• تفاهم با اصلاح طلبان ديني
يكي از فعالان اپوزيسيون خارج از كشور اخيرا در مقاله اي خواستار گفت وگوي نيروهاي ميانه رو و جمهوريخواه با اصلاح طلبان ديني داخل كشور شده است. «اميرحسين گنج بخش» در مقاله اي تحت عنوان «نگاهي به افراط گرايي و ميانه روي در سياست» كه بر روي سايت هاي اينترتني قرار گرفته و نشريه «جهان انديشه» نيز با تعديل بخشي از مطالب، آن را درج كرده، نوشته است: «برآمد نيروهاي اصلاح طلب و ميانه رو در ميان هواداران جمهوري اسلامي و تقابلشان با افراطيون محافظه كار ، نويد تعادل نويني ميان سنت و تجدد را مي دهد كه اين بار نه با زور وفشار، بلكه به صورت دموكراتيك تحمل يكديگر را داشته باشند.» او تأكيد دارد: «در همزيستي نيروهاي ميانه رو، عرفي و مذهبي است كه امكان ميثاق نويني فراهم مي شود تا ايران را از دور باطل حذف و انتقامجويي آزاد كند و براي اين مهم، چاره اي جز به كارگيري سياست نقد و گفت وگو با اصلاح طلبان ديني نيست.» گنج بخش اضافه كرده: «به همان اندازه كه بايد در نقد تناقض هاي فكري اينان [اصلاح طلبان] همچون «دموكراسي ديني» كوشا بود، به همان ميزان نيز بايد راه تفاهم و همزيستي را باز گذاشت.»
• حمايت كنگره آمريكا از منافقين
در حالي كه مقامات آمريكايي در پيام هاي خود براي ايرانيان و نيز بيانيه هاي رسمي خود از برخورد شديد با بقاياي سازمان مجاهدين خلق (منافقين) در عراق خبر داده بودند، طي چند روز اخير برخي رسانه هاي آمريكايي از اختلاف شديد وزارت خارجه آمريكا با كنگره اين كشور بر سر اين موضوع خبر داده اند. روزنامه «واشنگتن تايمز» در اين باره خبر داده كه «ايليانا لتينن» نماينده دموكرات كنگره از ايالت فلوريدا كه به عنوان حامي سرسخت گروه رجوي در كنگره آمريكا شناخته مي شود بيانيه اي در حمايت از اين گروه تهيه كرده و به امضاي بيش از ۱۰۰ عضو كنگره رسانده است. وي گفته كه گروه رجوي در مبارزه با تروريسم به آمريكا كمك كرده و اطلاعات مهمي به واشنگتن داده است. اين در حالي است كه وزارت خارجه آمريكا در سال ۹۶ رسما سازمان مجاهدين خلق را در فهرست گروه هاي تروريستي خود قرار داده است.
• ماجراي آرمين و محتشمي
در اولين جلسه مجلس شوراي اسلامي در سال جديد اتفاق قابل توجهي افتاد. قضيه از اين قرار است كه «محسن آرمين» عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب و نايب رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس قصد داشته تا نطق پيش از دستور خود عليه رد لايحه اصلاح قانون انتخابات توسط شوراي نگهبان را قرائت كند اما به توصيه «علي اكبر محتشمي پور» رئيس فراكسيون دوم خرداد از اين امر منصرف مي شود. مشخص نيست دليل اقدام محتشمي پور تلاش هاي وي و ديگر اعضاي مجمع روحانيون براي رايزني با شوراي نگهبان بوده و يا شرايط منطقه اي علت اصلي اين اقدام بوده است. اين در حالي است كه پيش از اين شنيده شده بود كه سران فراكسيون دوم خرداد در ملاقلاتي با رئيس جمهوري تصميم گرفته اند تا راجع به لايحه انتخابات كمتر در صحن علني بحث كنند.
• فقط «خوش ركاب» مي ديدم
«علي شمخاني» وزير دفاع در حاشيه جلسه علني روز يكشنبه مجلس به خبرنگاراني كه نظر وي درباره عملكرد صدا و سيما در جنگ عراق را جويا شده بودند، گفته: «من در ايام نوروز برنامه هاي صدا و سيما را نگاه نمي كردم و تنها برنامه اي كه تماشا مي كردم سريال «خوش ركاب» بود كه در آن مي گفت رزمندگان فرشته نيستند، آدم هستند. »
• جزيره صددرصد مرجاني
در پي درج مطلبي در رابطه با وضعيت جزيره خارك در ستون حاشيه سياست مورخ ۲۱/۱۰/۸۱ شركت ملي نفت ايران توضيحي براي روزنامه ارسال كرد كه مشروح آن در پي مي آيد. مصاحبه جناب آقاي حسين دارابي (داربويي) داراي ۵ مورد مي باشد كه به طور خلاصه به آن پرداخته و پاسخ داده مي شود.
۱) با توجه به اينكه جزيره خارك يك جزيره صددرصد مرجاني مي باشد لذا خاك كشاورزي در اين جزيره وجود ندارد كه زمين كشاورزي داشته باشد و مردم بتوانند به كشاورزي اشتغال داشته باشند.
۲) با وجود كنترل هاي شديد بين المللي براي حفظ محيط زيست درياها و همچنين برخوردار بودن شركت ملي نفت ايران از استانداردهاي بالا براي صادرات مواد نفتي و پتروشيمي، هيچ گونه ضايعاتي در دريا به وجود نمي آيد كه مانع صيد ماهي و مرواريد گردد و هم اكنون شغل دوم بيشتر مردان بومي جزيره صيادي ماهي مي باشد و اداره شيلات جزيره خارك مي تواند شاهد رد اين مدعا باشد كه صيادي از جزيره خارك نه تنها برچيده نشده است بلكه رونق هم گرفته است.
۳) صنعت نفت براي تأمين نيروي انساني واحدهاي خود در جزيره خارك به صورت متمركز عمل مي نمايد و براي اين منظور از طريق آزمون سراسري اقدام مي نمايد كه افراد بومي در شرايط مساوي با غيربومي ها از اولويت بيشتري برخوردار مي باشند. كما اينكه مشاهده مي شود تعداد زيادي از اين گونه افراد در واحدهاي گوناگون صنعت در جزيره خارك با سوابق خدمتي مختلف اشتغال دارند.
۴) با توجه به اينكه نفت خام صادراتي از جزيره خارك جزء انفال بوده و از نقاط مختلف كشور استخراج مي گردد و تنها از جزيره خارك كه نقطه كوچكي از كشور پهناور جمهوري اسلامي ايران مي باشد (از لحاظ مساحت) صادر مي گردد لذا درآمد مذكور در اين مقاله ارتباط چنداني به جزيره خارك نداشته و متعلق به تمام ملت ايران مي باشد.
۵) در مورد آبرساني استان بوشهر بايستي به اطلاع نويسنده مقاله برسد كه جوابگويي اين مسئله به عهده ساير سازمان هاي استان و وزارتخانه هاي ديگر مي باشد و وظيفه وزارت نفت چيز ديگري است. اما عليرغم اين وضع مديريت عمليات عمومي خارك موظف گشته است اقداماتي براي آبرساني به جزيره خارك انجام دهد كه به زودي توسط مهندسين مشاور در دست بررسي و انشأالله اقدام خواهد شد.