مشكل بانكداري
قوانين بانكداري اسلامي به طور كامل اجرا نمي شود و ما در اين سيستم با دوگانگي ها و تعارضات زيادي روبه رو هستيم.
عضو هيأت علمي و استاد دانشكده اقتصادي دانشگاه فردوسي مشهد در گفت وگو با خبرنگار بانك و بيمه ايسنا اظهار كرد: سيستم هاي منزوي هيچ گاه موفق نبوده اند و ما در زمينه سيستم بانكداري اسلامي با مشكلات زيادي روبه رو هستيم كه براي رفع اين مشكلات بايد در قوانين تجديد نظر و اصلاحاتي را انجام دهيم.
دكتر خطيب با اشاره به عدم استقلال بانك ها و دولتي بودن آنها ادامه داد: استقلال نظام مالي از نظام پولي كشور يكي از راهكارهاي اساسي براي حل مشكلات نظام بانكي ما خواهد بود كه در اين راستا بايد شرايط استقلال بانك مركزي فراهم شود.
وي با اشاره به عقود اسلامي به كار گرفته شده در نظام بانكداري اسلامي افزود: در حالي كه براساس اين عقود مشاركت در سرمايه گذاري منوط به پذيرش سود و زيان است، وجود شرط سود تضمين شده از طرف بانك ها عملاً با شرايط عقدهاي اسلامي در تعارض است و اين خود باعث بروز شبهاتي شده كه نهايتاً بي اعتمادي مردم به اين سيستم بانكداري را در پي داشته است.
تهديد توسعه اقتصادي
سليمان غضنفري نماينده سازمان بهره وري انرژي به ايرنا گفته است: مصرف بي رويه انرژي در ايران موجب نياز به ساخت تأسيسات جديد جهت اكتشاف، استخراج، پالايش، انتقال نفت و گاز طبيعي و احداث نيروگاهها، تجهيزات انتقال و توزيع برق به ميزان وسيعي در كشور خواهد شد. بديهي است اين مسأله مي تواند در آينده براي كشور بسيار مشكل ساز شود و روند توسعه اقتصادي را به خطر اندازد.
وي گفت: ژاپن به دليل بحران هايي كه در سالهاي ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ ميلادي در زمينه تهيه انرژي با آنها مواجه شد، تجارب خوبي در زمينه صرفه جويي در مصرف انرژي در صنايع به دست آورد. به طوري كه با بالا بردن آگاهي، فناوري مصرف بهبود يافت و همين امر موجب صرفه جويي انرژي در اين كشور شد. به طوري كه استفاده از انرژي در ژاپن حدود ۳۰ درصد تنزل كرد.
به گفته غضنفري، طبق مطالعات «جايكا» روي توان بالقوه منابع طبيعي در ايران اين منابع به دليل رشد سريع مصرف هر سال رو به كاهش است و كشور تا سال ۲۰۲۰ ميلادي با بحران انرژي مواجه خواهد شد.
به همين منظور جمهوري اسلامي ايران متقاضي همكاري فني با ژاپن در زمينه فناوري مديريت مصرف انرژي است.
زودتر از۱۰ سال ممكن نيست
سرپرست دفتر نمايندگي تام الاختيار تجاري ايران در گفت وگو با خبرگزاري فارس گفت:پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني زودتر از ده سال امكان پذير نيست.
اسفنديار اميد بخش در گفت وگو با خبرگزاري فارس افزود: مشكلاتي همچون رقابتي نبودن توليد صنعتي، عدم توانايي اقتصاد كشور جهت حضور فعال در عرصه جهاني مانع از آغاز مذاكرات ما جهت پيوستن به سازمان تجارت جهاني نيست.
وي گفت: طولاني شدن روند پذيرش ايران در اين سازمان فرصت مناسبي براي كسب آمادگي بيشتر است تا در صورت پذيرش عضويت ايران، دچار مشكل نشويم.
اميد بخش اظهار داشت: مشكلات اقتصادي نبايد به هيچ وجه مانع پيوستن ما به سازمان تجارت جهاني شود.
وي دليل رد درخواست ايران جهت پيوستن به اين سازمان را مخالفت آمريكا عنوان كرد و گفت: اين كشور براي چندمين بار به واسطه تحريكات صهيونيسم، مانع از شروع گروه كاري پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني شد.وي افزود: هيچ دليلي جز مسائل سياسي در اين مخالفت دخيل نيست. سرپرست دفتر نمايندگي تام الاختيار ايران افزود: اين وظيفه مسئولين ديپلماسي كشور است تا با در نظر گرفتن مسائل سياسي، زمينه عضويت ايران را فراهم كند.
اميدبخش گفت: هنوز نتوانسته ايم از تمام توان و ظرفيت ديپلماتيك خود جهت پيوستن به سازمان تجارت جهاني استفاده كنيم.
وي افزود: آمريكا براي مخالفت خود هيچ دليل اقتصادي ندارد.
صف هاي طولاني
عضو كميسيون بودجه مجلس شوراي اسلامي گفت : اگر سقف قيمتي تعيين شده در بورس يك باره برداشته شود، آشفتگي شديدي در آن ايجاد خواهد شد.
«احمد رمضانپور نرگسي » در گفت و گو با ايرنا در خصوص واكنش هاي اولين روز برداشتن سقف قيمتي در بورس افزود: با توجه به اينكه بايد ديد چه سياستي از طرف دبيركل به اجرا در مي آيد، اگر سياست پنج درصدي اجرا شود شاهد صف هاي طولاني براي خريد سهام خواهيم بود.
وي تصريح كرد: با به اجرا درآمدن سياست يك درصدي نيز شاهد ايجاد صف هاي طولاني تر نسبت به سياست پنج درصدي خواهيم بود.
وي در خصوص دلايل روند رو به افزايش تقاضا براي خريد سهام ، گفت : كاهش بازده سرمايه گذاري در بخش هايي نظير مسكن ، ارز و خودرو و پايين آمدن بازده اوراق مشاركت و جذب سرمايه گذار خارجي از دلايل بالا رفتن تقاضا براي خريد سهام در بورس است .
نرگسي ، آزادسازي را براي بازار خطرناك دانست و افزود: تا هنگامي كه در بورس بازارساز نداشته باشيم ، انتظار آزادسازي اين بازار را نمي توان داشت .وي ، وجود مراكز مشاوره اي علمي زير نظر بورس را در جلب و جذب اعتماد مردم و همچنين رسيدن به پويايي كامل اين بازار مؤثر دانست .
به گفته وي ، شيوه قيمت گذاري سهام به صورت صفر درصدي در بلندمدت مي تواند بر روي بازار تأثيرگذار باشد.