وزير امور اقتصادي و دارايي:
دولت بايد از حوزه هاي قابل واگذاري به بخش خصوصي كنار بكشد
مجوز ورود۷/ ۱ ميليارد دلا ر سرمايه خارجي صادر شده است
سرمايه ثبت شده شركت هاي دولتي به ۵۰۰ هزار ميليارد تومان مي رسد
اگر هدف ايجاد اشتغال ۹۰۰هزارنفري نداشتيم تورم را در سطح ۵ تا ۶درصد نگه مي داشتيم
|
|
براي اجراي كامل قانون خصوصي سازي، دولت بايد از توسعه فعاليت هاي خود جلوگيري كند.
وزير امور اقتصادي و دارايي ضمن اعلام مطلب فوق در گفت وگو با خبرنگار ما افزود: وقتي مجوز ورود بخش خصوصي به يك فعاليت صادر شد دولت بايد خود را آماده بيرون آمدن از اين بخش كند. يعني با اتخاذ تدابيري از سرمايه گذاري و توسعه اين بخش جلوگيري كند و به مرور هر آنچه را كه در مالكيت خود دارد به مردم واگذار نمايد.
طهماسب مظاهري گفت: به اين ترتيب مي توان اميدوار بود كه بخش خصوصي واقعي در ايران شكل گيرد و سياست هاي خصوصي سازي در كشور جواب دهد.
او در خصوص ميزان دارايي هاي ثبت شده شركت هاي دولتي گفت: هيچ رقم دقيقي در اين زمينه وجود ندارد اما بررسي ها نشان مي دهد، ۵۰۰ هزار ميليارد تومان دارايي ثبت شده شركت ها به قيمت روز است.
مظاهري در خصوص علل كمرنگ بودن نقش بخش خصوصي در اقتصاد گفت: اصولاً فعاليت هاي بخش خصوصي بايد با ايجاد تشكل هاي صنفي غيردولتي گسترش يابد كه اتاق بازرگاني، صنايع و معادن از جمله آنهاست.
او افزود: به عنوان مثال عضويت در اتاق امري كاملاً اختياري است و مسلم است در چنين شرايطي اتاق متناسب با ميزان فعاليت خود اعضا را جلب مي كند.
وي گفت: اگر حضور بخش خصوصي در اين تشكل ها كمرنگ است بايد با اتخاذ تدابيري سعي در اعتمادسازي كرد. يعني روش هايي را اتخاذ كرد كه اعتماد طيف وسيعتري از مخاطبين را به خود جلب كند.
او افزود: اين كه سه هزار نفر عضو اتاق بازرگاني هستند يعني اين اتاق توانسته است از كل فعالان اقتصادي اعتماد سه هزار نفر را جلب كند.
او سپس به مسأله اشتغال در كشور اشاره كرد و گفت: بخشي از بالا بودن نرخ تورم در ايران به تعداد قابل توجه فرصت هاي شغلي برمي گردد كه بايد در ايران ايجاد شود.
مظاهري ادامه داد: بايد مسائل تورم و اشتغال را در كنار هم ديد، در طول اين چند سال ما با توجه به همين موضوع تورم ۲ رقمي را پذيرفتيم و تورم را به كمتر از ۱۰ درصد نرسانديم.
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: اگر در سال جاري نيز هدف اشتغال ۹۰۰ هزار نفري را نداشتيم مي شد تورم را به كمتر از ۵ تا ۶ درصد برسانيم اما ضرورت ايجاد فرصت هاي شغلي ما را مجبور مي كند تورم بالاتر را بپذيريم.
او افزود: طبق بررسي ها مي توان با تورم ۱۳ تا ۱۴ درصدي به اشتغال ۹۰۰ هزار نفري در سال جاري رسيد.
او نقدينگي را از ديگر مشكلات مهم كشور بر سر راه كنترل نرخ تورم دانست و گفت: هرچند نقدينگي يكي از نگراني هاي مهم ماست، اما بايد به مزيت موجود يعني مزيت توسعه نيافتگي فكر كنيم چرا كه توسعه نيافتگي سبب مي گردد امكان استفاده از نقدينگي براي سرمايه گذاري فراهم شود.
او حداقل رشد اقتصادي مورد نياز در سال جاري براي حصول به اهداف مذكور را رشد ۸ درصدي عنوان كرد و ادامه داد: رشد ۸ درصدي ديگر سليقه نيست بلكه ضرورتي است كه
بر پايه آن بايد ميزان اشتغال را با فرض تقاضاي جديد و مشاركت بيشتر در بازار كار كنترل كرد.
او در پاسخ به اين پرسش كه ميزان سرمايه خارجي جذب شده به كشور طي چند سال گذشته چقدر است گفت: ۳ /۴ ميليارد دلار تقاضاي جديد سرمايه گذاري به دست ما رسيد كه ۷ / ۱ ميليارد دلار آن به تصويب رسيده است و با بقيه متقاضيان نيز
در حال مذاكره ايم.
|