• صدام ديوانه نيست
مجله نيوزويك، طي تحقيقاتي كه با كمك روانشناسان و روان پژوهان زبده انجام شد وضعيت روحي صدام را با توجه به گفت وگوها و سخنراني هاي وي بررسي و اين نتيجه را در نهايت اعلام كردند كه صدام ديوانه نيست. صدام حسين در اقدامي عجيب اخيرا با دان رادر خبرنگار شبكه تلويزيوني سي بي اس مصاحبه اي ۶۰ دقيقه اي انجام داد. به گفته نيوزويك اين مصاحبه را جرالد پست استاد روانشناسي دانشگاه جورج واشنگتن كه بنيانگذار كلينيك روانكاوي وابسته به سازمان سيا نيز هست، به طور كامل و با دقت تماشا كرده و به بررسي آن پرداخته است. پست در طول گفت وگو نحوه صحبت و حركات اندام صدام را زير نظر گرفته و از اين طريق سعي كرده روان پريش بودن يا سلامت وي را بررسي كند. نتايج حاصل از اين تحقيقات چنين است:
كمي گرفته است اما به نظر نمي رسد كه تحت فشار و استرس زيادي قرار داشته باشد. سعي دارد در مقابل مردم و ملتش خوش بين، پراميد و آرام به نظر برسد. سعي دارد منطقي باشد براي همين مي گويد «چرا بجنگيم؟ اما اگر قرار است نبردي داشته باشيم بايد با حيثيت و افتخار ايستادگي كنيم!» جالب اينكه در اين مصاحبه خبرنگار سي بي اس بسيار مضطرب تر به نظر مي رسد. نكته ديگر اينكه صدام با پيشنهاد گفت وگو و مناظره با جورج بوش سعي كرد خود را تا مقام و قدرت بوش ارتقا داده و در واقع وي را به ميدان مبارزه اي تن به تن دعوت كند. چنين پيشنهادي باعث جاخوردن دان رادر شده در حالي كه صدام چنين جمله اي را با صلابت و بدون استرس بيان كرده است. به هر حال با وجود پيشنهادات عجيب صدام باز هم به نظر مي رسد وي روان پريش نبوده در سلامت فكري به سر مي برد. وي حتي در اين دوره بحران نيز توانسته بر خود مسلط شده در مقابل خبرنگار آمريكايي از موضع قدرت سخن بگويد.
• تاريخ قضاوت مي كند
توني بلر، نخست وزير انگلستان ماه هاست كه به دليل حمايت همه جانبه اش از سياست هاي بوش در قبال عراق با انتقادات شديد مطبوعات اين كشور روبه رو است. بلر در گفت وگويي با روزنامه گاردين ضمن ابراز تأسف از تظاهرات مخالفان جنگ ادعا كرد فعاليت هاي او در گذشته مويد صحت تصميم گيري هاي اوست همان طور كه در سيرالئون، كوزوو و افغانستان درست بودن قضاوت هاي او به اثبات رسيده است.