|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
خاتمي: رها شدن زن از قيدهاي اخلاقي،معنوي و عقلي فضيلت نيست
گروه سياسي: رئيس جمهوري تصريح كرد: فضيلت زن نه در محبوس ماندن او در خانه و نه در رها شدن وي از همه قيدهاي اخلاقي ، معنوي و عقلي است .
به گزارش ايرنا سيد محمد خاتمي عصر ديروز در مراسم تجليل از بانوان قرآن پژوه ستم هايي كه در طول تاريخ به زنان رواداشته شده را ناشي از نگاه مردسالارانه به زندگي و هستي داشتن دانست و گفت : غلبه بينش مردسالارانه به زندگي سبب شده است كه به نام آزادي زن ، ستم هايي نيز بر زنان روا داشته شود.
وي گفت : چنين ديدگاهي فضيلت را به مردبودن مي داند و بينش هاي فمنيستي نيز تلاش مي كنند به نام دفاع از زن ، زن را به جاي مرد بگذارند.
خاتمي ، ديدگاه مردسالارانه به زندگي داشتن را مردود دانست و گفت : زن بايد بتواند به عنوان يك انسان آزاد و توانا در جامعه رشد كند. رشد يك فرايند اجتماعي است و انسان با حضور در جامعه و در تعامل با ديگران رشد مي يابد اما اين رشد نبايد به جايگاه ممتاز زن كه محور همبستگي و عاطفي خانواده است ، لطمه وارد نمايد.
رئيس شورايعالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنانش به ستم هايي كه در طول تاريخ نسبت به زنان اعمال شده است ، اشاره كرد و گفت : تاريخ زندگي زن ، پر از ستم هاسـت اما جايگزين كردن يك ستم به جاي ستم ديـگر، خدمت به زن محسوب نمي شود.
خاتمي ، اين بينش كه هركس مردتر است ، انسان تر است و زن بايدتشبه به مرد يابد تا به حقوق خود برسد را بسيار خطرناك دانست و گفت : چنين بينشي بايد تغيير كند و متفكران و انديشمندان نقش بسزايي در تغييراين بينش دارند. وي با اشاره به تأكيدات امام راحل مبني بر پويا بودن اجتهاد و توجه به عنصر زمان و مكان گفت : بدون ترديد ما مي توانيم بدون اين كه لطمه اي به روح اسلام وارد آيد، با اجتهاد نو و بينش تازه نسبت به جهان ، مطالبات جامعه را برآورده سازيم .
رئيس جمهوري به تحولات بوجودآمده در عرصه جهاني و همچنين درك زنان امروز نسبت به مسائل اجتماعي اشاره كرد و گفت : تحول در زندگي به معناي الگو برداشتن از ديگران نيست . ما مي توانيم با حفظ اصول و موازين و ارزشها، از دستاوردهاي مثبت تمدن غرب بهره مند شويم .
وي اظهار داشت : الگو برداري با چشم بسته و بدون لحاظ كردن معيارهاو ارزشهاي ديني ، خطرناك است .
آقاي خاتمي اضافه كرد: در تغيير و تحولات ، آنچه كه تغيير مي كند اسلام نيست . قرآن فراتر از زمان ومكان است و آنچه كه تغيير مي كند شناخت ما ازمسائل است .
رئيس جمهوري گفت : اگر دنيا تغيير كند و ما تغيير نكنيم و امور رسوب شده گذشته را به نام اسلام بر جامعه تحميل كنيم ، آنچه زيان مي كند، اسلام است .
خاتمي گفت : نبايد تابع تغييرات جبري شويم و بايد تحولات را درك كنيم .
رئيس قوه مجريه در بخش ديگري از سخنــانش با اشاره به نقش مصلحت در حكومت اسلامي و ديدگاه امام راحل در اين خصوص گفت : براساس تئوري حكومتي امام راحل ، اگر مصلحت با برخي احكام اسلامي تزاحم پيدا كرد آنچه حاكم مي شود، مصلحت جامعه است .
خاتمي گفت كه مي توان با چنين تئوري حكومتي، جامعه را از بحران ها نجات داد.
|
|
|
اعتراض وزير كشور به كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان
|
|
گروه سياسي: وزير كشور ديروز در همايش سراسري مديران دفاتر امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور برنامه بازگشت مهاجرين و پناهندگان افغاني و عراقي به كشورشان را نامطلوب دانست .
وي گفت : سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار افغاني و درسال جديد نيز تاكنون حدود۱۷۰ هزار نفر ازافاغنه به كشورشان بازگشته اند.
به گزارش ايرنا موسوي لاري افزود: دو دهه گذشته ايران ميزبان دو ميليون و ۵۰۰ هزارافغاني بوده است كه ۸۰۰ هزار فرصت شغلي را به خود اختصاص دادند. وي با اظهار ناخرسندي از اقدامات كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان و ديگر سازمانهاي بين المللي در بازگشت مهاجرين مقيم ايران ، گفت : اين سازمانها وظيفه داشته شرايط بازگشت مهاجرين را فراهم كنند. اما كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان بدنبال بهانه جويي براي ادامه اقامت افاغنه در ايران است .
وزير كشور با بيان اينكه اين سازمانها پيش از آنكه بدنبال مصالح ومنافع افغانستان و ايران باشند، مصالح كشورهاي خاصي را دنبال مي كنند برضرورت رفع مشكلات موجود در افغانستان تأكيد كرد.
موسوي لاري گفت :ما بايد با زبان ديگري با سازمانها و مجامع بين المللي صحبت كنيم .
دو دهه ميزباني از مهاجران دو همسايه ، صبوري ملت ايرانيان راجلوه گر كرد اما شرايط نبايد به سمتي هدايت شود كه حضور مهاجرين خارجي در ايران براي مردم ما تلخ و سخت شود.
وي با تأكيد براين مطلب كه «سياست جمهوري اسلامي ايران درپذيرش مهاجرين خارجي ، ميزباني مناسب از ميهمان است »، گفت : اما ميهمانان نيز بايد بدانندكه حضور آنان در خانه ميزبان ، موقتي است .
وزير كشور تأكيد كرد: در سالهاي آينده نبايد مساله اي به نام آوارگي در كشورمان وجود داشته باشد. موسوي لاري گفت : بسياري از كشورها داعيه پذيرش و نگهداري آوارگان را داشتند اما در عمل شرايط ديگري را براي پناهندگان و آوارگان مهيا كردند.
وي گفت : دوره آوارگي افغاني ها تمام شده است ، آنان نبايد منتظر حل مشكلات كشورشان بدست ديگران باشند.
وزير كشور به افزايش قاچاق مواد مخدر در افغانستان اشاره كرد و گفت :هم اكنون سطح زير كشت ترياك در اين كشور افزايش يافته و باندهاي مافيايي بزرگي رشد كرده اند و براساس گزارش ها، قاچاق مواد مخدر در مقابل مدعيان مبارزه با مواد مخدر انجام مي شود. موسوي لاري افزود: كشورهاي توسعه طلب با عنوان مبارزه با تروريسم ومواد مخدر تلاش در افزايش نفوذ خود در منطقه دارند و از ماهيت خطرناك وشيطاني كه همانا تهديد جامعه بشري است ،ابايي ندارند.
وي يكي از طرحهاي پيشنهادي تهران را براي مبارزه با مواد مخدر درافغانستان ، طرح كشت جايگزين ذكر كرد و گفت : اين طرح در قالب يك برنامه مشترك ايران ،دولت موقت افغانستان و سازمان ملل پيشنهاد شد كه مورد موافقت قرار نگرفت .
موسوي لاري افزود: سازمانها و مجامع بين المللي به دروغ به دنبال راه حلي براي مشكلات و رسيدن به ثبات در افغانستان هستند.
وي در بخش ديگري از صحبتهايش به مساله پناهندگان و مهاجرين عراقي اشاره كرد و گفت : شرايط بازگشت مهاجرين و پناهندگان عراقي به كشورشان فراهم شده و عراقيهاي مقيم ايران نيز بايد از اين فرصت استفاده كنند.
همايش سراسري مديران دفاتر امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور ديروز و امروز با هدف تعيين وضعيت قطعي مهاجرين و تدوين سياستهاي جديد وزارت كشوردر پذيرش مهاجرين خارجي در تهران برگزار مي شود.
|
|
|
اسامي روزهاي هفته دولت
تهران- خبرگزاري جمهوري اسلامي: دبيرخانه شوراي اطلاع رساني دولت ديروز اسامي روزهاي هفته دولت را اعلام كرد. دوم تا هفتم شهريور ماه هر سال در كشور هفته دولت ناميده مي شود.
اين دبيرخانه دوم تا هفتم شهريور ماه را به ترتيب روز دولت، امام خميني(ره)، ميثاق با ولايت- روز دولت، توليد، توسعه پايدار، اشتغال- روز دولت، منزلت زن، جامعه، خانواده- روز دولت، فرهنگ، جوانان، خودباوري- روز دولت، مشاركت عمومي، عدالت اجتماعي، خدمت رساني و جمعه ششمين روز از هفته دولت «روز دولت، وحدت، امنيت و اقتدار ملي» در نظر گرفته است. دبيرخانه شوراي اطلاع رساني دولت همچنين روز شنبه هشتم شهريور هفتمين روز از هفته دولت را به عنوان روز دولت، ايمان، ايثار، شهادت، (شهداي دولت) معرفي كرده است.
|
|
|
رئيس قوه قضاييه خواستار بررسي حادثه سميرم شد
گروه سياسي: رئيس قوه قضائيه ضمن ابراز تاسف از وقوع حادثه سميرم گفت : بازرسي كل كشور و دادستاني كل با تشكيل هيات ويژه بايد با بررسي ريشه ها و عوامل وقوع اين حادثه ، گزارش جامعي تهيه و ارائه كنند.
به گزارش اداره كل روابط عمومي قوه قضائيه ، آيت الله سيدمحمود هاشمي شاهرودي در جلسه مسئولان عالي قضائي ، با اشاره به اين حادثه خاطرنشان كرد: ما مي توانيم اين فرهنگ را به مردم ارائه كنيم كه اگر نسبت به مسئله اي ايراد و اشكال دارند ، مي توانند از راههاي قانوني اقدام كنند.
آيت الله شاهرودي تاكيد كرد كه جامعه ما بايد به سمتي رود كه براي رسيدن به خواست هايش رويه هاي قانوني را طي كند تا مسائل مختلف زود به تشنج كشيده نشود. وي در اين جلسه كه دوشنبه شب برگزار شد، همچنين موضوع محكومان زن در خصوص جرايم نقدي ، زنان زنداني سرپرست خانوار، زنان زنداني مطلقه كه سرپرستي فرزندان را بر عهده دارند و افرادي كه زوجين درزندان هستند و زن سرپرست خانواده است به صورت مطلق مورد عفو قرار گرفته اند، مورد بحث و بررسي قرار گرفت .
در اين نشست لايحه تروريسم و تصويب مواردي از آن و مسئله نشر و ناشرين و مميزي كتاب نيز از مسايلي بود كه مورد بررسي قرار گرفت .
|
|
|
كروبي:
گروههاي سياسي به جاي كشمكش سازندگي كشور را دنبال كنند
گروه سياسي: حجت الاسلام والمسلمين مهدي كروبي در آخرين روز از سفر به استان مركزي و در زمان راه اندازي طرح سد كمال صالح واقع در شازند اراك، گفت: در چهارمين سال عمر مجلس ششم با توجه به مسئوليت مجلس و حضور جدي در كارها شاهد هستيم كه به سرعت به بودجه هاي كاري و عمراني اضافه مي شود، و كارهاي خدماتي به سرعت پيش رفته و كارها با شتاب پيشرفت كرده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سفر سه روزه خود به استان مركزي در جلسه شوراي اداري اراك گفت: در آينده كه انتخابات پر تحركي داريم روابط كانديداها بايد حسنه باشد و در كنار هم كار كنند، و از همه مهم تر آن كه نيروها به جاي اختلاف و كشمكش حرف سازندگي كشور را بزنند.
مهدي كروبي هم چنين در يك گفت وگوي مطبوعاتي در پاسخ به پرسشي در خصوص عملكرد شوراي نگهبان و مصوبات مجلس اظهار داشت: قانون اساسي بايد از مجلس، شوراي نگهبان و مجمع تشخيص مصلحت نظام عبور كند. تاكنون تمام موارد به نفع مجلس حل شده و اگر مواردي بوده بيشتر جنبه ي سياسي دارد، مواردي هم از رهبري كمك گرفته ايم و مشكل حل شده است. رئيس مجلس گفت: مجلس براي رفع مشكلات و كمبودهاي استان ها كار خود را به صورت عادي انجام مي دهد.
|
|
|
توضيحات ابوترابي درباره علت تأخير آزادي دانشجويان زنداني
گروه سياسي: عزم مجموعه دستگاهي و رياست قوه قضائيه بر اين است كه در كوتاهترين زمان ممكن بستر آزادي دانشجوياني كه مشمول حكم عفو رهبري مي شوند فراهم شود.
به گزارش خبرنگار همشهري حسن ابوترابي فرد نماينده قزوين روز گذشته با اعلام مطلب فوق در جمع خبرنگاران در مورد علت تاخير در آزادي دانشجويان گفت: عفو دانشجويان بطور طبيعي اين مقدار زمان را لازم دارد.
وي اضافه كرد: بعضي ها كه برايشان كيفر خواست صادر شده بود بايد در دادگاه و توسط رئيس شعبه حكم آزادي آنها داده شود و كساني كه كيفرخواست نداشتند سريعتر مرحله آزادي شان طي شد.
ابوترابي در پاسخ به اين پرسش كه آيا عفو رهبري مشروط بوده و شامل تعدادي از دانشجويان نخواهد شد؟ گفت: ما در نامه اي كه براي مقام معظم رهبري داديم ذكر كرديم كه دانشجوياني مورد عفو قرار گيرند كه داراي ويژگي خاصي باشند مثلاً كساني كه در آشوب هاي خياباني و تخريب اموال مردم دخالت نداشتند مورد عفو قرار گيرند لذا بايد مراحل قضايي آزادي اين دانشجويان طي شود.
ابوترابي عفو رهبري را شامل همه دانشجويان زنداني در سراسر كشور دانست و در مورد اينكه چرا وي و حجت الاسلام والمسلمين قمي نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاهها اقدام به درخواست عفو كردند و نه كميته منتخب مجلس گفت: چون بنده و آقاي قمي نمايند گان رهبري در دانشگاه هستيم و با توجه به ارزيابي اي كه از شرايط داشتيم و از سعه صدر و نگاه ويژه رهبري به دانشجويان نيز آگاه بوديم اين درخواست را مطرح نموديم كه ايشان نيز سريعاً با آن موافقت كردند.
نماينده قزوين در پاسخ به اين پرسش كه چه شرايطي باعث شد شما درخواست عفو بنويسيد گفت: به خاطر نگاهي كه شخص رهبري به دانشگاهها و دانشجويان داشته و نظرشان اين است كه دانشجويان نبايد بخاطر اين گونه تخلفات به دادگاه بروند، نامه را نوشتيم.
ابوترابي گفت كه مسئولين دانشگاهها بايد زمينه مناسب فعاليت سياسي دانشجويان را فراهم كرده و با قانون شكنان برخورد جدي كنند و اجازه ندهند اين گونه مسائل به مراجع قضايي ارجاع شود.
|
|
|
عضو شوراي مركزي حزب اعتدال و توسعه:
عدم تحمل مخالف در جامعه مدعي مردمسالاري ، امري ناگوار است
گروه سياسي: اگر گفت و گوي انتقادي بين احزاب و جريان هاي سياسي بر هم زننده چارچوب و اصول بنيادين نظام نباشد، قطعاً براي پيشبرد اهداف والاي جامعه سازنده است.
عليرضا شيخ عطار،عضو شوراي مركزي حزب اعتدال و توسعه در گفت و گو با ايسنا با بيان مطلب فوق، پذيرش انتقاد سازنده را امري بديهي دانست و گفت: از آن جا كه در ابتداي انقلاب، گروه هاي مخالف جمهوري اسلامي كه ساختار نظام را قبول نداشتند، تحت عنوان انتقاد وارد عرصه شدند، بسياري از سياستمداران نسبت به گفت و گوهاي انتقادي حساس شدند، بدين معني كه هر نقدي را توطئه قلمداد مي كردند.
وي نقد و تحمل مخالف را سرفصل قواعد مردمسالاري دانست و خاطرنشان كرد: براي جامعه اي كه پايه شكل گيري فعاليت هاي سياسي آن مردمسالاري است و عمده ي سردمداران آن مدعي پذيرش نظرات ملت هستند، عدم تحمل مخالف و گفت و گوهاي انتقادي امري ناگوار است.
شيخ عطار با تاكيد بر اين كه مشروعيت نظام نبايد با نقد، زير سئوال رود، ابراز عقيده كرد: مشروعيت حكومت جمهوري اسلامي كه مبتني بر اصول اعتقادي و حمايت مردمي است به هيچ عنوان ولو به وسيله ي نقد نبايد مخدوش شود؛ چرا كه چنين نقدي سازنده نيست و هيچ نظامي در سراسر جهان اجازه نداده است كه مشروعيتش با نقد زير سئوال رود.
وي نااميدي مردم از فعاليت هاي سياسي را اثر منفي منازعات سياسي دانست و از اينكه با جايگزيني منازعات سياسي به جاي گفت و گوي انتقادي، مردم نسبت به جريان هاي سياسي بي اعتماد شده اند، اظهار تاسف كرد و افزود: مردم تصور مي كنند كه جريان هاي سياسي براي كسب قدرت حاضرند دست به هر كاري، از جمله استفاده ي ابزاري از مردم بزنند.
شيخ عطار در پايان متذكر شد: اگر مسئولان شعار مردمسالاري دهند اما رفتاري بر اساس آموزه هاي ماكياوليستي داشته باشند، قطعا مردم از نظام و حاكميت نااميد خواهند شد.
|
|
|
خبرهاي كوتاه
* شوراي نگهبان لايحه موافقت نامه اجتناب از اخذماليات مضاعف در مورد ماليات هاي بر درآمد و سرمايه بين دولت جمهوري اسلامي ايران و شوراي فدرال سوئيس را با اعلام اينكه بند ۴ ماده اي ۱۱ از اين نظر كه اخذ درآمد اوراق ناشي از اوراق قرضه يا سهام قرضه را تجويز نموده است و به حسب اطلاق شامل رباي ماخوذ از قرض نيز مي شود، خلاف شرع شناخته و رد كرد.
* فرمانده نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي گفت: جنگ ايده آل ما نيست، ايده آل ما صلح و آرامش براي كل جهان است.
امير سرتيپ ناصر محمدي فر ديروز در آيين پاياني مسابقات قرآن كريم نيروي زميني ارتش در سنندج افزود: ما با چشم بينا و گوش شنوا آماده پاسخگويي به كوچك ترين تجاوز به كشور هستيم.
|
|
|
تجليل رئيس مجلس از زنان كشور
مهدي كروبي رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: حضرت امام(ره) از همان ابتدا به شدت در برابر تفكري كه سعي داشت مانع حضور بانوان در عرصه هاي مختلف شود ايستادگي كرد.
به گزارش خبرنگار همشهري وي ديروز در سخنراني پيش از دستور خود ضمن تبريك سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و دعوت بانوان به الگوپذيري از فرزند پيامبر اسلام(ص) گفت: امام خميني با نفي هرگونه افراط و تفريط و با تاكيد بر فرهنگ ناب اسلامي حقوق زنان را احيا كرد.
رئيس مجلس همچنين با ذكر مثال از شيوه برخورد امام خميني(ره) با مسئله حضور زنان در تظاهرات قبل از انقلاب، دوران دفاع مقدس و شركت در انتخابات گفت: ستم به زنان ناشي از نگاه تحجرگرا از يك سو و نگاه ولنگار و بي قيد و شرط از سوي ديگر بوده است.
مصوبات
نمايندگان مجلس ديروز كليات دو لايحه مجازات جرايم نيروهاي مسلح و لايحه تعيين حريم حفاظتي - امنيتي اماكن و تاسيسات كشوري را تصويب كردند.
براساس مصوبه نخست، مجازات جرايم نيروهاي مسلح شامل ۱۳۷ ماده است كه در صورت تصويب نهايي، نحوه رسيدگي به جرايم نيروهاي مسلح اعم از ستاد كل نيروهاي مسلح و سازمان هاي وابسته، ارتش، سپاه پاسداران، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح مطابق قانون تعيين گرديده است.
براساس اين قانون در آيين نامه اجرايي، تعريف اماكن و تاسيسات موضوع اين قانون، اين شرايط و نحوه تعيين حريم مشخص خواهد شد.
همچنين درجات طبقه بندي اماكن و تاسيسات موضوع اين قانون و ميزان حريم مورد نياز آنها نيز به پيشنهاد دستگاه هاي اجرايي مربوط بر اساس آيين نامه اي خواهد بود كه به تصويب هيات وزيران مي رسد.
لايحه تعيين حريم حفاظتي، امنيتي و اماكن و تاسسيات كشور نيز شامل ۸ ماده است كه به منظور حفاظت از اماكن و تاسيسات كشور اعم از نظامي، انتظامي و كشوري وضع گرديده است.
|
|
|
عفو و تخفيف مجازات محكومان زن و افراد كمتر از ۱۸ سال
به مناسبت عيد ميلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، رهبر معظم انقلاب اسلامي با عفو و تخفيف مجازات محكومان زن و افراد كمتر از هيجده سال موافقت كردند.
پيشنهاد عفو اين محكومان را رئيس قوه قضائيه به حضرت آيت الله خامنه اي تقديم كرده است. بر اين اساس باقيمانده محكوميت حبس تا پانزده سال زنان زنداني چنانچه تا تاريخ ۲۸ مرداد هشتاد و دو حداقل يك پنجم مدت حبس را تحمل كرده باشند، بخشيده مي شود. همچنين آن دسته از زنان زنداني كه به علت مطلقه بودن، فوت شوهر و يا زنداني بودن او، فرزندانشان بي سرپرست است، از زندان آزاد مي شوند.
عفو رهبر معظم انقلاب، همچنين شامل كليه زندانياني است كه در زمان ارتكاب جرم كمتر از هيجده سال داشته اند. باقيمانده محكوميت جزاي نقدي كليه زندانيان زن و افراد زير هيجده سال نيز بخشيده شده است.
كساني كه بيش از سه فقره سابقه محكوميت در جرايم عمدي دارند، زندانياني كه شاكي خصوصي دارند و يا نتوانند رضايت شاكي را تا پايان امسال جلب كنند و نيز جرائمي نظير سرقت مسلحانه و راهزني، قاچاق مسلحانه مواد مخدر، داير كردن يا اداره مراكز فساد و فحشا، اقدام بر ضد امنيت داخلي و خارجي و اختلاس، ارتشاء، كلاهبرداري و سرقت بيش از پانزده ميليون ريال شامل اين عفو نمي شود.
|
|
|
در سالروز ميلاد حضرت فاطمه(س) انجام شد
ديدار جمعي از مداحان اهل بيت با مقام معظم رهبري
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران: در سالروز ميلاد كوثر هدايت و رستگاري، حضرت فاطمه زهرا (س)، جمعي از مداحان اهل بيت (ع) در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي و قشرهاي مختلف مردم، به ذكر فضائل و مناقب دخت گرامي پيامبر اسلام پرداختند.
در اين مراسم سرشار از نور و سرور معنوي كه همزمان با سالروز ولادت حضرت صديقه طاهره(س) و ميلاد امام خميني (رض) برگزار شد حضرت آيت الله خامنه اي با تبريك عيد بزرگ ميلاد بانوي بزرگ تاريخ بشريت حضرت فاطمه زهرا (س) ، آحاد مردم مسلمان را به تعميق ارتباط قلبي با اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) توصيه كردند.
ايشان پيوند معنوي با خاندان مطهر و معصوم پيامبر عظيم الشان اسلام را گوهر ارزنده هويت انساني و اسلامي ملت ايران برشمردند و افزودند: بايد به عنوان نعمتي الهي، ارتباط قلبي با اين خاندان بزرگ را قدر بدانيم.
رهبر معظم انقلاب اسلامي اطاعت و بندگي خداوند را جوهره و اساس تعالي بشر خواندند و خاطرنشان كردند: اولياي دين قله هاي شرافت بشري هستند كه در پرتو عبوديت به اين جايگاه عظيم دست يافته اند و تنها در پرتو عبوديت و بندگي خداوند است كه مي توان به سمت اين قله هاي رفيع حركت كرد.
|
|
|
تشكيك در رأي گيري
لايحه مبارزه با قاچاق كالا و ارز منتظر تصميم هيأت رئيسه مجلس است
سرنوشت لايحه «مبارزه با قاچاق كالا، ارز، ريال و اوراق بهادار» در نشست هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي رقم خواهد خورد.
به گزارش ايرنا، «محمدرضا خاتمي » رئيس جلسه علني روز سه شنبه مجلس شوراي اسلامي ، پس از اعتراض يك نماينده نسبت به راي گيري كتبي اين لايحه گفت : اين موضوع بايد در هيأت رئيسه بحث شود.
كليات لايحه «مبارزه با قاچاق كالا، ارز، ريال و اوراق بهادار» در نشست علني روز سه شنبه مجلس شوراي اسلامي مطرح شد و پس از راي گيري بصورت قيام وقعود، اعلام شد كه كليات اين لايحه از تصويب نمايندگان گذشت .
عده اي از نمايندگان نسبت به اين راي گيري تشكيك كردند و خواستارراي گيري كتبي براي اين لايحه شدند.
در راي گيري كتبي از مجموع ۱۲۴ آراي ماخوذه ، ۹۴ نماينده به كليات اين لايحه راي مثبت ، ۲۷ نماينده راي مخالف و ۴ نماينده راي ممتنع دادند.
پس از اعلام نتيجه راي گيري كتبي ، «مجيد انصاري » نماينده مردم تهران در مورد تعداد نمايندگان حاضر در جلسه علني نسبت به آنچه كه از طريق تابلو مشاهده مي شود، ابراز ترديد كرد.
وي گفت : در تابلو تعداد نمايندگان حاضر ۱۹۴ تن را نشان مي دهد، امابا شمارش نمايندگان به اين نتيجه مي رسيم كه بين ۲۰ تا ۳۰ نماينده كمتر از آنچه كه تابلو نشان مي دهد، در مجلس حضور دارند.
انصاري در ادامه تذكر آيين نامه اي خود از رئيس جلسه خواست تا بعد از حضور دقيق نمايندگان در مجلس ، نسبت به طرح مبارزه با قاچاق كالا، ارز، پول و اوراق بهادار راي گيري كند و نتيجه راي گيري كتبي قبلي را فاقد اعتبار بداند.
«انصاري» معتقد بود: زماني كه راي گيري كتبي براي اين طرح به عمل آمده ، به دليل خروج تعداد قابل توجهي از نمايندگان ، مجلس رسميت نداشته ، اما تابلوي حضور و غياب نمايندگان ، عددي را نمايش داده كه طبق آن ، مجلس رسميت داشت .
«محمدرضا خاتمي»، نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي ، تذكر «مجيد انصاري» را بجا دانست و از نمايندگان خواست كه حتي براي خروج چند ثانيه از صحن علني نيز كارت خروج خود را ثبت كنند و بدون ثبت كارت ، از جلسه خارج نشوند، اما راي گيري مجدد درباره لايحه قاچاق كالا، ارز، پول و اوراق بهادار را به تصميم گيري هيأت رئيسه مجلس در اين زمينه موكول كرد.
|
|
|
گفت وگوي خرازي و ايوانف درباره برنامه هسته اي ايران
گروه سياسي: كمال خرازي و ايگور ايوانف وزيران امورخارجه جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه در يك گفت و گوي تلفني برنامه هسته اي ايران را بررسي كردند. به گزارش ايرنا بخش مطبوعاتي وزارت امور خارجه روسيه با انتشار بيانيه اي با اعلام اين خبر افزود : در اين تماس تلفني كه روز دوشنبه صورت گرفت خرازي همتاي روس خود را در جريان تماسهاي ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار داد.
خرازي در اين گفت وگوي تلفني بر صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران و پاي بندي تهران به پيمان منع گسترش سلاح هسته اي و همچنين آمادگي براي گسترش همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي تاكيد كرد.
بر اساس اين بيانيه دو طرف توافق كردند كه بحثهاي مربوط دراين زمينه در مذاكرات آتي دوجانبه بين كارشناسان دو كشور ادامه يابد. بنا به اين گزارش وزيران امورخارجه ايران و روسيه راه پايان دادن به وضعيت كنوني درعراق و همچنين وضع درياي خزر را مورد بحث و بررسي قراردادند.اداره كل مطبوعات وزارت امور خارجه نيز با اعلام مذاكره خرازي و ايوانف در مورد فعاليت هاي هسته اي ايران از قول وزير خارجه ايران خطاب به همتاي روس خود نوشت: بايد به نگراني هاي جمهوري اسلامي ايران توجه شود. بنابراين گزارش دو طرف همچنين درباره تحولات عراق و فلسطين گفت وگو كردند.
|
|
|
تأكيد رئيس مجمع تشخيص مصلحت بر لزوم هماهنگي كشورهاي اسلامي
گروه سياسي: آيت الله هاشمي رفسنجاني ديروز در ديدار سفير مغرب در تهران با وي ، با اشاره به اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران گفت : ايران جايگاه ويژه اي براي گسترش روابط با كشورهاي اسلامي قائل است .
به گزارش ايرنا وي با تأكيد بر ضرورت هماهنگي و همكاري كشورهاي اسلامي افزود: دفاع از مصالح دنياي اسلام و رفع مشكلات آن علي الخصوص در فلسطين ، افغانستان و عراق ، نيازمند ارتباطات عميق و گسترده ميان كشورهاي جهان اسلام است و جمهوري اسلامي ايران همواره نسبت به اين مهم اهتمام ويژه داشته است .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه پس از پيروزي انقلاب اسلامي دشمنان وحدت جهان اسلام تلاش كردند ميان ايران و كشورهاي اسلامي فاصله ايجاد كنند، اظهار داشت : استكبار جهاني ، مستمرا خطر ايران را به عنوان خطري بزرگتر از اسرائيل به كشورهاي مسلمان منطقه القاء مي كرد ولي مرور زمان ، خلاف بودن اين ادعا را به اثبات رسانده است .
هاشمي رفسنجاني با اشاره به خلق طالبان و القاعده توسط آمريكا و حمايت هاي اين كشور از رژيم بعث عراق و صدام و منافقين گفت : اينها در نهايت مايه دردسر براي حاميان خود شدند و مصائبي كه آمريكا، صدام ، بعثي ها و طالبان با آن مواجه شدند در حقيقت جواب كارهاي نادرست خودشان است .
«جمال الدين غازي» سفير مغرب در تهران نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از سياست هاي ايران در توسعه روابط با كشورهاي اسلامي افزود: همكاري ايران و كشورهاي اسلامي مي تواند منشاء بركات زيادي براي جهان اسلام باشد.
وي اظهار داشت : تجربه موفق جمهوري اسلامي ايران در اداره كشور خود براساس دين اسلام ، موفقيتي براي كل جهان اسلام بوده و استمرار اين موفقيت خواست همه مسلمانان است .
|
|
|