بغداد - خبرگزاري رويتر: ارتش آمريكا ديروز با صدور بيانيه هشداردهنده اي اعلام كرد چريك هاي ايراني در عراق با تسليم شدن به نيروهاي آمريكايي موافقت كرده اند و ساير گروه هاي نظامي بايد به همين شيوه عمل كنند.
نيروهاي آمريكايي روز جمعه پس از آنكه تانك ها و سربازان آمريكا به مقرهاي اين شورشگران در نزديكي مرز ايران وارد شدند به مجاهدين خلق (منافقين) اعلام كردند كه بايد خلع سلاح شوند.
سال هاي متمادي صدام حسين، رئيس جمهور عراق به مجاهدين خلق كمك كرد تا با دشمن منطقه اي او ايران كه دوست آمريكا هم نيست بجنگند، اما اكنون واشنگتن تصميم گرفته است تا صحنه عراق را از هرگونه نيروي مسلح خودمختار هر چند آنها دشمن دشمنش باشند، پاك كند.
بيانيه ارتش آمريكا افزوده است: سپاه پنجم جمع آوري داوطلبانه نيروهاي مجاهدين خلق و كنترل بعدي آن نيروها را برعهده گرفته است.
در اين بيانيه تصريح شده كه «تكميل اين فرآيند احتمالا چند روز طول خواهد كشيد» و پايان دادن مسالمت آميز به اين وضع به تقويت تلاش هاي تحت رهبري آمريكا براي كمك به «ايجاد شرايط امن براي مردم عراق» منجر خواهد شد.
ارتش آمريكا افزوده است كه مجاهدين خلق با سربازان آمريكايي همكاري كرده اند و ساير گروه هاي مسلح نيز تاكنون به همين نحو رفتار كرده اند.
در بيانيه ارتش آمريكا هشدار داده شد، گروههايي كه نيات خصمانه نشان دهند يا از همكاري سر باز زنند، با كل قدرت نظامي ائتلاف مواجه خواهند بود. بنابراين از اين گروهها درخواست مي شود تا به اين هشدار گردن نهند و خود را بلافاصله تسليم نيروهاي ائتلافي كنند.
در ابتداي جنگ براي سرنگوني صدام، ارتش آمريكا پايگاه هاي مجاهدين را بمباران كرد اما در اواخر ماه گذشته پس از سقوط بغداد به دست نيروهاي ائتلاف طبق توافقي آتش بس كه بين آنها صورت گرفت اعضاي اين گروه شورشي در وضعيت «غيرجنگي» به پايگاه هايشان بازگشتند.
در حال حاضر مجاهدين خلق هزاران نيروي مسلح، و تعدادي تانك، نفربر، توپخانه و موشك انداز دارد كه در نزديكي مرز ايران مستقر هستند. آنها اعلام كرده اند كه به طور روزانه با نيروهاي مورد حمايت ايران در شمال شرق عراق درگير مي شوند.
آنها همچنين پيش بيني كرده اند كه خلع سلاحشان موجب افزايش نفوذ تهران بر دولت در حال ظهور در همسايه غربي اش خواهد شد.
ايران هرگونه حمايت از نيروهاي داخل عراق را انكار كرده و آمريكا را به خاطر رفتار دوگانه اش در جنگ عليه تروريسم كه در نتيجه اجازه دادن به مجاهدين براي حفظ سلاح هايشان حاصل شده مورد انتقاد قرار داده است.
برخي از تندروهاي واشنگتن از مجاهدين به عنوان متحدين عليه ايران حمايت كرده اند.
انحلال حزب بعث عراق
مقامات آمريكايي در عراق ديروز حزب بعث عراق را منحل كردند.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي حزب بعث از سي وپنج سال پيش تا سرنگوني رژيم صدام حزب حاكم در عراق بود.
بيانيه مربوط به انحلال حزب بعث عراق از سوي ژنرال تامي فرانكس فرمانده نيروهاي آمريكايي در عراق صادر شده است.
پيشتر آمريكايي ها اعلام كرده بودند اعضاي ساده حزب بعث در فهرست تسويه قرار ندارند و مي توانند به مشاغل و فعاليت هاي اجتماعي خود ادامه دهند.يك مقام آمريكايي اعلام كرد مقامات آمريكايي و ايراني «همين اواخر» در ژنو درباره عراق و افغانستان گفتگو كرده اند.
به گزارش رويتر، اين مقام آمريكايي كه به شرط افشا نشدن نام خود صحبت كرد، افزود اين ديدار به كمك سازمان ملل صورت گرفت اما در آن فقط مقامات ايراني و آمريكايي حضور داشتند.
ايران و آمريكا پيشتر در چارچوب گفتگوهاي چندجانبه همسايگان افغان و روسيه نيز با يكديگر روبرو شده اند. مقام آمريكايي يادشده خاطرنشان كرد هدف از اين تماسها مذاكره درباره موضوعهاي مشخصي بود، نه برقراري روابط ديپلماتيك يا آغاز گفتگو با موضوع آزاد كه بيل كلينتون رئيس جمهوري پيشين آمريكا مي كوشيد با ايران در پيش بگيرد. وي گفت: «توجه ما نه به پيشبرد گفتگو، بلكه به مسائل مشخصي بوده است كه براي ما حايز اهميت است.» آمريكا درپي اشغال سفارت خود در تهران در سال ۱۹۷۹ به دست دانشجويان تندرو پس از وقوع انقلاب اسلامي كه به سرنگوني رژيم شاه انجاميد، روابط ديپلماتيك را با ايران قطع كرد.
كالين پاول وزير خارجه آمريكا كه روز شنبه در حين مسافرت از واشنگتن به تل آويو در هواپيما با خبرنگاران صحبت مي كرد، گفت: «موضوع روابط ديپلماتيك در حال حاضر مطرح نيست، اما ما راه هايي (براي تماس با تهران) داريم و به طور منظم از آن استفاده مي كنيم، از جمله همين اواخر ما كانالهايي داريم كه از آن در ارتباط با ايراني ها استفاده مي كنيم و به آنان اين پيام را داده ايم كه بايد با توجه به تغيير وضعيت،در سياست هاي خود تجديد نظر به عمل آورند و در اين ارتباط، بر برنامه توليد سلاح هاي هسته اي آنان تأكيد كرده ايم.»
ايران و آمريكا در مورد سرنوشت مجاهدين خلق]منافقين[ نيز داراي منافع مشترك هستند. اين جنبش مخالف ايراني داراي نيروهاي نظامي در عراق است. هر دو كشور مي خواهند آنها را منحل كنند، اما به گفته تحليلگران بعيد است آمريكا آنها را به ايران تحويل دهد. سخنگوي وزارت خارجه ايران هفته گذشته وجود تماس با آمريكايي ها درباره مسائلي كه به منافع ملي ايران ارتباط دارد را تأييد كرد.