| 
 
مديرعامل شيلات ايران: 
 
منابع صيد محدود است بايد به آبزي پروري روي آوريم 
 
 
برنامه هاي شيلات باتوجه به محدوديت ذخاير و فشار بر منابع جديد مبتني بر آبزي پروري است.  
   مهندس يحيي  محمدزاده، مديرعامل شيلات ايران با بيان اين مطلب به ايسنا گفت: طبق آمار FAO هفتاد درصد منابع موجود درياها قابل توسعه نيستند كه با توجه به افزايش جمعيت و مصرف محصولات دريايي آبزي پروري مورد توجه قرار گرفته است به طوري كه در طول ده سال گذشته سالانه آبزي پروري ۱۰ درصد رشد داشته و صيد هيچ گونه رشدي نداشته است.  
   وي رشد آبزي پروري در ايران را مطلوب خواند و اظهار داشت: تنها ۲۰ درصد توليد شيلات از آبزي پروري است و بقيه از صيد به دست مي آيد كه بايد به توسعه اين رشته اهميت دهيم، در اين راستا در سال ۸۱ نسبت به سال ۸۰ در ماهيان سردابي ۲۵ درصد و در مجموع ماهيان ، گرمابي و غيره   ۱۵ درصد رشد داشته ايم.  
   وي با اشاره به اشتغالزايي آبزي پروري و اهميت نيروي انساني گفت: در سايت هاي پرورش ماهي بخشي به فارغ التحصيلان اختصاص داده شده است.  
   محمدزاده افزود: ماهيان پرورش يافته در استخرهاي پرورشي از جنس فيل ماهي كه بهترين گونه خاويار هستند، توليد مي شوند ، از ارزش اقتصادي بالايي برخوردارند و افراد متقاضي در هر استاني مي توانند براي دريافت مجوز مراجعه كنند.  
   وي ادامه داد: تاكنون در شهرهاي قم، يزد و شمال كشور پرورش ماهي سردابي در استخرها شروع شده و شيلات نيز كه از ۱۰ سال پيش كار تحقيقاتي خود را شروع كرده بود به محصول دهي رسيده است.  
   مديرعامل شيلات ايران مصرف گوشت سفيد را مقوله اي فرهنگي دانست و افزود: براي فرهنگ سازي مصرف، نهادهاي فرهنگي و رسانه ها بايد حضوري فعال داشته باشند درحالي كه شيلات با همكاري وزارت بهداشت و درمان فعاليت هايي را در دوره آگاه سازي آغاز كرده است. 
 
 |