رئيس سازمان سرمايه گذاري هاي خارجي:
سرمايه هاي ايراني به دليل ناامني به كشورهاي خليج فارس منتقل مي شوند
ايران براي عبور از بحران فعلي نيازمند دستيابي به نرخ رشد بالا ي ۸ درصد است و حجم سرمايه گذاري هاي خارجي هم بايد به نسبت ۱۰درصد توليد ناخالص داخلي(GDP) برسد
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: سهم ايران از ۷۳۵ ميليارد دلار حجم در گردش سرمايه گذاري هاي خارجي در سال ۲۰۰۰، فقط ۹۰ ميليون دلار بوده است.
دكتر محمد خزاعي افزود: در حالي كه به نظر مي رسد وضعيت ايران از نظر رشد و امكانات اقتصادي بهتر از اكثر كشورهاي منطقه است متأسفانه به دليل مشكلات خاصي هنوز از نظر جذب سرمايه هاي خارجي موفق عمل نكرده است.
او گفت: سهم كشورهايي همچون مالزي، تركيه و جمهوري آذربايجان از حجم در گردش سرمايه گذاري خارجي به ترتيب ۵/۳ ميليارد دلار ، ۵/۱ ميليارد دلار و ۶۵۰ ميليون دلار بوده است و در همين شرايط سهم ۹۰ ميليون دلاري سرمايه گذاري خارجي در ايران نسبت به ديگر كشورها بسيار ناچيز است.
خزاعي گفت: در همين شرايط سرمايه هاي ايراني به دليل احساس ناامني به كشورهاي حاشيه خليج فارس منتقل شده به طوري كه آمارها نشان مي دهد حداقل ۴ هزار شركت ايراني در دبي به ثبت رسيده است.
رئيس سازمان سرمايه گذاري هاي خارجي ايران با ابراز نگراني از وضعيت اشتغال كشور گفت: ايران براي عبور از بحران فعلي نيازمند دستيابي به نرخ رشد بالاي ۸ درصد است و حجم سرمايه گذاري هاي خارجي هم بايد به نسبت ۱۰ درصد توليد ناخالص داخلي (GDP) برسد.
خزاعي دستيابي به اهداف مورد اشاره را ناممكن ندانست و تصريح كرد: سازمان سرمايه گذاري هاي خارجي، طرح هاي متفاوتي براي فعال كردن زمينه سرمايه گذاري در استان ها را در دست بررسي دارد و بر مبناي يكي از آنها قرار است ستادهاي تسهيل كننده سرمايه خارجي در همه استان هاي كشور راه اندازي شود.
او همچنين از طرح تشكيل ستاد سرمايه گذاري خارجي در كشورهاي ديگر خبر داد و گفت: به زودي دو پايگاه مهم در كشورهاي عربستان و تركيه راه اندازي خواهد شد.
وي گفت: جذب سرمايه خارجي تنها از طريق يك سازمان يا يك وزارتخانه امكان پذير نيست و دولت بايد همه را براي پيشبرد اين اهداف بسيج كند.
|