دومين گردهمايي هنرمندان فلزكار در تهران
گروه علمي فرهنگي: هنرمنداني كه با الهام از ميراث فرهنگي كشور به خلق آثار فلزي هنري مي پردازند، با همكاري مديريت پژوهش هاي هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي براي دومين بار در تهران گرد هم مي آيند.
سيد عبدالمجيد شريف زاده مدير مركز هنرهاي سنتي، با اعلام اين خبر به ميراث خبر گفت: اين مركز به منظور كشف و معرفي استعدادهاي هنري، اقدام به برگزاري نمايشگاه هاي مختلفي كرده است. اين نمايشگاه ها شامل اغلب رشته هاي هنرهاي سنتي از جمله نمايشگاه آثار چوبي، آبگينه، پارچه و فلز مي شود.
منيره صادقي - مسئول برگزاري اين نمايشگاه - درباره تأثير برگزاري اين گونه برنامه ها در خلق آثار تازه به ميراث خبر گفت:تداوم برگزاري اين گونه برنامه ها باعث تبادل نظر مداوم تر بين هنرمندان و رشد تفكر هنري آنها خواهد شد. در حقيقت نمايشگاه امسال مي تواند نتيجه اين تبادل نظر بين هنرمندان فلزكار را نشان دهد.
نمايشگاه آثار فلزي شامل رشته هاي مختلف فلزكاري از جمله قلمزني، معرق فلز، مليله، مشبك، طلاكوبي و... است كه به مدت يك ماه همزمان با هفته ميراث فرهنگي افتتاح خواهد شد.
|
|
تجهيز صنعت نشر تاجيكستان به شابك
گروه علمي فرهنگي: در نشست مشترك وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزير فرهنگ تاجيكستان بر تجهيزات صنعت نشر تاجيكستان به شابك (شماره استاندارد بين المللي كتاب) از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد شد.
در اين نشست، احمد مسجدجامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اعلام آمادگي ايران براي راه اندازي عمليات اجرايي استفاده از شابك در تاجيكستان گفت: با تغيير شيوه نشر نوين به شيوه هاي رايانه اي و الكترونيكي، به ابزارهاي نويني براي فروش مكانيزه، انبارگرداني و سفارش كتاب احتياج است تا كتابهاي منتشره در يك كشور براي فروش بين المللي عرضه شوند.
همچنين وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران با اشاره به زبان مشترك ايران، افغانستان و تاجيكستان ابراز اميدواري كرد تا تمام كتاب هاي فارسي منتشرشده در اين كشورها با شابك مشترك منتشر شوند تا زمينه هاي ايجاد بانك واحد كتابهاي فارسي فراهم شود.
|
|
برنامه اجرايي همكاريهاي علمي و آموزشي ايران و ارمنستان امضا شد
گروه علمي فرهنگي: برنامه اجرايي همكاريهاي علمي، آموزشي و فناوري جمهوري اسلامي ايران و ارمنستان براي سالهاي ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ امروز چهارشنبه و در پايان سفر چهارروزه مصطفي معين وزير علوم ، تحقيقات و فناوري به ايروان بين وي و ليونيد مگرديچيان همتاي ارمني او به امضا رسيد. مگرديچيان در مراسم امضاي اين برنامه اجرايي مذاكرات معين با مقامهاي ارمني در سفرش به ايروان را مثبت ارزيابي كرد. معين نيز در سخناني با اشاره به ايجاد كميته كارشناسي بين دو كشور و همچنين نشستهاي دوجانبه بر لزوم اجرايي شدن هر چه سريعتر توافقهاي صورت گرفته تاكيد كرد.وي همچنين خواستار گسترش همكاريهاي منطقه اي وبين المللي در قالب همكاريهاي سه جانبه ارمنستان ، ايران، روسيه با توجه به سطح مطلوب مناسبات چند جانبه با مشاركت اروپا شد.
|
|
گشايش همايش مشكلات آموزش جغرافياي كشور
گروه علمي فرهنگي: همايش مشكلات آموزش جغرافيا در ايران روز پنجشنبه در باشگاه فرهنگيان شيراز گشايش يافت.
دبير اين همايش به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: اساتيد جغرافياي دانشگاه هاي كشور، مؤلفين كتابهاي جغرافياي دوره متوسطه، كارشناسان دفتر تأليف كتابهاي وزارت آموزش و پرورش، سرگروه هاي جغرافياي كشور و تعدادي از دبيران منتخب جغرافيا در اين همايش حضور دارند. «زهره صداقت زاده» افزود: بررسي جايگاه فعلي جغرافيا در كشور و تبيين دلايل استفاده نكردن از توانايي هاي جغرافيا و همچنين مشكلات ويژه اين علم در اين همايش مورد بررسي قرار مي گيرد.
|
|
سالانه ۱۸۰ ميليون جلد كتاب درسي منتشر مي شود
گروه علمي فرهنگي: معاون آموزشي وزارت آموزش و پرورش گفت: سالانه ۱۸۰ ميليون جلد كتاب درسي در مقاطع مختلف تحصيلي منتشر مي شود.
دكتر «علي اصغر فاني» روز پنجشنبه در حاشيه مراسم تجليل از معلمان نمونه شميرانات در گفت وگو با ايرنا افزود: اين كتابهاي درسي در بر گيرنده تمام مباحث مورد نياز دانش آموزان در هر مقطع تحصيلي است.
وي درباره واگذاري مراكز فني و حرفه اي به بخش خصوصي اظهار داشت: در كشور بايد با واگذاري مراكز فني و حرفه اي به بخش خصوصي در تربيت نيروهاي انساني و توسعه اين گونه مراكز تلاش كنيم.
|
|
۳۰ هزار واحد مسكوني براي فرهنگيان كشور در دست ساخت است
گروه علمي فرهنگي: معاون پشتيباني وزارت آموزش و پرورش گفت : ۳۰ هزار واحد مسكوني براي فرهنگيان در سطح كشور در دست احداث است .
محمود ابراهيمي روز پنج شنبه در آيين بهره برداري از ۱۵۰ واحدمسكوني فرهنگيان يزد افزود: تعدادي از اين واحدها به بهره برداري رسيده و بقيه در دست ساخت است .
وي با بيان اينكه ۴۵۰ شركت تعاوني مسكن فرهنگيان در سطح كشور وجوددارد، گسترش تعاوني هاي مسكن و حمايت از آنها را از برنامه هاي وزارت آموزش و پرورش ذكر كرد.
|
|
رئيس جمهور:
عزلت انديشه ها با درك نكردن مقتضيات زمان آغاز مي شود
گروه علمي فرهنگي: چهارمين كنگره سراسري دين پژوهان كشور كه روز پنج شنبه با قرائت پيام رئيس جمهوري در مدرسه امام خميني(ره) قم آغاز به كار كرده بود به كار خود پايان داد.
اين كنگره يك روزه با عنوان دين و جهاني شدن، فرصت ها و چالش ها برگزار شد.
رئيس جمهوري در پيام خود به اين كنگره تأكيد كرده است، شناخت درست مسئله جهاني شدن و ترسيم فرصت ها و تهديدهاي پيش رو، گام نخست اين راه است كه بايد با دقت و قوت برداشته شود.
در اين پيام افزوده شده است: مساله مهم ، گشوده شدن باب پرسش و گفت وگو در عصر اطلاعات و دانايي است و اين پديده اي است كه بايد در عرصه دين و معنويت از آن استقبال كرد.
آقاي خاتمي درپيام خود تأكيد كرده است:هر دينداري كه خواستار عظمت و عزت دين در ساحت انديشه و عرصه زندگي است به خوبي مي داند كه عسرت و عزلت انديشه ها و نظام هاي ديني از آن زمان آغاز شد كه(دينداران ) در درك نيازها و مقتضيات عصر خويش بازمانده اند.
رئيس جمهوري در پيام خود افزوده است : حاصل اين ديرفهمي و درماندگي يا محال انديشي و منع گزيني در برابر دگرگوني هاي جديد بوده است و يا تماشاگري و شيفتگي در مقابل آنها (كه) اين دورويكرد در ظاهر متضاد، نتيجه اي در باطن يكسان داشته است ، انفعال وگريز از متن تحولاتي كه واقعي است و سرشت و سرنوشت تازه اي را براي انسان و جامعه رقم مي زده است .
|
|
به همت ۳۰۰۰ نفر از دانشجويان دانشگاههاي تهران برگزار مي شود
جشنواره ايران كوچك در تهران بزرگ
|
|
گروه علمي فرهنگي: دومين جشنواره اقوام ايراني با عنوان «ايران كوچك در تهران بزرگ»، ۲۴ ارديبهشت با سخنراني دكتر هادي خانيكي، معاون فرهنگي- اجتماعي وزارت علوم، فعاليت خود را در كوي دانشگاه تهران آغاز خواهد كرد.
به گزارش ميراث خبر، اين جشنواره به همت بيش از ۳۰۰۰ نفر از دانشجويان دانشگاه هاي تهران با حمايت سازمان ها و نهادهاي دولتي و غيردولتي برگزار مي شود.
مسئول برگزاري جشنواره اقوام ايراني هدف از برگزاري اين جشنواره را معرفي و برجسته سازي ويژگي هاي فرهنگي استان هاي گوناگون كشور اعلام كرد و افزود: «اگر دانشجويان جوان مسئوليت برگزاري چنين جشنواره هايي را بر عهده داشته باشند نقاط قوت فرهنگي سرزمين خود را بهتر درك مي كنند و نگرشي جديد نسبت به آن پيدا مي كنند، اين شناخت، هويتي تاريخي به آنها مي بخشد كه به هيچ وجه حاضر به مخدوش كردن آن هويت نخواهند بود.»
جشنواره «ايران كوچك در تهران بزرگ» در دو بخش نمايشگاهي و جنبي برگزار مي شود. در بخش نمايشگاهي هر كدام از استان ها در فضايي به مساحت ۵۰۰۰ مترمربع، غرفه اي را در اختيار دارند كه در آن به معرفي فرهنگ و هنر، آداب و رسوم، صنايع دستي به پيشينه فرهنگي خود خواهند پرداخت. در بخش جنبي ۳۰۰ برنامه فرهنگي هنري نظير كنسرت، نمايش داستان هاي بومي، رقص آييني مناطق گوناگون، شب شعر و نشست هاي فرهنگي و هنري برگزار مي شود.
|