|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
با دستگيري شماري از محافظان صدام ،نيروهاي آمريكايي به صدام حسين نزديك شدند
تحركات نظامي در عراق افزايش يافت
يك ژنرال آمريكايي گفت، نيروهاي آمريكايي روز جمعه بين پنج تا ده نفر را كه گفته مي شود از ماموران محافظ صدام حسين هستند، در خارج از تكريت دستگير كردند كه اين ممكن است نشانه اي از اين باشد كه آنها به صدام حسين نزديك شده اند.
اين نظامي آمريكايي، توضيح بيشتري درباره مخفيگاه احتمالي صدام نداد.
به گفته فرمانده اين گروه از نظاميان آمريكايي در جريان اين حمله كه در پي مطلع شدن نيروهاي آمريكايي توسط يك شخص ناشناس صورت گرفت ، ۱۳ تن دستگير شدند.
فرمانده اين گروه از نظاميان آمريكايي گفت : با استناد به اطلاعات شخصي ، نيروهاي آمريكايي موفق شدند در جنوب تكريت ۱۳ تن را دستگير كنند كه احتمال زيادي داده مي شود كه ۵ تا ۱۰ تن از آنان محافظان شخصي صدام حسين باشند.
وي افزود: ما هنوز تلاش مي كنيم تا اطلاعات مورد نياز خود را از افراد بازداشت شده به دست آوريم و در حال حاضر نيز مشغول بازجويي از آنان هستيم .
فرمانده نيروهاي آمريكايي همچنين گفت كه شمار زيادي از عراقي ها با اطلاعاتي كه در اختيار نظاميان آمريكايي قرار مي دهند، براي بازداشت افراد تحت پيگرد عراقي مفيد واقع مي شوند.
وي افزود: نبايد فراموش كرد با همين اطلاعات بود كه روز سه شنبه خانه اي در موصل مورد حمله قرار گرفت و عدي و قصي، پسران صدام حسين كشته شدند.
وزارت خارجه آمريكا روز جمعه اعلام كرد كه قصد دارد مطابق قولي كه داده بود به شخصي كه همكاري وي در ارتباط با محل اختفاي پسران صدام حسين ، باعث دستگيري آنان شده بود، ۳۰ ميليون دلار پاداش دهد.
فرمانده لشگر چهارم پياده نظام نيروهاي آمريكايي در ادامه سخنان خود گفت : آمريكا با اطلاعاتي كه دارد و باتوجه به دستگيري هاي اخير و نيز برقراري تماس با نزديكان صدام ، خواهد توانست هرچه زودتر به محل اختفاي وي نيز پي برده و او را دستگير كند.
به گفته اين فرمانده آمريكايي حملات اخير نيروهاي آمريكايي در ۳ هفته اخير منجر به دستگيري محافظ شخصي و همچنين مشاور امنيتي صدام شد و اين درحالي است كه نيروهاي آمريكايي به تازگي با يكي از همسران وي صحبت كرده اند.
فرمانده لشگر چهارم پياده نظام نيروهاي آمريكايي در پايان خاطرنشان كرد: به همين خاطر اگربه عمليات تجسس خود شدت بخشيم ، من مطمئن هستم كه اطلاعات بيشتري در رابطه با صدام حسين به دست خواهيم آورد و بيشتر از پيش به وي نزديك خواهيم شد.
در همين حال يك روزنامه عراقي ديروز نوشت كه تيراندازي هاي مسرت آميز و پراكنده مردم بغداد در سه شنبه شب گذشته پس از شنيدن خبر مرگ عدي و قصي، پسران صدام حسين رئيس جمهور مخلوع عراق ۳۱ كشته و ۷۶ زخمي بر جاي گذاشت.
خبرگزاري فرانسه از بغداد به نقل از روزنامه «الموتمر» ارگان كنگره ملي عراق به رهبري احمد چلبي، افزود كه آمارهاي رسيده از بيمارستان هاي پايتخت نشان مي دهد كه ۳۱ تن از جمله دو كودك در تيراندازي هاي پراكنده كشته شدند.
اين روزنامه افزود: كه ۷۶ تن ديگر نيز زخمي شدند كه حال ۴۰ تن از آنها وخيم است.
حمله به مقر نيروهاي آمريكا
دربعقوبه
مقر نيروهاي آمريكا در فرودگاه «المثني» در شهر بعقوبه (واقع در ۶۰ كيلومتري شمال شرق بغداد) روز جمعه مورد اصابت يك گلوله خمپاره قرار گرفت .در اين حمله ۳ آمريكايي كشته وچهار نفر ديگر زخمي شدند.
خبرنگار خبرگزاري فرانسه در بعقوبه با اعلام اين خبر افزود: بالگردهاي نظامي آمريكا اندكي پس از وقوع حادثه بر فراز منطقه به پرواز درآمدند.
اهالي بعقوبه خاطرنشان كردند كه پايگاه ياد شده روز پنجشنبه گذشته نيز با پنج گلوله خمپاره مورد هدف قرار گرفت و بالگردها مجروحان آمريكايي را از محل حادثه انتقال دادند.
ساكنان شهر همچنين خبر دادند كه نيروهاي آمريكايي ظرف ۲۴ ساعت دو بار به روستاي «الحويضر» واقع در سه كيلومتري شمال شرق بعقوبه يورش بردند.
مردم بعقوبه يادآور شدند كه شيخ عبد محاميد عبيدي يكي از شيوخ عشاير بعقوبه همچنان از ۱۲ روز پيش به اين سو به اتهام پناه دادن به صدام حسين در بازداشت نيروهاي آمريكايي بسر مي برد.
يكي از ساكنان گفت : شيخ عبيدي متهم به پناه دادن به صدام حسين است زيرا همسرش دختر عموي صدام است .
|
|
|
مركز آمار فلسطين:
اسرائيل ۵۷ بار آتش بس را نقض كرد
مركز اطلاعات و آمار فلسطين در شهر غزه اعلام كرد ارتش اسرائيل در يك ماه گذشته آتش بس در سرزمينهاي اشغالي را ۵۷ بار نقض كرده است .
به گزارش ايرنا از بيروت، دفتر اطلاع رساني فلسطين در بيروت ديروز به نقل از مركز اطلاعات و آمار غزه گزارش داد كه ارتش رژيم صهيونيستي همچنين هفته گذشته ۱۸ بار آتش بس را در نوار غزه و بيت لحم در سرزمينهاي اشغالي نقض كرده است .
سازمانهاي مبارز فلسطيني ۲۹ ژوئن گذشته به شرط توقف همه گونه تجاوزگري اسراييل در سرزمينهاي اشغالي از جمله توقف ترور رهبران و كادرهاي انتفاضه آتش بس سه ماهه اعلام كردند و عمليات مسلحانه را به تعليق درآوردند.
در اين گزارش آمده است در يك ماه گذشته مناطق مسكوني فلسطيني ها ۱۰ بار با تانك و مسلسل سنگين گلوله باران شد و رژيم صهيونيستي دو بار جاده هاي ارتباطي را بسته و اراضي كشاورزي را با بولدوزر هموار كردند.
صهيونيستها همچنين در يك ماه گذشته چند بار به مناطق مسكوني يورش بردند و ده ها جوان فلسطيني را به بهانه اينكه در پيگرد مأموران امنيتي هستند بازداشت و سه مورد تاسيسات دولت خودگردان را ويران كردند.
در اين مدت ساخت حدود ۱۵۰ كيلومتر از ديوار امنيتي ميان كرانه باختري رود اردن كه در جنگ ژوئن سال ۱۹۶۷ به اشغال در آمد و مناطق اشغالي سال ۱۹۴۸ به پايان رسيد.
|
|
|
تلاش بوش براي ايجاد موازنه بين درخواست هاي ابومازن و شارون
رئيس جمهوري آمريكا از موضع فلسطين در مخالفت با ساخت ديوار امنيتي دفاع كرد
اما از كارشكني اسرائيل بر سر راه آزادي زندانيان فلسطين هم حمايت كرد
|
|
اولين دور مذاكرات محمودعباس نخست وزير فلسطين و جورج بوش رئيس جمهور آمريكا جمعه شب در واشنگتن انجام شد.
محمد دحلان وزير امور امنيتي دولت خودگردان درباره اين مذاكرات به تلويزيون الجزيره قطر گفت: گفتگوها موفقيت آميز بوده و آمريكا با طرف فلسطيني كه در مدت اخير در طرح مسائل و انجام تعهدات امنيتي موفق بوده ابراز همراهي كرده است.
در همين حال بوش در يك كنفرانس خبري مشترك به اتفاق محمود عباس از ساخت ديوار حفاظتي از سوي اسرائيل انتقاد كرد اما بر اين نكته هم تأكيد كرد كه از اسرائيل نخواهد خواست كه زندانياني را كه ممكن است حملات جديدي راآغاز كنند، آزاد كند.
رئيس جمهوري آمريكا گفت: من فكر مي كنم اين ديوار يك مشكل است و من اين مساله را با آريل شارون نخست وزير اسراييل مورد بحث قرار داده ام .
وي تأكيد كرد: اين بسيار دشوار است كه ميان فلسطينيان و اسراييليها باديواري كه از كرانه باختري مي گذرد، اطمينان ايجاد كنيم .بوش گفت : ما بايد به مساله زندانيان براساس مورد به مورد نگاه كنيم .وي تأكيد كرد كه آمريكا نسبت به يك كشور آزاد و مستقل فلسطيني در كناراسراييل متعهد است .
نخست وزير حكومت خودگردان فلسطين نيزگفت ، آنچه كه مردم فلسطين مي خواهنداين است كه آمريكا به دولت اسراييل براي اجراي تعهدات خود فشار واردآورد.
محمود عباس از كمك مستقيم ۲۰ ميليون دلاري بوش به فلسطينيان ، تقدير كرد.
يك مقام بلندپايه اسرائيلي در واكنش به اظهارات بوش تأكيد كرد كه وجود ديوار حائل در حال ساخت در كرانه باختري، يك «ضرورت» است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از قدس، يك مقام رژيم صهيونيستي كه خواست نامش فاش نشود در گفت و گو با اين خبرگزاري با بيان اين مطلب كه هدف از ساخت ديوار حائل، جلوگيري از نفوذ عاملان حملات ضدصهيونيستي به فلسطين اشغالي است، افزود: ساخت اين مانع امنيتي هيچ زمينه سياسي ندارد.
در همين حال در آستانه سفر شارون به واشنگتن و ديدار وي با رئيس جمهوري آمريكا، صهيونيستها با دست زدن به اقدامهايي مي كوشند زمينه موفقيت اين سفر را فراهم آورند.
به گزارش ايرنا از بيت المقدس در اين چارچوب، دفتر نخست وزير رژيم صهيونيستي عصر جمعه در يك بيانيه اعلام كرد كه اسرائيل به زودي امنيت دو شهر ديگر در كرانه باختري رود اردن را به حكومت خودگردان فلسطين واگذار خواهد كرد.
با اينكه در اين بيانيه به زمان و نام اين دو شهر اشاره نشده است برخي منابع گفتند كه به احتمال بسيار واحدهاي ارتش صهيونيستي در شهرهاي رام الله و الخليل جابه جا خواهند شد.
در مرحله نخست طرح «نقشه راه»، نظاميان اسرائيلي با جابجا شدن در شهر بيت لحم در جنوب كرانه باختري رود اردن و دو شهر بيت لاهيا و بيت حانون در شمال نوار غزه، امنيت اين شهرها را به حكومت خودگردان فلسطين واگذار كردند.
|
|
|
احتمال آزادي دهها تن از اعضاي حماس و جهاد اسلامي فلسطين
اسامي دهها تن از شبه نظاميان جهاد اسلامي و حماس در فهرست زندانياني كه قرار است توسط اسرائيل آزاد شوند قرار دارد.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از روزنامه هاآرتص در اينترنت، فهرست زندانيان فلسطيني كه احتمال مي رود توسط اسرائيل آزاد شوند، تاكنون به ۶۰۰ نفررسيده است و بسياري از آنها به جرائمي به مراتب شديدتر از جرائم افرادي كه نام آنها در فهرست اوليه وجود داشت متهم هستند.
به گفته منابعي كه فهرست تجديد نظر شده را ديده اند ، دهها مورد ازتقريبا ۲۵۰ نامي كه در چند روز گذشته به اين فهرست افزوده شده است، اسامي اعضاء حماس ، جهاد اسلامي و جبهه خلق براي آزادي فلسطين است .
به علاوه در حالي كه فهرست اوليه ، اسامي زندانياني را در بر مي گرفت كه به تخلفات اداري يا جرائم غير سياسي متهم بودند ، اكثر اسامي موجوددر فهرست جديد مربوط به زندانيان امنيتي است كه به جرائم تروريستي متهم هستند.
در ميان زندانيان حماس كه قرار است آزاد شوند، بسياري از افرادي وجوددارند كه قبل از آغاز انتفاضه به ۵ تا ۱۰ سال زندان محكوم شده بودنداز جمله اين افراد مقامات نسبتا عالي رتبه رهبري غيرنظامي حماس دركرانه غربي و فعالاني هستند كه به عنوان مامور رابط رهبري حماس درخارج فعاليت داشته اند و يا افرادي كه در انتقال پول به نهادهاي حماس نقش داشتند و يا مسئول آموزش نظامي اعضاء حماس بوده اند.
|
|
|
استقرار كشتي هاي جنگي آمريكا در سواحل ليبريا
جورج بوش رئيس جمهور آمريكا به كشتي هاي جنگي آمريكا دستور داده است در سواحل ليبريا مستقر شوند تا از نيروهاي ميانجي صلح در غرب آفريقا پشتيباني كنند.
اين تصميم دولت بوش در پي اعلام آتش بس شورشيان ليبريا و بعد از يك هفته درگيري خونين در اين كشور اتخاذ شده است. كشورهاي غرب آفريقا وعده داده اند طي يك هفته بيش از هزار نيروي حافظ صلح نيجريه اي به ليبريا اعزام كنند.
شورشيان و دولت ليبريا اعلام كرده اند اين نيروهاي صلح بان را مي پذيرند.
كاخ سفيد اعلام كرده است، حضور آمريكايي ها در نيروي صلح بان از نظر زمان، تعداد و گستره فعاليت محدود خواهد بود و سازمان ملل مسئوليت اين هيأت را به عهده خواهد داشت. كوفي عنان دبير كل سازمان ملل از تصميم آمريكا براي استقرار كشتي هاي جنگي در سواحل ليبريا استقبال كرد و گفت: اميدوار است نيروهاي آمريكايي نقش محوري در مأموريت صلح باني در ليبريا داشته باشند.
شبكه خبري سي.ان.ان پيش بيني كرده است كه از ميان ۴۵۰۰ سرباز آمريكايي مستقر در درياي سرخ، ۲۰۰۰ نفر براي حمايت از نيروهاي ميانجي صلح به اين مأموريت اعزام شوند.
|
|
|
سرنوشت بي .بي .سي در گرو نتيجه تحقيق درباره مرگ «كلي»
وزير فرهنگ، رسانه و ورزش انگليس گفت: نتايج حاصل از كار كميته قضايي بررسي مرگ دكتر «ديويد كلي» در آينده بي.بي.سي و نقش نظارتي هيات مديره آن تاثير خواهد گذاشت.
به گزارش شبكه خبري بي.بي.سي اين وزير انگليس افزود: بدون ترديد دولت هرگونه توصيه كميته تحقيق قضايي مرگ كلي را كه به بي.بي.سي مربوط باشد بطور جدي مورد توجه و عمل قرار خواهد داد. وي گفت: به بيان واضح و آشكار، من به عنوان وزير فرهنگ تمامي توصيه هاي حاصل از تحقيق قضايي را كه به هر شكلي متوجه بي.بي.سي و يا رسانه هاي ديگر باشد بسيار جدي مي گيرم.
وزير فرهنگ، رسانه و ورزش انگليس افزود، نبايد فراموش كرد بي.بي.سي يكي از قابل اعتمادترين موسسات كشور ما است و مردم معتقدند كه به اندازه شبكه ملي بهداشت و درمان در تعيين مصلحت بريتانيا اهميت دارد، بي.بي.سي نيز بايد به گونه اي كه سزاوار و شايسته اين اعتماد باشد عمل كند.
دكتر كلي كارشناس ارشد تسليحاتي وزارت دفاع انگليس كه جنازه اش چندي پيش توسط پليس انگليس پيدا شد، منبع اصلي خبر جنجال آفرين بي.بي.سي درباره دستكاري اطلاعات نظامي مندرج در دوسيه صدام از سوي دولت انگليس براي توجيه تهاجم نظامي به عراق بود.
«لرد هاتون» عضو هسته ۱۲ نفره« لردهاي قانون» در مجلس اعيان انگليس و از ارشدترين قضات اين كشور مامور بررسي قضايي مسايل مرتبط با مرگ دكتر كلي است.
در حالي كه دولت كارگري انگليس بي.بي.سي را متهم به دروغگويي درخصوص خبر نقل شده از قول كلي كرده و خود تلويحاً متهم به ايفاي نقش در مرگ كلي مي باشد، برخي نيز معتقد به قصور بي.بي.سي در اين ماجرا هستند.
با اين حال ناظران در انتظار نتايج حاصل از تحقيق كميته هاتون در خصوص اين كشمكش بي سابقه ميان دولت انگليس و بي.بي.سي هستند.
|
|
|
تلاش بوش براي سپردن بازسازي عراق به جيمز بيكر
مطبوعات و رسانه هاي آمريكا از تلاش واشنگتن براي متقاعدكردن جيمز بيكر وزير خارجه پيشين اين كشور به پذيرش رهبري عمليات بازسازي عراق خبر دادند.
به گزارش اين رسانه ها، كاخ سفيد در پي آن است كه بيكر را مسئول عمليات بازسازي عراق كند و امور مالي و فيزيكي اين كار را به او بسپارد.
هنوز معلوم نيست كه بيكر اين سمت را مي پذيرد يا نه.
روزنامه واشنگتن پست ديروز نوشت: كاخ سفيد در نظر دارد از عده اي از شخصيت هاي مهم از جمله بيكر بخواهد مسئوليت هاي ويژه اي چون جذب سرمايه و پول از ديگر كشورها براي بازسازي عراق و ياتغيير جدول زماني بازپرداخت وام اين كشور را به عهده بگيرند.
بيكر در زمان رياست جمهوري بوش پدر، در تشكيل ائتلاف بين المللي براي جنگ سال ۱۹۹۱ عليه عراق موفق بود.
بيكر در زمان رياست جمهوري رونالد ريگان وزير خزانه داري و رئيس ستاد كاخ سفيد بود. برخي مقامات آمريكايي پيش بيني كرده اند كه بيكر وارد اين كار نخواهد شد.
پل برمر در گذشته يك ديپلمات بوده اما در زمينه مسائل جهان عرب تجربه ندارد و برخي مقامات آمريكايي معتقدند بايد از شخصيت معروف تري براي جانشيني برمر استفاده كرد.
از سوي ديگر با توجه به مسافت طولاني بين بغداد و واشنگتن، كاخ سفيد به اين نتيجه رسيده است كه برمر به يك مشاور ارشد در واشنگتن نياز دارد تا بروكراسي مربوط به بازسازي عراق و كار با كنگره را اداره و هماهنگ كند.
|
|
|
درخواست اسلام آباد براي مذاكرات وزيران خارجه هند و پاكستان
خورشيد محمود قصوري وزير امور خارجه پاكستان ديروز خواستار مذاكرات با هند در سطح وزيران امور خارجه شد و اعلام كرد مذاكراتي كه دهلي نو در سطح پايين تر پيشنهاد كرده است موثر نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از كراچي قصوري در شهر كراچي در جنوب پاكستان به خبرنگاران گفت : به محض اينكه اسلام آباد خواهان حل مناقشات بلند مدت از جمله مسئله كشمير شود مذاكرات در سطح وزيران امور خارجه ميان دو كشور بايد آغاز شود.
وي افزود مذاكراتي كه هند در سطح پايين تر پيشنهاد كرده است موثر نخواهد بود.
وزير امور خارجه پاكستان تأكيد كرد ما براي مذاكرات در سطح دوجانبه و چند جانبه آماده ايم و تاخير از جانب ما نيست .
قصوري گفت ظفر الله جمالي نخست وزير پاكستان نيز آماده است به دهلي نو سفر كند اما ابتدا بايد مذاكرات در سطح وزيران امور خارجه برگزار شود.
|
|
|
كودتا در فيليپين، خنثي شد
ژنرال ناركيسو ابايا رئيس ستاد مشترك ارتش فيليپين حمايت كامل خود را از گلوريا ارويو رئيس جمهوري اين كشور اعلام كرد و دستور دستگيري ده نفر از افسران ارشد ارتش را كه به گفته وي براي كودتا بر ضد دولت وي توطئه مي كردند صادر كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از مانيل ابايا در نشستي خبري در كاخ رياست جمهوري گفت اين افسران كه بين سال هاي ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۷ از دانشگاه نظامي فيليپين فارغ التحصيل شده بودند مورد حمايت ۴۰ تا ۵۰ نفر ديگر هستند كه كاملا مسلح هستند و مي توانند مشكلات زيادي بوجود آورند. ابايا به ارويو اطمينان داد كه نيروهاي مسلح ارتش فيليپين كاملا از رئيس جمهوري حمايت مي كنند.
|
|
|
نظاميان سابق آرژانتين در اسپانيا محاكمه مي شوند
دولت آرژانتين بيش از ۴۰ افسر نظامي سابق اين كشور را دستگير كرده و قصد دارد آنها را براي محاكمه به اتهام نقض حقوق بشر به دولت اسپانيا تحويل دهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه در ميان دستگيرشدگان الفردو آستيز كاپيتان سابق نيروي دريايي آرژانتين ديده مي شود كه به دليل اقدامات جنايت آميزش فرشته بلوند مرگ خوانده مي شود.
اين افسران نظامي متهم به شكنجه و جنايت و نقض حقوق بشر در جريان حكومت نظاميان در آرژانتين بين سالهاي ۱۹۷۶ و ۱۹۸۳ هستند. براساس دستور رئيس جمهور جديد آرژانتين، محاكمه نظامياني كه در اين دوران مرتكب جنايت شده اند در خارج از كشور قانوني است. اين دستور در پي آن صادر شد كه يكي از قضات آرژانتين به درخواست يك قاضي اسپانيايي دستور بازداشت ۴۵ نظامي و يك غيرنظامي سابق آرژانتين را صادر كرد.
حاكمان نظامي آرژانتين دو دهه پيش سكوي قدرت را ترك كردند اما سايه سنگين هفت سال حكومت ديكتاتوري خونين آنها همچنان در اين كشور وجود دارد. در آن دوران كه جنگ كثيف خوانده مي شود، بيش از ۳۰ هزار نفر از مخالفان كشته، شكنجه و مفقود شدند.
|
|
|
وزير نفت عربستان سعودي:
بازگشت عراق به بازار نفت مشكلي براي اوپك ايجاد نمي كند
خبرگزاري فارس: وزير نفت عربستان سعودي گفت: بازگشت عراق به بازار نفت هيچ مشكلي براي اوپك ايجاد نخواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، علي النعيمي وزير نفت عربستان سعودي با تأكيد بر اين مطلب افزود: ما از بازگشت احتمالي عراق به بازار نفت استقبال مي كنيم. چرا كه عراق يكي از كشورهاي بزرگ صاحب نفت در جهان است.
وي از وضعيت بازار جهاني نفت ابراز خرسندي كرد و گفت: از ابتداي سال ۲۰۰۳ تاكنون بازار نفت داراي ثبات بوده و عرضه و تقاضا از يك تعادل نسبي برخوردار بوده است.
النعيمي قيمت فعلي نفت را در چارچوب حداكثر ۲۸ دلار اوپك بسيار مناسب دانست و بالا بودن قيمت فعلي را رد كرد.
وزير نفت عربستان تصريح كرد: در اجلاس آينده اوپك كه ۹ مرداد ماه در وين برگزار مي شود بايد بر موضوع تحولات مورد انتظار بازار نفت بحث شود.
وي در عين حال در مورد احتمال تغيير توليد در اين نشست اظهار بي اطلاعي نمود.
|
|
|
تظاهرات در برابر پايگاه نظامي آمريكا در كره جنوبي
صدها تن ديروز با اجتماع در برابر پايگاه نظامي آمريكا در سئول خواستار عقب نشيني نيروهاي آمريكايي از كره جنوبي شدند.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از روزنامه هندوستان تايمز ، حدود ۵۰۰ تن از فعالان معترض در سئول با تجمع در خارج از پادگان يانگسان و درحالي كه شعار مي دادند آمريكاييان از كره بيرون برويد و جنگ به راه نيندازيد، آمريكا را به توطئه براي حمله به كره شمالي به بهانه برنامه تسليحات هسته اي آن كشور متهم كردند.
بنابر اين گزارش، دهها تن از اعتراض كنندگان درحالي كه سعي داشتند به سمت مقر فرماندهي ۳۷۰۰۰ نيروي آمريكايي در كره جنوبي حركت كنند با پليس ضدشورش درگير شدند. اين تظاهرات در آستانه فرارسيدن پنجاهمين سالگرد ترك مخاصمه كه به جنگ ۵۳-۱۹۵۰ كره خاتمه داد، برگزار شد و منعكس كننده تنش هاي جاري با آمريكا درخصوص مناقشه موجود بر سر برنامه هسته اي پيونگ يانگ بود. تظاهركنندگان بر درخواست كره شمالي مبني بر امضاي معاهده عدم تخاصم توسط واشنگتن با پيونگ يانگ تأكيد كردند. به نوشته اين روزنامه ، روز جمعه نيز گروهي از دانشجويان با هجوم به يك پايگاه نظامي ديگر آمريكا در سئول و به آتش كشيدن پرچم آمريكا خواستار خاتمه حضور نظامي آمريكا در كره جنوبي شدند.
|
|
|
رويتر به نقل از آساهي شيمبون خبر داد
ضرب الاجل كره شمالي به آمريكا درباره آزمايش هسته اي
يكي از روزنامه هاي چاپ ژاپن به نقل از منابع اين كشور و كره شمالي نوشت، كره شمالي آماده اجراي آزمايش هسته اي است مگر آنكه آمريكا به پيشنهادهاي اين كشور براي حل مناقشه هسته اي پاسخ مثبت دهد.
به گزارش خبرگزاري رويتر، روزنامه آساهي شيمبون ديروز به نقل از اين منابع نوشت، يكي از مقامات كره شمالي به جك پريچارد سفير آمريكا در اين كشور گفته است: اگر آمريكا به سياست اعمال فشار خود برضد ما همچنان ادامه دهد ما ممكن است به اقدامات متقابل از جمله آزمايشهاي هسته اي دست بزنيم.
در ادامه اين گزارش آمده است: اين احتمال وجود دارد كه آزمايش هسته اي در تاريخ ۹ سپتامبر (۱۸ شهريور) صورت گيرد.
هيچيك از مقامات وزارت امور خارجه ژاپن تاكنون اين گزارش را تأييد نكرده اند.
دولت پيونگ يانگ اعلام كرده است عمليات فراوري ميله هاي سوخت هسته اي را به پايان رسانده است.
منابع ديپلماتيك در توكيو اوايل هفته جاري در گفتگو با خبرنگاران اعلام كردند كره شمالي آماده اجراي آزمايشهاي هسته اي و افزايش توليد سلاح است، مگر آنكه بحران هسته اي دولت پيونگ يانگ تا تاريخ ۹ سپتامبر حل و فصل شود.
|
|
|