در صورت تصويب مجلس
شوراي اقتصاد ديگر مرجع قيمت گذاري نخواهد بود
مجلس شوراي اسلامي با ارائه طرحي خواستار لغو اختيارات شوراي اقتصاد مبني بر قيمت گذاري كالاها و خدمات شد.
به گزارش خبرنگار ما، به موجب طرح ارائه شده از سوي جمعي از نمايندگان و در صورت تصويب مجلس كليه اختيارات مربوط به قيمت گذاري كالاها و خدمات از شوراي اقتصاد منفك و به هيأت وزيران و مجلس شوراي اسلامي واگذار خواهد شد.
مجلس شوراي اسلامي هدف از اين اقدام را ايجاد شرايطي براي كنترل رشد قيمت ها عنوان كرده است.
افزايش قابل توجه قيمت كالاها و خدمات در سال جاري كه سبب بالا رفتن نسبي نرخ تورم نسبت به پيش بيني ها شده است مجلس و دولت را بر آن داشته كه طرح ها و لوايح متعددي را در دستور كار خود قرار دهند.
مجلس شوراي اسلامي تاكنون يك فوريت يك طرح مبني بر ممنوعيت افزايش بيش از ۱۰ درصد قيمت كالاها و خدمات را در دستور كار قرار داد كه بر مبناي آن افزايش قيمت كالاها و خدمات شركت هاي دولتي را تنها بر پايه ماده ۵ قانون برنامه سوم مجاز دانست.
در اين ماده مقرر شده است شركت هاي دولتي اجازه افزايش بيش از ۱۰ درصد قيمت كالاها و خدمات به طور متوسط را نداشته باشند.
متوسط نرخ تورم در سه ماه اول سال جاري به حدود ۱۵ درصد رسيده است. نرخ تورم در پايان سال گذشته به حدود ۳/۱۵ درصد رسيد. هرچند نرخ تورم طي سال جاري رشد قابل ملاحظه اي را تجربه كرده است اما هنوز متوسط نرخ تورم در سه سال از متوسط نرخ تورم پيش بيني شده در قانون برنامه سوم توسعه طي اين دوره زماني كمتر است چرا كه هرچند برنامه ريزان ميزان افزايش نرخ تورم در اين دوره زماني را حدود ۱۷ درصد برآورد كردند اما ميزان افزايش نرخ تورم در اين دوره زماني به حدود ۱۳ درصد رسيد.
در سال جاري قيمت ۵۷ نوع كالا و خدمات تحت پوشش شركت هاي دولتي افزايش يافت. همين مسأله سبب شد كنترل قيمت كالاها و خدمات در دستور كار قرار گيرد.
بسياري از مجوزهاي افزايش قيمت در سال جاري لغو شده است. براساس اين گزارش در سال جاري مجوز افزايش قيمت نان، آب بها، برق، گاز و تلفن همراه و ثابت كاهش يافت.
|