۱۰ زن برتر تنيس جهان
۱- سرنا ويليامز- ۶۰۰۶ امتياز
۲- كيم كليسترز- ۵۳۸۸ امتياز
۳- هنين- ۴۸۲۳ امتياز
۴- ونوس ويليامز- ۴۰۲۸ امتياز
۵- داون پورت- ۳۴۷۷ امتياز
۶- مورس مو- ۳۴۵۴ امتياز
۷- كاپوياتي- ۲۵۵۰ امتياز
۸- روبين- ۲۵۴۴ امتياز
۹- هانتاشوا- ۲۳۲۵ امتياز
۱۰- ميس كنيا- ۱۸۷۴ امتياز
ليلا مصلح صدري- خواهران ويليامز بدون كوچكترين ترديدي، پديده هاي امروز جهان تنيس به شمار مي آيند. «سرنا» و «ونوس» در جام ويمبلدون به مرزهاي تازه از قهرماني دست يافتند. سرنا در صدر و ونوس صدمه ديده در رده چهارم. حاكمان تنيس جهان تا رسيدن به اين مقامها رياضت بسيار كشيدند. چهار رده فاصله بين دو خواهر باعث شد تا كليسترز نروژي و هنين رده هاي دوم و سوم را به خود اختصاص دهند. تا زماني كه ونوس دچار جراحت در بازي هاي نيمه نهايي نشده بود، سرنا به اين مطلب كه چقدر خواهرش در اين رقابت مدعي است، پي نبرده بود.
حتي كلنجار با درد باعث نشد كه او از رقابت با «كيم كليسترز» در چهار ست آخر عقب نشيني كند و در فينال يك ست را در مقابل سرنا به دست آورد. در حالي كه سرنا شماره يك رده بنديهاي جهاني است، ونوس همچنان از جايگاه چهارم رده بنديها تكان نخورده است.
پدر آنها «ريچارد» قبل از اين كه دخترانش برنده حتي يك تورنمنت شوند بر اين موضوع كه آنها روزي بايد بهترين در جهان باشند اصرار داشت. هنگامي كه آرزوي وي در سال گذشته به حقيقت پيوست ونوس به رده پايين تر سقوط كرد و اين در حالي است كه قدرت برتر از او يعني سرنا توانست در موقعيت خود باقي بماند.
اگر او در رقابت هاي ويمبلدون برنده نشده بود، سرنا در خطر از دست دادن مقام نخست خود در مقابل «كيم كليسترز» بود و كيم كسي كه به دنبال برد و كسب مقام در رقابت هاي تك نفره «گرند اسلم» است، تنها به سرنا اجازه كسب ۶ امتياز را داد.
ونوس كه به ۴ برد اصلي و ۵ فينال در شش اسلم گذشته دست يافته، در رده پايين تر از «كليسترز» و بعد از «جاستين هنين- هاردن» قرار گرفته است و او به تازگي اولين رده گرند اسلم را در بازيهاي اوپن فرانسه به دست آورد.
دليل آن بسيار واضح است، خواهران ويليامز مقامهاي خود را تا اين لحظه كسب كرده اند و براي بقيه سال زمان استراحت و آ رامش بيشتري را در نظر گرفته اند.
رده بندي ها بر اساس بهترين ۱۷ بازي يك تنيس باز در ۱۲ ماه گذشته انجام شده است. ونوس و سرنا تنها ۱۲ بازي داشته اند و اين در حالي است كه كليسترز تقريباً ۲ برابر آنها و ۲۲ بازي داشته و هنين- هاردن ۲۰ بازي را در كارنامه خود دارد. اين بدان معني است كه بلژيكي ها توانايي به دست آوردن امتياز را دارند و رده بندي ها تأثير مخصوصي ندارد، اما يك روز تعطيلي و يا حتي يك جراحت مي تواند براي اين دو خواهر گران تمام شود.
رقابت هاي تنگاتنگ نشان از اين دارد كه ونوس و سرنا تا چه حد از رقيبان خود جلوتر هستند. در ۱۲ مسابقه اي كه وي بازي كرده است، سرنا ۷ برد و تنها يك باخت براي رسيدن به بازيهاي نيمه نهايي داشته است.
ونوس كه از جراحت رنج مي برد و در ماههاي اخير مشغول تقويت خود بوده است. وي صاحب چهار مقام شد، بازي را در نيمه نهايي انجام داد.
خواهران ويليامز دلايل بسياري را براي باقي ماندن در صحنه مبارزه عنوان مي كنند، يكي از آنها اين است كه آنها به سلامت جسمي خود بيش از كوشش جهت به دست آوردن جوايز نقدي با انجام مسابقات بيشتر فكر مي كنند.
سرنا مي گويد كه او قصد ندارد كه تغييرات اساسي در برنامه هاي خود به منظور حفظ جايگاه اول رده بنديها انجام دهد. او مي گويد «من عاشق رده اول بازيها هستم.اما من فكر مي كنم كه ۱۲ تورنمنت كافي مي باشد.»
«رقابت با دخترك بلژيكي سخت است، چرا كه او هر هفته مسابقه دارد و در تمام آنها هم برنده بوده است ولي من اين استمرار را ندارم.» سرنا عنوان كرد ونوس از اين كه خود را در رده بندي ها بعد از بازيكن بلژيكي ببيند خوشحال نيست، اما او گفت كه از لحاظ شرايط بدني امكان بازي بيشتر را ندارد.
«من نهايت سعي خود را خواهم كرد تا به جايگاه قبلي خود در رده بندي ها برسم، اما تصميم ندارم كه ۲۵ تورنمنت بازي كنم.» ونوس گفت: «من قادر نيستم فكر كنم درون زمين خواهم مرد.» و وقتي شما به دلايل شماره يك پيشين جهان مارتينا هاينگيز فكر مي كنيد كه چرا در سن ۲۱ سالگي به خاطر جراحت پا مجبور به بازنشستگي از بازيها شد تصميم او را منطقي مي يابيد؟
اما اين بدان معني نيست كه در بازي هاي اوپن آمريكا در ماه اوت، اين دو خواهر علاقه اي به اول و دوم شدن ندارند. حتي ممكن است كه هيچگونه مقامي را اهم كسب نكنند. با توجه به نتايج مسابقه ويمبلدون، در حالي كه بلژيكي ها به طور تدريجي خلأ ميان رده بندي ها را از بين مي برند، اما اين رده بندي ها گويا تمام داستان تنيس زنان جهان در سال ۲۰۰۳ نمي تواند باشد. حوادث مهم تري در پيش است.