|
|
|
|
|
|
|
|
واكنش هاشمي رفسنجاني به اظهارات بوش:
ايران به سياست تشنج زدايي ادامه مي دهد
سياست هاي آمريكا در افغانستان، عراق، فلسطين و ايران شكست خورده است
برعكس تصور آمريكايي ها نظام اسلامي ايران بسيار پرطرفدار و استوار است
|
|
تهران خبرگزاري جمهوري اسلامي -آيت الله هاشمي رفسنجاني ، در خطبه هاي نمازجمعه هفته گذشته تهران ، اظهارنظرهاي مقام هاي آمريكايي را در جريان ناآرامي هاي محدود اخير در ايران تقبيح كرد و گفت : خواب خوش كاخ سفيد درباره ايران خيلي بد تعبير شد. وي در اجتماع نمازگزاران در دانشگاه تهران ، افزود: آمريكايي ها فكر مي كردند طرفداراني دارند كه هر وقت بخواهند به خيابانها مي آيند، اما برغم دعوتهاي فراوان آنان به ادامه ناآرامي ها، مردم آنها را نااميد كردند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه درباره شكست سياستهاي تهاجمي آمريكادر خاورميانه سخن مي گفت ، افزود: آشوبهايي كه به خواست آمريكا در چند شهر توسط گروهي اوباش برپا شد، نشان داد كه برعكس فكر آنها نظام اسلامي بسيار استوار و بسيار پرطرفدار است و حرف آنها چندان خريدار ندارد. هاشمي رفسنجاني در پاسخ به گفته هاي جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا در يك كنفرانس خبري در روز پنجشنبه گذشته ، اظهار داشت : آقاي بوش گفته است كه مي توانيم مشكلاتمان را با ايران بطور مسالمت آميز حل كنيم ، اما ما با اين سخنان كاري نداريم و راه خود را خواهيم پيمود و باز هم خواهيم گفت سياست تنش زدايي را ادامه مي دهيم .
خطيب نماز جمعه تهران با تأكيد بر سياست صلح طلبانه ايران در استفاده از فناوري هسته اي ، گفت : ملت ما سوءاستفاده گر و نيز اهل ساختن سلاحهاي كشتار جمعي نيست ، اما باج هم نمي دهد و براي مبارزه با استعمار تا پاي جان آماده است . وي در بخشي از سخنان خود با بيان اين نكته كه آمريكا براي سلطه بر جهان ، سياست بسيار بد جهاني سازي و تك قطبي كردن جهان را در پيش گرفته است ، گفت : مشكلات داخلي امنيتي و اقتصادي آمريكا باعث شد تا فكر كند با سياست امنيتي و ايجاد هيجان ، ترس و وحشت در دنيا مي تواند دوران استعمار و اخاذي از كشورها را زنده كرده و مشكلات اقتصادي خود را حل كند. هاشمي رفسنجاني گفت : بدين ترتيب هر روز در آمريكا و دنيا، خبري را براي مضطرب كردن افكار عمومي و ترغيب جامعه جهاني به سياستهايشان پخش مي كنند و مثلا مي گويند ايران به دنبال دست يافتن به سلاحهاي كشتار جمعي است تا مردم جهان مضطرب شوند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اين شيوه را تابلوي سياست هاي استعماري امروز آمريكا توصيف كرد و افزود: با اين حال اين سياست نمي تواند طولاني باشد، زيان و آثارش هم به خود آمريكا بازمي گردد و از هم اكنون نيز آثار شكست سياستهاي اين كشور در خارج و داخل پديدار شده است . وي با اشاره به اينكه بوش از سياستهاي مهار دوگانه كلينتون عليه ايران و عراق در خاورميانه پيشتر رفته و تغيير نظامها را مد نظر قرارداده است ، گفت : اكنون آثار شكست اين سياست در افغانستان و عراق ، ايران ، فلسطين و حتي خود انگلستان و آمريكا بروز مي يابد.
هاشمي رفسنجاني گفت : در افغانستان حكومت خشن طالبان كه تنها بر بخشي از اين سرزمين تسلط داشت ، از بين رفت ، اما در مبارزه با تروريسم و مهار موادمخدر موفق نبودند و دبيركل سازمان ملل گفت كه امنيت در افغانستان به مرحله بدي رسيده است .
امام جمعه موقت تهران ، اضافه كرد: ديروز هم كميته پارلمان انگلستان در گزارش رسمي خود اعلام كرد جنگ افغانستان و عراق نتوانست مبارزه با تروريسم را به نتيجه برساند و خطر تروريسم و بخصوص القاعده از قبل كمتر نشده است . وي افزود: در عراق هم همين اتفاق افتاد.
حكومت بعثي عراق ساقط و ارتش عراق متلاشي شده ، اما اكنون بيش از سه ماه است كه آمريكايي ها كه ۱۵۰ هزار سرباز در آنجا دارند و صدها هواپيما و نيروهاي چند كشور هم از آنها حمايت مي كنند، اعتراف دارند كه چندان امنيتي ندارند. وي ادامه داد: اكنون در آمريكا كابوس تكرار ويتنام وجود دارد، و مقامات آمريكايي نگرانند كه نيروهايشان در اثر اضطراب ممكن است هر لحظه به مردم تعدي كنند. زندگي كنوني و آينده مردم عراق هم معلق است و اكنون آمريكاييها از اعزام نيروهاي ديگر كشورها به عراق سخن مي گويند.
هاشمي رفسنجاني گفت : در فلسطين ، نقشه راه كه همراه با مساله عراق مطرح شد، در اول راه و اتفاقاً توسط خود اسرائيلي ها به بيراهه رفت .
شارون برغم مخالفت بوش ، ساخت ديوار امنيتي و بناي شهركهاي يهودي نشين را ادامه مي دهد و بدتر از همه در ديدار با بوش نقشه اي از اسرائيل بزرگ (از نيل تا فرات ) را به او هديه كرد.
|
|
|
روسيه، جدايي طلبان چچن را مسئول انفجار اوستياي شمالي معرفي كرد
آمار قربانيان انفجار شديدي كه ساعات اوليه جمعه شب در جمهوري اوستياي شمالي فدراسيون روسيه روي داد به ۳۳ نفر رسيد.
به گزارش ايرنا از مسكو نيكولاي ليتيو معاون وزارت موقعيت هاي اضطراري روسيه ديروز با اعلام اين خبربه خبرگزاري اينتر فكس افزود: عمليات پاكسازي خرابه هاي ناشي از انفجاربراي يافتن مجروحان و كشته شدگان احتمالي تا ساعت ۲۰ امشب ادامه خواهد يافت .
به گفته وي براثر وقوع اين انفجار ۷۸ تن ديگر مجروح و دربيمارستان بستري شدند كه حال ۱۰ تن از آنها وخيم گزارش شده است .
بنا به اين گزارش هنگام وقوع انفجار كاميون محتوي يك تن مواد منفجره بوسيله يك عمليات انتحاري در محوطه بيمارستان نظامي مزدوك ۹۸ بيمار وهمچنين ۲۱ تن از كاركنان بيمارستان در آنجا حضور داشتند.
در عمليات نجات كه از ساعات اوليه شب گذشته آغاز و همچنان ادامه دارديك هزار و ۱۳۰ نفر از ماموران امداد وزارت موقعيتهاي اضطراري روسيه شركت دارند كه با استفاده از ۸۷ وسيله نقليه و ۶ سگ تربيت شده موفق به بيرون آوردن اجساد از زير آوار شدند.
در همين حال سرگئي ايوانف وزير دفاع روسيه به دستور ولاديمير پوتين رئيس جمهوري اين كشور براي بررسي وضعيت ديروز عازم اوستياي شمالي شد.
ولاديمير پوتين از سازمانهاي امنيتي و انتظامي روسيه خواسته است تا فورا دليل وقوع انفجار در يك منطقه نظامي و تحت حفاظت را مشخص كنند.
از سوي ديگر سرگئي فريدينسكي معاون دادستان روسيه گفت :تحقيقات اوليه بيانگر اين است كه چچنها در اين انفجار دست داشتند. وي گفت : با توجه به اينكه در بيمارستان مذكور به نيروهاي نظامي فدرال سرگرم خدمت در قفقاز شمالي از جمله افراد شركت كننده در جنگ چچن خدمات پزشكي ارائه مي شد مي توان حدس زد كه اين اقدام بوسيله شورشيان چچني صورت گرفته باشد.
|
|
|
موضوعات جلسه مشترك آينده دولت و مجلس
گروه سياسي: جليل سازگارنژاد عضو كميسيون فرهنگي مجلس در گفتگو با ايسنا، در ارزيابي خود از محورهاي جلسه آتي دولت و مجلس، اظهار داشت: براساس عرفي كه در سال هاي گذشته وجود داشته است، معمولا دولت و مجلس در فصول مختلفي از سال نشست هاي مشتركي را براي بالابردن ظرفيت همكاري و گفتگوي شفاف در مورد مسايل كشور، تشكيل مي دهند.
نماينده مردم شيراز يادآور شد: در نشست آتي مجلس و دولت، بحث مسايل مهمي نظير روابط خارجي از جمله موضع گيري اخير اتحاديه اروپا، آينده عراق و خاورميانه و پيوستن ايران به پروتكل ۲+۹۳ مطرح خواهد شد و در خصوص مسايل سياست داخلي نيز، آخرين عملكردهاي سياسي و اقتصادي دولت به ويژه در آستانه انتخابات مجلس هفتم، بحث و بررسي در خصوص لوايح ارائه شده از سوي رئيس جمهور و آخرين شرايط اقتصادي كشور، مورد بررسي قرار مي گيرد.
همچنين بازداشت هاي اخير و برخوردهايي كه با دانشجويان صورت گرفته و فضاي امنيتي كشور، محور گفتگوها خواهد بود كه قطعا از سوي نمايندگان نيز پرسش هايي مطرح و ديدگاههاي رئيس جمهور و اعضاي كابينه نيز ارائه خواهد شد.
|
|
|
يك مقام آگاه اعلام كرد:
قرباني انفجار بيروت با سفارت ايران ارتباطي نداشته است
بيروت - ايرنا: يك مقام مسئول در سفارت جمهوري اسلامي ايران در لبنان گفت : فردي كه ديروز در اثر انفجار خودرو بمب گذاري شده در بيروت كشته شد، ارتباطي با اين سفارتخانه نداشته است .
علي حسين صالح لبناني و از شيعيان شهرك بريتال در بقاع شرقي ، ساعت ۴۰/ ۸ صبح ديروز به وقت محلي هنگامي كه عازم محل كارش بود، در انفجارخودرو بي .ام .و بمب گذاري شده اش كشته شد. منابع محلي پيشتر گفته بودند كه مقتول ، نگهبان يا راننده سفارت جمهوري اسلامي در بيروت بوده است .
فرد مسئول در سفارت جمهوري اسلامي ايران در بيروت به خبرنگار ايرنا گفت كه فرد كشته شده هيچگاه در اين سفارتخانه مشغول به كار نبوده و ارتباطي نيز با اين نمايندگي نداشته است . به نظر مي رسد مواد منفجره كار گذاشته شده زير صندلي راننده اين خودروهدايت شده بوده زيرا جهت انفجار به جاي دايره اي ، عمودي بوده و بدون اينكه زيان چنداني به قسمتهاي مختلف خودرو يا حتي ساختمان نزديك به محل انفجار برساند، جسد راننده را از سقف خودرو به هوا پرتاب كرده است .
منابع محلي به نقل از پليس لبنان خبر دادند، يك زن نيز كه احتمالاهنگام انفجار از كنار خودرو مي گذشته كشته و دو رهگذر هم زخمي شده اند.
|
|
|
درخواست مجدد فرانسه از ايران براي پيوستن به پروتكل الحاقي
گروه سياسي: فرانسه بار ديگر از ايران خواست پروتكل الحاقي معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي را امضا كند تا هراس جامعه بين المللي از اين كه ايران برنامه تسليحاتي مخفيانه دارد، از بين برود.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه اظهار داشت: امروز فرانسه منتظر مشاهده يك حركت قوي از سوي مقامات ايران است تا به اين صورت اعتماد عمومي نسبت به اهداف برنامه هاي هسته اي ايران دوباره جلب شود.
وي در ادامه افزود: امضاي پروتكل الحاقي از سوي ايران، برداشتن اولين گام مهم در پاسخ به نگراني هاي ما مي باشد.
اظهارات سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه پس از آن صورت گرفت كه جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا چهارشنبه گذشته از اروپا خواست، فشار بيشتري را بر ايران وارد كنند.
|
|
|
اعتراض هزاران فلسطيني به ديواركشي شارون
حدود ۱۵ هزار فلسطيني روز جمعه در يك اجتماع در «نابلس» به دعوت حماس به ياد دو تن از اعضاي اين جنبش كه توسط نيروهاي رژيم صهيونيستي كشته شدند و همچنين احداث حصار امنيتي در مرز كرانه باختري رود اردن، شركت كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نابلس، فلسطينيان در ورزشگاه نابلس در شمال كرانه باختري رود اردن براي گراميداشت دومين سالگرد مرگ «جمال منصور» و «جمال سليم» دو مبارز جنبش اسلامي كه به همراه شش فلسطيني ديگر در روز ۳۱ ژوييه سال ۲۰۰۱ ميلادي كشته شدند، اجتماع كردند.
تصاوير مبارزان كشته شده از آغاز انتفاضه در اواخر سپتامبر سال ۲۰۰۰ ميلادي و پرچمهاي سبز حماس در دستان جمعيت ديده مي شد.
در مدت اجتماع، يك صحنه تئاتر به نمايش درآمد، در اين صحنه ضرب و شتم قرار گرفتن يك روستايي توسط اسرائيليها و سپس اخراج وي از زمين خود به دليل ساخت حصار امنيتي به نمايش گذاشته شد.
يك رهبر محلي حماس در اين اجتماع تهديد به خاتمه آتش بس سه ماهه چند جنبش فلسطيني با نيروهاي اسرائيلي كرد.
وي افزود: حماس درصورتي كه اسرائيل به جنايات خود برضد فلسطينيان ادامه دهد، در زمينه موضع آتش بس خود تجديدنظر خواهد كرد.
برپايه اين گزارش ۱۵ هزار فلسطيني و حدود ۱۰۰ نفر از صلح طلبان خارجي روز جمعه در كرانه باختري رود اردن بر ضد ساخت يك حصار امنيتي توسط رژيم صهيونيستي تظاهرات كردند.
اين تظاهرات در نزديكي روستاي «ديرالغصون» در نزديكي شهرهاي «طولكرم» و «جنين» در شمال كرانه باختري رود اردن برگزار شد.
دولت آريل شارون نخست وزير اسرائيل روز پنجشنبه از اتمام ساخت اولين بخش حصار امنيتي خبر داد.
|
|
|
رهبران ارشد ائتلاف شمال افغانستان حزب جديد تشكيل مي دهند
رهبران ارشد جبهه شمال افغانستان كــه مبارزات طولاني عليــه طالبان راهدايت مي كردند، براي تقويت موضع خود در صدد تشكيل حزب جديد سياسي هستند.
به گزارش ايرنا از كابل محمد قاسم فهيم معاون رئيس دولت ووزير دفاع ، محمد كريم خليلي معاون ديگر رئيس دولت ، عبدالله عبدالله وزير امور خارجه ، محمـد يونس قانوني وزير معارف (آموزش و پرورش ) و عبدالرب الرسول سياف رهبــر حــزب اتحاد اسلامي افغانستان جمعه شب تشكيل جلسه دادند تا در مورد حل اختلافات خود و تشكيل يك حزب سياسي جديد گفت وگو و تبادل نظر كنند.
اين اولين و بزرگ ترين نشست رهبران ائتلاف شمال افغانستان پس از سرنگوني رژيم طالبان در پاييز سال ۱۳۸۰ تاكنون بوده است .
در اين نشست ، سه شخصيت ارشد ائتلاف شمال يعني برهان الدين رباني رئيس جمهوري سابق ،محمد اسماعيل خان والي هرات و عبدالرشيد دوستم رهبر جنبش ملي - اسلامي حضور نداشتند و تاكنون درباره اين نشست اعلام موضع نكرده اند.
برخي آگاهان با مهم ارزيابي كردن اين نشست ويــژه ، معتقدند، شفاف شدن مواضع نيروهاي فعال در صحنه افغانستان و برخوردهاي انفعالي ۲۰ مــاه اخيرائتلاف شمال ، اين طيف سياسي را واداشته است ،بانزديك شدن به زمان انتخابات ،نقش فعالي عهده دار شود و در برابر ائتلاف نيروهاي طرفدارحامد كرزاي رئيس دولت انتقالي افغانستان قدرتمندانه وارد عمل اجتماعي - سياسي شود.
|
|
|