اقتصاد فرانسه، نه چندان اميدوار
از اقتصاد فرانسه در روزهاي اخير خبرهاي خوشايندي به گوش نمي رسد. از يك سو افزايش كسري بودجه دولت اين كشور و از سوي ديگر رشد تعداد بيكاران همه و همه به همراه احتمال حمله آمريكا به عراق و بي ثباتي در عرضه انرژي، مي تواند اقتصاد بحران زده اين كشور را دچار بحران هاي شديدتر كند.
به گزارش بي بي سي نرخ بيكاري در اين كشور در ماه ژانويه به فراتر از ميزان پيش بيني شده رسيد، به گونه اي كه تعداد بيكاران با ۲۰ هزار نفر افزايش به دوميليون و ۴۷۰ هزار نفر رسيد كه نسبت به ماه قبل
۸/۰ درصد رشد نشان مي دهد.
نرخ بيكاري فرانسه در ماه ژانويه با ۳ /۰ درصد افزايش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱ / ۹ درصد رسيد. افزايش نرخ بيكاري اين كشور همزمان بود با افت شديد اعتماد مصرف كنندگان اين كشور كه در اين ماه به پايين ترين حد خود در پنج سال گذشته رسيد.
بسياري از كمپاني هاي بزرگ فرانسوي در روزهاي اخير كارخانه هاي خود را تعطيل كرده اند. ازجمله آنها مي توان به كارخانه مواد غذايي دانون و آلومينيوم سازي پچيني اشاره كرد. اداره كار اين كشور همچنين در مورد تعداد بيكاراني كه در بلندمدت فاقد شغل بوده اند اعلام كرد كه تعداد آنها در ماه ژانويه با ۷/۴ درصد افزايش به ۶۸۰ هزار و ۵۰۰ نفر رسيده است.
بلومبرگ نيز چندي پيش از رشد ۲/۱ درصدي سومين اقتصاد قدرتمند اروپا در سال گذشته خبر داد كه از سال ۱۹۹۶ تاكنون شاهد پايين ترين نرخ رشد بوده است. به عقيده كارشناسان افزايش ارزش برابري يورو در مقابل دلار و همين طور احتمال حمله آمريكا به عراق در روزهاي آينده باز هم منجر به تحولات ناخوشايندي در اقتصاد فرانسه خواهد شد.
اعتماد مصرف كنندگان اروپايي در ماه فوريه به پايين ترين حد خود در ۶ سال گذشته رسيده است و اقتصاد ۱۲ كشور حوزه يورو در سال ۲۰۰۲ كندترين رشد ۱۰ سال گذشته خود را تجربه كرد.
افزايش ۲۶ درصدي ارزش برابري يورو در مقابل دلار در سال گذشته، باعث كاهش توان رقابتي كالاهاي اروپايي شده و فرانسه نيز از اين قاعده مستثني نبود.
گذشته از اينها افزايش كسري بودجه فرانسه باز هم نگراني هاي ديگري را نسبت به اقتصاد اين كشور برانگيخت. كسري بودجه فرانسه در حال حاضر به ۳ درصد ارزش توليد اقتصاد اين كشور رسيده است كه اين حداكثر ميزاني است كه تحت مقررات اتحاديه اروپا، يك كشور عضو مي تواند به آن حد برسد. دولت فرانسه كاهش دريافت هاي مالياتي در پايان سال ۲۰۰۲ را دليل افزايش كسري بودجه اين كشور ذكر كرده است. به گزارش بي بي سي بدهي هاي دولت فرانسه نيز به ۱/۵۹ درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور رسيده است.
|