به علت ممنوعيت ورود كالاهاي حجيم
منابع جايگزين درآمد مناطق آزاد مشخص مي شوند
هيأت وزيران، وزارت امور اقتصادي و دارايي را موظف كرد منابع جايگزين درآمد مناطق آزاد تجاري و صنعتي را در سال آينده مشخص كند.
به گزارش خبرنگار ما، اين تكليف در پي ممنوعيت ورود كالاهاي حجيم از ابتداي سال آينده از سه منطقه آزاد تجاري و صنعتي به وزارت امور اقتصادي و دارايي واگذار شد.
هيأت دولت با استناد به سياست محوري مبارزه با قاچاق كالا در سال آينده ورود هرگونه كالاي حجيم را به همراه مسافر از مبادي ورودي و مناطق آزاد ممنوع اعلام كرد. اين اقدام به دليل جلوگيري از سوءاستفاده از قانون فعلي واردات همراه مسافر صورت گرفته است.
دولت از ابتداي سال جاري واردات كالاي حجيم همراه مسافر از مبادي مرزي (جز مناطق آزاد) را ممنوع كرد اما مقرر است اين ممنوعيت در سال آينده به مناطق آزاد نيز تسري يابد.
گزارش ارائه شده از سوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز حاكي از آن است كه بخشي از كالاهاي قاچاق موجود در بازار با سوءاستفاده از قوانين واردات كالاي همراه مسافر به كشور وارد مي شود چرا كه برخي گروه ها با استفاده از مسافران حرفه اي نسبت به واردات انبوه كالاهاي پرمشتري در داخل اقدام كرده و با تجميع كالاهاي مذكور بخش قابل توجهي از بازار واردات غيرقانوني كالا را در دست مي گيرند.
سقف واردات كالا از هر منطقه آزاد فعال در كشور طي سال جاري معادل ۹۰ميليون دلار بود، به اين ترتيب سه منطقه آزاد فعال مي توانند تا سقف ۲۷۰ ميليون دلار كالا به كشور وارد كنند.
اما با اين حال بسياري معتقدند كه ميزان واردات كالا به اين مناطق بسيار بيشتر از سقف تعيين شده است.
كالاهاي حجيم شامل يخچال، فريزر، تلويزيون، ضبط صوت و... مي شود.
دولت در سال جاري با هدف مبارزه با قاچاق كالا كه طي سال هاي اخير رشد قابل ملاحظه اي را تجربه كرده است، بازرسي از عمده فروشي ها و... را در دستور كار قرار داد. ممنوعيت واردات كالاهاي حجيم از مبادي خروجي و مناطق آزاد نيز بخشي از همين مصوبه است.
|