تهران- خبرگزاري جمهوري اسلامي:رهبر معظم انقلاب صبح امروز در ديدار جمعي از صنعتگران و معدنكاران و مديران صنعت و معدن در بخشهاي دولتي و خصوصي ، توليد ثروت از طريق فعاليت سرمايه گذاران داخلي را مورد تأييد كامل قرار دادند و ضمن تاكيد بر لزوم تلاش دولت براي تأمين عدالت اجتماعي افزودند : بخش خصوصي بجز در مواردي كه قانون اساسي مشخص كرده بايد ميداندار كار و توليد در كشور باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي توسعه صنعتي را مقوله اي ملي خواندند و با اشاره به لزوم احساس مسئوليت همه دستگاههاي ذيربط براي پيشرفت صنعتي كشور افزودند: ايجاد محيطي امن و مطمئن براي فعاليت سرمايه گذاران داخلي به پيشرفت كشور، اعتلاي اقتصادي و ايجاد اشتغال كمك مي كند.
ايشان با رد اين تفكر كه فعاليت سرمايه گذاران داخلي در بخشهاي توليدي موجب تضعيف عدالت اجتماعي مي شود خاطرنشان كردند : شكاف طبقاتي هنگامي ايجاد مي شود كه سرمايه ها در خدمت توليد نباشد و برخي انسانها بدون قبول خطر پذيري سرمايه گذاري ، به ثروتهاي باد آورده دست يابند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي ، مراقبت دولت براي تنظيم و اجراي سياستهاي منجر به عدالت اجتماعي را به موازات تشويق بخش خصوصي به سرمايه گذاري توليدي و صنعتي مهم خواندند و افزودند: بجز همان محدوده اي كه قانون اساسي براي دولت مشخص كرده سرمايه گذاران داخلي مي توانند در همه زمينه هاي توليدي فعاليت كنند.
ايشان جذب سرمايه گذاري خارجي را نيز براي پيشرفت كشور ، ضروري برشمردند و با تاكيد بر لزوم فعاليت و هماهنگي بخش هاي ديپلماسي، بازرگاني و ديگر بخشهاي ذيربط در اين مسئله خاطرنشان كردند: عامل مهم تشويق سرمايه گذاران خارجي به فعاليت در ايران اين است كه آنها احساس كنند سرمايه گذاران داخلي ، با اطمينان و آسودگي خاطر در محيطي امن به فعاليت مشغولند ضمن آنكه بي ثبات جلوه دادن كشور قطعا به ضرر جذب سرمايه گذاري خارجي است .
حضرت آيت الله خامنه اي با تاكيد بر لزوم دادن امكانات به واحدهاي توليدي بخش خصوصي افزودند : ملاك تخصيص امكانات به واحدها بايد قابليت و صلاحيت توليدي آنها باشد.
ايشان مصرف توليدات داخلي را يك ارزش برشمردند و افزودند: صدا و سيما و ديگر دستگاههاي تبليغاتي بايد فرهنگ مصرف توليدات داخلي را در جامعه ترويج دهند و همه دستگاهها و سازمانها نيز در اجراي طرحهاي مختلف و تأمين نيازهاي گوناگون خود، حتما از كالاهاي داخلي استفاده كنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به لزوم ريشه يابي علل گران تمام شدن كالاهاي صادراتي ايران خاطرنشان كردند: حضور قوي در رقابتهاي بين المللي نيازمند ارزان تمام شدن كالاهاي توليدي داخل است، بنابراين بايد موانع تحقق اين ايده را برطرف كرد.
ايشان شفاف بودن و ثبات قوانين صنعتي ، كاهش بوروكراسي و تجميع عوارض دريافتي از واحدهاي توليدي را در رونق صنعت كشور مؤثر دانستند و افزودند: يكي از موانع پيشرفت كشور، انحصاري بودن اطلاعات در برخي بخشهاست كه مانع رقابت صحيح مي شود كه بايد با رفع اين مانع به گونه اي عمل كرد كه اطلاعات در اختيار همه قرار گيرد.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به ارتباطات گسترده ايران با كشورهاي مختلف جهان ، خاطرنشان كردند: ارتباطات سياسي در مسائل اقتصادي تأثيرگذار است اما اين تصور كه براي توسعه كشور بايد تسليم سياستهاي مراكز اقتصادي جهاني بود غلط است و تجربه برخي كشورها نيز اين مسئله را ثابت كرده است .
ايشان محكم كردن و تقويت زيرساخت توليد و ايجاد ديگر آمادگي هاي لازم در داخل كشور را پيش شرط حضور موفق در سازمان تجارت جهاني دانستند و خاطرنشان كردند: تا اين زمينه ها فراهم نشود رقابت مؤثر در چرخه داد و ستد جهاني امكان پذير نيست .
حضرت آيت الله خامنه اي با ابراز خرسندي از پيشرفتهاي صنعتي و معدني كشور در سالهاي اخير و قدرداني از زحمات آقاي جهانگيري وزير صنايع و معادن و ديگر مسئولان اين بخش ، نقش تشكلهاي صنعتي را در ارتقاي توانايي ايران و بازاريابي در كشورهاي همسايه ، جهان اسلام و كشورهاي شرقي مهم خواندند و خاطرنشان كردند: كيفيت برخي كالاهاي ايراني مشابه يا حتي بهتر از كالاهاي خارجي است وبا بازاريابي مناسب ، قابل صادركردن است.
ايشان تكيه بر استعداد و توانايي هاي داخلي و مديران پرتلاش را راه حقيقي پيشرفت كشور برشمردند و افزودند: پيشرفت بدون ارتباط با تكنولوژي روز جهان ، كامل نمي شود اما بايد با اتكاي به توانمنديهاي داخلي ، آينده روشن صنعت كشور را محقق كرد.
رهبر معظم انقلاب ، تشويق مديران سختكوش و سالم كشور را ضروري خواندند و خاطرنشان كردند: برخي سخت گيري ها نابجاست. البته بايد با فساد مبارزه جدي كرد، اما قصور و كوتاهي با فساد متفاوت است ضمن آنكه بايد قصور و كوتاهي نيز بتدريج از بين برود.
ايشان ابراز اميدواري كردند با پيگيري پيشنهادهايي كه صنعتگران و معدنكاران در اين ديدار مطرح كردند پيشرفت صنعت و معدن شتاب بيشتري گيرد.
در اين ديدار جمعي از اساتيد، صنعتگران ، معدنكاران و مسئولين تشكلهاي صنعتي به بيان ديدگاهها و مسائل موجود در بخش صنعت و معدن كشور پرداختند،آقاي حسني پاك استاد دانشگاه گفت: ما از نظر ذخاير گاز و نفت و موادمعدني داراي تنوع فراوان و توانايي هاي بالقوه اي هستيم كه با سياستگذاري صحيح و حمايت لازم و حضور بخش خصوصي مي توان اين توانايي ها را به صورت بالفعل درآورد.
آقاي ميرمحمد صادقي رئيس اتاق معدن ايران نيز با اشاره به وجود بيش از
۵۰ ميليون تن ذخاير معدني قطعي و احتمالي در كشور و ريسك بالاي سرمايه گذاري در بخش معدن و گران بودن تجهيزات و ماشين آلات اين بخش لزوم حمايت بيش از پيش از بخش معدن را خاطرنشان كرد و گفت : عدم حمايت لازم از طرف سيستم بانكي كشور ، بهره هاي نامناسب و اخذ وثيقه هاي غيرمتعارف و همچنين نبود قوانين مشخص در بخش منابع طبيعي و محيط زيست از جمله مشكلات معدنكاران است .
آقاي كشميري رئيس خانه صنعت و معدن استان سيستان و بلوچستان با اشاره به هزينه بالاي صنايع در مناطق محروم تأكيد كرد: واگذاري امكانات مناسب به سرمايه گذاران و تأمين بخشي از هزينه آنان به صورت كمكهاي بلاعوض و همچنين استمهال وامها مي تواند ضمن حمايت از سرمايه گذاران در مناطق محروم زمينه ساز حضور بيشتر سرمايه گذاران در اين مناطق باشد.
آقاي خياميان رئيس هيات مديره سازندگان تجهيزات صنعتي نيز به تواناييهاي بالاي بخش صنعت جهت ساخت و نصب تجهيزات گفت : ساخت تجهيزات پيچيده صنايع پالايشگاهي ، تجهيزات نيروگاهي و سازه هاي فولادي ، سازه هاي دريايي و صنايع كشتي سازي و همچنين برنده شدن شركتهاي ايراني در مناقصه هاي خارجي حاكي از ظرفيتهاي بالاي صنايع كشور است .
آقاي برومند معاون توسعه صنايع پيشرفته سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران هم با اشاره به گامهاي خوبي كه در سالهاي اخير جهت ايجاد ارتباط ميان بخش صنعت و دانشگاه برداشته شده برلزوم فرآيند نوآوري و استفاده از فناوري پيشرفته و رساندن آن به بازار توليد، توجه به مالكيت معنوي و حمايت از توليدات داخل تأكيد كرد.
آقاي خليلي عراقي رئيس انجمن مديران صنعتي كشور لزوم استفاده از تجارب و راهكارهاي كشورهايي كه در توسعه صنعتي موفق بوده اند را مورد تأكيد قرار داد.
آقاي بهشتي رئيس كنفدراسيون صنايع ايران نيز با اشاره به سهم زياد تجارت جهاني از ارتباطات اقتصادي كشورها با يكديگر لزوم تعامل بيش از پيش با جهان را خاطر نشان كرد و گفت : تشكلهاي صنعتي بايد مورد حمايت جدي قرار گيرند.
آقاي اسلاميان مديرعامل فولاد مباركه هم از تعديل بوروكراسي در بخش صنعت ، نظام تعرفه اي و تجميع عوارض بعنوان كارهاي مثبت سالهاي اخير ياد كرد و با اشاره به امتيازات بخش فولاد كشور گفت : در بخش فولاد اكنون با هشت ميليون تن توليد و مقام بيست و دوم جهان داراي توانايي هاي فراواني مي باشيم و امسال نيز ظرفيت توليد فولاد به ۱۰ ميليون تن خواهد رسيد. وي بر لزوم كاهش تصدي گري دولت و حمايت از صنعتگران تأكيد كرد.
در ابتداي اين ديدار ، وزير صنايع و معادن در گزارشي از وضع صنعتي كشور گفت : رشد توليد صنعتي حدود ۳/۱۱ درصد يعني دو برابر متوسط رشد اقتصادي كشور است .
آقاي جهانگيري توسعه صنعتي را نياز اساسي كشور خواند و گفت : باهمكاري استادان دانشگاهها و صنعتگران ، اقدام به تدوين استراتژي توسعه صنعتي كرده ايم كه مسير حركت صنعتي كشور در۲۰
سال آينده را ترسيم مي كند.
وزير صنايع و معادن با اشاره به تأثير مثبت توسعه صنعتي در ايجاداشتغال مولد، رفاه عمومي و پيشرفت علمي كشور گفت : بخش صنعتي در سه سال اخير حدود ۴۴۰ هزار شغل ايجاد كرده كه بيش از دو برابر ميزان پيش بيني شده در برنامه توسعه است .
مهندس اسحاق جهانگيري برنامه ريزي براي نوسازي صنايع ، كاهش ارزبري توليدات صنعتي ، خودكفايي در ساخت تجهيزات و كارخانه هاي مورد نياز كشور در رشته هايي نظير فولاد و سيمان و ايجاد پژوهشكده هاي مشترك با دانشگاهها را از ديگر اقدامات وزارت صنايع و معادن برشمرد.