سه شنبه ۲۴ تير ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۱۰۷
Infor.htm
آموزش سخت افزار
قسمت اول
002655.jpg

آيا تا به حال برايتان پيش آمده است كه كار نسبتاً ضروري با سيستم خود داشته باشيد و به محض زدن دكمه Power ببينيد كه دستگاه روشن نمي شود و آيا تا به حال برايتان پيش آمده است كه دستگاهتان با فاصله زماني كوتاهي هنگ كند و يا صدا و يا احياناً دودي از آن خارج شود.
در اين بخش در نظر داريم به بررسي قسمت هاي مختلف رايانه بپردازيم و در آينده به تفصيل در مورد هر يك توضيح دهيم. تا آشنايي جزيي و مؤثري با هر يك از قسمت ها پيدا كنيم و پاره اي از مشكلات رايانه خود را بهتر شناسايي نموده و در صدد رفع آن برآييم.
قسمت هاي اصلي يك رايانه:
CPU- يا پردازنده: اين قطعه به عنوان مغز رايانه ناميده مي شود و مسئوليت كنترل تمام محاسبات، عمليات و قسمت هاي مختلف را بر عهده دارد.
-حافظه: حافظه رايانه براي ذخيره اطلاعات به كار مي رود. حافظه با ريزپردازنده در ارتباط مي باشد، بنابر اين از سرعت بالايي برخوردار است. در رايانه از چندين نوع حافظه استفاده مي شود. (Virtual- Caching- BIOS- ROM- RAM)
- منبع تغذيه يا Power Supply :اين قسمت از رايانه جريان الكتريكي مورد نياز در رايانه را تنظيم نموده و مقدار آن راتأمين مي كند.
-هارديسك: يك حافظه با ظرفيت بالا و دائم مي باشد كه اطلاعات و برنامه ها را دربرمي گيرد.
-برد اصلي يا Mother Board :برد اصلي رايانه است كه تمام قطعات بر روي آن نصب مي شوند. پردازشگر و حافظه به طور مستقيم بر روي برد اصلي نصب خواهند شد. ولي ممكن است بعضي از قطعات به صورت غيرمستقيم به برد وصل شوند. مانند كارت صدا كه مي تواند به صورت يك برد مجزا باشد و از طريق اسلات به برد اصلي متصل است.
-كارت صدا يا Sound Card :كارت صدا سينگال هاي آنالوگ صوتي را به اطلاعات ديجيتال و برعكس تبديل مي كند و آنها را ضبط و پخش مي كند.
-كارت گرافيكي يا :Graphic Cards اطلاعات را به گونه اي تبديل مي كند كه قابل نمايش بر روي مانيتور باشد.
-كنترل كننده Integrated Drive Electronics (IDE) :اين قطعه اينترفيس اوليه براي CD ROM، فلاپي ديسك و هارد مي باشد.
- اينترفيس :(SCSI) Small Computer براي اضافه نمودن دستگاه هاي اضافي مانند هارد و اسكنر مي باشد.
- گذرگاه Interconnect PeriPheral Component (PCI) :اين قطعه رايج ترين شيوه جهت اتصال يك عنصر ديگر به رايانه است كارت هاي PCI از طريق اسلات ها به برد اصلي متصل است.
- پورت Accelerated Graphics Port (AGP) :اين قطعه براي اتصال سرعت بالا از كارت گرافيكي به رايانه است.
ورودي ها و خروجي ها
002660.jpg

- مانيتور Monitor)): جهت نمايش اطلاعات رايانه به كار مي رود. نمايش تصاوير از تركيب سه رنگ قرمز، سبز و آبي بوجود مي آيد.
- صفحه كليد Key Board) ):براي ورود اطلاعات به كار مي رود.
- ماوس Mouse)) :بهترين وسيله جهت نشان دادن و انتخاب نمودن گزينه ها و ايجاد ارتباط كاربر با رايانه مي باشد.
-اسپيكرها: جهت پخش صدا به كار مي روند.
- ابزارهاي قابل حمل جهت ذخيره سازي Removable Storage) :(با استفاده از اين ابزارها مي توان اطلاعات را به رايانه اضافه نمود و يا آنها را ذخيره كرده و به محل ديگر برد.
Flash Memory- يكنوع حافظه است (EEPROM) كه امكان ذخيره سازي دائم را به وجود مي آورد. مانند كارت هاي PCMCIA كه داراي سرعت بالايي مي باشند.
- فلاپي ديسك Floppy Disk)) جهت ذخيره اطلاعات بكار مي رود و حجم آن ۴۴/۱ مگابايت است.
CD- ROM- ديسك هاي فشرده رايج هستند كه حجم آنها از ۶۵۰ مگا بايت به بالاست و براي ذخيره  و جابه جايي اطلاعات مي باشد.
(Digital Versatile Disc) DVD- ROM- اين نوع رسانه مانند CD مي باشد كه با اين تفاوت كه داراي حجم بسيار بالا و كيفيت فوق العاده باشد.
نكته: البته رسانه هاي ديگري نيز مانند Optical Drive، ديسك هاي بزرگ معروف به درايوB و Tape Backup و ساير موارد نيز وجود داشته اند كه در حال حاضر با آمدن CD و DVD و رسانه اي بسيار حرفه اي تر غير قابل استفاده شده اند.
انواع پورت ها
- موازي Parallel) ):اين نوع اتصال عموماً براي چاپگرها به كار مي رود.
- سريال Seriall)): اين نوع پورت هاي جهت اتصال دستگاه هايي مانند مودم خارج يه كار مي رود.
- پورت :(Universal Serial BUS) USB اين نوع اتصال نيز براي اتصال دستگاههاي مانند اسكنر و يا دوربين هاي ديجيتالي و يا وب  ا ستفاده مي شود.
اتصالات مربوط به شبكه و اينترنت
- مودم هاي كابلي Modem Cable) ):براي ارتباط با اينترنت از طريق سيستم تلويزيون به كار مي رود.
- مودم هاي:(vdsl) Very high bit-rate DSL در اين نوع ارتباط از فيبر نوري استفاده مي شود.
-مودم هاي :(DSL) Digital Subscriber Line يك نوع ارتباط با سرعت بالا از طريق خطوط تلفن برقرار مي شود.

چگونگي ثبت صندوق پستي الكترونيك ( (E-Mail در Yahoo!
002665.jpg
يكي از سايت هايي كه استفاده از آن به نحو فزاينده اي در كشور ما افزايش پيدا كرده است سايت ياهو مي باشد. امكانات متعدد و رايگان اين سايت به صورتي است كه استفاده از آن را توسط كاربران اينترنت غيرقابل اجتناب نموده است.
براي استفاده از امكانات بالقوه اين سايت ابتدا بايد در آن ثبت نام نمود. در اين قسمت ما قصد داريم به بررسي روش ثبت نام در ياهو بپردازيم پس با ما همراه باشيد.
شروع:
۱- ابتدا به اينترنت متصل گرديد و آدرس www.yahoo.com را در نوار آدرس مرورگر خود وارد كرده و كليد Enter را در صفحه كليد فشار دهيد.
۲- در صفحه وب ظاهر شده، به روي آيكون Email در كنار عنوان سايت كليك كنيد.
۳- براي ثبت نام و ساخت يك آدرس Email جديد در سايت ياهو در قسمت New user a I'm بروي گزينه Sign Up now كليك كنيد تا فرم Welcom to YAHOO در روي صفحه نمايش ظاهر گردد.
در اين فرم شما مي توانيد از بين خدمات ويژه سايت ياهو گزينه مورد نظرتان را انتخاب كنيد. ما در اين قسمت مي خواهيم از Free Yahoo! Mail استفاده نمائيم به همين خاطر بروي لينك Sign up now كليك كنيد تا به مرحله بعد برويد.
نكته: با انتخاب Free Yahoo! Mail شما مي توانيد از خدمات مختلف رايگان سايت Yahoo و ۴ مگابايت فضاي اختصاصي استفاده نمائيد.
۴- در فرم Sign up for your Yahoo! ID with mail شما بايد مشخصات فردي خود را وارد نمائيد. در قسمت Yahoo! ID كلمه اي را كه مي خواهيد به عنوان نام كاربر و آدرس Email شما باشد را وارد نمائيد (مثلاً در صورتي كه شما اسم Khosro _us را انتخاب نمائيد آدرس Email شما Khosro_us @Yahoo.com خواهد بود.)
۵- براي محدود نمودن دسترسي افراد ديگر به صندوق Email شما در Yahooدر قسمت Password كلمه عبور مورد نظرتان را وارد كرده و آن را در قسمت Re-Type Password مجدداً وارد نماييد.
نكته: در انتخاب Password حدالامكان سعي نمائيد از لغات و اعداد نامشخص استفاده نمائيد و از انتخاب اسامي مشخص مثل نام فرزند، تاريخ تولد و... خودداري نمائيد زيرا به راحتي فاش مي گردد.
۶- در قسمت Security Question از منوي كشويي موجود سئوالي را انتخاب كرده و در قسمت Your Answer جواب آن را وارد نمائيد. منوي كشويي اين گزينه شامل سئوالاتي مانند نام مستعار شما (Petصs name) اولين مدرسه (First School) شخصيت برجسته داستان هاي كودكانه شما (Chilhood hero)، تيم ورزشي مورد علاقه شما (Favorite Sports Team) و سئوالات ساده ديگري مي باشد. در صورتي كه رمز عبورتان را فراموش كرديد شما به سادگي مي توانيد با مراجعه به سايت ياهو و انتخاب سئوال و جواب انتخابي در اين قسمت به كلمه رمز خود دست يابيد.
۷- در قسمت Birth day به ترتيب ماه- روز و سال تولد را انتخاب و وارد نمائيد.
۸- در قسمت Current Email، آدرس Email خود يا يكي از دوستانتان را وارد نمائيد.
۹- در قسمت First Name (نام كوچك) Last Name (نام خانوادگي)، Gender (جنسيت) را وارد كنيد. از منوي كشويي Gender شما مي توانيد نوع جنسيت را از بين Male (مرد) و Female (زن) انتخاب كنيد.
فعلاً اطلاعات قسمت هاي Language & Content (زبان و كشور) و Zip/Postal Code (كدپستي و كد كشور) را وارد ننمائيد.
۱۰- در قسمت هاي Industry (شغل و پيشه) و Title (عنوان) و Pecialization (تخصص) گزينه مورد نظرتان را از منوهاي مربوطه انتخاب كنيد.
۱۱- چنانچه در ياهو ثبت نام نمائيد با توجه به موضوع مورد علاقه خود شما مي توانيد اطلاعات مختلف را دريافت كنيد. در قسمت پايين فرم ثبت نام مي توانيد به سادگي عناوين مورد علاقه خود را انتخاب كنيد.
۱۲- در قسمت Enter the word as it is shown in the boxbelow عين كلمه قرار گرفته در قسمت شطرنجي را وارد نمائيد.
۱۳- حالا براي رفتن به مرحله بعد بروي كليد Submit this Form كليك نمائيد.
۱۴- در صورتي كه فرم مربوطه را به صورت كامل و بدون اشتباه پر كرده باشيد به مرحله بعد مي رويد ولي در غير اين صورت فرم ثبت نام مجدداً باز مي گردد و شما بايد قسمت هاي اشتباه و احياناً تكراري (مثلاً آدرس Email ) را مجدداً وارد كنيد. در اين مرحله در قسمت Residence كشور محل سكونت و از منوي كشويي Zip/ postal code كد كشور را انتخاب نماييد و به روي كليد Submit This Form كليك كنيد.
۱۵- پس از چند لحظه (در صورت نبودن اشكالي در پر كردن فرم ثبت نام) آدرس Email و ID شما تأييد مي گردد.

آيا مي دانيد كه ؟
آيا مي دانيد كه الكتريسيته ساكن بدن شما مي تواند كامپيوترتان را به راحتي از كار بياندازد؟
حتماً شما تا بحال جرقه ايجاد شده در اثر تماس دست خود (در هنگام دارا بودن الكتريسيته ساكن) با وسايل مختلف را مشاهده كرده ايد. در صورت دارا بودن الكتريسيته ساكن حتماً سعي نمائيد قبل از تماس با كامپيوتر آن را به صورت هاي مختلف مثل لمس اتصال زمين تخليه نماييد زيرا ممكن است باعث خاموش شدن كامپيوتر شما گردد.
آيا مي دانيد كه سروصداي كامپيوتر شما ناشي از چيست؟
سروصداي بيش از اندازه كامپيوتر مي تواند ناشي از موارد مختلف مانند ۱- مودم ۲- صداهاي ناخواسته بلندگو ۳- CD درايو ۴- فن منبع تغذيه ۵- فن CPU  باشد.
كليه اين قسمت ها را بررسي كرده و سعي كنيد آنها را در اولين فرصت تعمير و سرويس نماييد.
آيا مي دانيد كه از گذاشتن بلندگوها در كنار مانيتور بايد خودداري نمود؟
يكي از چيزهايي كه شما بايد از مانيتور خود دور نگاه داريد بلندگوها هستند. تأثير مغناطيسي بلندگوها باعث پخش رنگ در مانيتور مي گردد. علاوه بر بلندگوها حدالامكان سعي نماييد وسايل زير را نيز از مانتيور خود دور نگه داريد:
- تلفن - دستگاه ضبط صوت - اسكنر- چاپگر
آيا مي دانيد شما به سادگي مي توانيد در برق مصرفي مانيتور خود صرفه جويي كنيد؟
امروزه اكثر مانيتورهاي موجود بازار داراي حالت هاي هوشمندي براي كاستن از مقدار برق مصرفي هستند و به صورت اتوماتيك در چهار مرحله فعال مي گردند:
۱- استفاده از محافظ صفحه نمايش Screen (Saver) :در اين حالت از آسيب ديدن مانيتور براثر يكنواختي شعاع الكتروني جلوگيري مي گردد.
۲- حالت آماده باش (Stand by) : در اين حالت مانيتور ۵۰ درصد از مصرف برق مي كاهد و به سرعت به ورودي ها پاسخ مي دهد.
۳- حالت تعليق (Suspend) : در اين حالت لامپ تصوير مانيتور در حالت خاموش است و ۸۵ تا ۹۰ درصد از ۱۰۰ درصد برق لازم براي كاركردن مانيتور كاسته مي شود. در اين حالت پاسخ به ورودي ها كمي كند است.
۴- مرحله خاموشي: در اين مرحله عمل خاموشي به وسيله كاربر به وسيله كليد روشن، خاموش مانيتور صورت نگرفته بلكه به صورت هوشمندانه اين كار توسط مانيتور انجام مي گيرد، برق مصرفي در اين حالت ۳ تا ۷ ولت است.
آيا مي دانيد پسوند .SVD چيست؟
- اين پسوند مربوط به فايل سندي Autosave در برنامه هاي Word و word Perfect مي باشد.

آموزش
خبر
گزارش
گوناگون
مقاله
|  آموزش  |  خبر  |  گزارش  |  گوناگون  |  مقاله  |
|   آرشيو انفورماتيك   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |