در زمينه مبارزه با تغييرات اقليمي مي تواند كشورهاي فقيرتر را متقاعد كند.»
به رغم بحران عراق كه در آن انگليس متحد آمريكاست، در زمينه تغييرات اقليمي، بلر از جورج بوش كه امضاي پيمان كيوتو را رد كرد جدا شده است. پيمان ۱۹۹۷ كيوتو درباره گازهاي گلخانه اي است، اما آمريكا مي گويد كاهش انتشار اين گازها براي آمريكا هزينه بر است. آمريكا بزرگترين انتشاردهنده گازهاي گلخانه اي در جهان است.
بلر در عين حال خواستار اقدامات جدي تري براي مبارزه با تغييرات اقليمي است و مصوبات را كافي نمي داند.
دوشنبه پيش، دولت بلر برنامه هاي فناوري سبز خود را كه مي خواهد قانوني شود، انتشار داد. در اين برنامه تا سال ۲۰۵۰ انتشار كربن بايد ۶۰ درصد كاهش يابد و كارايي بهره برداري از انرژي افزايش يابد.
وي گفت: فناوري جديد به اين معناست كه اين هدف مي تواند بدون هزينه زياد محقق شود.
وي خاطرنشان ساخت: «ما ادامه خواهيم داد و به آمريكا و ساير كشورها خواهيم گفت كه تغييرات اقليمي تهديدي جدي است و ما بايد آن را با هم به عنوان جامعه بين المللي مخاطب قرار دهيم.»
نخست وزير انگليس گفت:
۴۰ درصد جمعيت جهان آب آشاميدني پاك ندارند، بيش از يك ميليارد نفر در كپرنشين هاي شهرهاي بزرگ زندگي مي كنند و يك پنجم بيماري هاي قابل پيشگيري نسبت داده شده به عوامل زيست محيطي هستند. آن محروميت ها تنها مي تواند احساسات ضد غربي را برانگيزد.
وي افزود: «حقيقت اين است كه سرمايه گذاري فعلي براي رويارويي با چالش اين موضوعات ارزش هر پشيز مصرف شده را در درازمدت دارد».
به گفته كارشناسان يكي از دلايل اصلي حساسيت مقامات انگليسي نسبت به پيامدهاي زبانبار تغييرات اقليمي، در خطر قرار داشتن جزيره انگليس بر اثر توفان ها شديد دريايي است كه با افزايش دماي زمين مي تواند بسيار گسترده تر و مخرب تر شود. دانشمندان هشدار داده اند كه اگر دماي زمين با شدت كنوني افزايش يابد تا دو دهه ديگر، بسياري از جزاير كوچك اقيانوس ها و بنادر كوچك زير آب مي روند و چنين خطري جزيره انگليس را نيز تهديد مي كند. همچنان كه توفان هاي دريايي در سال ۲۰۰۲ براي نخستين بار خسارات بسيار سنگيني به شهرهاي انگليس و ايرلند وارد كرد.
ترجمه: سعيد علوي نائيني
منبع: اينترنت
|