|
|
|
|
|
|
|
|
|
تذكر ۱۲۵ نماينده مجلس به رئيس جمهور درباره برخورد كميته هاي انضباطي با دانشجويان
گروه سياسي: ۱۲۵ تن از نمايندگان مجلس در تذكري به رئيس جمهور و رئيس شورايعالي امنيت ملي خواستار جلوگيري از «برخوردهاي غير اصولي و ناعادلانه برخي از كميته هاي انضباطي و بعضي نيروهاي امنيتي، انتظامي و قضايي با فعالان دانشجويي دانشگاهها» شدند.
به گزارش خبرنگار همشهري اين دومين تذكر خطاب به رئيس شورايعالي امنيت ملي بود. تذكر اول در رابطه با ادامه حصر آيت الله منتظري بود.
در اين نامه با اشاره به برخوردهاي قهرآميز با دانشجويان در حوادث كوي دانشگاه تهران، تبريز، خرم آباد و... آمده است: در پي صدور حكم ناصواب اعدام براي هاشم آقاجري و برگزاري اعتراضات و تجمعات دانشجويي در سراسر كشور موجي از برخوردهاي قهرآميز توسط نيروهاي امنيتي و انتظامي و قضايي انجام و اخيرا هم پس از مصوبه شورايعالي امنيت ملي برخي برخوردهاي ناعادلانه از طريق تعدادي از كميته هاي انضباطي دانشگاهها آغاز شد.
در ادامه نامه آمده است: از قرار گزارشات واصله از دانشگاههاي زاهدان، زابل، مشهد، بوعلي سينا و علوم پزشكي همدان، شهيد بهشتي تهران، اروميه و علوم پزشكي اراك، شيراز و تربيت معلم احضار دانشجويان به كميته هاي مزبور منتج به صدور احكام شديدي از جمله تعليق ترم يا تبعيد عليه آنان شده و هنوز احضار دانشجويان دانشگاههاي دولتي و آزاد ادامه دارد.
بيشتر اعضاي هيأت رئيسه مجلس اين نامه را امضا كرده اند.
|
|
|
سخنگوي وزارت خارجه:
رئيس جمهوري تركمنستان و وزير خارجه روسيه اين هفته به تهران مي آيند
گروه سياسي: سخنگوي وزارت امور خارجه اعلام كرد كه صفر مراد نيازاف رئيس جمهوري تركمنستان و ايگور ايوانف وزير امور خارجه روسيه در هفته جاري به ايران سفر كرده و با مقامات ايراني به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت .
به گزارش ايرنا حميدرضا آصفي ديروز در جمع خبرنگاران داخلي با اعلام اين خبر گفت: يادداشت تفاهم همكاريهاي ايران و تركمنستان، يادداشت تفاهم همكاري سوخت و انرژي ، پروتكل تسريع در عمليات احداث سد دوستي و سند مبادلات فرهنگي و آموزشي از جمله مواردي است كه ميان مسئولان ايراني و تركمن در تهران به امضا خواهد رسيد.
وي در مورد سفر وزير امور خارجه روسيه به ايران گفت كه گسترش مناسبات تهران و مسكو در ابعاد سياسي ، اقتصادي ، تجاري و فرهنگي تحولات عراق ، موضوع افغانستان و مسائل مربوط به خزر از جمله محورهايي است كه در طول سفر ايگور ايوانف به ايران مورد بحث و تبادل نظر قرار مي گيرد.
آصفي همچنين اضافه كرد كه موضوع تروريسم ، خلع سلاح ، تقويت فرآيند چندجانبه گرايي و مخالفت با سياستهاي يكجانبه گرايي و اعمال استانداردهاي دوگانه در روابط بين الملل از ديگر موضوعاتي است كه در مذاكرات وزير امورخارجه روسيه و مقامات ايراني مطرح خواهد شد.
خبرنگاري سئوال كرد واكنش تهران در قبال احكامي كه يك قاضي آرژانتيني صادر كرده و ايران را مسئول انفجار كنيسه يهوديان در بوئنوس آيرس شناخته چيست ؟
آصفي پاسخ داد: هيچ دليل قانع كننده اي حاكي از دخالت ايران در آن حادثه ارائه نشده و ما كرارا اعلام كرده ايم كه اين شايعات و اخبار را محافل صهيونيست مي سازند. وي در عين حال تأكيد كرد كه چنانچه صدور اين احكام واقعيت داشته باشد، دولت آرژانتين بايد درصدد جبران اين خطا برآيد و در غير اين صورت جمهوري اسلامي ايران بدون ترديد اقدامات متناسب با اين عمل را به مرحله اجرا در مي آورد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال ديگري در مورد گزارش هاي مربوط به ارتقاي فعاليت هاي هسته اي ايران گفت : آنچه در برخي رسانه هاي غربي مطرح مي شود، واكنشي است كه به خاطر نگراني از سفر موفقيت آميز محمدالبرادعي رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران صورت مي گيرد.
وي با اشاره به بازديد محمد البرادعي از يكي از سايت هاي ايراني و آشنايي با سياست هاي هسته اي ايران گفت : محافلي كه بعد از اين سفر مبادرت به انتشار گزارش هاي مغرضانه كردند، با نااميدي در صدد ايجاد يك فضاي ناسالم هستند و اصولا بسياري از محافل خارجي از برنامه ريزي شفاف و روشن ايران براي آقاي البرادعي شگفت زده شدند.
آصفي تأكيد كرد كه سياست هاي از پيش طراحي شده برخي محافل با سفر البرادعي به تهران شكست خورد.
اصولا مهم ترين مرجع براي قضاوت خود آژانس بين المللي انرژي اتمي و شخص آقاي البرادعي است كه از مشاهدات خود در تهران ابراز رضايت كرده است .
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالي درمورد وضعيت نامشخص گروهك منافقين و اخباري كه درمورد سفر سركردگان اين گروهك به كشورهاي اروپايي شنيده مي شود، خاطرنشان كرد كه لازم است كشورهاي اروپايي مراقب باشند كه به پناهگاه گروه هاي تروريست بدل نشوند.
|
|
|
گزارش مجلس
سال ۸۲ - سال سرنوشت
زهرا ابراهيمي
سرنوشت سه طرح و لايحه مهم مجلس به يكديگر گروه خورده است.
لايحه اصلاح قانون انتخابات با هدف حذف نظارت استصوابي شوراي نگهبان - لايحه« اصلاح قانون اختيارات و وظايف رئيس جمهور»باهدف قانونمند كردن اختيارات رئيس جمهور جهت نظارت بر اجراي اصول قانون اساسي در دستگاه ها و نهادهاي نظام و طرح نحوه بررسي همه پرسي از سيري منطقي در مجلس برخوردار شده اند.
وقتي لايحه اصلاح قانون انتخابات به مجلس آمد، محسن ميردامادي رئيس كميسيون امنيت ملي كه اكثريت اعضاي آن را اصلاح طلبان تشكيل مي دهند، ترتيبي اتخاذ كرد كه با وجود نزديك به ۴۰۰ پيشنهاد نمايندگان جناح اقليت، در كمترين زمان ممكن لايحه به تصويب رسيده و گزارش آن تقديم مجلس شد.
در مجلس هم نحوه بررسي مواد اين لايحه به گونه اي بود كه جناح مقابل تقريبا اجازه پيدا نكرد كه با طرح پيشنهادهاي مكرر خود وقت جلسه را كش داده و اميدوار باشند كه گذشت زمان بسياري از مسائل را حل مي كند.
كميسيون امنيت ملي نشان داد كه قادر است با سازماندهي امور، كليه راهكارهاي جناح مقابل براي خنثي كردن لايحه اصلاح قانون انتخابات را بي اثر سازد، راهكارهايي كه از نظر رضا خاتمي به عنوان استفاده از دمكراسي جهت خنثي كردن رقيب، به رسميت شناخته شد. او گفت كه جناح اقليت حق دارد اعتراض كند، ايراد بگيرد، كاري كند كه طرح يا لايحه مورد نظر آنها از دستور خارج شود و ... و اما در مورد لايحه اصلاح قانون اختيارات رئيس جمهوري اين سير طي نشد، اين لايحه با وجود حساسيت خاص خود و پيچيدگيهاي حقوقي آن به كميسيون مشترك مركب از اعضاي كميسيونهاي امنيت ملي، قضايي و اصل ۹۰ سپرده شد. سابقه كار كميسيونهاي مشترك نشان داده كه معمولا از انسجام لازم براي بررسي طرحها و لوايح برخوردار نيستند و چون در وقت اضافي برنامه هاي كميسيونهاي اصلي، تشكيل جلسه مي دهند معمولا به حد نصاب رسيدن اعضاي آن با مشكل مواجه مي شود كما اينكه اين لايحه نيز با وجود اهميت آن از نظر دولت و اكثريت مجلس، چندين جلسه به حدنصاب نرسيد و تشكيل نشد به طوري كه با گذشت زمان و نزديك شدن به پايان كار مجلس در سال ۸۱ رئيس كميسيون قصد داشت طي نامه اي به رئيس مجلس اعلام كند كه تنها ماده يك لايحه بررسي و تصويب شده و بهتر است گزارش آن به جلسه علني داده شود، اما پس از مواجه شدن با اين مسئله، آخرين جلسه بررسي لايحه تشكيل شد و در همان يك جلسه دو ماده ديگر آن نيز سريعا به تصويب رسيد. بلافاصله عده اي از نمايندگان تقاضاي اجراي ماده ۱۰۲ آئين نامه را كردند كه براساس آن، لايحه بدون نوبت در دستور كار جلسات علني اين هفته مجلس قرار گرفت. اگرچه اكثريت مجلس ششم قصد دارند تا پيش از پايان سال جاري سرنوشت اين دو لايحه را مشخص كنند ولي به نظر نمي رسد كه شوراي نگهبان آمادگي انجام اين كار را داشته باشد. به نظر مي رسد شوراي نگهبان براي هر دوي اين مصوبه ها ده روز خود را به پايان رسانده و تقاضاي مهلت اضافي خواهد كرد. اين كار به معني سپردن سرنوشت اين دو لايحه به سال ۸۲ خواهد بود.
احتمالا مجلس براي كامل كردن برنامه هاي اصلاح طلبانه خود طرح نحوه برگزاري همه پرسي را در نخستين هفته هاي پس از پايان تعطيلات نوروز، مورد بررسي قرار مي دهد، اين طرح نيزبه احتمال زياد با ايراد شوراي نگهبان روبه رو خواهد شد.
اصلاح طلبان كه همواره تاكيد مي كنند كه از فرستادن لوايح اصلاح قانون انتخابات و اختيارات رياست جمهوري به مجمع تشخيص مصلحت نظام خودداري مي كنند به طرح نحوه بررسي همه پرسي اميد بسته اند، طرحي كه براي تصويب نهايي تاييد شوراي نگهبان را لازم دارد و دور از انتظار نيست كه اين طرح سرنوشت ساير طرحهاي مجلس ششم را پيدا كرده و راهي مجمع تشخيص مصلحت نظام شود زيرا اگر دو لايحه انتخابات و اختيارات را بتوان با همه پرسي و راي مردم نهايي كرد ولي طرح نحوه بررسي همه پرسي را نمي توان بدون نظر شوراي نگهبان نهايي نمود.
انتظار مي رود اين دو لايحه و طرح مجلس در سال ۸۲ كه سال پاياني مجلس ششم است و انتخابات آن در اواخر سال انجام خواهد شد، يكي از محورهاي مورد بحث بين مجلس و شوراي نگهبان را تشكيل دهد.
بايد منتظر ماند و ديد كه آيا اصلاح طلبان قادرند در ماههاي پاياني عمر مجلس ششم از طريق اين سه مصوبه كار خود را به پيش ببرند؟
|
|
|
قدرداني سازمان ملل از مشاركت ايران در بازسازي افغانستان
نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل متحد در امور افغانستان از تلاش هاي جمهوري اسلامي ايران در بازسازي و حمايت از دولت و ملت افغانستان قدرداني كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر از كابل، اخضر ابراهيمي گفت: ايران نخستين كشوري است كه در بازسازي افغانستان گام عملي برداشته است.
وي گفت :اميدوار است سال ۲۰۰۳ سال بازسازي مبنايي و زيربنايي افغانستان باشد و كشورهايي كه به بازسازي در افغانستان وعده داده اند به تعهدات خود عمل كنند.
|
|
|
وزير خارجه عربستان سعودي
ايران و اعراب بر سر بحران عراق رقابت ندارند
سعود الفيصل وزير امور خارجه عربستان سعودي در گفت وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» خاطرنشان كرده است كه ميان اعراب و ايران در قبال مسئله عراق، رقابتي وجود ندارد.
به گزارش ايرنا از دمشق وي كه به پرسش اين روزنامه در خصوص پيشنهاد وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران مبني بر انجام انتخابات آزاد در عراق پاسخ مي داد افزود: اين پيشنهاد مطرح است اما اين عراقي ها هستند كه بايد درباره آن تصميم بگيرند. سعودالفيصل در پاسخ به اين پرسش كه آيا ميان شما و ايرانيان براي تأثيرگذاري در رويدادهاي آينده رقابت وجود دارد؟ گفت: ما و ايرانيان خواستار حل مسئله عراق از راههاي مسالمت آميز هستيم و تا زماني كه وضعيت همين گونه باشد، رقابتي وجود نخواهد داشت.
|
|
|
خبرهاي كوتاه
* انشعاب در جبهه دوم خرداد مطرح نيست زيرا اين جبهه تشكل واحدي نيست كه در آن انشعابي رخ دهد. گروه هايي در اين جبهه هستند كه با يكديگر بحث و بررسي كرده و به توافق مي رسند يا نمي رسند. بحث اوليه اين بود كه ائتلافي بين اين گروه شكل بگيرد يا نگيرد.
به گزارش خبرنگار همشهري علي شكوري راد با بيان اين مطلب در مورد اينكه آيا فراكسيون جبهه دوم خرداد، موضوع انتخابات شوراها را بررسي مي كند يا نه، گفت فراكسيون درباره مسائل داخلي مجلس فعاليت مي كند و بررسي انتخابات شوراها كار احزاب در بيرون از مجلس است.
* به گزارش خبرنگار همشهري ناصر قوامي رئيس كميسيون قضايي مجلس ديروز با اشاره به اصل ۶۷ قانون اساسي در خصوص تاخير دو ساله مجمع تشخيص مصلحت نظام در بررسي مصوبه مجلس راجع به اجراي قانون اقدامات تاميني و تربيتي درباره مطبوعات اخطار قانون اساسي داد. وي گفت: مجمع تشخيص مصلحت روشن كند كه چه مدت كافي است تا اختلاف مجلس و شوراي نگهبان توسط آنان حل شود.
|
|
|
ادعاي تايم درباره فعاليت هسته اي ايران
در حالي كه محمد البرادعي رئيس سازمان بين المللي انرژي اتمي بعد از ديدار و بازرسي اخير از تأسيسات هسته اي ايران، اين فعاليت ها را تحت نظارت بين المللي و در حد متعارف خوانده است، مجله آمريكايي تايم در شماره اخير ادعا كرد، فعاليت هسته اي ايران بسيار پيشرفته تر از چيزي است كه در اختيار رئيس سازمان بين المللي انرژي اتمي در سفر به اين كشور گذاشته شده است. تايم به نقل از منابع ديپلماتيك ادعا كرد، برنامه هسته اي ايران آنقدر پيشرفته است كه اين كشور را در وضعيت نقض پيمان منع تكثير سلاحهاي هسته اي قرار داده است.
اين مجله بدون اشاره به منابع خبري خود ادعا كرد: سازمان بين المللي انرژي اتمي به اين نتيجه رسيده كه ايران گاز هگزافلوريد اورانيوم را در نقطه اي نامعلوم درون چند دستگاه سانتريفوژ قرار داده تا كارايي آن را امتحان كند و اين نقض پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي است.
سازمان بين المللي انرژي اتمي درباره اين گزارش تايم اظهار نظري نكرده و تايم اين واكنش را تلاشي براي حل موضوع به صورت پشت پرده و غير علني شدن آن خواند.
آژانس بين المللي انرژي اتمي، روسيه و ايران بارها تأكيد كرده اند كه فعاليت هاي هسته اي ايران، صلح آميز است اما آمريكايي ها به اين اظهارات توجهي نمي كنند.
|
|
|
در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس
كليات طرح الحاق ايران به كنوانسيون منع شكنجه تصويب شد
گروه سياسي: حاجي بابايي از تصويب كليات الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به كنوانسيون منع شكنجه با اكثريت آرا در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و در جريان قرار گرفتن لايحه دولت درخصوص اصلاح قانون شوراها براي بررسي در كميسيون خبر داد.
حميدرضا حاجي بابايي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با ايسنا، درخصوص جلسه ديروز كميسيون، اظهار داشت: كميسيون امروز بحث تحقيق و تفحص از هيأت هاي اجرايي و نظارت شوراها كه توسط تعدادي از نمايندگان به مجلس تقديم و به كميسيون امنيت ملي ارجاع شده بود را مورد بررسي قرار داد كه به تصويب كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي نرسيد. همچنين در اين جلسه درخصوص قانون شوراها كه به كميسيون برگشته بود، بحث شد.
|
|
|