دولت پاكستان پيش بيني كرد كه رشد توليد ناخالص داخلي اين كشور در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ به بيش از ۴/۵ درصد برسد.
به گزارش روزنامه «دان» تورم در اين كشور در اين سال به ۹/۳ درصد و كسري بودجه به ۴ درصد توليد ناخالص داخلي خواهد رسيد. در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ هزينه هاي توسعه ۴/۳ درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور بوده و ميزان ذخاير ارز خارجي آن به ۱۱ ميليارد و ۵۴۰ ميليون دلار خواهد رسيد.
شوكت عزيز، وزير اقتصاد پاكستان با اعلام اين مطلب از تقويت بنيان هاي اقتصادي اين كشور در سال هاي آتي خبر داد و آينده اقتصادي اين كشور را اميدواركننده خواند.
وي با اشاره به كنترل فقر در اين كشور گفت: نشانه هايي از كاهش افراد فقير در جامعه به چشم مي خورد.
وي همچنين از نهادينه شدن اصلاحات و ادامه روند آن در كشور اظهار رضايت كرد.
بنابر اين گزارش، مهمترين هدف دولت در سال مالي جاري كاهش كسري بودجه از ۴ درصد توليد ناخالص داخلي و افزايش هزينه هاي توسعه از ۴/۳ درصد GDP است. پيش بيني مي شود رشد بخش كشاورزي در اين سال به ۲/۴ درصد برسد، اين در حالي است كه رشد در بخش صنعت به ۸/۷ درصد خواهد رسيد و صنايع بزرگ به رشد ۸/۸ درصد و صنايع كوچك به رشد ۳/۵ درصد دست خواهند يافت.
كارشناسان معتقدند كل سرمايه گذاري پاكستان در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ به ۷۳۹ ميليارد و ۵۰۰ ميليون روپيه خواهد رسيد كه اين ميزان در مقايسه با سرمايه گذاري ۶۲۰ ميليارد و ۹۰۰ ميليون روپيه اي اين كشور در سال مالي ۲۰۰۳-۲۰۰۲، بيش از ۱/۱۹ درصد رشد نشان مي دهد.
پيش بيني مي شود كل سرمايه گذاري پاكستان در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ به ۹/۱۶ درصد GDP برسد كه اين ميزان در سال قبل از آن معادل ۶/۱۵ درصد GDP بوده است.
برآوردها حاكي است: ميزان كل سرمايه گذاري ثابت در اين سال به ۶۴۷ ميليارد و يكصد ميليون روپيه برسد كه اين ميزان شامل ۲۶۳ ميليارد و ۲۰۰ ميليون روپيه سرمايه گذاري دولتي و ۳۸۳ ميليارد و ۹۰۰ ميليون روپيه سرمايه گذاري بخش خصوصي است.
براين اساس بيش از ۳/۵۹ درصد سرمايه گذاري ثابت توسط بخش خصوصي صورت گرفته و مابقي به عهده بخش دولتي خواهد بود. بخش خصوصي ۸/۸ درصدGDP و بخش دولتي ۶ درصد GDP را سرمايه گذاري خواهند كرد.
در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ احتمالاً صادرات پاكستان ۶ درصد و واردات اين كشور ۵/۷ درصد رشد خواهد داشت.
اين گزارش حاكي است: كسري تجاري پاكستان در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ به يك ميليارد و ۲۳۱ ميليون دلار خواهد رسيد كه اين ميزان در سال ۲۰۰۳-۲۰۰۲ به يك ميليارد و دو ميليون دلار بوده است. ميزان پول ارسالي كارگران از خارج از كشور نيز در سال ۲۰۰۴-۲۰۰۳ با ۱/۱۲ درصد كاهش نسبت به سال مالي قبل به ۳ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار خواهد رسيد. اين ميزان در سال مالي
۲۰۰۳-۲۰۰۲ معادل ۴ ميليارد و ۱۰۲ ميليون دلار بود.
نرخ تورم پاكستان در سال مالي ۲۰۰۳-۲۰۰۲ به حدود ۵/۳ درصد رسيد و احتمالاً در سال
۲۰۰۴-۲۰۰۳ اين ميزان به ۹/۳ درصد خواهد رسيد.
در بخش كشاورزي اين كشور برنامه هايي تهيه شده تا به بهبود تكنيك هاي مصرف آب و همين طور آبخوانداري كمك كند. يكي از مهمترين برنامه ها در اين بخش بهبود تكنيك ها و الگوهاي زراعت براي مقابله با خشكسالي است. در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ توليد محصولات اصلي تا ۵/۵ درصد افزايش خواهد يافت و اين در حالي است كه توليد در بخش ماهيگيري تا ۵/۴ درصد رشد خواهد داشت. در سال آينده بخش معدن ۵/۳ درصد ، بخش دامداري ۳ درصد و بخش جنگل ۳/۵ درصد رشد خواهند داشت.
در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۳ رشد در بخش صنعت اين كشور به ۸/۸ درصد خواهد رسيد، از مهمترين صنايع در اين بخش مي توان به شكر، توليدات نفتي، مواد شيميايي، سيمان و... اشاره كرد.
با توجه به سرمايه گذاري هاي خارجي صورت گرفته در بخش نفت، گاز و زغال سنگ اين كشور، هدف رشد در بخش مواد معدني ۶/۳ درصد تعيين شده است.
در پايان اين گزارش پيش بيني شده است كه توسعه در بخش توزيع برق و گاز در سال
۲۰۰۴-۲۰۰۳ به ۳/۵ درصد برسد.