رئيس بي.بي.سي با حمله به شبكه هاي راديو تلويزيوني آمريكا، آنها را به پوشش خبري جانبدارانه و ميهن پرستانه متهم كرد.
گيرگ دايك مديركل بي.بي.سي گفت بسياري از شبكه هاي تلويزيوني آمريكا در خلال اين مناقشه، بدون بي طرفي عمل كردند و در صورتي كه بر اين موضع پافشاري كنند، در خطر از دست دادن اعتبارشان هستند.
به گزارش رويتر، دايك در سخنراني خود در دانشگاه لندن گفت: شخصاً از شيوه خبررساني كوركورانه اين رسانه ها در جريان جنگ عراق يكه خورده است.
وي افزود:«جنگ عراق يك نكته را ثابت كرد، آن هم اين بود كه بي.بي.سي نبايد ميهن پرستي را با روزنامه نگاري مخلوط كند. اين كار در آمريكا اتفاق افتاده است و اگر ادامه يابد، اعتبار رسانه هاي خبري الكترونيك آمريكا را مخدوش خواهد كرد.»
در طول جنگ عراق رسانه هاي تلويزيوني آمريكا به دليل آنچه «رهبري شادماني» خوانده شد، مورد انتقاد قرار گرفتند و گروهي از منتقدان از گزارشگري توأم با شادماني و ميهن پرستي آن ها شكايت كردند. در يك مورد يك شبكه تلويزيوني آمريكايي سربازان اين كشور را قهرمان و آزادكنندگان خوانده بود. وايك از شبكه خبري فاكس نيوز به دليل ميهن پرستي متعصبانه اش انتقاد كرد و گفت: «سلامت دمكراسي ما ايجاب مي كند كه از شبكه هاي آمريكايي پيروي نكنيم.» وايك همچنين با حمله به شبكه راديويي Clear Channel در آمريكا به رسانه هاي انگليسي در مورد آمريكايي شدن هشدار داد
اين راديو در برنامه هاي خود مردم آمريكا را به حضور در راهپيمايي هاي طرفدار جنگ تشويق كرد.
وايك بروز اين مشكل را ناشي از فروپاشي رسانه ها در آمريكا دانست و گفت: هيچ شبكه اي در اين كشور باقي نمانده است كه توانايي ايستادن در برابر دولت آمريكا را داشته باشد.
شبكه بي.بي.سي، در طول جنگ بارها مورد انتقاد قرار گرفته بود كه با نوعي «بي طرفي غيرموجه» جريان جنگ را پوشش مي دهد. برخي منتقدان تندروي اين رسانه به آن لقب «بنگاه سخن پراكني بغداد» دادند. مشخصاً دولت بريتانيا آنچه را «نرمش بي.بي.سي نسبت به دولت عراق» مي خواند مورد انتقاد قرار داد.
دايك در اين باره گفت: در زمان جنگ تمام دولتمردان بريتانيايي انتظار داشتند از رسانه ها براي شكل دادن به افكار عمومي استفاده كنند.