تأثير ركود اقتصادي بر بيكاري در جهان
۲۴ ميليون فرصت شغلي در جهان از دست رفته است
|
|
به علت ركود اقتصادي در جهان، ۲۴ ميليون فرصت شغلي (بيشتر از جمعيت تگزاس يا استراليا) در جهان از دست رفته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري كار ايران( ايلنا) سازمان بين المللي كار در پي آن است كه برنامه هايي را اجرا كند تا بتواند از اين روند سريع بيكاري در جهان جلوگيري كند.
براساس اين گزارش، رشد اقتصادي در آسيا و كشورهاي پيشرفته روندي منفي داشته است به طوري كه پس از ۱۱ سپتامبر به علت ترس و نبود امنيت، ركود اقتصادي در جهان افزايش يافته است.
صنايع هواپيمايي به طور ويژه ۲۰۰ هزار نفر از چهار ميليون كارمند خود را در سراسر دنيا از دست داده است. اين آمار پس از حملات ۱۱ سپتامبر اعلام شده است. گفته مي شود اين تصوير كلي نشانگر پيشرفت بسيار كمي در ايجاد موقعيت هاي شغلي در جهان است.
طبق گزارشي كه ILO ارائه داده است، ۷/۱ درصد رشد سالانه نيروي كار در جهان در دهه هاي گذشته به ۴/۱ درصد رسيده است، اين كاهش مي تواند صدمات زيادي را به اقتصاد جهان وارد كند. در سال هاي اخير، اقتصاد جهان سالانه حدود ۴۰ ميليون شغل را براي ۴۸ ميليون جوياي كار ايجاد كرد. پيش بيني مي شود كه ۹۷ درصد جويندگان كار در دهه هاي بعد در كشورهاي در حال توسعه زندگي كنند، به طوري كه ۶۵ درصد آنها در آسيا هستند.
اين گزارش مي افزايد: در كشورهاي صنعتي هم موقعيت هاي شغلي نسبت به رشد جمعيتي كه اين كشورها به ويژه آمريكا دارند، كمتر خواهد بود .
ILO مي گويد نرخ بيكاري در جهان ثابت خواهد ماند اما تعداد كارهاي كاذب و كم درآمد افزايش خواهد يافت. براساس برآوردهاي سازمان ملل بيش از يك ميليارد نفر از مردم جهان با درآمد كمتر از يك دلار زندگي مي كنند.
|