ستاد حوادث غيرمترقبه استان تهران:
آماده باش براي سيل
سازمان آب تهران به ساكنان حواشي رودخانه ها درباره خطر سيلاب هشدار داد
|
|
گروه اجتماعي: رئيس ستاد حوادث غيرمترقبه استان تهران گفت: با توجه به ۷۰۰ متر تغيير ارتفاع از شمال تا جنوب تهران، مناطق جنوبي شهر بيشتر از ساير مناطق در معرض خطر آبگرفتگي و سيلاب هستند.
علي جهانبخشي در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي ايسنا همچنين با بيان اين كه منتظر خروج جبهه هواي كنوني از كشور هستيم، افزود: در حال حاضر كليه مراكز امداد و نجات استان در آماده باش كامل به سر مي برند.
به گفته وي سد لتيان نيز در حال حاضر لبريز بوده، اما سد كرج هنوز به طور كامل پر نشده است.
وي افزود: خروجي آب سد كرج هم اكنون ۵۰ متر مكعب و سد لتيان ۸۰ متر مكعب است.
جهانبخشي با بيان اين كه حدود ۷ تا ۸ رودخانه فعال و ۹ حوزه آبريز در استان تهران وجود دارد، گفت: هم اكنون در بالادست سدها حجم قابل توجهي برف وجود دارد كه گرم شدن هوا موجب ذوب آنها و افزايش حجم سدها مي شود.
وي با اشاره به بارندگي هاي اخير در تهران گفت: در اثر بارش باران روز چهارشنبه هفته گذشته، ۲ تن از شهروندان تهراني منطقه سردار جنگل، در كانال آب غرق شدند كه هنوز اجساد آنها پيدا نشده، اما جسد فردي كه در منطقه رباط كريم غرق شده بود، در ميان گل ولاي همان منطقه يافت شد.
رييس ستاد حوادث غيرمترقبه استان تهران تاكيد كرد: هم اكنون ۱۰۰ كيلومتر تونل ، ۱۰۰ كيلومتر كانال ، ۴۰۰ كيلومتر شبكه انتقال آب در تهران وجود دارد كه در صورت اتصال شبكه اي فرعي به اصلي مشكل نقاط كور انتقال آب در تهران رفع مي شود.
وي با بيان اين كه هم اكنون اطميناني در خصوص باز بودن كانالها و شبكه هاي انتقال آب وجود ندارد، تصريح كرد: بر اساس بارندگي روز چهارشنبه چهار منطقه تهران دچار آبگرفتگي جدي شدند.
خسارات جدي سيل احتمالي
به تأسيسات و مرفولوژي زمين در تهران
در همين زمينه قائم مقام شبكه سازمانهاي غيردولتي زيست محيطي كشور هشدار داد: در صورت بروز سيل در استان تهران مناطق كشاورزي با آبگرفتگي جدي روبه رو شده، خسارات مناطق مسكوني، زيرساخت ها و تأسيسات و مرفولوژي زمين دور از انتظار نيست.
مهندس حيدرزاده در گفت و گو با خبرنگار سرويس محيط زيست ايسنا افزود: بارش باران موهبتي الهي و داراي محاسن بسيار است؛ اما اين باران در تهراني كه زيرساخت مناسبي نداشته، گسترش آن بدون مكانيابي مناسب بوده، ساخت وسازها حتي تا حاشيه رودخانه ها پيش رفته اند، تبديل به تهديدي عليه شهروندان مي شود.
به گفته وي از سويي ديگر خطر طغيان رودخانه ها و جاري شدن سيلاب، اغلب شهرهاي كشور را پس از بارش باران خصوصا در شمال - به دليل قطع درختان جنگل و اتخاذ سياست هاي نادرست سازمان جنگلها و مراتع - تهديد مي كند.
قائم مقام شبكه سازمانهاي غيردولتي زيست محيطي كشور تصريح كرد: هم اكنون در استان گلستان به دليل نبود پوشش گياهي مناسب، آب به داخل خاك نفوذ نكرده و سيلابهاي اخير در اين استان نشانه نبود سياست هاي درست است.
حيدرزاده گفت: بر اساس استانداردهاي جهاني در شعاعي از رودخانه هاي پرآب نبايد ساخت و ساز صورت گيرد كه متاسفانه اين امر در حال حاضر در استان تهران و حاشيه رودخانه هايي چون كرج رعايت نشده و احتمال آبگرفتگي و بروز خسارت را در اين مناطق افزايش داده است.
وي افزود: از سوي ديگر ورود زباله هاي مختلف به گلوگاههاي رودخانه ها سبب آبگرفتگي و تجاوز آبها به نواحي همجوار مي شود.
وي در پايان تاكيد كرد: متاسفانه با افزايش بارش باران به دليل مناسب نبودن كانالهاي سيلاب و وجود زباله در بسياري از آنها آبگرفتگي و به تبع آن ترافيك در تهران ايجاد مي شود كه اين امر نيز به نوبه خود درجا كاركردن خودروها و ميزان آلايندگي هوا بويژه منواكسيدكربن را مي افزايد.
|