|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
آمادگي موزه ملي ايران براي مرمت آثار باستاني بغداد
گروه علمي فرهنگي: رئيس موزه ملي ايران براي مرمت و ساماندهي اشياء موزه ملي بغداد اعلام آمادگي كرد.
به گزارش ميراث خبر، محمدرضا كارگر گفت: ما با عراق داراي ميراث مشترك فرهنگي هستيم، اشياي تمدن بين النهرين به اشياء باستاني ايران از حيث ساخت و جنس بسيار نزديك است؛ به همين دليل مرمت گرهاي ايراني با توجه به مهارت هايشان در اين زمينه مي توانند با يونسكو در مرمت اشياء عراق همكاري داشته باشند.
رئيس موزه ملي ايران معتقد است: بايد تلاش كرد تا اشياء سرقت شده از موزه ملي بغداد به اين موزه برگردانده شود. عراق از نظر ميراث فرهنگي كشوري غني است و موزه ملي بغداد جزو قديمي ترين و با اهميت ترين موزه هاي دنيا محسوب مي شود. او در ادامه گفت: موزه ملي بغداد داراي مخازن بسيار زيادي است كه غارت نشده و با بازسازي ساختمان موزه بغداد مي توان اشيايي را كه در خزانه هاي اين موزه است به جاي اشياي غارت شده جايگزين كرد و از بعضي آثار تخريب شده مولاژهايي به عنوان جايگزين ساخت.
وي گفت: وقتي يك شيء باستاني از بين مي رود هيچ كس قدرت خلق دوباره اين شيء را ندارد. امكان جبران هم وجود ندارد. حفظ ميراث فرهنگي و اشياي موزه ها آن هم بعد از جنگ ها و فجايع انساني از مسائل بسيار با اهميت - از حيث ملي - محسوب مي شود. در جنگ عراق، تخريب مراكز اقتصادي، نظامي و انساني جزئي از جنگ محسوب مي شود ولي غارت موزه ها جزو قاعده جنگ محسوب نمي شود. به همين دليل مردم جهان نسبت به اين غارت واكنش گسترده اي نشان دادند.
محمدرضا كارگر گفت: علاقه داريم اگر شرايط فعاليت در عراق مساعد شود با موزه ملي اين كشور ارتباط تنگاتنگي داشته باشيم. همچنين تمايل داريم در آنجا نمايشگاهي از اشياء موزه ملي ايران برپا كنيم و در حفاري هاي كارشناسي اين كشور شركت داشته باشيم.
|
|
|
استعفاي ۱۳۵ ژنرال روسي
بوريس گريزلف وزير كشور روسيه ديروز گفت: ۱۳۵ ژنرال سرگرم فعاليت در نهادهاي مختلف اين وزارتخانه كه به رشوه خواري متهم شده اند از مقام خود استعفا دادند.
به گزارش ايرنا وي در سخناني در جمع دانشجويان منطقه خاباروفسك در پاسخ به سئوالي در زمينه برنامه هاي اين وزارتخانه براي مبارزه با رشوه خواري گفت: بايد شرايطي ايجاد شود كه مقامات دولتي در حل مسائل مختلف حق انتخاب به نفع افراد حقيقي را نداشته باشند.
|
|
|
آيت الله جوادي آملي:
تسليم حكومت عراق به آمريكا ننگ ابدي براي صدام است
قم- خبرگزاري جمهوري اسلامي: خطيب نماز جمعه قم گفت: آمريكا به بهانه آزادي ملت عراق راقتل عــام ومنابع اين كشور را غارت كرده است .
آيت الله جوادي آملي افزود:آمريكا وانگليس درروز روشن مردم مظلوم عراق را كشته و ثروتهاي اين كشور ازجمله نفت آنان را غارت مي كنند.
وي تسليم حكومت بعث عراق در برابر نيروهاي آمريكايي را يك ننگ ابدي براي صدام دانست و گفت : نيروهاي آمريكايي وانگليسي نه باجنگ بلكه با راهپيمايي توانستند مناطق مختلف عراق را اشغال كنند. وي افزود: من نمي دانم غيرت عربي لشكريان صدام كجا رفت كه اينگونه كشور خود را تسليم دشمن كردند. امام جمعه موقت قم سپس با تاكيد بر اين مطلب كه حوزه هاي علميه و مراكـز علوم اسلامي بايد توسط طلاب ،مدرسان ومحققان مؤمن اداره شود اظهار داشت :تمام تلاش حوزويان بايد درجهت توليد فكر و انديشه به كار گرفته شود، نه اينكه تنها مصرف كننده توليدات گذشتگان باشند. آيت الله جوادي آملي گفت : متاسفانه فرهنگ حاكم برحوزه فرهنگ مصرف است نه توليد و دراين زمينه كمتر آثار توليدي ديده مي شود. وي افزود: حوزه اي ماندگار است كه روحانيت آن براي فهميدن و عمل كردن جان و دل بدهد.
|
|
|
مذاكرات پكن زودتر از موعد پايان يافت
پايان جنگ عراق آغاز بحران هسته اي كره
|
|
بوش با ابراز نوميدي از دستيابي به سلاحهاي ممنوعه تلويحاً پايان جنگ عراق را اعلام كرد
آمريكا به تعهد خود براي دفاع از ژاپن در برابر حمله احتمالي كره شمالي تأكيد كرد
روسيه و انگليس طرفين مناقشه كره را به خويشتنداري دعوت كردند
سياست خارجي آمريكا كه هنوز از بحران عراق خلاص نشده است از پريشب با بحران تازه اي روبه رو شد. كره شمالي كه آمريكا انتظار داشت از طريق مذاكرات سياسي توان هسته اي را مهار كند پنجشنبه شب اعلام كرد بمب هسته اي در اختيار دارد و براي اثبات اين ادعاي خود حاضر است آن را آزمايش كند. همزمان با اين بحران، جورج بوش به صورت تلويحي از پايان جنگ عراق خبر داد. مشروح اين گزارش ها را در همين صفحه و صفحه ۳۱ بخوانيد.
درحالي كه هنوز سرنوشت صدام حسين و شمار ديگري از رهبران بلندپايه عراق در ابهام است و آمريكايي ها به سلاح هاي كشتار جمعي در عراق دست نيافته اند، جورج بوش به صورت تلويحي، پايان جنگ عراق را اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن جورج بوش با اشاره به اين كه ممكن است صدام حسين يا مرده باشد و يا اين كه به شدت زخمي شده باشد درباره سلاح هاي كشتار جمعي عراق گفت: ممكن است صدام حسين در گرماگرم بحث هاي پيش از جنگ اين سلاح ها را منهدم كرده باشد.
رئيس جمهوري آمريكا نگفت كه نيروهايي كه اكنون عراق را تصرف كرده اند ممكن است در جستجوي خود كاملا دست خالي بيرون آيند، اما افزود: يافتن اين سلاح ها به زمان نياز دارد.
به گفته بوش ، مسلم اين است كه صدام ديگر با سلاحهاي كشتار جمعي خود آمريكا را تهديد نمي كند.
بوش به شبكه تلويزيوني آمريكايي ان بي سي گفت كه آمريكا براي اطمينان از سرنوشت رهبر سرنگون شده عراق ، درصدد تأييد نشانه هايي دال بر مرگ صدام حسين يا دست كم به شدت مجروح شدن وي است .
وي در پاسخ به پرسشي درمورد احتمال كشته شدن صدام گفت كه نيروهاي آمريكايي همچنان در تلاش براي اطمينان حاصل كردن از اين امر پيش از اعلام خبر آن هستند.
بوش تصريح كرد: خبرچيني كه به سازمان مركزي اطلاعات آمريكا (سيا) درباره محل اجتماع صدام با معاونانش خبر داده بود و باعث بمباران آن محل در ۲۰ مارس (۲۹ اسفند ۸۱) شد، معتقد است كه كار صدام تمام شده است . وي اظهار داشت : شخصي كه به ما در دست زدن به حمله كمك كرد معتقد است كه صدام حداقل به شدت مجروح شده است .
رئيس جمهور آمريكا كه قبلا گفته بود ژنرال تامي فرانكس ، فرمانده نيروهاي آمريكايي در عراق ، بايد پايان جنگ را اعلام كند، پايان جنگ را با اين اظهارات اعلام كرد: ما جنگي را در افغانستان انجام داديم و آن را به پايان برديم ؛ اينك در جريان پايان دادن به جنگ در عراق قرار داريم . اين مأموريت هنوز تمام نشده است ، نيروهاي ما همچنان با خطراتي در عراق مواجه هستند.
وي با استناد به همكاري فزاينده مردم عراق با دادن اطلاعات دست اول تأكيد كرد: ما تمركز خود را از دست نمي دهيم ، به كارمان ادامه مي دهيم تا ماموريت تكميل شود.
در همين حال، عمليات خروج نيروهاي نظامي آمريكا و متحدانش از عراق تشديد شد.
به گزارش ايرنا از آنكارا آخرين محموله تجهيزات نظامي آمريكا كه در بندر اسكندرون تركيه مستقر بود، روز پنج شنبه توسط يك كشتي از اين بندر منتقل شد.
اين محموله نظامي شامل دهها دستگاه جيپ و انواع تجهيزات نظامي بود كه توسط يك فروند كشتي آمريكايي از تركيه خارج شد.
۲۵۰ پرسنل نظامي آمريكايي نيز كه در اين بندر مستقر بودند، با اتوبوس به پايگاه هوايي اينجرليك در جنوب شرق تركيه منتقل شدند.
همچنين برخي از واحدهاي نظامي تركيه كه با تشديد بحران در عراق به مرزهاي اين كشور با شمال عراق منتقل شده بودند، از مناطق مرزي عقب نشستند.
به نوشته روزنامه راديكال واحدهايي از نيروهاي سپاه سوم ارتش تركيه از روز پنجشنبه عقب نشيني به محلهاي اوليه خود در استانبول و ديار بكر را آغاز كردند.
بازتاب دستگيري طارق عزيز
در عراق
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از بغداد از احساس دوگانه عراقي ها درباره دستگيري طارق عزيز معاون نخست وزير عراق خبر داد.
بر پايه گزارش اين خبرگزاري اگرچه مردم به علت وابستگي طارق عزيز به رژيم صدام حسين از وي دل خوشي ندارند اما شخصيت وي را به عنوان چهره اي ديپلماتيك و مؤدب مي ستايند.
طارق عزيز روز پنجشنبه دستگير شد. برخي منابع خبري مي گويند وي خود را تسليم كرده است اما برخي ديگر مي گويند آمريكايي ها پناهگاه وي را كشف كرده و او را بازداشت كرده اند.
ساير تحولات
* جك استراو وزير خارجه انگليس گفت: بازرسان تسليحاتي سازمان ملل مي توانند به عراق بازگردند. آمريكا و انگليس، پيش از اين با بازگشت بازرسان مخالف بودند. آمريكا هنوز در اين باره موضع خود را تغيير نداده است.
* صدها تن از نمازگزاران عراقي در بخش هاي سني نشين اين كشور ديروز در نمازهاي جمعه عهد كردند به جهاد با نيروهاي آمريكايي تا زمان خروج آنها از عراق ادامه خواهند داد.
* هنري كيسينجر وزير خارجه پيشين آمريكا كه هنوز در دستگاه حكومتي اين كشور نفوذ زيادي دارد در مصاحبه اي گفت: اگر گروه هاي شيعه عراق در انتخابات دمكراتيك به قدرت برسند، دولت ايالات متحده با دولت آنها مخالفت نخواهد كرد.
* عبدالعزيز حكيم عضو ارشد مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق گفت: مردم عراق تحت هيچ شرايطي به حكومت تحميلي آمريكا، تمكين نخواهند كرد.
* سفارت ايتاليا در عراق كه قبل از آغاز جنگ آمريكا و انگليس عليه اين كشور بسته شده بود، روز پنج شنبه در شهر بغداد بازگشايي شد.
به گزارش ايرنا از رم آنتونيو باديني مسئول نهاد هماهنگي در امور عراق، ديروز به خبرنگاران در شهر رم اعلام كرد: جان لودويكو مارتينو سفير ايتاليا در عراق ديروز رسما در محل كار خود حضور يافته است.
هدف از راه اندازي مجدد سفارت ايتاليا در عراق، مشاركت در بازسازي اين كشور و ارائه كمك هاي امدادي اعلام شده است.
* شوراي امنيت سازمان ملل پنج شنبه شب تمديد برنامه نفت در برابر غذاي عراق را به تصويب رساند.
شبكه سي ان ان پنج شنبه شب طي گزارشي گفت : همزمان با اين تصميم چالشهاي به ظاهر سياسي ميان آمريكا، روسيه و فرانسه بر سر آينده بهره برداري از ذخاير نفت عراق بالا مي گيرد.
به گزارش شبكه خبري سي ان ان : وزير خارجه روسيه در يك موضعگيري سياسي در مورد آينده نفت عراق ، خواهان تداوم برنامه فروش نفت در برابر غذا تا زماني كه دولت آينده عراق يا سازمان ملل كنترل منابع نفت عراق را به دست گيرد، شد كه اين پيشنهاد عملا كوتاه كردن دست آمريكا از توليد يك جانبه نفت عراق است .
|
|
|
كميته اجرايي ساف:
فلسطيني ها انتخابات بيت المقدس را تحريم كنند
|
|
كميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين (ساف )، از فلسطيني هاي داراي اجازه اقامت اسرائيلي در بيت المقدس خواست كه انتخابات آتي شهرداري هاي اين شهر را به دليل اشغالگري اسرائيل تحريم كنند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از رام الله كميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين در بيانيه اي كه پس از برگزاري اجلاس خود به رياست ياسر عرفات در رام الله منتشر شد، تأكيد كرد تحريم اين انتخابات يك وظيفه ملي است .
اسرائيل بخش شرقي بيت المقدس را در ژوئن ۱۹۶۷ اشغال كرد و در سال ۱۹۸۰ شهر بيت المقدس را به عنوان پايتخت ابدي خود اعلام كرد ولي جامعه بين المللي آن را نپذيرفت و مجمع عمومي سازمان ملل هر سال اين اقدام را تقبيح مي كند.
در همين حال خودروهاي زرهي ارتش رژيم صهيونيستي بامداد ديروز جمعه به شهر جنين يورش بردند.
خبرنگار شبكه تلويزيوني الجزيره قطر، از شهر جنين گزارش داد: درگيريهاي سنگيني در اين شهر بين نيروهاي اشغالگر و نيروهاي مقاومت فلسطيني در جريان است .
اين اقدام رژيم صهيونيستي در حالي انجام شد كه ۲ فلسطيني بر اثر تيراندازي نيروهاي اشغالگر اسرائيل در داخل روستايي در غرب رام الله به شهادت رسيدند و چند تن ديگر زخمي شدند.
از سوي ديگر محمود عباس نخست وزير تشكيلات خودگردان فلسطين در اولين اظهار نظر رسمي پس از تشكيل كابينه خود، عمليات شهادت طلبانه در كفر سابا را محكوم كرد.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره قطر، محمود عباس (ابومازن ) گفت: حكومت فلسطين و ياسر عرفات
اينگونه حملات را محكوم مي كنند.
در اين عمليات كه در ايستگاه قطار در نزديكي تل آويو صورت گرفت ، يك اسرائيلي كشته و ۱۳ تن ديگر زخمي شدند.
گردانهاي شهداي الاقصي وابسته به جنبش فتح كه ابومازن هم عضو اين جنبش است ، مسئوليت عمليات مذكور را برعهده گرفت و همين امر وي را در تنگنا قرار داده است .
|
|
|
بازتاب جهاني تهديد هسته اي كره شمالي
مذاكرات سه جانبه آمريكا، چين و كره شمالي كه قرار بود تا ديروز ادامه يابد، پس از آنكه كره شمالي اعلام كرد بمب هسته اي در اختيار دارد و ممكن است از آن استفاده كند، يك روز زودتر از موعد مقرر پايان يافت.
به گزارش خبرگزاري ها از سئول جان كلي معاون وزير خارجه آمريكا، پس از بازگشت از پكن گفت: مقام هاي كره شمالي رسماً اعلام كردند بمب هسته اي دارند و تهديد كردند اگر باور نداريد ما با استفاده از اين بمب يا فروش آن به ديگر كشورها، وجود اين بمب را ثابت خواهيم كرد.
اظهارات تهديدگونه هيأت مذاكره كننده كره شمالي ديروز در شرق آسيا و ديگر نقاط جهان بازتاب گسترده اي يافت. اين تهديد باعث شد روند صعودي ارزش سهام آسيايي كه هفته گذشته آغاز شده بود، ناگهان معكوس شود.
به اعتقاد تحليل گران، اعتراف كره شمالي به در اختيار داشتن بمب هسته اي، به معناي تهديد براي انجام آزمايش هسته اي است.
«لي گون» مقام كره شمالي كه اين تهديد از وي نقل شده، در مذاكرات پكن گفته است: ما بمب هسته اي داريم و منتظريم ببينيم آمريكا با اين واقعيت چگونه برخورد مي كند.
تحليلگران درباره واكنش احتمالي آمريكايي ها - كه تا ديروز اظهارنظر صريحي نكرده بودند - گفتند اين تهديد براي آمريكايي ها تنها دو راه باقي مي گذارد، راه اول اين است كه با استفاده از اعتراف كره شمالي به جهانيان بقبولانند كه ادعاي آنها درباره تلاش كره شمالي براي دستيابي به سلاح هاي هسته اي درست و دقيق بوده است و با بهره گيري از حمايت جهاني به اين كشور حمله كنند.
راه دوم هم اين است كه كره شمالي را به عنوان عضو تازه باشگاه كشورهاي هسته اي به رسميت بشناسند.
در پي افشاي تهديد كره شمالي، ژاپني ها كه نخستين هدف هرگونه حمله كره شمالي هستند به پيمان امنيتي خود با آمريكا اشاره كردند و گفتند آمريكا از آنها دفاع خواهد كرد.
ريچارد آرميتاژ معاون وزارت خارجه آمريكا نيز اين نظر را تأييد كرد و در مصاحبه با شبكه تلويزيوني ژاپن گفت كه حمله نظامي يك كشور خارجي به ژاپن به معناي حمله به آمريكا تلقي مي شود.
آرميتاژ افزود: آمريكا در مورد اين موضوع بسيار جدي فكر مي كند و اين مطلب را نه تنها كره شمالي بلكه تمامي جهان مي داند.
آرميتاژ همچنين گفت: به نظر مي رسد كره شمالي در مورد برخوردار شدن از سلاح اتمي تصميم قطعي گرفته است.
كره جنوبي نيز كه پس از ژاپن و شايد همطراز با آن، همواره هدف هر گونه تهاجم نظامي احتمالي كره شمالي تلقي مي شود، اعلام كرد: دستيابي كره شمالي به سلاح هسته اي امنيت شرق آسيا را تهديد مي كند.
«يون يانگ كوان» وزيرخارجه كره جنوبي در اين باره گفت: اگر واقعيت داشته باشد كه كره شمالي سلاح هسته اي در اختيار دارد، بايد گفت امنيت منطقه و جهان به خطر افتاده است. روسيه بدون اشاره مستقيم به تهديد كره شمالي، از رهبران اين كشور و آمريكا خواست، مشكل را با شكيبايي و از طريق گفتگو حل و فصل كنند.
جك استراو وزير خارجه انگليس هم گفت اين موضوع (تهديد كره شمالي) نبايد بردباري را از ما بگيرد، بلكه بايد خستگي ناپذير به تلاش براي حل بحران شبه جزيره كره ادامه دهيم. چيني ها كه ميزبان مذاكرات سه جانبه بودند، با اميدواري بيشتري درباره تحولات شبه جزيره كره سخن گفتند. ون جيابائو نخست وزير چين در ديدار با ژان رافارن همتاي فرانسوي اش گفت آمريكا و كره شمالي در مذاكرات روز پنج شنبه متعهد شدند براي بحران شبه جزيره كره راه حلي سياسي و مسالمت آميز پيدا كند.
وزارت امور خارجه چين نيز ديروز با انتشار بيانيه اي پايان مذاكرات سه جانبه آمريكا، چين و كره شمالي در پكن را درباره مساله هسته اي شبه جزيره كره اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا، هدف از اين مذاكرات كه روز چهارشنبه در پايتخت چين آغاز شد، دستيابي به توافق مشترك براي حل مسالمت آميز بحران اتمي شبه جزيره كره بود. در اين بيانيه آمده است كه طرفين در اين گفت وگوها به طور مشروح ديدگاه هاي خود را در خصوص اين بحران مطرح كرده و مساله را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
سه طرف روزهاي چهارشنبه و پنج شنبه دوبار مذاكره كردند و گفت وگوهاي دور سوم كه قرار بود روز جمعه برگزار شود بدليل اظهارات «لي گون » رئيس هيأت مذاكره كننده كره شمالي مبني براينكه پيونگ يانگ ثابت خواهد كرد داراي بمب اتمي است ، برگزار نشد.
|
|
|
تهديد آمريكا و پاسخ سوريه
سناتور باب گراهام نامزد انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۰۴ آمريكا از سوريه خواست به حمايت هاي خود از حزب الله خاتمه دهد.
به گزارش ايرنا از واشنگتن گراهام كه پيشتر رياست كميته اطلاعاتي سناي آمريكا را برعهده داشت گفت: آموزش تروريست ها و انجام اقدامات تروريستي در سراسر جهان نمي تواند بخشي از يك سازمان مشروع اجتماعي يا سياسي باشد. وي كه در جلسه مشتركي با وزير اطلاع رساني سوريه در واشنگتن صحبت مي كرد افزود: آمريكا نمي تواند با كشوري كه از چنين سازماني حمايت مي كند روابط سازنده اي داشته باشد.
گراهام تأكيد كرد: امكان برقراري يك ارتباط سازنده و مفيد بين واشنگتن و دمشق كاملاً ممكن مي باشد.
پس از اظهارات گراهام، «بوثينا شعبان» وزير اطلاع رساني سوريه گفت: حزب الله يك حزب سياسي است كه تنها هدف آن رهايي از اشغالگري اسرائيل است. وي خاطرنشان كرد: پايان اشغالگري هاي اسرائيل به همه اين مشكلات خاتمه خواهد داد.
شعبان با رد حمايت سوريه از تروريسم گفت: دمشق همواره براي دستيابي به صلح تلاش كرده است.
|
|
|
همكاري نظامي روسيه و فرانسه افزايش مي يابد
ميشل اليو ماري و سرگئي ايوانف وزيران دفاع فرانسه و روسيه ديروز در مسكو درباره تقويت همكاري مسكو و پاريس در زمينه هاي سياسي و نظامي
«با توجه به خطرات جديد» توافق كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از مسكو اليو ماري در پايان مذاكره ۴۵ دقيقه اي با همتاي روسي خود خاطرنشان كرد روسيه و فرانسه روابط دفاعي ديرينه و خوبي دارند ولي با در نظر گرفتن موقعيت جهاني و خطرات جديد در دنيا اين روابط بايد هنوز هم تقويت شوند.
ايوانف نيز با تأكيد بر اهميت مسائل مربوط به منع گسترش سلاح هاي هسته اي و مبارزه با تروريسم گفت: رابطه نظامي روسيه و فرانسه عامل مهمي در ثبات اروپا به شمار مي رود.
در همين حال «ژان پير رافرن» نخست وزير فرانسه ديروز به منظور ديدار رسمي دو روزه از چين وارد پكن شد.
به گزارش ايرنا از پكن رافرن پيش از شروع سفر خود به چين در مصاحبه اي با خبرنگاران گفت كه هدف از اين ديدار تقويت مبادلات اقتصادي و سياسي بين فرانسه و چين است.
|
|
|
وزارت خارجه تركيه سفير آمريكا را احضار كرد
وزارت امور خارجه تركيه براي اعتراض به اظهارات جي گارنر در مورد تعلق شهر كركوك به كردهاي عراقي ، ديروز سفير آمريكا در آنكارا را احضار كرد.
جي گارنر فرمانده غيرنظامي آمريكا در عراق ، اخيراً در يك سخنراني در شمال عراق از شهر كركوك به عنوان شهر كردنشين عراق ياد كرده بود كه اين سخنان با واكنش محافل خبري و سياسي تركيه روبرو شد.
|
|
|
تلاش روسيه براي ارتقاء روابط با آمريكا
روسيه خواستار ارتقاء سطح روابط خود با آمريكاست.
به گزارش تلويزيون سي.ان.ان مسكو در تلاش است روابط خود را با واشنگتن كه در جريان بحران عراق تيره شده بود بهبود بخشد و در اين باره نيز مصمم است. تلويزيون سي.ان.ان كه اين مطلب را از قول يك مقام عاليرتبه روس نقل كرد به نام اين مقام و جزئيات بيشتر اشاره اي نكرد.
روسيه در تازه ترين تلاش خود براي دستيابي به اين هدف پريروز اعلام كرد، لغو تحريم هاي بين المللي عليه عراق را ناممكن نمي داند. روسيه و فرانسه پيش از اين مخالف لغو اين تحريم ها بودند. فرانسه نيز يك روز پيش از روسيه رسماً اعلام كرد، با لغو تحريم ها موافق است.
آمريكا هفته گذشته اعلام كرد اكنون كه حكومت صدام حسين سقوط كرده است، تحريم هاي عراق بايد لغو شود اما فرانسه و روسيه با آن مخالفت كردند.
|
|
|