با تصويب هيأت وزيران ابلا غ شد
اعلا م زمان بندي براي اصلا ح ساختاردستگاه هاي دولتي
دستگاه هاي اجرايي مكلف شدند برنامه اجرايي واگذاري فعاليت ها و خدمات خود را تا پايان ارديبهشت ماه به سازمان مديريت و برنامه ريزي ارائه دهند.
به گزارش خبرنگار ما، اين پيش بيني در قالب آيين نامه اجرايي تبصره ۴ بودجه مبني بر ايجاد تحول اداري صورت گرفته است.
به موجب مصوبه هيأت وزيران اين مصوبه وزارتخانه ها و مؤسسات دولتي را تحت شمول قرار مي دهد. براين اساس وزارتخانه ها و مؤسسات دولتي موظف هستند حداقل ۱۰ درصد فعاليت ها و خدمات قابل ارائه خود را جهت اجراي اين مصوبه به سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و يا استان ها ارائه كنند.
وزارتخانه ها موظف هستند قيمت تمام شده فعاليت ها و خدمات واحدهاي مذكور را محاسبه كرده و حداكثر تا نيمه آخر تيرماه امسال اعلام كنند.
هيأت وزيران سازمان مديريت و برنامه ريزي را نيز موظف كرده است پيشنهادهاي دستگاه هاي اجرايي ملي يا استاني را بررسي و حداكثر ظرف يك ماه از تاريخ وصول به دستگاه ذي ربط اعلام كند.
براساس اين گزارش دستگاه هاي ذي ربط وظيفه دارند معيار كيفي و كمي فعاليت ها و خدمات را تعيين و به واحدهاي ذي ربط قيمت تمام شده را جهت رعايت ابلاغ كنند.
اين اقدامات در راستاي بهبود شرايط دستگاه هاي دولتي، ايجاد تحرك و اصلاح ساختار اداري صورت مي گيرد.
پيش بيني شده است واحدهايي كه عامليت ارائه خدمات و يا انجام فعاليت را عهده دار مي شوند كليه حقوق و مزاياي پرسنل خود را در قالب قوانين و مقررات مربوطه پرداخت كنند و درصورتي كه بخشي از كاركنان را (حداكثر ۲۰ درصد) مازاد تشخيص دهند، آنها را دراختيار دستگاه ذي ربط قرار دهند تا در بخش ها و يا واحدهاي ديگر مورد استفاده قرار گيرند.
مقرر است صرفه جويي حاصل از اجراي اين آيين نامه محاسبه و تا ۴۰ درصد صرف ارتقا و بهبود كيفي خدمات و اصلاح نظام هاي مديريتي و آموزش و بهسازي كاركنان شود.
۶۰ درصد از منابع حاصل از اين صرفه جويي نيز به صورت پاداش به مدير و كاركنان طبق دستورالعمل سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور پرداخت شود.
دستگاه هاي ذي ربط نيز موظف شده اند بر نحوه اداره اين گونه
واحدها نظارت كرده و براساس دستورالعملي كه سازمان مديريت و برنامه ريزي تهيه و ابلاغ مي كند با مديران موفق و ناموفق برخورد لازم را معمول دارند.
سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و استان مسؤوليت اجراي اين مصوبه در دستگاه هاي ملي و استاني را عهده دار است.
نظارت از طريق هدايت، مشاوره، گزارش گيري، ارزيابي، رتبه بندي و ارائه گزارش ادواري به رئيس جمهور صورت خواهد گرفت.
ساختار اداري ايران در حال حاضر دچار ضعف مديريت و بوروكراسي بسيار پيچيده است و دستگاه هاي اجرايي در اجراي وظايف خودانعطاف لازم را ندارند از اين رو سازمان مديريت و برنامه ريزي از سوي دولت وظيفه يافته نسبت به برنامه ريزي براي ايجاد تحول اداري در كشور اقدام كند.
|