اظهارات سخنگوي وزارت خارجه درباره ۶ موضوع روز
|
|
گروه سياسي: سخنگوي وزارت امور خارجه ديروز در جلسه پرسش و پاسخ هفتگي خود با رسانه هاي داخلي و خارجي به پرسش هايي در خصوص سفر رئيس جمهوري به بلژيك، همكاري با كانادا درباره پرونده زهرا كاظمي و كيوان تابش، القاعده و مسائل مربوط به عراق و خزر پاسخ داد.
آصفي در پاسخ به پرسشي درباره علت لغو سفر رئيس جمهوري به بلژيك با بيان اينكه دعوت نخست وزير بلژيك از خاتمي به صورت اصولي پذيرفته شده، گفت: تاريخ اين سفر بايد از معبرهاي ديپلماتيك تعيين شود.
خرازي و مجلس
سخنگوي وزارت خارجه درباره سئوال روز يكشنبه الهه كولايي نماينده تهران از خرازي و مشاجره لفظي بين آن دو گفت: اين مسئله سئوال و جوابي بود كه در مجلس اتفاق افتاد. بعضي وقت ها برخي سئوال ها و جوابها به گونه اي است كه ممكن است سوءتفاهم ايجاد كند. وي تصريح كرد: وزير خارجه در صدد دفاع از همكارانشان بود و قصد توهين به هيچ نماينده و نيز مجلس را نداشت.
وزارت امور خارجه و شخص وزير براي نمايندگان مجلس و نهاد مجلس اهميت بسياري قائل هستند و اين مساله نيز سوءتفاهمي بود كه به وجود آمد بدون اينكه هيچ قصد توهين يا اهانتي بوده باشد.
زهرا كاظمي و كيوان تابش
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالهاي خبرنگاران درباره اينكه آيا ايران اطلاعاتي در خصوص دستگيري ۵ مامور در ارتباط با پرونده زهرا كاظمي به دولت كانادا ارائه خواهد كرد ، گفت: همكاري ما با كانادايي ها در اين چارچوب در ارتباط يك همكاري سازنده بين دو كشور است كه مي توانند در پرونده هاي خاص با همديگر همكاري داشته باشند و با هر كشور ديگر هم مي تواند اين همكاري وجود داشته باشد.
آصفي با بيان اينكه وزارت خارجه از هويت افرادي كه دستگير شده اند، بي اطلاع است و نمي دانيم چه كساني هستند، اظهار داشت: طبيعي است اگر اطلاعاتي در اين زمينه به دست ما برسد مشكلي نداريم كه با كانادايي ها در چارچوب همكاري هاي دو دولت تبادل نظر كنيم.
وي همچنين درباره اظهارات سخنگوي وزارت خارجه كانادا كه گفته بود آنها نظارت برانجام تحقيقات درخصوص قتل كيوان تابش را مي پذيرند گفت: ما نيز آماده ايم تا گفتگو و همكاري شود تا اين مشكل هرچه سريعتر رفع گردد.
وي همچنين درخصوص عمل متقابل ايران مبني بر احضار سفير ايران از اوتاوا گفت: سفير ايران در كانادا هم اكنون به دليل شركت در سمينار سفرا در تهران بسر مي برد. وي افزود: هر وقت مرخصي سفير تمام شود به محل ماموريتش بازخواهد گشت.
صحبت از القاعده پس از تكميل پرونده
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه پرسيد سرانجام ايران در خصوص اعضاي دستگيرشده القاعده چه خواهد كرد، گفت: جمهوري اسلامي ايران به اندازه كافي مواضع خود را صريحا در اين زمينه بيان كرده است. ابتدا ما بايد كارهايمان را درخصوص تكميل پرونده اين افراد تمام كنيم، وقتي كه پرونده تكميل شد، خواهيم گفت كه چه كار خواهيم كرد.
وي همچنين برخي اخبار منتشره را مبني بر اينكه يك هيات مصري قرار است براي تحويل ۹ نفر از اعضاي القاعده به ايرن بيايد، تكذيب كرد.
كنگره ملي عراق با آمريكا همكاري نخواهد كرد
بخش وسيعي از پرسش هاي مطروحه در جلسه ديروز سخنگوي وزارت خارجه درباره عراق و تحولات در اين كشور بود.
آصفي در پاسخ به سئوالي درباره اينكه اگر كنگره ملي عراق باآمريكا همكاري كند، در آن صورت روابط ايران با كنگره مذكور چگونه خواهد بود، گفت: در اينكه آيا كنگره ملي عراق با آمريكايي ها همكاري كند، ترديد جدي وجود دارد و بعيد است كه كنگره اين كار را كند. وي افزود: اگر كنگره ملي عراق اين كار را بكند، اقدام مناسبي نيست و در روابط اثر منفي خواهد گذاشت.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه با افزايش تنش در جامعه شيعيان عراق، ايران چه خواهد كرد، گفت: تحولات داخل عراق مربوط به جامعه عراق است و ما بعنوان كشور همسايه و دوست مردم عراق از افزايش تشنج نه تنها بين شيعيان بلكه بين شيعيان و ساير گروهها و نيز ساير گروه ها با يكديگر خوشحال نخواهيم بود.
آصفي همچنين در اين مصاحبه با بيان اينكه وزارت خارجه موضوع دو مستندساز ايراني را با جديت پيگيري مي كند، گفت: از آمريكايي ها مي خواهيم هرچه زودتر آنها را آزاد كنند.
وي در ادامه درباره سفر غيرقانوني اتباع ايراني به عراق براي زيارت عتبات عاليات، به خطرات اين امر اشاره كرد و گفت: وزارت خارجه از مجاري ديپلماتيك موضوع سفر به عتبات را مطرح كرده و در دستور كار خود دارد.
وي در خاتمه با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران پيش تر نظراتش را درباره شوراي حكومت انتقالي عراق بيان كرده گفت: با دلمشغولي، نگراني و علاقه، تحولات عراق را دنبال مي كنيم.
درباره خزر
هميشه منعطف بوده ايم
آصفي در پاسخ به سئوالي درخصوص نتايج اجلاس مسكو و نيز اظهارات نماينده ويژه ايران در امور درياي خزر مبني بر اينكه ايران موضع منعطفي دارد گفت: اين اجلاس نتايج خوبي داشت و هر پنج كشور نيز به مواضع يكديگر توجه كردند و موضوعات مختلف درمورد رژيم حقوقي درياي خزر مطرح شد.
آصفي تاكيد كرد: اين اجلاسها همچنان بايد ادامه يابد تا به نقطه اي برسيم كه اجماع نظر وجود داشته باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: اينكه آقاي صفري (نماينده ويژه ايران در امور درياي خزر) گفته است كه ما موضع منعطفي داريم، بايد بگويم ما هميشه موضعمان منعطف است ولي انعطاف داشتن به معناي گذشتن از حق ملي و حقوقي كشور نيست.وي اضافه كرد: ما هميشه مواضعمان منعطف است ولي طبيعي است در ارتباط با حقوق و منابع كشور پافشاري و تاكيد داريم.
گروهي از آژانس بين المللي
انرژي اتمي، به تهران مي آيند
در بخش ديگري از اين مصاحبه سخنگوي وزارت خارجه به سئوالات خبرنگاران پيرامون تصميم ايران درباره پروتكل الحاقي معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي پاسخ داد.
وي در اين خصوص درباره اظهار نظرهاي شخصيت هاي مختلف فرهنگي و سياسي كشور مبني بر ردكردن اين پروتكل و يا خروج از معاهده مذكور گفت: قرار است يك گروه از آژانس بين المللي به ايران بيايد تا در مورد ابعاد مختلف پروتكل و ابهاماتي كه وجود دارد بحث و گفت وگو كنيم. آصفي گفت: در ارتباط با آژانس بين المللي انرژي اتمي بايد حقوق و تعهدات توام با يكديگر مورد توجه قرار گيرد و نبايد اين دو را از هم جدا كرد. وي افزود: به هر حال در كشور اختلاف نظر و سليقه وجود دارد و ماهيت يك جامعه آزاد و باز نيز همين است. سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: سياست دولت همچنان است كه قبلا اعلام شده و تا وقتي كه سياست تغيير پيدا نكند، طبيعي است مواضع همچنان همان گونه خواهد بود.
|
|
نماينده ايران در امور درياي خزر:
مواضع پنج كشور ساحلي خزر تغيير نكرده است
|
|
گروه سياسي: مهدي صفري نماينده ويژه ايران در امور درياي خزر با ابراز رضايت از نتايج دهمين اجلاس گروه كاري خزر در مسكو گفت: ميان پنج كشور ساحلي خزر اختلافاتي وجود داشت .
به گزارش ايرنا، نماينده ويژه ايران در امور درياي خزر افزود: مواضع كشورها در اين اجلاس تغييري نكرده بود و بر سر برخي مسائل اختلاف وجود دارد.
وي افزود: به دليل آنكه در مواضع كشورها تغييري حاصل نشد، قرار شد يازدهمين اجلاس گروه كاري خزر روزهاي ۱۷ و ۱۸ شهريور ماه سال جاري در عشق آباد برگزارشود تا اين كشورها بتوانند به تفاهمات بيشتري دست يابند.
به گفته صفري ، جمهوري اسلامي ايران در اجلاس مسكو بر مسائلي چون حق حاكميت ، كشتيراني آزاد، شيلات ، بهره برداري از منابع زير زميني ، مسائل امنيتي و غيرنظامي كردن خزر تأكيد كرد.
نماينده ويژه ايران در امور درياي خزر اظهار داشت : كشورهاي ساحلي خزر با يكديگر توافقنامه هاي دو و سه جانبه امضا كرده اند كه مورد قبول جمهوري اسلامي ايران نيست .
صفري افزود: بديهي است كه هر ۵ كشور منافع ملي خود را در نظر داشته و از موضعگيري خويش دفاع مي كنند و همانگونه كه گفته شد اختلاف نظرهايي وجود دارد.
نماينده ويژه ايران در امور درياي خزر اظهار داشت : جاي خوشحالي است كه متن كنوانسيون در امور محيط زيست مورد توافق هر ۵ كشور قرار گرفته و درماه نوامبر (آبان ماه سال جاري ) در تهران امضا خواهد شد.
وي اضافه كرد: فقط روي دبيرخانه اين كنوانسيون و محل آن بحث و گفتگو است كه اميدواريم هر چه زودتر مشخص شود.
صفري همچنين به توافق نظر كشورهاي ساحلي خزر در امور شيلات و كشتيراني اشاره كرد و افزود: نكته مهم اين است كه هر ۵ كشور از اراده سياسي قوي براي به نتيجه رسيدن مساله كنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر برخوردار هستند و در نتيجه تلاشهاي مشترك مواضع كشورها نيز به يكديگر نزديك مي شوند.
دهمين اجلاس گروه كاري خزر با شركت نمايندگان پنج كشور ساحلي ايران ،روسيه ،تركمنستان ،قزاقستان وآذربايجان به منظور بررسي مسائل اين دريا ۳۱تيرماه به مدت سه روز درمسكو برگزار شد .
|
|
فرمانده سپاه پاسداران:
آمريكا و انگليس به دنبال خروج نيروهاي خود از عراق هستند
گروه سياسي: دشمنان در صدد نشان دادن چهره اي خشونت طلب از بسيج هستند اما بسيجيان بايد هوشيار باشند تا از اين نيرو به عنوان كانون عشق، محبت و لطافت در جامعه ياد شود.
به گزارش ايسنا، سردار سرلشكر رحيم صفوي، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ديروز در اولين همايش فرماندهان و پايگاه هاي نمونه مقاومت بسيج (طرح اسوه) با تاكيد بر اينكه آمريكا به بهانه مبارزه با تروريسم و برقراري امينت، استراتژي زشت ديكتاتوري جهاني را دنبال مي كند، تصريح كرد: اين كشور در اين بين، تمامي آرمان ها و سازوكارهاي سازمان ملل متحد را با تجاوز به عراق زير پا گذاشت.
وي با اشاره به فعل و انفعالات جهاني تصريح كرد: ما در دنياي غيرقابل پيش بيني قرار داريم كه منشاء اين ناپايداري، استراتژي جديد آمريكاست كه هدف اصلي آن، تسلط بر منابع انرژي منطقه و اقتصاد جهاني است.
سردار صفوي با تاكيد بر شكست آمريكا و انگليس در طرح تجاوز به عراق گفت: آنها نتوانستند وعده هايشان را عملي سازند، حتي در برقراري امنيت خودشان نيز عاجز ماندند و به دنبال خروج نيروهاي خود از عراق هستند.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، علت شكست آمريكايي ها را عدم آگاهي آنها از فرهنگ و باورهاي ديني مردم عراق عنوان كرد.
|
|
وزير كشور:
امنيت مرزها در گرو ايجاد اشتغال براي مرزنشينان است
گروه سياسي: وزير كشور با بيان اينكه مرزنشينان تأمين كننده امنيت مرزهاي كشور هستند گفت: امنيت پايدار در مرزهاي كشور در گرو تثبيت جايگاه مرزنشينان از طريق ايجاد اشتغال و فضاي مناسب كسب و كار است.
به گزارش واحد مركزي خبر موسوي لاري ديروز در همايش جايگاه تعاونيهاي مرزنشينان در اقتصاد كشور با اعلام اين مطلب افزود: بزرگترين مزيت مرزنشيني براي ادامه زندگي در مناطق محروم كشور برخورداري از اشتغال و فضاي مناسب كسب و كار و امكان تأمين نيازهاي معيشتي از طريق مبادلات مرزي است.
وي با اشاره به نقش و اهميت تعاونيها و بازارچه هاي مرزي در توسعه اقتصاد و رشد صادرات گفت: از مهمترين وظايف مرزنشينان افزايش توان توليد داخلي است و فعاليت بازارچه هاي مرزي و واردات كالا از اين مناطق نبايد باعث اختلال در روند توليد داخلي و تجارت بعنوان يك تخصص شود.
|
|
وزير دادگستري:
نارضايتي مردم بزرگترين تهديد براي نظام است
گروه سياسي: به گزارش ايسنا حجت الاسلام شوشتري در همايش نهضت خدمت رساني به مردم كه در سازمان صنايع دفاع برگزار شد در اين همايش اظهار داشت: نارضايتي مردم بزرگترين تهديد براي نظام جمهوري اسلامي ايران است؛ اگر رضايت مردم تأمين شد هيچ خطري، تهديد محسوب نمي شود.
شوشتري افزود: در نظام هاي سياسي دنيا هر نظامي معيار، ملاك و اهداف خاصي دارد كه نظام سياسي اسلام هم از اين امر مستثني نبوده است؛ سياست در اسلام برقراري اخوت، برابري، مساوات، خدمت به ملك و مردم است.وي تصريح كرد: موضوع سياست در نظام اسلامي مجموعه قوانين و مقرراتي است كه با حفظ و ديانت و اعتقاد به آن براي رعايت مصالح جامعه، مردم و عدالت اجتماعي بنا شده است؛ در اين تعريف ملاحظه مي كنيم كه توجه و عنايت به مردم جزو محوري ترين مسائل است و بر همين اساس در اصول اوليه قانون اساسي، نظام اسلامي برپايه ۶ اصل است كه ۵ مورد آن به اصول اعتقادي و مذهبي مربوط بوده و يك مورد آن كرامت انساني است.شوشتري تصريح كرد: توجه قانون اساسي مؤيد اين است كه كرامت انساني از ملاك هاي عمده نظام اسلامي بوده و بر همان اساس اهميت دادن به مردم حائز توجه است؛ حكومت مردم بر مردم از ديگر مسائلي است كه مورد توجه و عنايت قانون اساسي قرار گرفته لذا امام و رهبري از همان انقلاب به جايگاه و نقش مردم تأكيد داشتند چرا كه سياست و حكومت چيزي غير از مردم نيست و به همين دليل هم خدمت رساني به مردم جايگاه رفيعي دارد.
وي گفت: عدم حل مشكلات مردم باعث نارضايتي آنها از نظام خواهد شد و اين بزرگترين تهديد است.
|
|
خبرهاي كوتاه
* فرمانده ناحيه مقاومت بسيج جنوب تهران بزرگ و ري گفت: پيكرهاي پنج تن از شهداي گمنام هشت سال دفاع مقدس روز جمعه پس از تشييع از حرم عبدالعظيم (ع) تا ميدان نماز، در فرهنگسراي ولاي شهرري به خاك سپرده خواهد شد.
* حامد كرزاي رئيس دولت انتقالي افغانستان گفت: پيوند ديرينه دو ملت افغانستان و ايران سبب استحكام روزافزون مناسبات دو كشور شده است.
كرزاي شامگاه يكشنبه در كابل پايتخت افغانستان در ديدار اعضاي ايراني «انجمن دوستي ايران و افغانستان» با وي، با اشاره به روابط تاريخي و دوستانه مردم دو كشور افزود: تشكيل انجمن دوستي ايران و افغانستان به نزديك تر شدن روابط تاريخي اين دو كشور كمك موثري خواهد كرد. به گزارش ايرنا، غلام حيدر ابراهيم باي سلامي نماينده خواف و رشتخوار در مجلس شوراي اسلامي و رئيس هيأت اعزامي انجمن دوستي ايران و افغانستان به كابل نيز در اين ديدار با اشاره به طرح مطالعاتي ساخت خط آهن و اتصال گاز ايران به افغانستان گفت: جمهوري اسلامي ايران معتقد است اجراي اين طرح ها سبب رونق تجاري ميان دو كشور خواهد شد.
* به گزارش خبرگزاري ميدياپرس «خلف خلف اف» معاون وزير امور خارجه جمهوري آذربايجان موضع ايران در نشست كارشناسان كشورهاي ساحلي درياي خزر در مسكو را سازنده خواند. وي افزود: شركت سازنده هيأت ايراني در اين نشست امكان رسيدن به توافق همه جانبه را در مورد تعيين وضع حقوقي درياي خزر فراهم مي كند.
* نمايندگي وزارت امور خارجه در استان سيستان و بلوچستان ديروز در شهر زاهدان راه اندازي شد. استاندار سيستان و بلوچستان در جلسه اي كه به همين منظور در استانداري تشكيل شد، گفت: همجواري استان با دو كشور افغانستان و پاكستان و استقرار كنسولگري هاي هندوستان و پاكستان در زاهدان و همچنين رسمي شدن مرز ميلك زابل با افغانستان براي تردد اتباع دو طرف و تجارت و ترانزيت كالا از دلايل عمده راه اندازي دفتر نمايندگي وزارت امور خارجه در استان است.
* خبر لغو سفر «ماسيمو دالما» نخست وزير اسبق ايتاليا به ايران، تكذيب شد.
«فابيانا دي چينتي» يكي از مسئولان دفتر ماسيمو دالما ديروز به خبرنگار ايرنا در رم گفت: خبر لغو اين سفر كه چهارشنبه گذشته از سوي برخي رسانه ها منتشر شده بود، نادرست است. وي افزود: با توجه به تغييرات در برخي برنامه ها، سفر دالما به تهران بعد از ماه اوت انجام مي شود. موضوع سفر آينده نخست وزير اسبق و از سران حزب دموكرات چپ ايتاليا به ايران، بررسي مسائل سياسي وتحولات منطقه اي اعلام شده است.
|