رئيس سازمان ميراث فرهنگي كشور در نامه اي به مديركل يونسكو:
تمدن بين النهرين در معرض خطر است
|
|
گروه علمي فرهنگي: رئيس سازمان ميراث فرهنگي كشور در نامه اي به مديركل يونسكو تاكيد كرد كه جنگ در عراق ميراث فرهنگي كم نظيري را كه در پهنه سرزمين فعلي عراق قرار دارد، در معرض خطر جدي قرار داده است.
به گزارش ميراث خبر سيد محمد بهشتي رئيس سازمان ميراث فرهنگي كشور در نامه خود به چيروماتسورا مديركل يونسكو با اشاره به اين موضوع كه بين النهرين جايگاه وقوع تمدن هايي چون سومر، اكده و آشور است، تصريح كرد: براساس نقش اين تمدن ها در تمدن جهان منطقه بين النهرين ميراث مشترك جهان به حساب مي آيد.
وي اضافه كرد: بين النهرين از آن جهت كه مكان استقرار آثار فراوان و مهم هخامنشي تا قرون اخير است، ميراث مشترك جهان ايراني و از آن جهت كه داراي مكان هاي مقدسي نزد همه اديان الهي به ويژه اسلام است ميراث مشترك ديني، جهاني و اسلامي خصوصا شيعيان جهان محسوب مي شود.
بهشتي در اين نامه آورده است: يونسكو به عنوان تنها سازمان جهاني كه از حمايت بيشتر كشورهاي جهان سود مي برد، داراي وظيفه سنگين و دشواري در جهت حفاظت از ميراث فرهنگي عراق است. اين وظيفه به اعتبار ويژگي فرهنگي و وظايف و مسئوليت هاي يونسكو به ويژه كنوانسيون هايي كه مسئول اجراي آنها است دوچندان مي شود.
وي با تاكيد بر ضرورت اجراي كنوانسيون ۱۹۵۴ لاهه، وظايف و مسئوليت هاي طرفين درگير در جنگ و ضرورت اجراي كليه مفاد اين كنوانسيون را يادآوري كرد و اظهار داشت: متاسفانه ناكارآمدي روشهاي جاري يونسكو كه در چند دهه گذشته در برخورد با حوادث ناگوار اين چنيني آشكار شده است بر نگراني هاي موجود مي افزايد و لزوم تجديدنظر در روشهاي مواجهه با اين موارد و اجراي كنوانسيون هاي مربوطه را مسجل مي كند.
بهشتي در پايان آمادگي سازمان ميراث فرهنگي كشور را براي انجام ماموريتهاي منطقه اي و جهاني در جهت تقويت جايگاه كنوانسيون را به مدير كل يونسكو اعلام كرد .
|